duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: imunitate

3 articole
Politică

Un penal conduce comisia SRI, un turnător, la comisia SIE

Eugen Bejinariu, un penal PSD care s-a pus sub protecția imunității va conduce comisia parlamentară de control SRI, iar un turnător din PSD, Felix Stroe, e vicepreședinte la comisia SIE, a decis plenul reunit al Parlamentului. Citește și: Cum pot fi alungați politrucii care conduc companiile de stat: dați afară, iar plățile compensatorii impozitate cu 99%, „cu reținere la sursă” Bejinariu a scăpat, în 2017, de urmărirea penală în dosarul Microsoft pentru că Legislativul a refuzat să-i ridice imunitatea. Deputatul PSD a fost ofițer, a ajuns la gradul de general și are o pensie specială de peste 160.000 de lei, net, anual. Un penal conduce comisia SRI, un turnător, la comisia SIE În 2020, presa scria despre uriașa sa avere nejustificată: „Peste 450.000 de euro din conturile deputatului PSD Eugen Bejinariu nu-și găsesc justificare, acesta nu a avut venituri oficiale care să ducă la economiile pe care susține că le-a făcut. „În 2017, Eugen Bejinariu a pus la bancă 320.756 USD. În 2018, a mai pus în bancă aproape 27.000 USD, peste 322.000 euro (dar în două conturi diferite) și peste 97.000 de lei. În 2019, a mai pus în bănci 65.000 USD (în două conturi diferite)”. La comisia de control a SIE, PSD l-a plasat pe Felix Stroe, care și-a turnat colegii, când era elev. Însă dosarul său conține o singură turnătorie, în 1973, după care Securitatea l-ar fi „abandonat”. CNSAS a decis că nu a fost colaborator al Securității. Stroe, care a fost viceprimar al Constanței în mandatul lui Radu Mazăre, a făcut Marina Militară, ajungând chiar comandant de navă. El are o avere uriașă și două pensii, din care una specială.

Un penal conduce comisia SRI, generalul de ață Eugen Bejinariu Foto: News Bucovina
Virozele vor circula extins în februarie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Virozele vor circula extins în februarie

Virozele vor circula extins în februarie. Creşterile de temperatură din ultima perioadă nu trebuie să ne facă să scădem nivelul de protecţie împotriva virozelor, care vor continua să circule, avertizează specialiştii. Virozele vor circula extins în februarie Deşi s-au anunţat şi temperaturi de 18 grade în această săptămână, experţii în sănătate spun că măsurile de prevenţie trebuie păstrate. Citește și: Cum îți poți calcula singur pensia pe care o vei avea de la 1 septembrie, când intră în vigoare noile reguli de recalculare. Avantajați, pensionarii care au muncit peste 25 de ani Inclusiv evitarea aglomeraţiilor şi purtarea măştilor atunci când avem simptome de răceală. Mai mult, consumul aşa-numitelor "stimulente de imunitate" nu garantează nimic: nu există niciun efect dovedit de protecţie împotriva infecţiilor virale, prin creşterea imunităţii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Deputații ar urma să nu mai beneficieze de imunitate Foto: Facebook Natalia Gavriliță
Politică

Deputații nu mai beneficieze de imunitate

În Republica Moldova se poate: deputații ar urma să nu mai beneficieze de imunitate în cazul acuzațiilor de corupție, prevede un proiect al guvernului Gavriliță. În România, nenumărați politicieni au evitat anchetele penale pentru corupție fiindcă au fost protejați de imunitatea parlamentară. Deputații ar urma să nu mai beneficieze de imunitate „În cazul acestor acuzații aduse deputatului nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei. Este vorba despre un proiect de modificare a Constituției și acest a primit un aviz pozitiv din partea Curții Constituționale, acum este aviz pozitiv din partea Guvernului și următoarea etapă este aprobarea în Parlament”, a declarat, azi, premierul Gavriliță. Și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a explicat motivele pentru care a fost promovat acest proiect. „Guvernul a avizat pozitiv inițiativa deputaților PAS, care prevede excluderea imunității parlamentarilor pentru infracțiunile de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. Inițiativa legislativă a fost avizată anterior și de Curtea Constituțională, care a menționat că aceasta ar putea impulsiona lupta adevărată împotriva corupției și va ridica încrederea societății în instituțiile statului. „Nu este echitabil” Ani la rând am fost martorii schemelor frauduloase, prin care unii s-au ales cu averi de milioane pe care nu le-au putut justifica, iar cetățenii au fost sărăciți. Aceste scheme de corupție ne-au dus faima în întreaga lume. Din păcate, în multe din aceste scheme au fost implicați chiar deputații. Acum trebuie să reparăm această greșeală și să nu mai admitem ca unii aleși ai poporului să profite de imunitate și să continue să-și facă propriile interese în detrimentul cetățenilor. Nu este echitabil ca deputații – cei care reprezintă interesele poporului – să aibă imunitate parlamentară când e vorba de corupție la nivel înalt. Sper mult că Parlamentul va vota acest proiect, or legislativul nu trebuie și nu poate să fie pentru deputați un refugiu și o garanție că pot sta liniștiți fără a fi trași la răspundere.”, a scris, pe Facebook, Litvinenco. Între timp, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a spus că proiectul de lege va fi votat joi, 19 mai, în prima lectură. Citește și: Ciolacu vrea să o tragă pe Firea pe linie moartă (surse PSD). Ea a pierdut deja controlul asupra prefecturii Capitalei

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră