sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Horia Teodorescu

8 articole
Politică

Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment

Majoritatea comunelor din județul Tulcea sunt în faliment: „Poate sunt două, trei primării care au cariere de piatră, care au venituri proprii, care mai stau în picioare, dar restul sunt destul de necăjite”, spune președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu (PSD). Citește și: Ciolacu, ultimul pas înainte de divorț: a făcut „partaj voluntar” al bunurilor din Buzău. Motivația sa: „apropierea campaniei” Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment În județul Tulcea sunt 46 de comune, majoritatea având sub 5.000 de locuitori. Comuna Pardina are circa 500 de locuitori, iar Maliuc peste 800. Horia Teodorescu a spus presei că mai multe primării din Tulcea sunt în prag de executare silită, din cauza datoriilor acumulate la diverşi furnizori de servicii, şi își pun speranța într-o rectificare bugetară. „Acum vine o rectificare de buget, o rectificare consistentă, dar este doar un paleativ la nevoile lor. Sunt buni şi banii ăştia care vor veni”, a explicat el. El nu a putut menţiona valoarea totală a debitelor înregistrate de autorităţile tulcene, dar a specificat că primăriile tulcene ar urma să primească sume cuprinse între 40.000 de lei şi 200.000 de lei. „Probabil că (rectificarea bugetară, n.red.) va acoperi urgenţele maxime, cele care le-au adus în situaţia să fie executate silit. Sunt mai multe primării în prag de a fi executate silit. Oricine poate să dea drumul la o executare silită şi să-i blocheze conturile şi să devină primăria nefuncţională. Sunt destule, din păcate", a mai spus Horia Teodorescu. Acesta a preluat vineri al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean.

Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment Foto: Facebook Administrția Deltei Dunării
Cea mai inutilă investiție a lui Grindeanu Foto: Romania TV
Eveniment

Cea mai inutilă investiție a lui Grindeanu

Cea mai inutilă investiție a lui Sorin Grindeanu: 180 de milioane de lei într-un aeroport prin care, în toată luna mai, au trecut 27 de pasageri. Citește și: Comisia Europeană îi recomandă lui Ciolacu să nu mai cheltuie așa de mult, să aducă deficitul bugetar la 3% și să nu mai îndatoreze țara Cea mai inutilă investiție a lui Grindeanu „Județul Tulcea intră într-o nouă etapă de dezvoltare o dată cu extinderea Aeroportului Internațional- Delta Dunării! Este rezultatul implicării Consiliului Județean care face constant eforturi pentru dezvoltarea acestei zone”, se lăuda Grindeanu la 27 aprilie, când s-a inaugurat noul terminal internațional de pe aeroportul Tulcea. Dar datele Asociației Aeroporturilor din România arată că, în luna mai, doar 27 de pasageri au aterizat pe acest nou aeroport, care are o capacitate de procesare de 400 de pasageri pe oră. Dintre cei 27 de pasageri de pe aeroport, trei au sosit pe curse externe, deși, după noua investiție, sunt două terminale, Schengen și non-Schengen. Din declarațiile făcute la inaugurarea terminalului reiese că nu există nici o companie care să dorească să opereze zboruri de linie pe acest aeroport. „Singurul lucru cert pe care îl avem acum, mă refer la curse aeriene regulate cu aeronave mari sunt cursele charter pentru resortul Lebăda din Delta Dunării. Din septembrie să-și aducă săptămânal turiști la acest resort”, spunea, în aprilie, directorul aeroportului, Stoian Vâlcu. El a susținut că temerile legate de războiul din Ucraina și dronele din acea zonă ar alunga companiile aeriene. Vâlcu este un pensionar care joacă la Loto și care, profesional, nu are nici o legătură cu managementul aeroportuar. Îns el era, în 2019, vicepreședinte al organizației județene a PSD Tulcea. Aeroportul baronului PSD Teodorescu Aeroportul din Tulcea este subordonat Consiliului Județean Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu. Citește și: Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul Aeroportul a avut în ultimii ani un număr ridicol de pasageri: 73 în 2021, 360 în 2022 și 300 în 2023. El este pe ultimul loc în topul aeroporturilor din ţară, potrivit datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România. La aeroport lucrează circa 40 de persoane, iar Consiliul Județean l-a subvenționat, doar în 2022, cu 3,7 milioane de lei. Însă, potrivit bugetului pe 2023, ultimul publicat pe site-ul Consiliului Județean Tulcea, aeroportul urma să primească 166 de milioane de lei.

Suma contractelor pe care Horia Teodorescu le are cu statul Foto: Facebook CJ Tulcea
Politică

Suma contractelor pe care Horia Teodorescu le are cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. Citește și: Câți pasageri au trecut în trei luni prin cel mai penibil aeroport din România, subvenționat cu zeci de milioane de lei, cu zeci de angajați și condus de un pensionar afiliat PSD Suma contractelor pe care Horia Teodorescu le are cu statul În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape toate sunt încheiate cu comune din Tulcea, dar un contract este cu UAT Goldeanu, Siliștea, din Buzău, un fief PSD. Toate contractele au fost încheiate prin „cerere de ofertă”. În 2023 și 2024, sumele câștigate astfel de Teodorescu saunt mai mari ca niciodată: lucrări de 20,5 milioane de lei în comuna Murighiol, întinse pe perioada 2023-2026 lucrări de 12 milioane de lei la Siliștea, în Buzău Alte trei contracte sunt din 2018 și 2020 cu comune din Tulcea: Frecăței, Jijila și Niculițel. Horia Tedoroescu, care este și președintele PSD Tulcea, deține o avere impresionantă, în conturile sale bancare având echivalentul a peste 2,5 milioane de lei. El are două case. DeFapt.ro a scris și în 2023 că baronul PSD de Tulcea, Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean, face zeci de milioane de la primăriile pe care le controlează: una din firmele sale a avut, doar din 2018 în 2021, contracte de circa 33 de milioane de lei cu primării din acest județ. Datele sunt sintetizate pe site-ul sicap.ai și de aici se poate constata că toate contractele au fost acordate prin „procedură simplificată”. Citește și: Averea uriașă a unei obscure deputate PSD: cu doi angajați a făcut profit de două milioane de lei, rata profitabilității – 63%. Deputata este „mama copilului” președintelui CJ Tulcea Horia Teodorescu este căsătorit și are un copil cu o deputată PSD.

Administrația Zonei Libere Sulina, cuibușor de pesediști Foto: Forum Pe unde merg
Politică

Administrația Zonei Libere Sulina, cuibușor de pesediști

Administrația Zonei Libere Sulina (AZLS) este cuibușor de pesediști, din conducere făcând parte inclusiv contabila de 75 de ani a organizației locale a PSD. Această administrație este organizată sub forma unei regii subordonate Consiliului Județean Tulcea, dominat de PSD și condus de Horia Teodorescu. Acesta este consiliul județean care administrează cel mai penibil aeroport „internațional” din România: prin aeroportul Tulcea au trecut doi pasageri în primul trimestru din 2024. Citește și: Suma astronomică pe care contribuabilii au investit-o în aeroportul Tulcea, prin care, în primul trimestru, au trecut exact doi călători Datele publice ale AZLS arată un dezastru financiar: anii 2021, 2022 și 2023 s-au încheiat pe pierdere, iar în 2023 din veniturile prognozate de 122 de milioane de lei s-au realizat doar 14 milioane de lei, adică 11,75%. De obicei, zonele libere sunt definite ca zone închise de pe teritoriul vamal al Uniunii Europene în care mărfurile din afara Uniunii pot fi introduse fără taxe de import, alte taxe și măsuri de politică comercială. În Polonia și Letonia, regiunile unde se află astfel de zone libere au înregistrat o creștere economică cu 7% peste medie, arată un studiu din 2023 al UE. Administrația Zonei Libere Sulina, cuibușor de pesediști Pe site-ul AZLS se poate observa că regia are șase persoane în conducere, dintre care patru sunt oficial membre ale PSD. Regia are, în total, 26 de angajați. Sinecuriștii PSD Astfel, Consiliul Județean Tulcea a plasat-o în consiliul de administrație al AZLS pe Elena Stoica, născută în iulie 1948 și care, potrivit declarației de avere, în anul fiscal 2022 a încasat 26.400 de lei pentru servicii contabile la organizația județeană PSD Tulcea. La cei 75 de ani, Stoica a fost plasată și în funcția de cenzor al Asociației pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, o asociere a șase județe din acestă regiune. Directorul AZLS este Dragoș Ioniță, membru PSD, care a terminat la 33 de ani facultatea. CV-ul său e gol până la 31 de ani, când administra o pensiune turistică. Deși administrează o zonă liberă, vorbește doar engleza la nivel mediu. Președintele consiliului de administrație este Nicușor Condrat, și el membru PSD, fost inginer la Babadag, la o intreprindere de mobilă și împletituri. Are 64 de ani și este „expert superior” la CJ Tulcea. În 2023, AZLS a avut pierderi de 278.000 de lei, acesta fiind al treilea an consecutiv pe pierdere.

Județul Bihor, de patru ori mai mulți turiști decât Tulcea Foto: Facebook ARBDD
Politică

Județul Bihor, de patru ori mai mulți turiști decât Tulcea

Județul Bihor, unde președinte al Consiliului Județean este Ilie Bolojan, a primit, în 2023, de patru ori mai mulți turiști decât județul Tulcea, unde se află Delta Dunării. Președinte al Consiliului Județean Tulcea este pesedistul Horia Teodorescu. Citește și: VIDEO Deputata PSD Laura Vicol, șefa comisiei juridice a Camerei Deputaților, face declarații importante pe TikTok: „Sunt vopsită blondă”. Ea este supranumită „avocata interlopilor” Județul Bihor, de patru ori mai mulți turiști decât Tulcea Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică la 5 februarie, situația turiștilor care au sosit și înoptat în Bihor și Tulcea se prezintă astfel: Bihor - 564.842 sosiri în structurile de primire turistică, din care 45.869 turiști străini și 1.456.088 înnoptări, din care 101.912 ale străinilor Tulcea - 141.075 sosiri turiști, din care 8.943 turiști străini și 294.329 înnoptări, din care 18.729 ale străinilor DeFapt.ro a scris că un pensionar care joacă la Loto, fost lider local al PSD, conduce aeroportul Tulcea, subordonat Consiliului Județean. În 2023, prin acest aeroport au trecut 300 de pasageri, deși ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dirijat fonduri uriașe spre această „investiție”. Și Suceava sau Sibiu, cu circa 550.000 de sosiri ale turiștilor domină Tulcea, care este ușor sub Gorj, care a înregistrat, în 2023, 146.015 sosiri în structurile de primire turistică. DeFapt a scris că baronul PSD de Tulcea, Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean, face zeci de milioane de la primăriile pe care le controlează: una din firmele sale a avut, doar din 2018 în 2021, contracte de circa 33 de milioane de lei cu primării din acest județ. Datele sunt sintetizate pe site-ul sicap.ai și de aici se poate constata că toate contractele au fost acordate prin „procedură simplificată”. Teleorman rămâne județul prin care au trecut în 2023 cei mai puțini turiști: 3.981, dintre care 280 de străini.

Drum județean din Tulcea, de 17 milioane de euro, ciuruit la un an de la deschidere Foto: Facebook Horia Teodorescu
Eveniment

Drum județean din Tulcea, ciuruit un an de la deschidere

Un drum județean din Tulcea, reparat cu suma imensă de 17 milioane de euro, este ciuruit la un an de la deschidere, arată o anchetă G4Media. Este vorba de DJ 229, pe tronsonul care leagă localitatea Niculițel de comuna Nicolae Bălcescu. În schimb, președintele Consiliului Județean (CJ) Tulcea și prefectul județului fac averi din contractele cu comunitățile locale. Citește și: EXCLUSIV Prefectul PSD de Tulcea oferă asistență juridică localităților pe care ar trebui să le supravegheze că respectă legea. Plus: suspiciuni de incompatibilitate, sesizare îngropată de ANI Drum județean din Tulcea, ciuruit la un an de la deschidere Nu este singurul eșec major al investițiilor Consiliului Județean Tulcea, conduse pesedistul Horia Teodorescu: acum circa trei săptămâni, presa locală scria că o treime din școlile care ar fi trebuit să fie renovate cu banii europeni din programul denumit ITI Delta Dunării sunt ruine. Citește și: Opera baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu: o treime din școlile care ar fi trebuit să fie renovate cu banii europeni din programul ITI Delta Dunării sunt ruine DeFapt.ro a arătat că președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, prefectul Alexandru Dan Munteanu (PSD) și deputata PSD Mirela Furtună (PSD), pe care Teodorescu o definește drept „mama copilului său”, sunt abonați la contracte cu statul, respectiv cu autoritățile locale din Tulcea. Președintele Consiliului Județean face zeci de milioane de la primăriile pe care le controlează: una din firmele sale a avut, doar din 2018 în 2021, contracte de circa 33 de milioane de lei cu primării din acest județ. Prefectul oferă asistență juridică localităților din județ pe care ar trebui să le supravegheze că respectă legea. Eșecul istoric al unui program european de un miliard de euro G4Media arată, azi, că drumul județean 229, pe tronsonul care leagă Niculițel de Nicolae Bălcescu, „este deja peticit în mai multe locuri și are gropi și «valuri» de asfalt pe un tronson de 20 de kilometri”. Tronsonul este important fiindcă reprezintă cea mai scurtă legătură pentru TIR-urile ucrainene care vin de la Isaccea și se îndreaptă spre Portul Constanța. Foto: G4Media Foto: G4Media Citește și: Baronul PSD de Tulcea face zeci de milioane de la primăriile pe care le controlează. Conflict de interese evident, ANI nu-l deranjează pe baron Consiliul Județean Tulcea a transmis G4Media că drumul este în garanție și a transmis firmelor care l-au asfaltat solicitarea de a-l repara. „Județul Tulcea va avea cea mai bună infrastructură rutieră. Și lucrăm pe toate «fronturile» pentru asta”, declara, în 2020, Horia Teodorescu. Programul UE Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD), cu o valoare de circa un miliard de euro, este un eșec răsunător: sub 15% din proiecte au ajuns aici.

Baronul PSD de Tulcea face milioane de la primăriile pe care le controlează Foto: Facebook CJ Tulcea
Politică

Baronul PSD Tulcea face milioane primăriile controlează

Baronul PSD de Tulcea, Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean, face zeci de milioane de la primăriile pe care le controlează: una din firmele sale a avut, doar din 2018 în 2021, contracte de circa 33 de milioane de lei cu primării din acest județ. Datele sunt sintetizate pe site-ul sicap.ai și de aici se poate constata că toate contractele au fost acordate prin „procedură simplificată”. Citește și: Averea uriașă a unei obscure deputate PSD: cu doi angajați a făcut profit de două milioane de lei, rata profitabilității – 63%. Deputata este „mama copilului” președintelui CJ Tulcea Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. O căutare pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI) a numelui „Horia Teodorescu” „nu a returnat rezultate”. Baronul PSD de Tulcea face milioane de la primăriile pe care le controlează Două contracte care apar pe sicap.ai, de circa opt milioane de lei, sunt cu primării din Brăila. Față de ceea ce apare pe site-ul sicap.ai, în declarația de interese a lui Horia Teodorescu figurează două contracte în valoare totală de circa 11,7 milioane de lei cu UAT Jijia. Ambele au fost acordate prin „cerere de oferă”. În declarația de interese din 2023 apare și un contract din 2012 cu comuna Frecăței din Tulcea, de circa 11 milioane de lei, acordat tot prin „cerere de ofertă”. Contractele sunt cele de pe firma Condor SRL, la care Horia Teodorescu este „asociat” cu 1114 părți sociale. Un ziar din Constanța, Replica Online, scrie că el ar fi unic asociat la această firmă. „Copacii de pe drumurile județene ce leagă Tulcea de orașe precum Constanța sau București au început să dispară. Unii zic că defrișarea ar avea legătură cu firma Condor S.R.L., în care unic asociat este Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, întrucât copacii plantați pe marginea drumului au menirea de a proteja asfaltul, și odată cu dispariția acestora, carosabilul s-ar deteriora, fapt ce ar face posibil ca firma președintelui Consiliului Județean Tulcea să-și găsească de lucru chiar în cadrul județului Tulcea”, scria această publicație. „Consiliul Județean, condus de Teodorescu de 9 ani, virează periodic bani pentru lucrările primăriilor din județ. Tot periodic, firma lui Teodorescu câștigă licitațiile. Cercul se închide când președintele CJT încasează dividendele firmei la care este acționar unic. În perioada 2007-2020, societatea lui Teodorescu a câștigat contracte finanțate din bani publici, de aproximativ 15 milioane de euro, în special de la primăriile din județul pe care îl conducea, conform declarațiilor sale de avere”, arăta, în 2021, Info Sud-Est. Iubita baronului, deputat bogat, conectat la contracte cu statul Averea lui Horia Teodorescu este impresionantă: doar conturile sale bancare se apropie de 600.000 de euro. El are două case, bijuterii de 35.000 de euro și a acordat împrumuturi de 924.000 de lei unei neprecizate „persoane fizice”. Deputata PSD Mirela Furtună, pe care Horia Teodorescu o definește drept „mama copilului său”, este și ea beneficiară a unei averi consistente, precum și a unor contracte cu statul. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” a încasat câte 10.000 de euro pe zi în 2022. Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău În declarația de interese a deputatei Furtună sunt declarate contracte cu statul, respectiv Direcția de Sănătate Publică Tulcea, în valoare de 204.000 lei în 2022 și 548.000 lei în 2021.

Averea uriașă a unei obscure deputate PSD, Mirela Furtună Foto: Facebook
Eveniment

Averea uriașă a unei obscure deputate PSD

Averea uriașă a unei obscure și controversate deputate PSD din Tulcea, Mirela Furtună: cu doar doi angajați a făcut un profit de două milioane de lei la una din firmele ei, rata profitabilității fiind de 66%. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Tedorescu (PSD), o definește pe Furtună ca fiind „mama copilului meu”. Citește și: Instituția inutilă care a ratat finanțări PNRR de 740 milioane euro pentru spitale: condusă de un pesedist, zeci de angajați care primesc sporuri uriașe, inclusiv pentru că nu atrag fonduri UE Horia Teodorescu este născut în 1958, Mirela Furtună, în 1980. Furtună a fost consilieră la cabinetul său, când Teodorescu era președintele CJ Tulcea. Horia Teodorescu, președinte PSD al CJ Tulcea Averea uriașă a unei obscure deputate PSD Declarația de avere a lui Furtună arată că, în anul fiscal 2022 a încasat dividende de 1,67 milioane de lei de la Delta Genetics SRL. Potrivit datelor de pe listafirme.ro, firma nu a avut activitate din 2012 în 2020. În 2021, când Furtună era deputat PSD, înflorește brusc: cu doar doi angajați are o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei și un profit de 2,7 milioane de lei, adică atinge o uriașă rată de profitabilitate, de 60%. În 2022, tot cu doi angajați, are o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei și un profit de peste 1,9 milioande lei, adică are o rată de profitabilitate de circa 63%. În declarația de interese a deputatei Furtună este declarat un contract cu statul, respectiv Direcția de Sănătate Publică Tulcea, a acestei firme, în valoare de 204.000 lei în 2022 și 548.000 lei în 2021. Furtună mai este acționară la o firmă, SC Lucas Medical Center, care a avut contracte cu CNAS Tulcea în valoare totatlă de peste 1,2 milioane de lei. Ca și Delta Genetics, și această firmă a înflorit din 2020. Cu cinci angajați, a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 2,2 milioane de lei și un profit de 1,372 milioan lei, adică circa 60% rată de profitabilitate. Antena 3 scria în octombrie 2020 că Furtună, „mama copilului” baronului PSD de Tulcea Horia Teodorescu a făcut o avere impresionantă dintr-un simplu salariu de bugetar, cu care întreținea și un copil - în declarația de avere nu figurează o pensie alimentară. „Prosperitatea deputatului Mirela Furtună pare să meargă mână în mână cu funcţiile înalte. Cu indemnizaţia de parlamentar drept singura sursă de venit indicată, ea a agonisit 3 terenuri în Tulcea, unul în Bucureşti, 2 apartamente şi o casă”, arăta Antena 3. Postul controlat de Dan Voiculescu nu menționează și faptul că, în 2018, și-a cumpărat un Land Rover. Mirela Furtună, alături de Ciolacu Foto: Facebook „Dacă acum mulți ani când eram mică, le ziceam tuturor...” În ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate anunța: „Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui FURTUNĂ MIRELA, consilier al Președintelui Consiliului Județean Tulcea, întrucât, în luna ianuarie 2013, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și administrator a încheiat un contract de lucrări, în valoare de 76.960,48 Lei, cu Consiliul Județean Tulcea (...) Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază”. Însă ANI nu a comunicar cum s-a încheiat evaluarea. Foto: captură video Mirela Furtună scrie în CV-ul ei că ar fi absolvit, la 27 de ani, facultatea de istorie a Universității Ovidius din Constanța. Citește și: Puștiul „Maru”, dealer-ul șoferului drogat ucigaș Vlad Pascu, își amenința și bătea tatăl, a fost încătușat repetat de polițiști și prins cu droguri și arme albe, inclusiv o sabie În 2016, PressOne a intrat în posesia documentului în care Mirela Furtună povestea cum își dorea „de mică” să ajungă în Parlament: „Dacă acum mulți ani când eram mică, le ziceam tuturor că voi ajunge într-o zi în Parlamentul României (în condițiile în care era foarte greu în locul în care m-am născut, respectiv Tulcea, un oraș izolat și cu puține șanse de a accede), acum când am ajuns (ocupând funcția de consilier parlamentar), vreau mai mult și mi-aș dori să schimb Parlamentul României cu cel European”, povestea Furtună.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră