duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: frig

9 articole
Eveniment

Cum îngrijim și plimbăm câinii iarna

Cum îngrijim și plimbăm câinii iarna. Pe măsură ce temperaturile scad, nevoile câinilor diferă în funcție de talie și tipul blănii. Cum îngrijim și plimbăm câinii iarna Câinii de talie mică, cu păr scurt și obișnuiți în casă sunt mai sensibili la frig, iar specialiștii recomandă plimbări scurte în această perioadă rece. Citește și: FOTO Sorina Docuz-Stan, buzoianca foarte apropiată de Marcel Ciolacu, la Paris cu prietena care are contracte cu PSD. Un bărbat înalt, clăpăug și grizonant se ferește de poză "Cățelușii de talie mică sau cu păr mai scurt sunt mai sensibili la temperaturi scăzute. Plimbările pot fi scurte, dar, în general, oamenii își scot câinii afară dimineața și seara, înainte și după muncă, astfel că aceștia se adaptează la frigul exterior”, explică specialistul. Pentru a asigura câinilor necesarul de exerciții zilnice, este indicat să suplimentăm interacțiunile în interior, folosind jucării sau jocuri speciale. Aceste activități ajută câinii să-și consume energia și să rămână activi chiar și în sezonul rece. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum îngrijim și plimbăm câinii iarna (sursa: Pexels/Eduard Kalesnik)
Cioroianu, Șercan, frigul și doctorul Geoană (sursa: Facebook/Emilia Sercan, Adrian Cioroianu)
Eveniment

Cioroianu, Șercan, frigul și doctorul Geoană

Cioroianu, Șercan, frigul și doctorul Geoană. Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, i-a declarat public război Emiliei Șercan, căreia îi reproșează că-i aduce acuzații inventate. Cioroianu, Șercan, frigul și doctorul Geoană Mărul discordiei este temperatura scăzută iarna și prea ridicată vara din spațiile Bibliotecii. Citește și: Cea mai dură amenințare pentru șefa SOS România: Silvestru Șoșoacă, soțul mazilit, vrea să-și ia numele înapoi. Cu ce nume riscă să rămână senatoarea Acuzat de Șercan că nu face nimic să rezolve problema, Cioroianu a contraatacat. Disputa a degenerat până la dezvăluirea că Șercan ar cerceta teza de doctorat a lui Mircea Geoană. "Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale...", a scris Cioroianu pe Facebook joi. În replică, cadrul didactic al Facultății de Jurnalism din București i-a cerut demisia lui Cioroianu. "Prin faptul că Adrian Cioroianu divulgă public această informație mă vulnerabilizează și mă expune public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul că din cauza dezvăluirilor mele despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari am fost amenințată cu moartea, discreditată public, dar și am fost ținta unui kompromat.", a scris Șercan, tot pe Facebook.

Metoda prin care Putin l-ar fi ucis pe Navalnîi Foto: Facebook
Eveniment

Metoda prin care Putin l-ar fi ucis pe Navalnîi

Metoda kaghebistă prin care călăii lui Putin l-ar fi ucis pe Navalnîi: o lovitură plasată „expert” în inimă, după ce a fost ținut în frig ore întregi, scrie The Times, citând mai activiști ruși pentru drepturile omului. Această teorie ar fi confirmată de vânătăile de pe corpul lui Navalnîi, potrivit unor surse din colonia penitenciară unde a murit. According to Vladimir Osechkin's sources, Alexey Navalny was frozen in the open-air solitary confinement cell for 2.5 hours, with temperatures as low as -27°C (-16.6°F) to slow down & weaken his heartbeat. Then he was killed with the classic KGB 'one strike' punch to the heart.— Igor Sushko (@igorsushko) February 21, 2024 Corpul lui Navalnîi nu a fost predat familiei sale. Alexei Navalny’s mother records a video in front of the prisonShe says 5 days have passed & she still hasn’t been allowed to see his bodyAfter releasing the video, Russia announced it has issued an arrest warrant for her other sonVia @Gerashchenko_en pic.twitter.com/u96AV2amet— Visegrád 24 (@visegrad24) February 20, 2024 Metoda prin care Putin l-ar fi ucis pe Navalnîi „Alexei Navalnîi ar fi fost probabil ucis cu o lovitură de pumn în inimă, o tehnică practicată în trecut de agenții forțelor speciale ale KGB, după ce a fost expus la temperaturi scăzute timp de mai multe ore. Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, a declarat pentru The Times că vânătăile găsite pe corpul liderului opoziției corespund unei tehnici denumită «o singură lovitură», citând o sursă care lucrează în colonia penală din Arctica unde Navalnîi a murit vineri. Înainte de moartea sa, Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost forțat să petreacă mai mult de două ore și jumătate în aer liber, într-un spațiu de izolare în aer liber, unde temperaturile puteau coborî până la minus 27C, a declarat Osechkin. În mod normal, deținuții erau ținuți în aer liber nu mai mult de o oră, și mult mai puțin în astfel de condiții extreme”, scrie The Times. Citește și: Răzbunarea mafiotă a lui Putin, într-o țară NATO: un pilot rus care a dezertat cu tot cu elicopter, ciuruit de gloanțe și călcat cu propria mașină. Guvernul socialist spaniol tace Osechkin a spus că mai sunt cazuri de deținuți uciși astfel de gărzile din închisorile rusești. „Cred că mai întâi i-au distrus corpul ținându-l mult timp în frig și încetinind la minimum circulația sângelui. Și apoi devine foarte ușor să omori pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în acest sens. Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB-ului. Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. A fost o marcă înregistrată a KGB-ului", a spus activistul rus pentru drepturile omului.

Frig pătrunzător în sălile de clasă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Frig pătrunzător în sălile de clasă

Frig pătrunzător în sălile de clasă. Părinţii unor elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi au trimis o petiţie către Primăria Municipiului Iaşi în legătură cu încălzirea necorespunzătoare în sălile de curs. Frig pătrunzător în sălile de clasă Din cauza unei defecţiuni tehnice a magistralei de termoficare din apropierea unităţii de învăţământ, temperatura din sălile de clasă nu depăşeşte 14 grade Celsius. Citește și: Cherecheș le-a dat sacoșe de bani să care în Germania și șoferului și bodyguard-ului. Mama primarului și-ar fi cumpărat o locuință proprie în Germania pentru a depozita banii Adică mult sub limitele impuse de normele de igienă. Au fost probleme şi la alte şcoli din zona centrală a Iaşiului. Părinţii elevilor de la “Eminescu” spun că problema persistă de peste o săptămână, „disconfortul termic în sala de cursuri este foarte mare, resimţindu-se, la nivelul corpului (mai ales, al extremităţilor acestuia), un frig pătrunzător atât pentru adulţi, cât, mai ales, pentru copiii care sunt elevi ai Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» Iaşi”. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rușii din Siberia fac un frig cumplit: Putin a recrutat instalatorii Foto: Novosobirsk iarna/ Twitter
Eveniment

Rușii Siberia fac frig cumplit: Putin recrutat instalatorii

Rușii din Siberia fac un frig cumplit, întrucât Putin a recrutat instalatorii, i-a trimis pe front și nu mai sunt tehnicieni care să repare conductele de apă caldă care se defectează, arată relatările de pe un canal rusesc de Telegram, preluate de un influencer pro-Ucraina. În Siberia s-au înregistrat deja temperaturi de minus 30 de grade Celsius. Rușii din Siberia fac un frig cumplit: Putin a recrutat instalatorii „Canalul de Telegram «Putem explica» relatează că mai multe regiuni și orașe din Rusia, inclusiv Astrakhan, Krasnodar și Rostov, au probleme cu sistemele lor de încălzire centralizată, deoarece inginerii responsabili cu întreținerea lor au fost mobilizați”, scrie Chris O., un istoric și influencer pro-ucrainean, pe Twitter. Chris O. are peste 100.000 de urmăritori pe această rețea socială. 1/ People across Russia are freezing in their homes in temperatures as low as -38°C because essential utility workers have been mobilised – even after the supposed end of mobilisation – and sent to Ukraine, hindering repair and maintenance work at home. ⬇️— ChrisO_wiki (@ChrisO_wiki) December 3, 2022 Când Putin a decis mobilizarea parțială, în septembrie, administrația din Astrahan a atras atenția asupra faptului că nu va avea ingineri și tehnicieni când vor fi probleme, iarna, în sistemul de încălzire centralizată. Dar autoritățile militare, însărcinate cu mobilizarea, nu au dat un răspuns clar. Several regions experienced disruptions in utility provision over the past week. In Khakassia, approximately 70,000 people were left without heating in below-freezing weather. Similar incidents happened in Krasnodar, Novosibirsk and the Maritime Territory.https://t.co/fhHdAWsbSJ— András Tóth-Czifra ?? (@NoYardstick) December 2, 2022 Cei mobilizați, lipsiți de pregătire militară, iar unii având peste 40 de ani, au fost deja trimiși pe front. Unii au ajuns deja prizonieri, fiind abandonați în regiunea Herson. „Lucrătorii esențiali” ar fi trebuit să fie exceptați de la mobilizare, dar autoritățile militare au ignorat această indicație. Citește și: Securitatea lui Xi: 540 de milioane de camere îi supraveghează pe cetățenii Chinei, îi identifica după mers și le analizează sentimentele. The Times: „Mao nu a visat așa ceva” Lipsa personalului de întreținere a făcut ca, la mijlocul lunii noiembrie, la Novosibirsk, unde temperatuile au coborât sub minus 30 de grade, locuitorii să înghețe în apartamente. La Abakan, 70.000 de locuitori din 270 de blocuri de apartamente au rămas fără căldură. La Artemvosky, încălzirea centralizată a fost întreruptă mai multe zile, deși temperaturile ajungeau la minus 38 de grade Celsius. Chirs O. indică și canalul de Telegram de pe care a luat această informație.

Relatarea dramatică a unui locuitor al Kievului Foto: Twitter
Eveniment

Relatarea dramatică a unui locuitor

Peste două treimi din Kiev se află încă în întuneric și frig, după bombardamentele rusești de miercuri, a anunțat primarul capitalei Ucrainei, Vitalii Kliciko. O parte din Kiev este fără apă. Relatarea dramatică a unui locuitor explică modul în care se trăiește acest oraș: haine groase și apă din zăpada topită, pentru toalete. La Kiev, temperaturile coborâseră, noaptea trecută, sub zero grade. Și-n Republica Moldova se resimt încă efectele atacului rusesc: circa 10.000 de consumatori erau în această dimineață fără curent. Până la opt dimineața fuseseră reconectați 860.000 de consumatori din Republica Moldova. Citește și: Efectele atacului terorist rusesc asupra rețelelor electrice din Ucraina: Kievul a rămas fără apă, toate centralele nucleare, dezafectate. În Moldova, întuneric, haos și oameni blocați Foto: Twitter Relatarea dramatică a unui locuitor al Kievului Un profesor de la Universitatea din Kiev, fost ministru, Timofi Milovanov, a relatat, pe Twitter, cum trăiește: „Nu există energie electrică, încălzire, apă. Temperatura exterioară este în jurul înghețului. Apartamentul este cald încă, din zilele precedente. Vom vedea cât durează. Avem pături, saci de dormit, haine călduroase. Nu sunt prea îngrijorat de încălzire până când temperatura scade sub -10 C / 14 F. Dar apa este o altă problemă. Problema sunt toaletele. Am stocat aproximativ 100 de litri de apă. De asemenea, este zăpadă pe balconul nostru. Este o rezervă surprinzător de mare de apă. Dar de fiecare dată când merg acolo să iau zăpadă, trebuie să las aerul rece să intre; nu e bine. Deocamdată, rețeaua de telefonie este funcțională, deși calitatea variază. Astfel, am internet. Internetul este esențial pentru mâncare. Ieri ne-am dus la un magazin alimentar să cumpărăm mai multe, în caz că vor fi fi lipsuri. Mâncarea este acolo, fără cozi. Provocarea este să plătești. Majoritatea caselor funcționează numai cu numerar. Doar câteva sunt conectate pentru a accepta carduri de credit prin rețeaua de telefonie. Sistemul bancar este stabil, dar mă voi duce să iau niște numerar în cazul în care Telekom sau băncile se prăbușesc. Aragazul nostru este electric. Asta înseamnă că nu există mâncare caldă până când electricitatea nu revine. Nu este distractiv. Trebuie să o rezolvăm. Există două părți în planul nostru. În primul rând, vom cumpăra o baterie Tesla. Deci poate fi încărcată atunci când există electricitate. Asta va rezolva, oarecum, problema incalzirii, pentru ca am cumparat deja niste radiatoare electrice. Dar electricitatea s-ar putea să fie oprită pentru o lungă perioadă de timp, așa că avem nevoie de echipamente de gătit pe gaz sau lemne. Cred că trebuie să mergem la cumpărături. Magazinele funcționează. Ei funcționează cu generatoare diesel uriașe. Universitatea are două, adăpostul subteran și primul etaj sunt alimentate de un generator, există încălzire independentă, alimentație și internet prin satelit. Apa este o problemă și acolo, totuși. Dacă nu mă gândesc prea mult la asta, ziua se simte normală; doar fara mic dejun”. Good morning. Day 2 of the most recent Kyiv blackout. Day 274 of the war. There is no electricity, no heating, no water. Outside temperature is around freezing. The apartment is still warm from the previous days. We will see how long it lasts. We have blankets, sleeping bags, 1/ pic.twitter.com/wRmud44Nry— Tymofiy Mylovanov (@Mylovanov) November 24, 2022

Putin, șantaj grosolan: negocieri sau frig (sursa: Facebook/Volodimir Zelenski)
Internațional

Putin, șantaj grosolan: negocieri sau frig

Putin, șantaj grosolan: negocieri sau frig. Mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, au fost joi din nou ţinta atacurilor armatei ruse cu rachete şi drone, bombardamente care coincid cu primele căderi de zăpadă în Ucraina, ţară unde în urma raidurilor aeriene ruseşti asupra infrastructurilor critice circa 40% din populaţie nu avea joi după-amiază electricitate, iar temperaturile prognozate pentru săptămâna viitoare ar putea să scadă până la -10 grade Celsius. Putin, șantaj grosolan: negocieri sau frig Operaţiunile militare ruse împotriva Ucrainei vor continua indiferent de vreme, a asigurat în faţa presei, citat de TASS, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, care a susţinut că suferinţa populaţiei ucrainene este provocată doar de refuzul preşedintelui Volodimir Zelenski de a negocia cu Rusia. În regiunea Kiev două rachete de croazieră şi drone kamikaze Shahed, fabricate în Iran, au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, susţine administraţia militară locală. În oraşul Dnipro din regiunea central-estică, 14 persoane au fost rănite în urma unui bombardament rusesc şi au fost lovite două instalaţii ale infrastructurii critice. O astfel de instalaţie a fost lovită şi în sud, la Odesa. Rușii, masați în Donbas Prin urmare, compania naţională de electricitate Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor în furnizarea energiei electrice, ca urmare a "agravării situaţiei", la care contribuie şi scăderea puternică a temperaturilor. Citește și: Pericolul nuclear rus, din ce în ce mai îngrijorător pentru SUA, care a cerut o nouă rundă de discuții cu Rusia. Evenimentul va avea loc la Cairo În acest timp, luptele cresc în intensitate pe frontul de est, în provinciile Doneţk şi Lugansk, unde armata rusă şi-a consolidat trupele prin redislocarea unor efective retrase din provincia sudică Herson. În aceasta din urmă regiune, trupele ruse şi ucrainene se bombardează reciproc cu artileria peste fluviul Nipru, al cărui mal de vest este acum controlat de armata ucraineană în urma retragerii ruse, iar cel de est, de armata rusă, care şi-a stabilit acolo linia defensivă.

Frig ca afară în corturile refugiaților la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Frig ca afară în corturile refugiaților

Frig ca afară în corturile refugiaților. Tot mai mulţi refugiaţi din Ucraina ajung la Iaşi. Acum sunt două trenuri speciale care vin zilnic de la Chişinău la Iaşi, iar de la gară, pasagerii pot veni cu autobuzul la aeroport. Frig ca afară în corturile refugiaților Vineri, cele două curse au adus la Iaşi 670 de pasageri, mulţi mergând mai departe să ia avionul sau alt trenuri de regulă spre graniţa de vest. Citește și: Abominabil – ex-fotbalistul Daniel Pancu, laude pentru sângerosul cecen Ramzan Kadîrov, prietenul lui Putin: „A făcut multe lucruri bune pentru popor. Acolo poți să omori femeile”. Și Florentin Petre îl laudă pe Kadîrov Pe lângă acestea mai sunt încă patru curse zilnice între Ungheni şi Iaşi, dar şi câte un tren special, precum cel de joi, cu 1.000 de azeri la bord, şi cel de vineri, care a venit cu aproape 400 de oameni de diferite naţionalităţi la Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

 Frigul îi alungă pe elevi din clase (sursă: Pexels.com)
Economie

Frigul îi alungă pe elevi din clase

Frigul îi alungă pe elevi din clase și îi mută în online. Adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea a anunţat, marţi după amiaza, că au venit semnale de la mai multe şcoli din Timişoara că este prea frig în clase şi că se aşteaptă luarea la nivelul consiliilor de administraţie din aceste unităţi şcolare a deciziilor de trecere la sistemul de predare online. "Avem semnale de la mai multe şcoli. Şase unităţi vor constitui consilii de administraţie pentru a prezenta situaţia temperaturii scăzute în sălile de clasă. Liceul Grigore Moisil, în urma hotărârii luate de consiliul de administraţie, va fi suspendată activitatea faţă în faţă şi trecerea în online a claselor de gimnaziu şi liceu, pe acest considerent. Celelalte unităţi vor transmite pe parcursul zilei hotărâri în acest sens, dacă se vor aproba în consiliile de administraţie", a transmis Cosmin Hogea. Frigul îi alungă pe elevi din clase Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a cerut, luni, să se constituie aceste consilii de administraţie, întrucât temperaturile din clase sunt foarte scăzute şi le-a cerut decidenţilor din Primăria Municipiului Timişoara să răspundă public despre modul în care au pregătit sezonul rece, întrucât "suntem în faţa unui eşec de proporţii a administraţiei oraşului". Citește și: EXCLUSIV Avionul donat de Țiriac pentru SMURD, folosit de Gabriel Oprea pentru „zboruri speciale” "La 16 grade Celsius în locuinţe, în spitale sau şcoli e clar că suntem în faţa unui eşec de proporţii a administraţiei oraşului. Se impune ca în fiecare unitate de învăţământ să aibă loc o şedinţă de urgenţă a consiliului de administraţie pentru a analiza oportunitatea trecerii cursurilor în online. Atrag atenţia că temperatura scăzută trebuie raportată la regula aerisirii claselor în fiecare pauză. Voi cere Inspectoratului Şcolar Judeţean să transmită în această dimineaţă (marţi, n.r.) acest lucru. Decidenţii din Primăria Municipiului Timişoara vor trebui să răspundă public de modul cum au pregătit sezonul rece, de neglijarea asigurării unui serviciu public de primă necesitate, de starea deplorabilă în care se află cetăţenii şi instituţiile abonate la Colterm", a arătat Ovidiu Drăgănescu, într-o postare pe facebook. Citește și: Care sunt afacerile Chinei în România În altă ordine de idei, administratorul special al Colterm-în insolvenţă, Cristian-Alexandru Amza, a anunţat, marţi după amiază, că nu se mai pot găsi furnizori de gaze dispuşi să asigure cantităţile necesare societăţii de termie, în condiţiile în care nu e clar când îşi vor recupera banii pentru gazele naturale furnizate. El a arătat, într-un comunicat remis AGERPRES, că a propus factorilor de decizie de la nivel local şi central două soluţii - livrarea de gaze naturale de către companiile de stat producătoare sau furnizoare, respectiv asigurarea de către Ministerul Energiei a compensării, în termen de maxim 15 zile lucrătoare, cu fonduri de la bugetul de stat, a diferenţei de preţ pentru gazele naturale furnizate.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră