sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: expulzare

7 articole
Economie

Funcționarii Imigrărilor expulzează nejustificat străini

Funcționarii Imigrărilor expulzează nejustificat muncitori străini. Singura soluţie cunoscută de Serviciul de Imigrări la problemele legate de muncitorii străini veniţi la muncă în Iaşi pare a fi expulzarea. Funcționarii Imigrărilor expulzează nejustificat muncitori străini Asta, deşi pentru firmele locale, aflate în mare criză de forţă de muncă, ei sunt la mare căutare iar formalităţile pentru aducerea lor aici la muncă durează adesea şi şase luni de zile. La Iaşi, într-o singură zi, magistraţii Curţii de Apel au anulat două decizii de expulzare, în cazul unui indian şi a unui libanez. Citește și: Ce averi consistente au făcut, în capitalism, judecătorii care i-au achitat pe ucigașii lui Gh. Ursu și au făcut apologia ceaușismului. Au conturi în valută, pentru care Ursu a fost arestat Primul depusese online documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere în ţară, dar când a fost chemat şi la ghişeu, nu avea la el chitanţele de plată a taxelor aferente, în original. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Funcționarii Imigrărilor expulzează nejustificat muncitori străini (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Diplomații ruși expulzați din România, afară (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Diplomații ruși expulzați din România, afară

Diplomații ruși expulzați din România, afară. Personalul diplomatic rus expulzat de România a părăsit țara la bordul unei aeronave Ilyushin IL-96 care a aterizat sâmbătă dimineața la București. Aeronava aparținând unei companii aeriene rusești. Diplomații ruși expulzați din România, afară Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis anterior că 40 de angajaţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti, împreună cu membrii de familie, urma să părăsească teritoriul României la bordul unei aeronave civile aparţinând unei companii aeriene ruseşti. "Această măsură reflectă punerea în aplicare a deciziei părţii române în termenul indicat, conform procedurilor utilizate de alte state membre UE în situaţii similare", preciza MAE. Ministerul român menţiona că această cursă aeriană este autorizată în baza legislaţiei privind relaţiile diplomatice. De asemenea, MAE reamintea că decizia României de reducere a personalului misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Bucureşti "reflectă nivelul actual al relaţiilor bilaterale, în contextul declanşării de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei". 11 diplomați și 29 de angajați tehnico-administrativi La începutul acestei luni, MAE a anunţat că Federaţia Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziţii - adică cu 21 poziţii de diplomat şi cu 30 de poziţii de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în ţara noastră cu 40 de persoane - adică cu 11 diplomaţi şi cu 29 de persoane aparţinând personalului tehnico-administrativ. Citește și: Managerul „Spitalului Frankenstein”, unde se puneau stimulatoare cardiace din cadavre și o șefă de secție își interna părinții cu anii, demis în sfârșit. Dar fără nici o acuzație Ddiferenţa între numărul de posturi şi numărul personalului aflat efectiv la post se explică prin faptul că nu toate poziţiile de pe schema personalului rus din România sunt în prezent ocupate. Alegerea posturilor reduse şi a persoanelor care vor părăsi România a aparţinut, în această fază, Federaţiei Ruse, cu respectarea limitărilor aferente fiecărei categorii (diplomaţi, respectiv personal tehnico-administrativ). Astfel, numărul total de posturi diplomatice şi tehnico-administrative ale Federaţiei Ruse din România este redus cu 61%, iar numărul efectiv de personal cu 55,5%, explica MAE la momentul respectiv.

Fugarul Rizea, trimis într-o închisoare românească (sursa: Facebook/Spovedania lui Rizea)
Justiție

Fugarul Rizea, trimis într-o închisoare românească

Fugarul Rizea, trimis într-o închisoare românească. Cristian Rizea a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pe un termen de 15 ani. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Conform procedurilor legale, acesta a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM, potrivit Ziarului de Gardă de la Chișinău. Fugarul Rizea, trimis într-o închisoare românească "Cristian Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de patru ani și opt luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform sentinței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție", mai arată Ziarul de Gardă. Citește și: Penalul Rizea, pe care statul român nu-l poate aduce la închisoare, amendat la un miting pro-Dodon. Își parcase ilegal mașina de lux

Socialiștii bulgari nu mai vor să susțină un nou guvern Petkov Foto: Premierul Petkov și Laura Codruta Kovesi
Eveniment

Socialiștii bulgari nu vor guvern Petkov

Socialiștii bulgari nu mai vor să susțină un nou guvern Petkov fiindcă acesta a expulzat 70 de diplomați ruși, anunță Reuters. Poziţia socialiştilor va aduce probabil Bulgaria mai aproape de noi alegeri în toamnă, al patrulea scrutin din aprilie 2021. Socialiștii bulgari nu mai vor să susțină un nou guvern Petkov Formaţiunea socialistă a numit expulzarea diplomaţilor în baza unor suspiciuni de spionaj drept "inacceptabilă". "Suspendăm orice convorbiri cu partidul PP (Continuăm Schimbarea) pentru formarea unui nou guvern", a declarat lidera socialistă şi fosta adjunctă a şefului guvernului Kornelia Ninova. "Decizia de a expulza 70 de diplomaţi ruşi este fără precedent... Pentru noi este complet inacceptabilă", a spus ea. Ninova a spus că Petkov a luat decizia de a-i expulza pe diplomaţi fără aprobarea guvernului şi că partidul ei s-ar putea întoarce la negocieri pentru un guvern de coaliţie cu PP dacă Petkov nu va mai fi nominalizat ca prim-ministru. Preşedintele Rumen Radev a refuzat să comenteze asupra expulzărilor, afirmând că îi lipsesc informaţiile detaliate, dar şi-a exprimat speranţa că Petkov a luat în considerare consecinţele deciziei sale. Partidul PP încearcă să adune o majoritate pentru un nou guvern, după ce cabinetul său a fost înlăturat în urma unei moţiuni de cenzură săptămâna trecută, dar analiştii erau sceptici că ar putea reuşi încă înainte de decizia socialiştilor. Citește și: Putin pierde puterea simbolică la Moscova: e criticat de magnat foarte apropiat, Oleg Deripaska. Totuși, acesta din urmă admite că liderul de la Kremlin nu poate fi înlăturat acum Petkov a avut o poziţie neobişnuit de fermă împotriva Rusiei pentru o ţară care are legături culturale, religioase şi istorice cu Rusia şi a fost multă vreme o atracţie pentru turiştii ruşi, comentează Reuters.

Diplomați ruși, expulzați din Franţa, Germania. În imagine, ambasada rusă de la Paris (sursa: TASS)
Internațional

Diplomați ruși, expulzați din Franţa, Germania

Diplomați ruși, expulzați din Franţa, Germania. Cele două țări au anunţat luni expulzarea în masă a diplomaţilor ruşi din ţările lor, în timp ce occidentalii cer o anchetă privind "crimele de război" atribuite soldaţilor ruşi în regiunea Kiev, relatează AFP. Diplomați ruși, expulzați din Franţa, Germania Germania a anunţat expulzarea unui "număr mare" de diplomaţi ruşi - 40 conform informaţiilor difuzate de AFP - aflaţi la post la Berlin, în legătură cu războiul din Ucraina. Ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, a subliniat că aceşti angajaţi ai ambasadei Rusiei constituie "o ameninţare pentru cei şi cele care caută protecţie la noi"."Nu vom mai tolera acest lucru", a adăugat ea. Citește și: Germania preia controlul asupra filialei naţionale a Gazprom. Tot azi, guvernul de la Berlin expulzează zeci de diplomați ruși Franţa va expulza 35 de diplomaţi ruşi "ale căror activităţi sunt contrare intereselor sale", a anunţat luni o sursă apropiată Ministerului de Externe francez. "Această acţiune face parte dintr-un demers european", potrivit unui comunicat al ministerului francez. Lituania a anunţat în aceeaşi zi expulzarea ambasadorului rus în această ţară baltică "în răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei suverane şi la atrocităţile comise de forţele armate ruse". Rusia prognozează deteriorarea relațiilor bilaterale Rusia a apreciat luni că relaţiile sale cu Germania se vor "deteriora" şi mai mult după decizia "neprietenoasă" a Berlinului de a expulza 40 de diplomaţi ruşi în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează AFP. "Reducerea nefondată a personalului diplomatic din misiuni ruse în Germania va restrânge spaţiul pentru menţinerea dialogului între ţările noastre, ceea ce va duce la o deteriorare suplimentară a relaţiilor ruso-germane", se arată într-un comunicat al ambasadei Rusiei la Berlin difuzat pe Telegram.

Bulgaria colcăie de spioni ruși "diplomați" (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Internațional

Bulgaria colcăie de spioni ruși "diplomați"

Bulgaria colcăie de spioni ruși "diplomați". Țara vecină a anunţat vineri expulzarea primului secretar al ambasadei Rusiei suspectat de implicare într-un caz de spionaj, la două săptămâni după ce a adoptat aceeaşi măsură în cazul altor zece diplomaţi, relatează AFP. Bulgaria colcăie de spioni ruși "diplomați" El trebuie să părăsească ţara în termen de 72 de ore, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria. Parchetul a deschis o anchetă împotriva acestui diplomat pentru "activităţi de informaţii nereglementate, probabil în favoarea Federaţiei Ruse", se arată într-un comunicat. Citește și: Ambasada Rusiei la București face liste negre cu românii care ar discrimina ruși în România. Kuzmin cere informații, pe care le va lua „în considerare în cel mai atent mod” Parchetul anunţase la începutul zilei suspiciuni privind "doi oficiali ai agenţiei de securitate naţională" (contrainformaţii) şi un agent al ministerului "pentru că ar fi furnizat prin mijloace tehnice informaţii" către Moscova. Bulgaria a expulzat deja zece diplomaţi ruşi pe 18 martie. De la declanşarea invaziei ruse a Ucrainei, pe 24 februarie, au avut loc zeci de expulzări ale unor diplomaţi ruşi din Statele Unite, Ţările de Jos, Irlanda, Polonia, ţările baltice şi Europa de Est. În România, însă, ambasada Rusiei primește delegații ale unor parlamentari români care promovează propaganda Kremlinului. Cazul Bulgariei, extrem de relevant Bulgaria, membră a Uniunii Europene şi a NATO, menţine în mod tradiţional relaţii strânse cu Rusia, în special în domeniul culturii şi al energiei. Dar din octombrie 2019, o serie de scandaluri de spionaj au provocat tensiuni, care s-au amplificat de la începutul războiului în Ucraina. În total, în acest interval aproximativ 20 de diplomaţi şi un asistent tehnic la ambasada rusă au fost declaraţi persona non grata. Sofia şi-a rechemat recent pentru consultări ambasadorul la Moscova pentru a protesta împotriva unor afirmaţii ale reprezentantului rus în Bulgaria cu privire la războiul din Ucraina. Prim-ministrul bulgar, Kiril Petkov, a declarat că se aşteaptă ca Moscova să adopte măsuri similare.

Polonia ar putea expulza 45 de diplomați ruși (sursa: tvp.info)
Internațional

Polonia ar putea expulza 45 de diplomați ruși

Polonia ar putea expulza 45 de diplomați ruși. Serviciile speciale poloneze au cerut miercuri Ministerului de Externe să expulzeze 45 de diplomați ruși, unii dintre ei fiind suspectați că lucrează pentru serviciile secrete ruse sub acoperirea unor misiuni diplomatice, a declarat purtătorul de cuvânt Stanislaw Zaryn, relatează Reuters. Polonia ar putea expulza 45 de diplomați ruși „Agenția de Securitate Internă a identificat 45 de persoane - ofițeri ai serviciilor secrete rusești și persoane asociate cu acestea care aveau statut diplomatic în Polonia", a declarat Zaryn jurnaliștilor. Citește și: Efectul Putin: UE își construiește o armată, deși nu recunoaște. Prima brigadă, activă la finalul lui 2025. Borrell: Va interveni unde NATO nu poate sau nu vrea „Lista a fost transmisă Ministerului Afacerilor Externe, ea include ofițeri ai serviciilor speciale ale Federației Ruse și persoane care cooperează cu aceștia… persoane care au desfășurat activități de informații împotriva Poloniei, dar și împotriva aliaților noștri”. Un purtător de cuvânt al guvernului polonez a declarat că ambasadorul rus la Varșovia a fost convocat la ministerul de externe și că deciziile privind măsurile ulterioare vor fi anunțate după întâlnire. Rusia va riposta dacă diplomații săi vor fi expulzați din Polonia, a declarat miercuri agenția de știri RIA, care a citat ministerul de externe.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră