sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: examene

5 articole
Eveniment

Cum gestionezi stresul înainte de examene

Cum gestionezi stresul înainte de examene. Deseori, înaintea unor evenimente importante, majoritatea oamenilor tind să devină stresați și să aibă reacții neobișnuite. Cum gestionezi stresul înainte de examene Înaintea unor evenimente importante, multe persoane recurg la pastile pentru gestionarea stresului sau pentru o concentrare mai bună. Citește și: EXCLUSIV Pacient cu infarct lăsat să vomite pe trotuar, sedat și oxigenat defectuos la „Sf. Pantelimon”, în final ucis de încă un infarct. La plângerea fiului, s-a deschis dosar penal Cu toate acestea, medicii nu le recomandă, deoarece este puțin probabil să fie eficiente în astfel de situații, fiind necesar să fie luate cu mult timp înainte. În plus, pastilele de concentrare pot suprasolicita sistemul nervos, ducând la epuizare și incapacitatea de a performa atunci când este necesar. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum gestionezi stresul înainte de examene (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Elevii cu dizabilități, examene adaptate nevoilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Elevii cu dizabilități, examene adaptate nevoilor

Elevii cu dizabilități, examene adaptate nevoilor. Peste 300 de copii cu cerințe educaționale speciale (CES) din județul Iași vor putea beneficia de timp de lucru suplimentar, pauze la cerere și profesor asistent la examene. Elevii cu dizabilități, examene adaptate nevoilor Părinții trebuie doar să depună o cerere la secretariatul școlii, însoțită de documente justificative, pentru adaptarea condițiilor la simulările și examenele naționale din anul 2024. Citește și: Roșiile „românești” de pe vremea lui Ceaușescu: atât de încărcate de chimicale, încât agricultorii purtau mască de gaze pe față Conform informațiilor transmise la cerere de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, în județ sunt, în total, 2.606 de elevi cu dizabilități/CES. Mai exact, 1.166 sunt integrați în școlile de masă, iar 1.440 studiază în școlile speciale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Petiție online pentru susținerea examenelor la datele fixate Foto: Inquam/ Octav Ganea
Eveniment

Petiție online susținerea examenelor la datele fixate

O petiție online a fost lansată de părinți pentru susținerea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2023 la datele fixate. Petiția a fost inițiată, pe site-ul petițieonline.com, de Dredețan Mirela, care se prezintă ca fiind părintele unui elev de clasa a VIII-a. Inițiativa a fost lansată la 29 mai. Petiție online pentru susținerea examenelor la datele fixate „Părinții elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, respectă dreptul cadrelor didactice la grevă, dar cer susținerea examenelor de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educației. Vă rugăm, spuneți STOP santajului emoțional. NU folosiți elevii ca monedă de schimb!”, se arată în petiția denumită „Părinții elevilor din anii terminali cer susținerea examenelor la datele fixate”. Cadrele didactice au anunțat că vor continua greva, chiar dacă o serie de măriri salariale au fost adoptate prin ordonanță de urgență. Oficialii din Executiv spun că aceasta este oferta finală, însă profesorii cer în continuare ca majorările să fie făcute, toate odată, anul acesta, nu în etape. La rândul lui, președintele Iohannis, a avertizat „să nu îndrăznească cineva, să pună în pericol examenele” - după ce, potrivit acestuia, dascălii ar fi primit, tot ce au cerut. „Greva a durat un pic mult şi se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin şi tot pleacă, dar ei sunt doar un fel de interfaţă, cum sunteţi voi, media, Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc şi le consultă oamenii. (...) În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?, După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut. Încă o dată, le-a dat tot ce au cerut. Acuma în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal”, a spus Iohannis. Citește și: EXCLUSIV Pensionar special care are și patru salarii de la stat, plus bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT: Ionel Georgescu, șeful Corpului de control la Economie. A fost polițist la Strehaia

Scandal la UMF Timișoara Foto: UMF Timisoara
Eveniment

Scandal la UMF Timișoara

Un nou scandal la Universitatea de Medicină și Farmaceutică (UMF) Timișoara: centrul orașului a fost împânzit cu afișe cu numele profesorilor acuzați că iau șpagă de la studenți, ca să-i treacă examenele, și tarifele pe care aceștia le-ar solicita. Foto: Facebook Scandal la UMF Timișoara Vocea Timișoarei a relatat, pe Facebook, dar nu pe site, acest incident. Între timp, UMF Timișoara nu pare să fi avut vreo reacție publică. În 2011, au mai existat episoade similare, care au vizat taxe de examinare neoficiale. Persoane necunoscute au scris, pe peretele universității, numele profesorului șpăgar și sumele pe care acesta le percepea de la studenti, scrie Doctorul Zilei. În 2013, un cadru universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Acesta ar fi fost filmat de mai multe ori în timp ce lua șpagă de la studenți înainte de examene, sumele primite începând de la 250 euro. La UMF Timișoara se desfășoară în prezent sesiunea de examene. Doctorul Zilei mai amintește că un scandal de proporții a avut loc anul trecut, la Facultatea de Medicină a Universității Dunărea de Jos, când mai mulți profesori au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și mită. Șincar Dorina Cerasella, conferențiar universitar și medic stomatolog a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și trafic de influență pentru a ajuta trei medici rezidenți să promoveze un examen, scrie Doctorul Zilei.

Dezastru la concursurile pentru șefia vămilor din Iași Foto: tv8.md
Eveniment

Dezastru concursurile pentru șefia vămilor Iași

Dezastru la concursurile pentru șefia vămilor din Iași: nici un candidat n-a luat măcar 5, arată Antena 3. Potrivit acestui post, au fost candidați care au luat nota 1 sau chiar mai puțin. Posturile au fost scoase la concurs odată cu preluarea structurilor vamale din ţară de către Autoritatea Vamală Română, care a scos vămile din administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Regionala Moldovei are în subordine vămile județelor Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava. Dezastru la concursurile pentru șefia vămilor din Iași „Mai multe posturi pe funcții de conducere au fost scoase la concurs în vămile de pe Prut. Astfel, pentru vama Albița, 4 persoane s-au înscris la concurs. Una dintre ele a fost actualul șef al vămii, care s-au retras din concurs în urma accidentului suferit zilele trecute chiar la locul de muncă, când a căzut de pe o rampă de control. Ceilalți trei candidat au obținut un punctaj echivalent al notelor 4.7, 3.5 şi 1.3! Adică cu mult sub nota 7 care le-ar fi dat posibilitatea să fie declaraţi admişi”, arată Antena 3. Ziarul de Iași scrie că pentru vama de interior Bacău candidatul a primit nota 3. Pentru funcția de șef de vamă la Sculeni au aplicat trei candidați, notele primite de ei fiind de 2.2, 1.9 şi 0.6. Citește și: Gazprom, un nou șantaj: a tăiat până la 80% din gazele livrate Europei prin Nord Stream 1. Țara cea mai lovită, Germania, acuză un „joc duplicitar” al lui Putin La vama Stânca-Costești cei doi candidați au obținut notele 1.2 şi 3. Au mai fost scoase posturi de conducere și pentru birourile vamale de frontieră de la aeroporturile Bacău, Suceava, Vama Rădăuți-Prut și Vama Siret, numai că niciun candidat nu s-a mai prezentat la examen. Concursul va fi reluat la o dată ulterioară. Iată documentul cu notele la examene, publicat de Ziarul de Iași. Potrivit Ziarului de Iași, salariul lunar al unui șef-adjunct de vamă, la Albița, era, în 2021, de circa 8-9.000 de lei pe lună.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră