sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: escrocherie

7 articole
Economie

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților, a arătat asociatul unei case de avocatură specializate în dosare comerciale. Mirajul randamentului de 7-10% pe an Pentru a nu-și expune clienții, avocatul cu care DeFapt.ro a discutat a preferat să nu-i fie menționată identitatea. Citește și: EXCLUSIV Atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidențiale au dispărut fără urmă: SRI, care le-a menționat, nu mai comentează, AEP și STS nu admit că sistemul IT ar fi fost în pericol Acesta a avut, de-a lungul ultimilor ani, mai mulți clienți care i-au cerut sfatul în legătură cu achiziția unor apartamente ale Nordis. "Nu toți cei care voiau să cumpere apartamente oferite de Nordis aveau economii serioase, unii moșteniseră niște bani sau vânduseră proprietăți ori aveau economii medii", a spus avocatul. Reclama agresivă la imobilele Nordis, însă, făcea ravagii. "Dar mai era ceva: faptul că apartamentele puteau fi închiriate în regim hotelier și clienților li se promitea un randament anual de 7-10% făcea ca oferta să pară nemaipomenită", a mai spus avocatul. Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților Asociatul casei de avocatură a descris două dintre situațiile cu care s-a confruntat. "Într-un caz, am avut un client care a dorit să cumpere două apartamente la Nordis. I s-a spus, explicit, că e o promisiune de vânzare-cumpărare, nu un contract, pentru că imobilul nu exista fizic, blocul nu era construit. Citește și: Nordis, țeapa țepelor pentru doi oameni de afaceri: ar fi luat un împrumut de 12 milioane de euro pentru 160 de apartamente, sunt pe cale să piardă tot Mai mult, clientul trebuia să plătească 95% din valoarea apartamentului pe această promisiune de vânzare-cumpărare care, atenție, nu era înscrisă în cartea funciară. L-am avertizat pe acel client să nu semneze actele fără înscrierea promisiunii în cartea funciară, dar pur și simplu m-a ignorat, considera că făcea o afacere foarte bună", a arătat avocatul. Apartament cu discount pentru a renunța la proces "Un alt client a cumpărat mai multe apartamente și m-a contactat abia după ce a expirat termenul la care trebuia să primească locuințele și nu se întâmplase asta. Voia să dea în judecată Nordis pentru a-și recupera banii. Dar Nordis i-a propus o altă cale pentru a stinge litigiul: să mai semneze o promisiune de vânzare-cumpărare, cu un discount foarte mare, pentru încă un apartament. Ceea ce clientul meu a și făcut și a renunțat la proces", a adăugat asociatul casei de avocatură. Nici unul din cei doi clienți Nordis menționați de avocat nu și-a primit apartamentele, deși au cheltuit, împreună, aproape jumătate de milion de euro.

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților (sursa: Facebook/Nordis Group)
Imaginea luxului Nordis, creată de Penciuc (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Imaginea luxului Nordis, creată de Penciuc

Imaginea luxului Nordis, creată de Penciuc. Un cunoscut om de afaceri din Iași este menționat în documentele procurorilor DIICOT privind dosarul Nordis. Imaginea luxului Nordis, creată de Penciuc Daniel Ovidiu Penciuc a fost inclus de către procurori în "al doilea palier al grupului infracțional organizat". Citește și: EXCLUSIV Un inspector ANAF care a închis ochii la evaziunea Nordis, avere uriașă: vilă în București (517 mp), casă de vacanță, terenuri. Doar din salariu și un împrumut de la o „persoană fizică” Anchetatorii susțin că Penciuc ar fi beneficiat de sume delapidate din conturile Nordis Management SRL. Potrivit referatului cu propunerea de arest preventiv din 4 februarie, "conturile personale au fost creditate cu sume provenite din activitate infracțională". Continuarea, în Ziarul de Iași.

Candidat AUR, victima unei escrocherii financiare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Candidat AUR, victima unei escrocherii financiare

Candidat AUR, victima unei escrocherii financiare. Un candidat AUR din Târgu Frumos, județul Iași, a fost victima unei escrocherii financiare, fiind convins să achiziționeze acțiuni false la SIF Muntenia. Candidat AUR, victima unei escrocherii financiare Bărbatul se numără printre cei peste 500 de ieșeni păgubiți prin metoda dividendelor, care a produs pagube semnificative. Citește și: Premieră în Parlamentul României: susținătorii lui Călin Georgescu, de la POT, ar fi făcut senatoare o videochatistă Escrocii au reușit să obțină acces la conturile bancare ale victimelor, golindu-le de zeci de mii de euro după ce au primit parolele acestora. „Ziarul de Iași” a documentat în repetate rânduri astfel de cazuri, atrăgând atenția asupra pericolelor acestui tip de fraudă. Continuarea, în Ziarul de Iași

George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro

Președintele AUR, George Simion, mi-a oferit, miercuri, la ora 11.16, o casă de 35.000 de euro, dar mi-a transmis că am de îndeplinit o condiție: să semnez un contract prin care să mă “înscriu“ în planul Simion. Mesajul a sosit pe messenger-ul Facebook și am intrat în dialog, fiindcă doream să înțeleg cum funcționează escrocheria candidatului AUR. Citește și: Jignitor: ca să nu fie huiduit Ciolacu, șeful FRF, Răzvan Burleanu, le cere suporterilor să nu vină la aeroport să-i întâmpine pe fotbaliștii naționalei. Premierul a anunțat deja că va fi acolo George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro “Consider că fiecare român trebuie să fie proprietar în țara sa! De aceea vin înaintea românilor cu Planul SIMION prin care îmi propun să construiesc case de la 35.000 de euro pentru toți cei care își doresc să aibă casa lor. Cei care vor să beneficieze de proiect trebuie să semneze un contract prin care să se înscrie în Planul SIMION, în cadrul căruia îmi asum să îndeplinesc acest lucru când voi ajunge președinte. Ești interesat de o casă la 35.000 de euro?“. I-am răspuns “Da“ și, după câteva ore, a sosit răspunsul: mi s-a cerut să semnez contractul de înscriere. Mi s-au cerut datele personale, inclusiv CNP-ul - util la eventuala falsificare a listeloir de susținători la prezidențiale - și un număr de telefon. Abia după completarea acesator date personale am putut vedea așa-numitul “Contract de înscriere în PLANUL SIMION“. În contract, “îmi exprim susținerea pentru PLANUL SIMION ca program de interes național și mă înscriu în baza de date a PLANULUI SIMION, în scopul: de a achiziționa o locuință la un preț accesibil si prestabilit, respectiv de: 35 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 2 camere (50-52 mp) 50 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 3 camere (68-72 mp) 70 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 4 camere (95-100 mp)“. Dacă ești fan AUR ți se garantează casă cu prioritate “Subsemnatul Beneficiar, înțeleg că înscrierea în cadrul PLANULUI SIMION îmi garantează analiza dosarului și acordarea punctajului de prioritate numai în măsura în care capacitatea programului nu este depășită, aceasta fiind determinată în funcție de numărul unităților locative vizate de program (până la 1.000.000)“, se mai arată în contract. Pe de altă parte, George Simion se angajează ca, dacă va fi ales președinte al României, să pună în aplicare acest proiect în termen de zece ani - adică exact cele două mandate de care poate beneficia un șef al statului. Însă Simion susține că, la șase luni de la alegere, va prezenta public “calendarul de implementare al activităților prevăzute în PLANUL SIMION“ sau își va da demisia de onoare.

Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, "pierdut" (sursa: bitdefender.ro)
Eveniment

Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut

Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut. "Bună, mamă, acesta este noul meu număr. Poți să-l salvezi și să-mi trimiți un mesaj pe WhatsApp imediat ce vezi asta?" Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut "Hei, tată, am nevoie de ajutor. Mi-am pierdut telefonul și am nevoie de bani – te rog să-mi trimiți un mesaj la acest număr." Citește și: DeFapt.ro a câștigat un proces cu dezvoltatorul imobiliar One United Properties, care cerea prin ordonanță președințială ștergerea a trei articole. Urmează acum procesul pe fond "Hei, mamă! Mi-am scăpat telefonul în apă și acum nu îl mai pot porni. Împrumut telefonul unui prieten, am nevoie de ajutorul tău. Te rog să-mi trimiți un mesaj pe WhatsApp când primești acest mesaj." Acestea sunt doar câteva exemple de cum escrocii contactează părinții pe WhatsApp, pretinzând că sunt copilul lor care are nevoie de ajutor imediat. Dacă nu sunteți părinte, veți ști instantaneu că este o înșelăciune. Dar dacă sunteți, instinctul de a vă ajuta copilul poate fi mai puternic uneori decât logica. Înșelăciunea nu va părea ceva neobișnuit când sunteți obișnuit să comunicați pe WhatsApp sau să le trimiteți bani atunci când au nevoie. Ce va cere escrocul Iată tot ce trebuie să știți despre acest tip de înșelăciune pentru a vă asigura că ajutați copilul vostru, nu un escroc. Escrocheria începe cu un mesaj text de la un număr necunoscut, pretinzând că este de la copilul lor. Destinatarului i se spune că membrul familiei și-a pierdut sau stricat telefonul și încearcă să-l contacteze pe un telefon împrumutat. Escrocul cere, de obicei, victimei să salveze numărul și să-l sune înapoi. Odată ce ați răspuns la mesaj conform cererii, escrocul va: Cere bani sau ajutor pentru a face o plată: "Trebuie să plătesc pentru un telefon nou – poți să-mi trimiți bani prin acest link? Promit că îți voi returna banii săptămâna viitoare." Încearcă să acceseze conturile voastre online: "Trebuie să fac o plată, dar nu am aplicația de banking configurată pe acest telefon – poți să-mi trimiți codul care a fost trimis pe telefonul tău?" Continuarea, aici.

Escrocherie cu investiții în minarea bitcoin (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin

Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin. De la „Caritas”, cecuri fără acoperire, bilanţuri false şi metoda „Accidentul”, s-a ajuns mai nou la escrocherii cu criptomonede. Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin Esenţa a rămas însă aceeaşi: specularea naivităţii victimei şi, într-un caz supus recent atenţiei magistraţilor Judecătoriei Iași, a dorinţei de îmbogăţire rapidă. Un IT-ist ieşean a reuşit să-i convingă pe trei patroni să investească în „minarea” de bitcoin. Citește și: EXCLUSIV Țuțu a pus la cale afacerea măștilor în biroul său de la Romarm și a făcut presiuni la MApN să se facă rapid plățile. Țuțu, Pițurcii și complicii aveau un grup dedicat de Whatsapp Urmau să suporte jumătate din costul închirierii echipamentului necesar şi să câştige săptămânal o jumătate de bitcoin. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Escrocheria Bismobil Kitchen, de nivel național (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Escrocheria Bismobil Kitchen, de nivel național

Escrocheria Bismobil Kitchen, de nivel național. Înşelăciune de mari proporţii, cu nucleul în cartierul ieşean Păcurari, realizată de o reţea de cetăţeni din Republica Moldova. Escrocheria Bismobil Kitchen, de nivel național Aceștia pretindeau că vând mobilă de bucătărie prin intermediul firmei Bismobil Kitchen şi a altor zeci de alte firme sub umbrela Bismobil. Dacă aţi vrut să cumpăraţi mobilă de bucătărie şi aţi achitat contravaloarea produselor, dar acestea nu au fost livrate, este posibil să vă număraţi printre sutele de păgubiţi din toată ţara. Citește și: Țările NATO au luat o decizie importantă, spune secretarul general al Alianței – vor furniza mai multe arme grele Ucrainei: Suntem într-o fază decisivă a războiului La poliţie şi la OPC Iaşi plouă cu plângeri, iar Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi a deschis deja un imens dosar de înşelăciune. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră