duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: doldurea

5 articole
Politică

Pesedistul Ion Doldurea, al doilea mandat

Pesedistul Ion Doldurea, al doilea mandat. Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a preluat oficial al doilea mandat după ce a câștigat alegerile din 9 iunie pe lista PSD. Alături de el, cei 19 consilieri locali au depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Teatrul Național Caracal. Pesedistul Ion Doldurea, al doilea mandat Într-o postare pe Facebook, Ion Doldurea a subliniat că și-a îndeplinit obiectivele stabilite în mandatul anterior și a decis să candideze din nou pentru a contribui în mod activ la dezvoltarea municipiului Caracal. Citește și: Cota unică va crește la 16% (de la 10%), iar TVA, la 21% (de la 19%), anunță fiscalistul Gabriel Biriș "Astăzi, în prezenţa noului Consiliu Local al Municipiului Caracal, am depus jurământul pentru un nou mandat de primar. Decizia de a candida în 2024 la funcţia de primar al Municipiului Caracal, ca şi acum patru ani, este rezultatul ataşamentului şi dorinţei mele de a participa activ la dezvoltarea oraşului nostru. În mandatul care tocmai s-a încheiat, împreună cu echipa, ne-am atins obiectivele şi am arătat că se poate să schimbăm în bine viaţa caracalenilor şi faţa oraşului nostru. Au fost patru ani benefici, de muncă şi dialog permanent cu cetăţenii; am făcut proiecte şi, cel mai important, am adus bani europeni la Caracal de şapte ori mai mulţi ca în ultimii 25 de ani. O echipă extraordinară, consilieri locali şi colegi din primărie au lucrat împreună cu mine pentru a face posibile schimbările pe care le vedem cu toţii în oraş. Rămânem o echipă astfel încât să ne ducem mai departe proiectele şi oraşul nostru să devină demn de locuitorii săi!", a notat edilul în mesajul postat online. Majoritate PSD în Consiliul Local Caracal În Consiliul Local Caracal, social-democrații dețin majoritatea, cu o distribuție a mandatelor astfel: 13 consilieri PSD, trei consilieri PNL, doi consilieri AUR și un consilier USR. La ceremonia de învestire din Caracal au participat și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu (liderul PSD Olt), subprefectul județului Olt, Cosmin Floreanu, precum și deputatul Adrian Chesnoiu.

Pesedistul Ion Doldurea, al doilea mandat (sursa: Facebook/Ion Doldurea)
Primarul PSD din Caracal,Ionuț Doldurea, candidează din nou Foto: Facebook
Politică

Primarul PSD din Caracal candidează din nou

Primarul PSD din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu deținea firma responsabilă de explozia din Crevedia, candidează din nou, deși Ciolacu spunea că i-a retras susținerea. Ionuț Doldurea, fiul său, este în arest la domiciliu. Citește și: Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gold Corporation, din 2019 în 2024: a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose, prietenul lui Ciolacu „Ce pot să vă spun cu certitudine - că am vorbit cu ambii preşedinţi unde au activat până acum din interiorul Partidului Social Democrat, atât la Dâmboviţa cât şi la Olt. N-am văzut niciun preşedinte care ar mai dori să susţină candidatura lor", a declarat Ciolacu la 3 septembrie, referindu-se la primarii din Crevedia și Caracal. Primarul PSD din Caracal candidează din nou Azi, Doldurea a spus că va candida din nou, în 2024. „Nu mi-a fost ușor să iau decizia, nici când am candidat prima dată și nici acum, dar sunt foarte hotărât să candidez, pentru că proiectele pe care noi le avem în Caracal în momentul ăsta sunt 107 milioane euro lucrări pe bani europeni sau naționali, sunt contractele semnate și multe dintre ele sunt deja licitate și vor începe chiar acum, la 1 martie, aprilie, mai, vom începe lucrările și vom propune proiectele pentru ADR Oltenia de cel puțin 70 milioane euro. Adică dacă ne iese asta, vă dați seama că vom putea spune că ne-am făcut datoria față de cetățeni. Programul pe care-l aveți acolo și pe care l-am scris împreună cu echipa în 2020 îl urmărim cu foarte mare atenție. Sunt foarte multe lucruri care au fost cu mult, cu mult depășite. Deci, candidez”, a spus actualul primar PSD din Caracal. Ion Doldurea deține 11 apartamente și două case, plus obiecte de artă evaluate la 80.000 de euro. În conturile sale bancare se află peste 600.000 euro. „Clanul Doldurea" conduce o afacere de 1,2 miliarde de lei pe piaţa de GPL prin intermediul a şase companii, patru dintre acestea fiind înregistrate în Caracal, acolo unde primar e chiar tatăl fraţilor, relata, în august 2023, Ziarul Financiar. În decembrie, primarul din Crevedia, Florin Petre, a distribuit un pliant electoral alături de șeful PSD Dâmbovița, Ștefan Corneliu, deși Ciolacu anunțase excluderea sa din acest partid. „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”, spunea președintele PSD.

Firma care deținea stația ilegală de GPL din Crevedia lovește din nou Foto: News.ro
Eveniment

Firma deținea stația GPL din Crevedia lovește din nou

Firma care deținea stația ilegală de GPL din Crevedia lovește din nou: o cisternă a unei firme „asociate” Flagas, încărcată cu gaz lichefiat, a provocat un accident pe DN 7. Citește și: VIDEO Cinism incredibil în Luganskul ocupat de ruși: un camion militar lovește un pieton pe trecere, îl omoară și pleacă. În câteva secunde, traficul se reia, cu pietonul mort în intersecție Firma care deținea stația GPL din Crevedia lovește din nou În această dimineață, o cisternă încărcată cu GPL şi un autotren plin cu medicamente s-au ciocnit pe DN 7, în judeţul Vâlcea. Autorităţile au evacuat zona şi au stabilit un perimetru de siguranţă. Cisterna a fost scoasă de pe carosabil, traficul fiind reluat. Ulterior, Gazeta de Vâlcea a scris că cisterna aparținea unei firme „asociate” Flagas, cea care controla și stația ilegală de GPL din Crevedia, unde a avut o explozie care a cauzat cinci morți și circa 50 de răniți. Flagas este deținută de Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%). Ionuț Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal. La 6 septembrie, patronii firmei Flagas de la Crevedia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cei doi sunt cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru „Cisterna implicată în accidentul de la Racovița ar aparține unei firme asociate Flagas, implicată în explozia de la Crevedia, conform unor surse. Din fericire, pompierii vâlceni au luat toate măsurile de siguranță în zona evenimentului rutier și, astfel, s-a evitat producerea unei tragedii”, a scris Gazeta de Vâlcea Poliţiştii au stabilit, azi, în urma primelor cercetări la locul accidentului de pe DN 7, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un TIR , că accidentul ar fi fost provocat de către şoferul cisternei. Citește și: Instituția inutilă care a ratat finanțări PNRR de 740 milioane euro pentru spitale: condusă de un pesedist, zeci de angajați care primesc sporuri uriașe, inclusiv pentru că nu atrag fonduri UE Acesta ar fi pătruns pe contrasens şi a lovit TIR-ul. În urma impactului, şoferul TIR-luin încărcat cu medicamente a fost rănit.

La stația GPL ilegală se amesteca gaz de butelie cu propan Foto: Google streets
Eveniment

La stația GPL ilegală se amesteca gaz butelie cu propan

La stația GPL ilegală, din Crevedia, se amesteca gaz de butelie cu propan, pentru a-l vinde apoi ca GPL, cu un profit uriaș, a susținut, la Antena 3, un fost colaborator al lui Ionuț Doldurea, patronul stației ilegale. Acesta a explicat că operațiunea se desfășura cu precădere în week-end fiindcă ISCTR - Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - nu lucra în week-end. Citește și: Polițiștii din Crevedia, care în trei ani nu au aflat de stația GPL ilegală, se răzbună: au amendat familia celor uciși de explozie. Pretext: și-au permis să filmeze locul dramei Potrivit declarațiilor date de acesta fost colaborator al familiei Doldurea, marfa amestecată în stația GPL a familiei Doldurea costa 0,70-0,80 bani, dar se vindea cu trei lei sau chiar 3,3 lei. Iată dialogul cu fostul colaborator al familiei Doldurea, neidentificat, așa cum apare el pe site-ul Antenei 3: La stația GPL ilegală se amesteca gaz de butelie cu propan „Colaborator: Gazul nu mergea în butelii pentru populație. De aia amestecau! Nu au alt motiv pentru care să amestece gazul dintr-una în alta! Reporter: Deci, ce îmi spuneți? Ei lua gazul pentru populație și îl foloseau pe post de gaz GPL, îl vindeau ca GPL? Colaborator: Da, ca fiind GPL. Pentru că gazul pentru populație are cifra octanică foarte mică, mai mult butan decât propan. Ca să vinzi la mașină, nu poți să vinzi gaz de butelie, de populație, amesteci cu un gaz mai puternic, cu propan mai mult. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne. Reporter: Dar dumneavoastră de unde știați de filiera asta? Colaborator: Eu am aflat de ea pentru că am lucrat cu ei. În parcarea aia descărcau dintr-o cisternă în alta. Ei tot timpul descărcau, ei descărcau noaptea. Făceau mai mult sâmbăta și duminica. Vedeți că treaba asta (explozia, n.red.) a fost sâmbăta! Sâmbăta și duminica, atunci când nu sunt ISCTR-urile, nu sunt controale. Reporter: Practic, încercau cumva să facă transportul și mutarea? Colaborator: Da, sâmbăta și duminica seara. De ce? Pentru că nu se vede! (...) Colaborator: Ce prețuri au? Au sub un leu, 70 - 80 de bani! Reporter: Și GPL? Colaborator: Vindeau cu 3 lei, 3,3 lei. Reporter: Deci, dacă s-ar face acum o verificare în cisternele lor, ăla nu ar fi GPL 100%... Colaborator: Aaa, nu, e băgat și aragaz, vă dați seama, gaz de populație”. Citește și: EXCLUSIV În timp ce inspectorii ANAF au plan de încasări de la contribuabilii onești, recuperarea furtului din dosarul Dan Voiculescu va dura spre 1.000 de ani

Explicația simplă a exploziei stației GPL de la Crevedia: proprietarul făcea evaziune fiscală Foto: Facebook
Eveniment

Crevedia: proprietarul făcea evaziune fiscală

Explicația simplă a exploziei stației GPL de la Crevedia: proprietarul făcea evaziune fiscală, spune un expert bulgar, citat de Rador. Pe de altă parte, Ziarul Financiar arată că familia Doldurea controla, în mod netransparent, o bucată uriașă din piața furnizorilor de GPL, iar creșterile explozive ale cifrei de afaceri pot fi explicate greu. Citește și: Salarii uriașe la un obscur spital de provincie, cu circa 6 internări/zi: medic cu peste 26.000 de lei/lună. Pacienții se plâng că sunt expediați la alte spitale „Închiderea punctului de lucru al afacerii Flagas din Crevedia (Dâmboviţa) în octombrie 2020 a fost de fapt un nou început pentru un business ilegal, spun surse din industrie, acesta înflorind sub protecţia unor autoriţăţi locale oarbe. Totodată, în timp ce jucătorii tradiţionali din piaţa de GPL au avut anul trecut creşteri de 25-35%, Flagas a defilat cu peste 90%, «modest» ce e drept faţă de dublarea de business din 2020. Nici faptul că zilnic veneau cisterne în parcarea improvizată din Crevedia să încarce şi să descarce GPL, nici mirosul de gaz nu au trezit autorităţile locale”, scrie, marți, Ziarul Financiar. Explicația exploziei de la Crevedia: proprietarul făcea evaziune fiscală „Incidentul din România s-a petrecut când GPL a fost transferat dintr-o cisternă într-alta, lucru care nu trebuie să se întâmple. Nici în Bulgaria nu se procedează astfel şi practic este absolut interzis, tocmai din cauza acestui potenţial risc existent şi daunelor foarte grave. De obicei, astfel de riscuri se asumă atunci când există un beneficiu financiar. În acest caz, nu pot spune dacă a existat (un astfel de beneficiu, n.r.), dar în Bulgaria, cu mulţi ani în urmă, a fost depistat un caz similar, în care se făcea transfer dintr-un camion în altul. Staţia respectivă a fost închisă. Transferul de combustibil dintr-un camion în altul nu era contabilizat de sistemul de control fiscal al Agenţiei Naţionale de Venituri şi, în consecinţă, TVA-ul putea fi evazionat. Factorul principal este financiar", a spus expertul bulgar Svetoslav Bencev de la Asociaţia Bulgară de Petrol şi Gaze a comentat incidentul de la Crevedia, în emisiunea "Bulgaria, Europa şi lumea în atenţie", transmisă de postul de radio Focus, citat de Rador. „Au apărut informaţii privind legături ale proprietarului benzinăriei cu primarul oraşului, ceea ce vorbeşte poate despre un fel de «umbrelă» asupra acestei staţii GPL, dar acest lucru va fi în continuare clarificat de organele de control şi anchetă din România. Aceasta este într-adevăr întotdeauna o combinaţie foarte periculoasă - să faci ceva ce nu trebuie făcut, sub «umbrela» instituţiilor de control", a mai arătat Bencev. Firma familiei Doldurea nu are nici măcar site de prezentare Aprecierile lui Bencev sunt, indirect, confirmate de datele prezentate azi de Ziarul Financiar: „La acest moment, nu se ştie oficial exact câte staţii avea Flagas, un business de aproape 600 mil. lei, fără nici măcar un site de prezentare”. Grafica: Ziarul Financiar „ În total, Ionuţ Doldurea, alături de fratele său, Cristian Doldurea firgurează ca acţionari sau administratori în 6 companii active în domeniul comerţului cu GPL, toate aceste firme având anul trecut un business cumulat de aproape 1,2 miliarde de lei şi 459 de angajaţi. Mai departe, atrage atenţia faptul că din 6 companii, 4 sunt înregistrate în Caracal, acolo unde primar este Ion Doldurea, tatăl fraţilor Ionuţ şi Cristian Doldurea. Compania Flagas, de exemplu, lucra sub CAEN-ul Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate, iar pentru autorizaţia de funcţionare este necesar chiar avizul de la primărie”, mai arată ZF.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră