sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: deficiențe

5 articole
Internațional

Secret Service, „deficiențele” protejării lui Trump

Secret Service, „deficiențele” protejării lui Trump. Şeful interimar al Secret Service, Ronald Rowe, a recunoscut vineri existenţa unor "deficienţe" din partea acestui serviciu, responsabil cu protejarea personalităţilor politice americane de rang înalt, în timpul tentativei de asasinat eşuate asupra lui Donald Trump din 13 iulie. Secret Service, „deficiențele” protejării lui Trump Ancheta internă "a constatat deficienţe în planificarea anticipată şi implementarea acesteia de către Secret Service", a declarat Rowe într-o conferinţă de presă. Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor "Dacă unii dintre membrii echipei de urmărire au fost foarte conştiincioşi, alţii au fost neglijenţi", a precizat el, referindu-se la viitoare sancţiuni. El o înlocuieşte pe Kimberly Cheatle care şi-a dat demisia pe 23 iulie, după ce şi-a recunoscut responsabilitatea în "cel mai important eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii". Ronald Rowe a citat " o lipsă de claritate" din partea Secret Service în schimburile sale cu poliţia locală şi aşteptările sale de la aceasta, precum şi lacune în transmiterea de informaţii. Investigațiile FBI Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează "o presupusă tentativă de asasinat" care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind "în siguranţă" şi un suspect fiind arestat. Într-un context de campanie prezidenţială deosebit de tensionată, cu aproximativ 50 de zile înainte de alegerile din 5 noiembrie, fostul preşedinte, care se afla la clubul său de golf din Florida, este "în siguranţă după ce au fost semnalate focuri de armă în vecinătatea sa", a declarat Steven Cheung, director de comunicare pentru campania lui. Pe 13 iulie, fostul preşedinte (2017-2021) care aspiră să revină la Casa Albă a fost rănit la ureche de focuri de armă care au făcut un mort şi doi răniţi în rândul participanţilor la un miting în Pennsylvania, unul dintre cele şase sau şapte state-cheie ale alegerilor prezidenţiale, în nord-estul ţării. Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe faţă şi cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania pentru alegerile din 5 noiembrie.

Secret Service, „deficiențele” protejării lui Trump (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Alegerile, fraudate încă de la organizare
Politică

Alegerile, fraudate încă de la organizare

Alegerile, fraudate încă de la organizare. Observatorii independenți la alegerile europarlamentare și locale au constatat existența unor probleme și provocări majore în aproape toată țara. Alegerile, fraudate încă de la organizare "Principalul obstacol identificat a fost decizia de a organiza în aceeași zi alegerile europarlamentare și cele locale, două scrutine cu mize și caracteristici foarte diferite (...): Citește și: Birourile Electorale refuză, invocând argumente puerile, să decidă renumărarea voturilor din secțiile pentru care există indicii grave de fraudă Eclipsarea dezbaterilor pe teme europene de către agenda strictă a alegerilor locale, în pofida importanței decisive a reprezentării țării la Bruxelles în perioada următoare pentru aspecte cruciale precum bugetul UE, politica agricolă comună, politica de coeziune sau aderarea unor noi state; Confuzia generată în rândul alegătorilor și oficialilor electorali de suprapunerea unor reguli și proceduri diferite pentru cele două tipuri de scrutin; Dificultățile majore în procesul de vot și numărare a buletinelor generate de numărul foarte mare de buletine (5) ce au trebuit gestionate simultan.", arată raportul de observare a alegerilor întocmit de organizația Funky Citizens. Nereguli și deficiențe multe Potrivit documentului citat, "observatorii au raportat și o serie de nereguli și deficiențe punctuale, printre care: Restricționarea accesului observatorilor independenți în unele secții de votare; Existența unor discrepanțe între numărul total de voturi din urnă și cel al semnăturilor de pe listele electorale, ce au generat dificultăți în închiderea proceselor verbale; Calitatea slabă a hârtiei buletinelor de vot, ducând la frecvente cazuri de buletine prinse unele în altele sau deteriorate, precum și la imprimarea tușului pe multipli candidați; Întârzieri (ne)justificate în predarea materialelor electorale (ștampile, procese verbale) de către președinții unor secții de votare la birourile electorale superioare, chiar și la două zile după încheierea scrutinului sau întârzieri uriașe în preluarea acestor materiale din cauza cozilor create; Nerespectarea procedurilor legale de numărare a voturilor de către unele comisii electorale, în care nu doar președintele a efectuat numărătoarea, așa cum prevede legea; Condițiile improprii de lucru din multe secții, confruntate cu aglomerație excesivă, căldură extremă și absența aerului condiționat, ce au afectat capacitatea de concentrare și rezistența membrilor comisiilor; Lipsa personalului necesar pentru a delimita clar perimetrele secțiilor de votare găzduite în aceeași locație și a preveni aglomerarea și dezordinea."

Stațiile GPL din România, deficiențe majore (sursa: observatorulph.ro)
Eveniment

Stațiile GPL din România, deficiențe majore

Stațiile GPL din România, deficiențe majore. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că până în prezent au fost constatate 2.150 de deficienţe la staţiile GPL în urma controalelor dispuse după exploziile care au avut loc la Crevedia. Stațiile GPL din România, deficiențe majore Potrivit acestuia, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6.545.307 lei. Citește și: Arafat se contrazice: neagă că la Crevedia ar fi dat ordine pompierilor, dar spune că a fost „comandant al acțiunii” și că a cerut retragerea oamenilor și trimiterea roboților "Total deficienţe constatate - 2.150. Total măsuri dispuse - 1.519, din care retragerea autorizaţiei sau avizelor la 11, suspendarea activităţii la 60 şi închiderea activităţii la 12. Total sancţiuni contravenţionale - 1.797, în cuantum de 6.545.307 lei", a spus Arafat.

Gravida decedată nu trebuia lăsată singură (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Gravida decedată nu trebuia lăsată singură

Gravida decedată nu trebuia lăsată singură. Dr. Răzvan Socolov crede, din datele care au fost făcute publice, că echipa medicală putea face mai multe, măcar în sensul supravegherii pacientei. Gravida decedată nu trebuia lăsată singură Acesta spune că această supraveghere se face de către asistenta medicală, sub coordonarea medicului de gardă, şi toate menţiunile se consemnează în foaia pentru urmărirea pacientei. Citește și: EXCLUSIV Tatăl șoferului drogat de la 2 Mai, rudă cu profesorul universitar Ilie Pascu de la Academia de Poliție, care a predat la Școala de Ofițeri Activi de la Băneasa încă din 1973 "Orice agravare se menţionează medicului care decide şi scrie detaliile la evoluţie. Aceste consemnări se pare că lipsesc în documente", a precizat dr. Răzvan Socolov. El adaugă, însă, că este greu de spus, doar din datele existente, fără a include mărturiile rudelor Alexandrei, dacă medicul de gardă a greşit flagrant sau nu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șeful poliției Nara, aproape de seppuku (sursa: mainichi.jp)
Internațional

Șeful poliției Nara, aproape de seppuku

Șeful poliției Nara, aproape de seppuku. Existau deficienţe "incontestabile" în securitatea fostului premier japonez Shinzo Abe, împuşcat mortal vineri în timpul unei reuniuni electorale de la Nara, a declarat sâmbătă şeful poliţiei locale, care a promis o anchetă, relatează AFP. Șeful poliției Nara, aproape de seppuku Măsurile de securitate sunt uneori mai puţin stricte la mitingurile electorale locale din Japonia, unde crimele violente sunt rare şi unde legile privind armele de foc sunt foarte severe, dar unii estimează că securitatea era insuficientă la Nara, având în vedere notorietatea lui Abe. "Cred că este incontestabil că existau probleme cu măsurile de securitate pentru fostul prim-ministru Abe", le-a spus jurnaliştilor şeful poliţiei din Nara, Tomoaki Onizuka, promiţând să le identifice şi să ia măsurile care "se impun". Citește și: Probleme în paradisul socialist: „tovărășia” Xi Jinping – Putin este pe sfârșite (The Times) "Este urgent să desfăşurăm o anchetă aprofundată pentru a clarifica ce s-a întâmplat", a adăugat el, fără a intra în detalii asupra lacunelor specifice ale dispozitivului de securitate de vineri. "De când am intrat în poliţie în 1995, în timpul carierei mele de peste 27 de ani, nu am regrete mai mari decât acesta", a spus el, cu vocea încărcată de emoţie, despre moartea lui Shinzo Abe.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră