sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: datorie

15 articole
Politică

Generalul AUR Mircia Chelaru, senator, nu vrea să dea înapoi banii furați de la statul român

Generalul AUR Mircia Chelaru, senator al partidului condus de George Simion, nu vrea să dea înapoi banii furați de la statul român, deși are o pensie specială uriașă. El are o condamnare penală la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru că a cumpărat ilegal, cu puțin sub 24.000 de euro, o locuință pusă la dispoziție de ministerul Apărării - el avea deja o proprietate în București - și a revândut-o în scurt timp la un preț de câteva ori mai mare, 300.000 de euro. Citește și: Analiza spionilor estonieni: Pentru securitatea lumii libere, Rusia nu trebuie lăsată să dicteze pacea în Ucraina Justiția a decis și că trebuie să plătească 93.000 de lei daune materiale către ministerul Apărării și să restituie un prejudiciu de 850.000 de lei. Generalul AUR Chelaru nu vrea să dea înapoi banii furați Însă din declarațiile de avere ale lui Chelaru, din 2020, când a ajuns deputat, în 2025, când a devenit senator, se vede că el nu a returnat mai nici un ban. La 19 decembrie 2020, el consemna o poprire ANAF de 852.000 de lei. În declarația de avere din 31 decembrie 2024 apare o datorie la bugetul statului - scadentă în 2030 - de 851.386 de lei. În cinci ani, el n-a returnat mai nimic din prejudiciul creat statului. Însă generalul Mircia Chelaru are o pensie specială de 104.088 lei, net, anual, în 2023, și a primit și indemnizație de depuatat, 131.412 lei. El nu declară nici un cont bancar peste 5.000 de euro, nu are locuință și nu deține terenuri.  În 2024, generalul a încercat să anuleze sentința, dar Justiția a respins cererea sa.  AUR l-a nominalizat pe Chelaru în comisiile parlamentare de apărare (la Senat) și de control a Serviciului de Informații Externe (comisie comună cu Camera Deputaților). 

Generalul AUR Mircia Chelaru, senator, nu vrea să dea înapoi banii furați  Foto: AUR
Proces costisitor, pentru o datorie minusculă (sursa: Facebook/Primaria Orașului Hârlău)
Eveniment

Proces costisitor, pentru o datorie minusculă

Proces costisitor, pentru o datorie minusculă. Primăria Hârlău și un cetățean se judecă de peste 7 ani pentru o datorie de câteva zeci de lei. Proces costisitor, pentru o datorie minusculă Costurile procesului au ajuns de peste 100 de ori mai mari decât valoarea mizei, dar litigiul continuă fără oprire. Citește și: FOTO EXCLUSIV Arheolog român care a vizitat tezaurul dacic de la muzeul Drents acum zece zile: Am fost șocată de lipsa de personal de pază, nu am văzut așa ceva la nici un mare muzeu Totul a pornit de la neplata redevenței pentru un teren de 25 mp concesionat în 2000, folosit pentru construirea unui garaj. În 2017, primăria a decis să acționeze în instanță pentru recuperarea redevenței majorate și a penalităților, dar ambele părți au pierdut financiar, singurul beneficiat fiind expertul contabil.” Continuarea, în Ziarul de Iași

Daniel Constantin, omul lui Dan Voiculescu, numit secretar general al Guvernului Foto: Gandul
Politică

Daniel Constantin, numit secretar general al Guvernului

Daniel Constantin, pe vremuri omul lui Dan Voiculescu, de la care s-a și împrumutat, a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, cu susținerea PNL, anunță site-ul Puterea. Daniel Constantin conduce organizația PNL din Teleorman. Citește și: Propaganda lui Georgescu, care vrea să mențină dependența României de Gazprom, demontată: „Un capitol din manualul rusesc de propagandă” În legislatura 2020-2024 el a vorbit fix 28 de secunde, la depunerea jurământului. Daniel Constantin, omul lui Dan Voiculescu, numit secretar general al Guvernului În 2006, el s-a înscris în Partidul Conservator, formațiunea înființată de Dan Voiculescu, iar din 2010 a condus această structură. În mai 2012, a ajuns ministru al Agriculturii în guvernul Ponta, poziție pe care a ocupat-o până în noiembrie 2015. Din 2014 în 2015 a fost și vicepremier. În regimul Dragnea, între ianuarie și aprilie 2017, a fost ministru al Mediului în cabinetul Grindeanu. Daniel Constantin a trecut prin patru partide: Partidul Conservator, ALDE, Pro România și PNL. Conform declaraţiei de avere, în 2007 si 2008, Constantin a luat cu împrumut de la Voiculescu suma de 295.000 de euro: creditul de 100.000 de euro scadent în anul 2016, respectiv 195.000 de euro scandent în 2017. Pe vremea când a luat bani cu împrumut de la omul de afaceri, Daniel Constantin era director la o firma de consultanţă a familiei Voiculescu, „Logicons SA“. În iulie 2017, judecătoria Buftea a admis solicitarea ANAF de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, în contul datoriei pe care acesta o mai are către Dan Voiculescu, condamnat, în 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a cerut instanţei să stabilească ce sumă îi mai datorează fostul ministru Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro împrumutaţi de la omul de afaceri în urmă cu aproape zece ani, pentru a putea fi preluaţi în contul prejudiciului din dosarul ICA.

Geoană, țeapă unui consultant politic israelian (dreapta) (sursa: Mordechai Sender)
Politică

Geoană, țeapă unui consultant politic israelian

Geoană, țeapă unui consultant politic israelian. Acesta din urmă a declarat, într-un interviu pentru Context.ro, că Mircea Geoană și echipa sa de campanie nu i-au achitat suma de 300.000 de euro pentru serviciile de strategie electorală oferite. Geoană, țeapă unui consultant politic israelian Consultantul susține că, în luna iunie, a fost remunerat de Sacha Dragic, acționarul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive din România, pentru activitatea de consultanță realizată în beneficiul lui Mircea Geoană. Citește și: Enigmatica avere a lui Geoană: sute de mii de euro moștenite de la părinți din surse incerte, apartamente de lux cumpărate suspect de ieftin, beneficii din șpăgile cumnatului Ionuț Costea Conform afirmațiilor sale, colaborarea cu Geoană a început în martie 2023, iar negocierile au continuat până la finalul anului, inclusiv în Bruxelles, pe vremea când acesta ocupa poziția de secretar general adjunct al NATO și se pregătea pentru candidatura la alegerile prezidențiale. Documentele analizate de Context.ro dezvăluie că unul dintre subcontractorii implicați în campania lui Geoană are legături cu un scandal de scurgere de informații confidențiale, care implică un fost consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Mircea Geoană, echipa sa de campanie și Sacha Dragic nu au oferit niciun răspuns la solicitările Context.ro pentru un punct de vedere oficial.

Aproape ucis pentru o datorie mică (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Aproape ucis pentru o datorie mică

Aproape ucis pentru o datorie mică. Enervat de întârzierea unui prieten în returnarea unei datorii, un bărbat din Iași a recurs la violență extremă, împușcându-l și lăsându-l la un pas de moarte. Aproape ucis pentru o datorie mică Victima, grav rănită și scuipând sânge, a fost transportată de doi martori la spital, unde medicii i-au salvat viața. Citește și: Ciolacu și Sorina Docuz, aventuri la Madrid cu un zbor charter închiriat de Nordis, alături de Grindeanu, Simonis și familia Vicol După incident, atacatorul a ascuns arma la marginea orașului, și-a lăsat mașina în grija unui prieten și a fugit peste Prut împreună cu iubita sa, originară din Republica Moldova. Pentru a-și șterge urmele, a distrus cartelele telefonice din România și a achiziționat telefoane noi. Cu toate acestea, camerele de supraveghere din oraș au furnizat poliției dovezi clare, permițându-le să-l urmărească pas cu pas. Fugarul a fost capturat în doar patru zile, iar miercuri a primit sentința. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Metroul riscă „blocarea activității”, anunță ministerul Transporturilor Foto: Club Feroviar
Economie

Metroul riscă „blocarea activității”, anunță ministerul Transporturilor

Metroul riscă „blocarea activității, cu repercusiuni directe în asigurarea serviciului de transport public de călători cu metroul”, anunță ministerul Transporturilor, pentru că ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, n-a plătit o datorie uriașă din 2020. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului, tupeu colosal în legătură cu recalcularea pensiilor: Analizăm criticile formulate, vă anunțăm noi când e ceva Datoria către compania WEBUILD Spa MILANO este de 57,5 milioane de lei, dar a acumulat dobânzi și penalități de 6,2 milioane de lei. WEBUILD a pus deja poprire pe conturile Metrorex. Metroul riscă „blocarea activității”, anunță ministerul Transporturilor Informația apare în nota de fundamentare a unei hotărâri de guvern în care ministerul Transporturilor cere 106,9 milioane de lei pentru a salva metroul. Situația procesului cu WEBUILD, unde Metrorex a pierdut un proces, dar n-a plătit, nu este singulară, așa că Transporturile cer încă 43,2 milioane de lei din fondul de rezervă pentru a plăti datorii, „cu rugămintea de a urgenta alocarea suplimentară a sumei solicitate, astfel încât activitatea curentă a Metrorex S.A. de transport public de călători cu metroul, să nu fie afectată”. „Suma reprezintă cheltuieli de capital și a fost stabilită de instanțele de judecată prin sentințe definitive, pentru care există instituită poprire pe conturile curente ale Metrorex S.A. și riscul blocarii activității cu repercusiuni directe în asigurarea serviciului de transport public de călători cu metroul”, arată ministerul Transporturilor. Nota de fundamentare arată că, de la începutul anului 2024, bugetul alocat a fost complet nerealist. „Subvenția Metrorex ce se regăsește în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 este în valoare de 727.200,00 mii lei, reprezentând 67,38 % din necesarul fundamentat, fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă de exploatare a metroului în valoare de 352.107,59 mii lei, astfel Metrorex a construit un buget de venituri și cheltuieli pe anul 2024 dezechilibrat”, explică ministerul lui Grindeanu. De altfel, în notă se arată că metroul bucureștean are probleme cu plata salariilor: „Este necesară o alocare de fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – acționar unic, datorită următoarelor considerente (...) cheltuielile cu personalul”.

Guvernul s-a trezit în ultima zi că riscă să fie executat silit Foto: Inquam/Octav Ganea
Economie

Guvernul s-a trezit în ultima zi că riscă să fie executat silit

Guvernul s-a trezit în ultima zi că, dacă nu achită 42 de milioane de euro, după ce a pierdut un proces internațional, riscă să fie executat silit. Informația apare într-un memorandum discutat azi în ședința de guvern. Citește și: Sumele uriașe plătite de contribuabili pentru cazarea și masa ștabilor de la Guvern: cheltuielile au crescut cu aproape 900% în doi ani Guvernul s-a trezit în ultima zi că riscă să fie executat silit „Conform cererii de plată comunicată de casa de avocatură King & Spalding la data de 03.05.2024, în cazul în care plata nu este efectuată până la data de 31 mai 2024, aceasta este împuternicită să continue măsurile legale corespunzătoare împotriva României în orice jurisdicție competentă. Atragem atenția că există un risc major ca bunurile deținute de stat sau de către societăți la care statul deține acțiuni pe teritoriul statelor membre Convenției ICSID, inclusiv România, să fie executate silit, în cadrul eventualelor proceduri de executare silită promovate de reclamanți”, se arată în memorandum. Într-o notă la memorandum se obseră că guvernul Ciolacu mai discutase și în martie această situație, când a fost supus aprobării un alt memorandum, „315.826/27.03.2024”, precum și adresa primită de la King & Spalding din data de 3 mai 2024. Procesul pierdut de guvern la ICSID a fost deschis de mai multe companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice, care au acuzat autoritățile de la București, în urmă cu aproape 6 ani, de încălcarea tratatului internațional Carta Energiei (TCE), prin tăierea subvențiilor pentru producția de energie regenerabilă acordate pe bază de certificate verzi suportate pe facturi de către consumatori. Din februarie se știa că am pierdut procesul și vom plăti „La data de 20.02.2024 Tribunalul arbitral a emis hotărârea în cadrul arbitrajului, prin intermediul căreia a obligat România la plata către reclamanți a sumei de 42,2 milioane de euro, plus dobândă de la data 01.01.2022, pentru prejudiciile pe care le-au suferit ca urmare a încălcării de către România a art. 10 alin.(1) din TCE. De asemenea, Tribunalul arbitral a mai obligat România la plata către reclamanți a sumei 600.000 dolari costuri de arbitraj și aproximativ 3,5 milioane euro reprezentând cheltuieli de apărare (60% din total), urmând ca la acestea să fie calculate dobânzi de la 30 de zile de la emiterea hotărârii″, a transmis, pentru Profit.ro, Ministerul Finanțelor. Însă abia azi, 30 mai, guvernul Ciolacu a aprobat majorarea creditelor bugetare pentru ministerul de Finanțe pentru a putea plăti daunele din acest proces pierdut.

Șef RAR, evaziune fiscală cu Uber (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Șef RAR, evaziune fiscală cu Uber

Șef RAR, evaziune fiscală cu Uber. Consilierul PSD (din județul Neamț) Florin Adrian Hopșa, antreprenor cu o firmă în faliment înregistrată în județul Iași, nu scapă prea ușor de ANAF. Șef RAR, evaziune fiscală cu Uber Agenția Județeană a Finanțelor Publice a deschis un proces pe numele politicianului, pe care îl vrea răspunzător, în calitate de beneficiar real al SC Uber Nord Est, pentru o datorie de 8.428.725 lei. Citește și: Armata obligatorie: MApN spune că legea care a suspendat serviciul militar obligatoriu a avut „impact asupra structurii sistemului național de apărare” și cere reglementări noi Alături de Hopșa, citat ca pârât în procesul de antrenare a răspunderii este și Marius Constantin Ifrim, administratorul companiei falimentare de transport. Florin Adrian Hopșa, care este și șeful RAR Neamț, este unicul asociat al Uber Nord Est SRL. Continuarea, în Ziarul de Iași.

TAROM plătește doar obligat de instanță (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

TAROM plătește doar obligat de instanță

TAROM plătește doar obligat de instanță. Aeroportul Iaşi nu a mai avut răbdare şi a chemat în instanţă compania de stat pentru neplata facturilor din ultimele patru luni ale anului trecut. TAROM plătește doar obligat de instanță Procesul deschis în martie a avut patru termene, dintre care unul – cel mai lung, la interval de trei luni – a fost dispus pe fondul protestului magistraţilor. Citește și: Disperare în rândul judecătorilor: pensia șefului CSM ar putea să scadă de la 45.700 lei net la doar 39.188 de lei, dacă se aplică noua legislație – calcule neoficiale Până să se pronunţe instanţa, TAROM şi-a achitat datoriile, care depăşeau 1,1 milioane de lei. Dar judecătorii Tribunalului Iaşi au ordonat debitoarei "să plătească creditoarei, în 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, penalităţi de întârziere". Este vorba "de 0,04 la sută/zi de întârziere, calculate la debitul principal de 1.132.047,76 lei reprezentând contravaloare restantă" pentru cele zece facturi reclamate de Aeroportul Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pescobar, țepar și cu livratorii produselor (sursa: Facebook/Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor)
Investigații

Pescobar, țepar și cu livratorii produselor

Pescobar, țepar și cu livratorii produselor. Paul Nicolau, alias Pescobar, se laudă că trimite peștele și fructele de mare la ușa clientului: "fish to door". Pescobar, țepar și cu livratorii produselor Ceea ce se întâmplă cu ajutorul unor firme de livrare a comenzilor. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, țeapă ordinară dată ANAF și partenerilor de afaceri: a trecut activele firmei cu datorii de peste un milion de lei Premium Raci SRL pe altă firmă, „curată”. Obligat să plătească din propriul buzunar datoriile, se ascunde O astfel de firmă, Foodpanda, a experimentat pe propria cifră de afaceri cum e să lucrezi cu o companie controlată de Pescobar. În acest caz, este vorba de Commercial Diplomatic Club SRL, firma care plătește leasing-ul pentru un BMW X6, un Lamborghini Urus și un Ferrari Roma cu care se fălește Paul Nicolau pe internet. Citește și: EXCLUSIV Afacerea lui Pescobar, care a dat țeapă ANAF, a primit ajutor de stat: credite garantate 90% de Finanțe. Firma controlată de Pescobar plătește leasing la Ferrari, Lamborghini și BMW X6 După mai multe facturi pe care firma lui Pescobar nu le-a plătit, Foodpanda s-a adresat instanței. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, bogat pe credit: Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6, în leasing pe firma la care e angajat pe salariul minim pe economie și care administrează „Taverna Racilor” În septembrie 2021, Judecătoria Sectorului 1 a obligat Commercial Diplomatic Club SRL să achite către Foodpanda facturi de 13.462,25 de lei și penalizări de întârziere. Firma lui Pescobar nici nu s-a apărat Instanța a arătat în hotărâre că "între cele două societati (Foodpanda și Commercial Diplomatic Club SR: - n.r.) s-au desfăşurat relaţii contractuale, conform Contractului de prestări servicii nr. 735/27.02.2019, în baza căruia debitoarea a beneficiat de servicii de intermediere privind plasarea comenzilor de la clienții utilizatori ai site-ului și aplicației mobile ”foodpanda”, către centrul de comandă al restaurantului , creditoarea emitând în acest sens facturile fiscale nr. (...), pe care debitoarea nu le-a achitat". Citește și: EXCLUSIV Pescobar nu vrea să plătească nici măcar 500 de lei lunar dintr-o datorie bancară de 102.000 de lei, a fost dat în judecată de un executor judecătoresc Reprezentanții firmei lui Pescobar nici măcar nu s-au deranjat să se apere în proces, mai arată Judecătoria Sectorului 1: "Debitoarea, legal citată, nu a depus întâmpinare.". Ratele de leasing pentru Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6 cu care se afișează pescobar sunt plătite de firma Commercial Diplomatic Club SRL, deținută de Florian Nicolau (cel mai probabil, tatăl lui Paul Nicolau), integral.

Pescobar refuză să plătească ratele bancare (sursa: Facebook/Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor)
Investigații

Pescobar refuză să plătească ratele bancare

Pescobar refuză să plătească ratele bancare. Paul Nicolau, alias Pescobar, care se laudă că ar deține lanțul de restaurante „Taverna Racilor”, este dator vândut la o bancă. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, bogat pe credit: Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6, în leasing pe firma la care e angajat pe salariul minim pe economie și care administrează „Taverna Racilor” Și are poprire pe salariu, fiind executat silit. Angajat la firma tatălui lui În ciuda stilului de viață luxos pe care-l afișează, Pescobar pare nici măcar un milionar de carton, ci unul de hârtie igienică. Citește și: Pescobar nu doar că nu are nici o firmă pe numele lui, dar de operațiunile restaurantelor „Taverna Racilor” se ocupă mâna lui dreaptă Paul Nicolau postează des pe rețelele de socializare fotografii în care își prezintă mașinile de lux: Ferrari, Lamborghini, BMW. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” a încasat câte 10.000 de euro pe zi în 2022. Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău Realitatea din spatele pozelor este un pic altfel. Astfel, Pescobar are datorii enorme cel puțin la o bancă, Libra Internet Bank. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” se ascunde după mămica: firma este pe numele mamei din Onești. În combinație, și un vietnamez din Pitești, membru PSD În 2022, o societate de executori judecătorești l-a dat în judecată pe Paul Nicolau pentru a încasa sumele poprite de către firma la care acesta este angajat, Commercial Diplomatic Club SRL (care administrează în prezent „Taverna Racilor” din Herăstrău și este deținută de tatăl lui Nicolau). Pescobar refuză să plătească ratele bancare Potrivit actelor din dosarul de la instanță, „În cadrul dosarului de executare silită (…) a fost emisă la data de 29.04.2022 către terţul poprit S.C. Commercial Diplomatic Club S.R.L., adresa de înfiinţare a popririi asupra venitului net lunar al debitorului Nicolau Paul, până la încasarea sumei de 102.363,89 lei reprezentând debit, comisioane operaţionale şi cheltuieli de executare, adresă comunicată terţului poprit la data de 04.05.2022”. Citește și: Pescobar („Taverna Racilor”) se umflă singur: susține că are 300 de angajați, dar firmele care pretinde că sunt ale lui nu au decât 44, și vorbește de „compania mea”, dar nu e asociat în nici o firmă Așadar, Pescobar era executat silit pentru peste 102.000 de lei, datorie către Libra Internet Bank iar terțul poprit, adică firma care-i dădea salariul, nu părea să rețină sumele care să fie virate băncii. Totuși, firma, adică Commercial Diplomatic Club SRL, a demonstrat că i-a reținut banii din salariu lui Pescobar: „instanţa reţine că terţul poprit şi-a îndeplinit obligaţia, achitând în contul SCPEJ (…) (executorii judecătorești – n.r.) reţinerile pentru 3 luni, respectiv suma de 1500 lei (a depus înscrisuri în acest sens).” Pe scurt, firma îi reține lunar din salariu lui Pescobar câte 500 de lei. Ceea ce înseamnă că Paul Nicolau este angajat pe salariul minim pe economie. În acest ritm, suma de peste 102.000 de lei va fi achitată în 204 luni, adică 17 ani. La 1 august a.c., executorul judecătoresc i-a dat din nou în judecată pe Nicolau și pe firma la care e angajat pentru "validare poprire". Altfel spus, deși firma ar trebui să-i rețină din salariu lui Pescobar și să vireze lunar o sumă executorului în contul debitului bancar, firma Commercial Diplomatic Club SRL nu face acest lucru.

Fiscul îți calculează din pix datoriile (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Fiscul îți calculează din pix datoriile

Fiscul îți calculează din pix datoriile. La mai bine de un deceniu de când a plecat definitiv din țară, un cunoscut om de afaceri român încă mai este căutat de Fisc, dar pe persoană fizică. Fiscul îți calculează din pix datoriile Inspectorii financiari au constatat că acesta avusese în 2013 cheltuieli mai mari decât veniturile, așa că i-au calculat diferențe de impozit de peste 200.000 lei. Citește și: EXCLUSIV La stația GPL ilegală din Crevedia parcau des cisternele firmei ADE Gas. Printre asociați, un mason care stă des la șpriț cu șeful SRI Oltenia în restaurantul lui din Craiova Omul de afaceri a plătit, pentru a nu i se pune în cârcă și penalitățile, după care a cerut anularea actului de control. La trei ani de la începerea procesului, a reușit să scape de trei sferturi din datoria imputată de Fisc, dar bătălia se poartă în continuare, până la ultimul leu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dan Voiculescu a dat în misticism și merge la Festivalul Enescu Foto: Gândul
Eveniment

Dan Voiculescu a dat în misticism și merge la Enescu

După ce a devenit teolog, Dan Voiculescu pare că a dat în misticism și se laudă cu faptul că merge la Festivalul Enescu. Blogul fostului turnător al Securității, cu numele de cod „Felix”, este plin de articole religioase. În plus, el se laudă cu faptul că participă la evenimente culturale. Citește și: Simona Bucura, noul ministru al Muncii, colegă de doctorat la SRI cu Marcel Ciolacu. Bucura și-a cosmetizat CV-ul în mai multe rânduri: au dispărut studii la ASE și tentativa de doctorat Fostul turnător are de returnat către statul român câteva zeci de milioane de euro, bani furați în dosarul ICA, dar reușește să tergiverseze aceste proceduri. În dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare – dar a efectuat doat trei – statul trebuie să recupereze de la acesta și de la complicii săi 60.482.615 euro. Potrivit datelor obținute de DeFapt.ro, până acum, ANAF a recuperat în dosarul ICA suma de 41.647.264 de lei, adică puțin peste nouă milioane de euro. Dan Voiculescu a dat în misticism și merge la Festivalul Enescu „Minunat. Acesta este cuvântul pentru descrierea stării pe care am avut-o aseară, la festivalul George Enescu. Păcat că era greu de suportat caldura din sală”, a scris el, la 28 august. „Smerenie” este titlul unui articol din 17 august, unde scrie: „Am trăit o experiență unică. Pentru mine este o taină pe care nu o pot mărturisi decât celor care mă iubesc necondiționat și cărora le sunt recunoscător că există”. „...ajută necredinței mele” este un alt titlu, ilustrat de o poză în care Dan Voiculescu se ține de gât cu un preot. Dan Voiculescu poartă o cămașă înflorată, tip Hula Hula, și zâmbește fericit. În iunie 2023, Mihai Gâdea anunța, entuziasmat, că Dan Voiculescu a absolvit teologia. „Singura chestiune în momentul de față este că nu mai sunt singurul absolvent de Teologie în trustul Intact și desigur că spun asta cu foarte multă bucurie”, a comentat Mihai Gâdea. Citește și: EXCLUSIV În timp ce inspectorii ANAF au plan de încasări de la contribuabilii onești, recuperarea furtului din dosarul Dan Voiculescu va dura spre 1.000 de ani Gâdea a continuat preamărindu-și postul la care lucrează: „Au fost 18 ani și ce-mi doresc cel mai mult este ca acest post de televiziune, acest trust să dăinuiască ani de zile după ce noi vom fi doar o amintire că am trecut pe aici. Cu Dumnezeu înainte!”.

Uber și Bolt, datorie la ANAF (sursa: Pexels/freestocks.org)
Economie

Uber și Bolt, datorie la ANAF

Uber și Bolt, datorie la ANAF. Uber Nord-Est SRL, companie care asigură la Iași, cu Uber și Bolt, o variantă alternativă la transportul cu mașinile de taxi, este pe butuci. Uber și Bolt, datorie la ANAF ANAF Iași a publicat pe 30 martie un anunț cu privire la emiterea unui proces verbal de insolvabilitate a companiei Uber Nord Est SRL. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Dar și cu privire la emiterea unei decizii referitoare la obligaţiile reprezentând dobânzi și penalități de întârziere. Citește și: Comparat cu Iisus și Nelson Mandela de fanii săi, Trump nu este împiedicat de lege să candideze pentru un nou mandat chiar pus sub acuzare Suma cu care firma apare ca fiind restantă la bugetul de stat este de peste patru milioane de lei, adică aproximativ 850.000 de euro. Continuarea, în Ziarul de Iași.

CE nu amână plata datoriei ucrainene (sursa: Twitter/Secretary Janet Yellen)
Internațional

CE nu amână plata datoriei ucrainene

CE nu amână plata datoriei ucrainene. Secretarul trezoreriei SUA, Janet Yellen, s-a declarat vineri "dezamăgită" pe lângă omologii săi europeni că Comisia Europeană nu s-a alăturat grupului de creditori care au fost de acord să suspende rambursarea datoriei ucrainene timp de doi ani, relatează France Presse. CE nu amână plata datoriei ucrainene "Aş spune sincer că rămân dezamăgită de faptul că Comisia Europeană nu s-a alăturat grupului de creditori pentru a oferi o scutire de la plata datoriei Ucrainei", a declarat ministrul economiei şi finanţelor lui Joe Biden, la o întâlnire la Washington în cadrul reuniunilor de toamnă ale FMI şi Băncii Mondiale. "Ucraina, după cum ştiţi, se confruntă cu un deficit uriaş de finanţare şi are nevoie de sprijinul nostru deplin", le-a spus ea miniştrilor de finanţe şi comisarilor europeni. Un grup de creditori internaţionali ai Ucrainei, care cuprinde Canada, Franţa, Japonia, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, au semnat un protocol de acord la 14 septembrie ce prevede amânarea plăţii datoriei ucrainene după o solicitare a Kievului. Aceste ţări şi-au dat acordul la 20 iulie şi de atunci au îndemnat alţi deţinători de obligaţiuni să facă acelaşi lucru. Gentiloni: Avem nevoie de consens "Comisia este un organism multilateral şi pentru a lua o astfel de decizie trebuie să avem un consens al tuturor statelor membre", a reacţionat comisarul pentru afaceri economice al Comisiei Europene, Paolo Gentiloni, întrebat vineri într-o conferinţă după remarcile ministrului american. "De aceea avem o cale diferită şi o abordare diferită a problemei", a adăugat el. FMI a avertizat la aceste întâlniri că Ucraina se confruntă cu un deficit bugetar ce ar putea ajunge la 4 miliarde de dolari pe lună în 2023. Citește: Putin confirmă că nu-și mai permite, acum, încă o ploaie de rachete peste Ucraina, deși nu a distrus toate obiectivele. Dar amenință NATO: Dacă intră în luptă, va fi o catastrofă globală Janet Yellen l-a primit marţi pe ministrul ucrainean de finanţe Sergii Marcenko, la Departamentul Trezoreriei. Ea a cerut ţărilor partenere şi aliaţilor Statelor Unite să accelereze plăţile financiare către Ucraina şi să-şi intensifice asistenţa, atât pentru "a ajuta Ucraina să-şi menţină serviciile guvernamentale esenţiale", dar şi pentru "a începe să construiască şi să se redreseze". "Vom continua să vă sprijinim", a promis dna Yellen.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră