sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: daniel david

3 articole
Politică

Ministrul Educației își bate joc de Călin Georgescu

Ministrul Educației, Daniel David, își bate joc de Călin Georgescu, într-un articol publicat pe blogul său: „Are un discurs grevat major de pseudoștiință (ex. să ne amintim discuția despre formula apei, H2O) și pseudoreligie (ex. cu interpretări prea personale ale textelor sfinte)”. Citește și: Ponta se oferă să candideze la președinție și apără „suveraniștii”: „Nu este adevărat că, dacă votezi cu Georgescu, ești anti-european” Ministrul Educației își bate joc de Călin Georgescu Daniel David este profesor de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai și a absolvit un program postdoctoral la universitatea Mount Sinai School of Medicine din New-York, în domeniul medicinii comportamentale. „Mă miră prevalența ideilor și obsesia domniei sale pentru «cipuri» (implanturi neurocerebrale) și relația mea potențială cu ele, în condițiile în care domnia sa părea disperat să obțină o relație cu Elon Musk, un antreprenor inovator și probabil acum cel mai bogat om din lume, promotorul și campionul cipurilor la nivel internațional! Cipurile domnului Musk sunt bune?”, a întrebat, retoric, demnitarul. În articol, ministrul Educației explică de ce i se opune lui Georgescu. „Domnule Georgescu, sunt și voi fi un adversar al ideilor dumneavoastră despre lume, pentru că eu cred că lovesc în știință și religie, deci în șansa bunăstării românilor, trezind vechiul obscurantism care ne poate menține în bizarerii, izolare și subdezvoltare, și voi încerca mereu să protejez oamenii de acestea. Eu cred într-o societate modernă construită pe doi piloni, știința și religia! De aceea îi chem alături de mine pe toți cărora le pasă de copiii lor și de propria persoană să urmăm cu bun-simț calea normală a științei și religiei”, a scris David. Demnitarul explică și numeroasele voturi obținute de Călin Georgescu: „A fost un vot de refuz al clasei politice clasice, venit din ură (față de nedreptăți reale și/sau percepute), frică (față de lucruri pe care nu le înțeleg) și lipsă de alternativă (în oferta politică). Astfel de abordări pseudoștiințifice și de pseudoreligie există în toată lumea, rămânând însă minoritare în lumea civilizată și important este ca în România oamenii să înțeleagă că acestea sunt abordări alternative științei și religiei, nu sunt știință (cunoaștere) și religie și să nu-și lase mintea și copiii contaminate de acestea! Apoi am aflat de la CSAT despre grozăviile legate de manipulare și ingerințele externe în timpul procesului electoral”.

Ministrul Educației își bate joc de Călin Georgescu Foto: Inquam/Octav Ganea
Rectorul Universității Babeș-Bolyai desființează ministerul Muncii, condus de pesedista Bucura Oprescu Foto: Facebook
Politică

Rectorul Universității Babeș-Bolyai desființează ministerul Muncii

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, desființează ministerul Muncii, condus de pesedista Simona Bucura Oprescu, după ce instituția a recunoscut astrologia și numerologia drept ocupații legale: „Halucinant”, a spus el. Citește și: Și protejata lui Ciolacu, ex-miss Buzău Sorina Docuz-Stan, are un chioșc magic, cu încasări de peste 12 milioane de lei pe an Daniel David Foto: UBB Rectorul Universității Babeș-Bolyai desființează ministerul Muncii „Suntem într-un moment foarte periculos, în care Ministerul Muncii pune pe piaţă tot felul de ocupaţii care vin din zona obscurantismului. Asociaţia Psihologilor a ieşit şi a spus, eu am spus. Nu a fost uşor, că reacţiile au fost, vă daţi seama, pe măsură din partea celor pe care i-am criticat. Nu am văzut nicio mişcare mai serioasă în spaţiul media, dar dacă am fi făcut, poate, zece-douăzeci de universităţi, venea şi Academia Română, cu o poziţie şi am fi spus «mă, oamenilor, înţelegeţi că ceea ce faceţi este halucinant?». Ce vreţi de fapt de la o ţară care are ocupaţia de astrolog şi numerolog? Adică de ce ne mirăm de aceste rezultate? Să vă întreb altfel: voi înţelegeţi că în această ţară avem ocupaţia, recunoscută de stat, de numerolog şi astrolog? De ce ne mirăm că avem aceste realităţi sociale: rezultatele la PISA, nostalgia faţă de comunism, polarizările sociale, polarizările economice…Asta-i ţara!”, a afirmat Daniel David, la Digi 24. Citește și: În ajun de Crăciun, Nicușor Dan taie masiv din funcțiile de conducere din Poliția Locală și primărie și desființează sute de posturi Fanii comunismului, posibil analfabeți funcționali El a comentat și rezultatele sondajului realizat de INSCOP la comanda News.ro, cercetare care arată că 48% dintre românii chestionaţi consideră că perioada comunistă a reprezentat un lucru bun. „Nu mă aşteptam ca trecutul să fie valorizat în perioada comunistă. Mă aşteptam să fie un trecut un pic mai îndepărtat. (…) Era foarte important să comparăm această percepţie cu a celor care efectiv au trăit atunci. Degeaba luăm oameni care au peste 18 ani, 20, 25, dar nu ştiu ce a fost comunismul, nu ştiu ce a însemnat. I-aş întreba pe cei care au trăit şi ştiu ce a însemnat comunismul, cum am fost şi eu, care înainte să mă duc la şcoală, la ora 7, mergeam la coadă la lapte, la ora 5 dimineaţa şi îmi amintesc ce lucruri complicate erau (…) Procentul ăsta, când aud de 40 şi, mie îmi aduce aminte de procentul de 40 şi de analfabetism funcţional pe care îl avem ca din 2015. Mă întreb ce legătură există între analfabetismul funcţional, care se referă la faptul că efectiv nu înţelegi lumea în care trăieşti, efectiv nu înţelegi nu numai ce citeşti, sau operaţiile matematice, nu înţelegi lumea de fapt”, a spus Daniel David.

Rectorul Babeș-Bolyai explică de ce universitatea a căzut din Top 1000 Shanghai Ranking Foto: Facebook UBB
Eveniment

Rectorul Babeș-Bolyai explică universitatea căzut Top

Rectorul Babeș-Bolyai explică de ce universitatea a căzut din Top 1000 Shanghai Ranking: „Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) nu a mai putut compensa singură erori şi indecizii majore în politicile academice naţionale”, afirmă, într-un comunicat de presă, Daniel David. Citește și: Cum arată vila cât un hangar pe care Ciolacu ar trebui să o împartă cu nevasta la divorț. Premierul deja s-a separat de soție în privința părților sociale Nicio universitate din România nu mai face parte din Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU), realizat, încă din 2003, de Shanghai Ranking Consultancy. Harvard este, pentru al 21-lea an consecutiv, pe locul 1 în lume. Anul trecut, singura universitate română din clasament a fost Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Citește și: România nu mai are nici o universitate în Top 1000 al celui mai respectat clasament, Shanghai Ranking. Ungaria are patru universități în acest top, Croația, Slovenia și Slovacia – câte una Rectorul Babeș-Bolyai explică de ce universitatea a căzut din Top 1000 Shanghai Ranking Rectorul UBB, Daniel David, arată erorile la care se referă, în comunicatul postat pe site-ul universității: separarea medicinei de universitățile tradiționale, în 1948. „Domeniul biomedical este cel în care se publică și se citează cel mai mult. Universitățile din Belgrad (Serbia), Lubliana (Slovenia), Zagreb (Croația), Vilnius (Lituania) etc. sunt incluse în rankingul Shanghai pentru că sunt cu adevărat comprehensive (incluzând pe lângă științele universitare clasice și medicina și alte componente complexe de inginerie/tehnologie)”, explică David. „Vorbim uneori în programele guvernamentale de concentrări academice, dar când este să unim universități sau universități cu institute găsim mereu contraargumente (cele mai multe puerile la o analiză serioasă), adesea pentru protejarea unor interese locale sau personale. Franța și Ungaria au concentrat resurse academice și astfel au prezențe adecvate în clasament” „Ne-au lipsit programe de excelență cu adevărat, după modelul Franței, Germaniei sau Poloniei. Asta a fost o strategie uneori falimentară, deoarece alții din afară au crescut mai repede și mai mult decât noi și astfel țara a rămas nereprezentată în clasamentul Shangahi (ARWU)”. „Am avertizat asupra acestui lucru de mai mulți ani, dar nu s-au luat măsuri la nivel național. Și nu mă bucur că am avut dreptate! Nu este plăcut ce voi spune, dar este adevărat și numai așa putem fi raționali în deciziile care ar trebui luate în viitor!”, mai scrie rectorul UBB.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră