sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: casă

18 articole
Eveniment

Casă miniaturală suedeză, lansată în spațiu

Casă miniaturală suedeză, lansată în spațiu. Visul de o viață al artistului suedez Mikael Genberg este pe cale de a deveni realitate. Creația sa, o machetă miniaturală a unei case roșii cu colțuri albe, va fi lansată în spațiu și, dacă totul decurge conform planului, va fi plasată pe suprafața Lunii. Casă miniaturală suedeză, lansată în spațiu „Moonhouse”, o construcție care poate încăpea în palma unei mâini, va fi transportată la bordul unui modul de alunizare operat de compania japoneză ispace. Citește și: EXCLUSIV Ministrul Justiției a împărțit, ca om de încredere, averea de milioane de euro a lui Doru „Măgaru’”, cel care punea la masă interlopi craioveni cu șefi din servicii și justiție Lansarea este programată miercuri, la ora locală 01:11 (06:11 GMT), de la baza Cape Canaveral, folosind o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX. Un vis de 25 de ani Artistul suedez Mikael Genberg a lucrat timp de 25 de ani pentru a transforma acest vis în realitate. „Este o idee nebunească, poate idioată, dar în același timp, în mintea mea, este ceva poetic să pui o casă roșie cu colțuri albe pe Lună”, a declarat el într-un videoclip pe Facebook. „Iar acum asta chiar o să se întâmple. Care este scopul? Este artă”. Căsuța, construită special pentru spațiu Casa miniaturală este realizată din aluminiu și este finisată cu o vopsea specială, certificată pentru condițiile extreme ale spațiului. Dimensiunile acesteia sunt de 12 centimetri lungime, 8 centimetri lățime și 10 centimetri înerațime. Un proiect artistic global „Moonhouse” a călătorit prin lume înainte de lansarea sa în spațiu. Casa a fost instalată în copaci, scufundată în apă, dusă la Marele Zid Chinezesc și chiar la Stația Spațială Internațională (ISS). Aceasta a acompaniat primul astronaut suedez, Christer Fuglesang, într-o misiune la 400 de kilometri deasupra Pământului. Susținerea unui proiect ambițios Proiectul a fost finanțat prin donații de la circa 70 de persoane, care au contribuit cu 7-10 milioane de coroane suedeze (620.000 - 888.000 dolari). „Viziunea acestei creații artistice se împletește cu a noastră: de a extinde planeta și viitorul nostru în spațiu”, a declarat Julien-Alexandre Lamamy, CEO-ul ispace Europe. Ce urmează pentru Moonhouse După alunizarea modulului peste aproximativ patru luni, casa va fi eliberată din cala sa, fotografiată și plasată pe suprafața Lunii. Mikael Genberg speră că această operă de artă va rezista mii sau chiar milioane de ani, fiind un simbol al creativității umane. Un simbol poetic pe Lună „Este mică pe această planetă, dar va fi mare pe Lună”, a spus artistul. Proiectul „Moonhouse” reflectă ambiția de a explora noi frontiere și de a aduce arta într-un loc unde nicio altă operă artistică nu a ajuns până acum.

Casă miniaturală suedeză, lansată în spațiu (sursa: themoonhouse.se)
Marcel Ciolacu, nou atac la Iohannis (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
Politică

Marcel Ciolacu, nou atac la Iohannis

Marcel Ciolacu, nou atac la Iohannis. Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu este de acord ca statul român să dețină și să asigure locuințe speciale pentru foștii președinți ai României. Marcel Ciolacu, nou atac la Iohannis În opinia premierului, aceste spații locative ar trebui închiriate și nu oferite direct din proprietatea statului. Citește și: EXCLUSIV Generalul (r) Botoș vrea să dezvolte neuronal jandarmii printr-un proiect de 30 de milioane de euro. Se folosesc „abordarea holistă” și metoda Quantakinetic Operational Fitness „Cred că ar trebui și noi un pic să ne schimbăm. Nu cred că un fost președinte... vrem o lume nouă cu reguli vechi, vrem o lume pentru niște tineri care schimbă lumea cu gândirile noastre vechi”, a afirmat Ciolacu în conferința de presă de la Institutul Cultural Român din Londra. Statul român „obligat la transparență și simplitate” Premierul a continuat subliniind că statul ar trebui să fie mai eficient și să închirieze locuințe pentru foștii lideri ai țării, în loc să investească în proprietăți speciale. „De ce statul român trebuie să aibă în proprietate case pentru foștii președinți? De ce nu închiriază un apartament într-un cartier, cu pază? De ce trebuie să amenajeze anumite locuințe sau imobile ale statului?”, a întrebat retoric premierul. Promisiunea pentru o reformă a cheltuielilor prezidențiale În cazul în care va ocupa funcția de președinte, Ciolacu a promis schimbări semnificative în privința transparenței cheltuielilor de stat. „De ce să nu spui cât ai avut cheltuieli lunare, de ce să nu spui unde te-ai deplasat, de ce te-ai deplasat?” a punctat premierul, pledând pentru un sistem de raportare clar și accesibil privind costurile asumate de șeful statului.

Ciolacu spune că nu divorțează fiindcă „rămâne pe drumuri” Foto: Facebook
Politică

Ciolacu spune că nu divorțează fiindcă „rămâne pe drumuri”

Marcel Ciolacu spune, într-o declarație făcut la Bistrița Năsăud, că nu divorțează fiindcă „rămâne pe drumuri”. Citește și: VIDEO „Golanii” Nordis: un antreprenor a luat mai multe apartamente dotate impecabil. Ce a găsit la preluarea efectivă Prmierul PSD a răspuns unei întrebări legate de renovarea vilei sale din strada Cucu Starostescu și s-a plâns că nu are locuință în București. Ciolacu spune că nu divorțează fiindcă „rămâne pe drumuri” „Vedeți cum pierdem esența? De fapt în această campanie cred că românii se așteptau să avem discuții despre proiecte, despre viziuni, despre lucruri concrete, de economia reală, care este aici, nu e în vreo vilă. Au fost decizii când s-au vândut aceste vile. A fost un scandal întreg, cine le-a luat, că le-a luat cumnatul lui Geoană, că le-a luat... Nici nu știi cum e mai bine. Eu nu am locuință în București. Ăsta este adevărul. Am o singură locuință, ați văzut că am făcut și partaj benevol din acela. Am rămas cu 64 de metri. M-a și întrebat dacă divorțez. Păi, eu îs prost să divorțez? Rămân pe drumuri. Și în ăia 64 locuiește fratele meu, care are niște probleme medicale”, a perorat liderul social-democrat. Afirmațiile sale apar în filmarea declarațiilor de la Bistrița, distribuită pe contul său de Facebook, cu circa patru minute înainte de final. În declarația de avere a lui Ciolacu, depusă în iunie 2024, apar două case în Buzău, deținute împreună cu soția sa. Însă, în iulie 2024, el a făcut un „partaj voluntar” împreună cu soția sa, a arătat G4Media. În consecință, în declarația de avere depusă pe data de 30 septembrie în calitate de candidat, el mai apare ca unic proprietar al unei case din Buzău. În iulie, firma soției sale a cumpărat un apartament în București.

Cum te ferești de țepe imobiliare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Cum te ferești de țepe imobiliare

Cum te ferești de țepe imobiliare. Escrocheria Nordis este un exemplu de care ar trebui să țină cont orice potențial cumpărător de locuințe noi construite în România. Cum te ferești de țepe imobiliare În spatele unor imagini atrăgătoare 3D, ce promit confort și condiții de locuit superioare, se pot ascunde detalii esențiale pe care clienții ar trebui să le cunoască înainte de a lua o decizie de achiziție. Citește și: VIDEO Și cu banii Nordis, Selly și-a luat Mercedes Maybach clasa S de peste 250.000 de euro. Firma influencerului are datorii de milioane, dar plătește leasing pentru Mercedes și Porsche Situația devine și mai îngrijorătoare în contextul apropierii alegerilor prezidențiale, unde un candidat își face campanie promițând românilor locuințe moderne, cu rate lunare incredibil de mici. Aceste promisiuni pot părea atractive, însă pot ascunde capcane financiare și riscuri majore. Pentru a evita înșelăciunile imobiliare, este recomandat ca potențialii cumpărători să fie extrem de atenți la detaliile contractelor și să se informeze temeinic asupra dezvoltatorului și a istoricului său înainte de a investi într-o locuință. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Casa Călăului, ucisă de securea falimentului (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Casa Călăului, ucisă de securea falimentului

Casa Călăului, ucisă de securea falimentului. La doi ani de la concesionarea casei monument istoric din Manta Roșie (Iași), proiectul de restaurare rămâne doar la stadiul de propuneri. Casa Călăului, ucisă de securea falimentului Firma care a preluat contractul de concesiune a intrat între timp în insolvență și se află sub administrarea unui specialist desemnat. Citește și: Actorul Mihai Bobonete, afaceri de milioane de lei pe an. Numai profitul, aproape două milioane de lei net. Despărțirea de „Celentano” nu i-a priit Consiliul Județean, în calitate de concedent al imobilului și al terenului aferent de 2,38 hectare situat pe strada Manta Roșie nr. 17, a realizat mai multe inspecții pentru a verifica progresul investițiilor asumate prin contractul de concesiune nr. 36122/ 05.09.2022. Inspecțiile din 24 mai 2023 și 15 ianuarie 2024 au relevat faptul că lucrările de restaurare nu au fost încă începute, contrar obligațiilor asumate de concesionar. Continuarea, în Ziarul de Iași.

David Popovici donează pentru un proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale Foto: Instagram
Eveniment

Popovici donează pentru proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale

Înotătorul David Popovici donează echipamentul de la JO 2024 pentru a strânge 115.000 euro, pentru un proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale. Suma este necesară construcţiei unei case familiale ce va primi copiii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din Sectorul 5, Bucureşti. Citește și: Cum îl ajută PSD pe George Simion: Becali, convins de Hrebenciuc să candideze pentru AUR. Miza uriașă pentru latifundiarul din Pipera Conform unui comunicat, 11 copii cu nevoi speciale ar urma să beneficieze de campania umanitară în care s-a implicat Popovici. David Popovici donează pentru un proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale „David Popovici, dublu campion mondial şi campion olimpic la înot, donează Fundaţiei Hope and Homes for Children echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris din acest an. Tricoul, bluza şi pantalonii de trening, alături de încălţămintea sport, sunt obiectele personale pe care David le oferă cu scopul de a aduna 115.000 de euro din suma totală necesară construcţiei unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, Bucureşti. Echipamentul va fi expus pe perioada campaniei, timp de 10 zile, în cadrul AFI Cotroceni, la parter, în atriumul de la intrarea principală. Oricine doreşte să se alăture lui David este invitat să facă o donaţie de minim 50 de lei pe pagina de campanie, în perioada 30 septembrie - 9 octombrie 2024. Câştigătorul echipamentului de premiere va fi desemnat prin tragere la sorţi, la finalul campaniei, şi va primi premiul chiar de la David Popovici", precizează sursa citată. Sportivul român a explicat gestul de a se implica în campania umanitară prin faptul că există „bătălii mai importante şi mai tăcute". View this post on Instagram A post shared by david popovici ? (@chlorinedaddy) „Există alte bătălii care se văd rar, dar care au un impact uriaş” „Emoţia de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simţit alături de mine şi vă mulţumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape, pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii - mai importante, dar mai tăcute -, care se văd rar, dar care au un impact uriaş. Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald şi adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulţi. Iar pentru asta, vă mulţumesc!", a declarat David Popovici.

Iohannis nu poate fi executat silit (sursa: Facebook/Administrația Prezidențială a României)
Eveniment

Iohannis nu poate fi executat silit

Iohannis nu poate fi executat silit. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv recursul declarat de Rodica Baştea, cea de la care familia Iohannis a cumpărat o parte dintr-un imobil din Sibiu, dosarul vizând dreptul de proprietate al casei. Proces pentru moștenirea statului Cauza a fost strămutată în luna aprilie 2017 de la Tribunalul Sibiu, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Alba Iulia, la solicitarea formulată într-un dosar de succesiune de către Rodica Baştea, soţia lui Ioan Baştea, de la care familia Iohannis a cumpărat o parte din locuinţa din Sibiu, şi care a deschis în anul 2016 o acţiune contra statului român. Citește și: Șeful investițiilor de la Metrou este un fost muncitor necalificat și „meseriaș tunel”, dar nepot de lider sindical "Este vorba despre o acţiune civilă în care se urmăreşte recunoaşterea calităţii de succesor a reclamantei asupra unei cote din două imobile situate în Sibiu, pentru unul dintre ele statul român având certificat de moştenitor, aşa cum rezultă din actele existente în acest moment la dosar. Este vorba de dezbaterea a patru succesiuni subsecvente", au precizau, în anul 2016, pentru Agerpres, surse judiciare. Soții Iohannis au cumpărat de la soții Baștea Practic, Rodica Baştea solicita să se constate că familia sa are drept de succesiune asupra unor părţi din casele deţinute de soţii Maria şi Eliseu Ghenea în Sibiu, pe străzile Bălcescu şi Magheru. Procesul a debutat în toamna anului 2016 la Tribunalul Sibiu, iar Rodica Baştea a formulat cerere de strămutare la o altă instanţă. Casa din centrul Sibiului, unde Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat o parte, la parter, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea. După decesul acestora, în anii '70, imobilul a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Baștea a pierdut procesul Ulterior, această casă din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Foştii chiriaşi au deschis însă procese în instanţe, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea. CA Alba Iulia a respins, ca nefondat, recursul declarat de Rodica Baştea în procesul deschis de locatarii a două apartamente din imobilul ce s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea. Prin această decizie, care este irevocabilă, practic locatarii celor două apartamente şi-au redobândit şi consolidat dreptul de proprietate asupra imobilelor în cauză. Și Iohannis a pierdut procesul După mai multe cicluri procesuale, în mai 2014, Tribunalul Braşov, printre alte măsuri dispuse în acest dosar, a anulat contractul de vânzare-cumpărare în cazul imobilului din Sibiu "încheiat între pârâţii Baştea Ioan - decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători", potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei. Familia preşedintelui a pierdut definitiv procesul la CA Braşov, unde a fost respins recursul declarat de soţii Iohannis şi menţinută decizia Tribunalului, prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare. Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei prin care cei doi soţi au pierdut imobilul aflat în centrul Sibiului s-a judecat la CA Piteşti, unde s-a solicitat de către aceştia strămutarea procesului. În februarie 2017, CA Piteşti a respins contestaţia în anulare formulată de familia preşedintelui Iohannis. Iohannis nu poate fi executat silit ANAF explica în aprilie a.c., într-un răspuns pentru G4Media, că, din cauza litigiilor privind moștenirea, nu poate recupera un alt imobil care a aparținut președintelui, spațiul comercial din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu 29. Și nici cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia prezidențială. Practic, statul român pierde de două ori, cu fiecare zi în care recuperarea este tergiversată: spațiul comercial stă nefolosit din 2016 și nici nu poate recupera banii de la familia Iohannis. Recuperarea banilor de la familia Iohannis, însă, se anunță a fi un proces de durată. Potrivit unei postări pe Facebook a avocatei Elenina Nicuț, ANAF nu le poate lua direct banii soților Iohannis întrucât nu are un titlu executoriu iar suma nici nu este creanță fiscală. Prin urmare, este probabil să urmeze un nou proces, prin care Fiscul să recupereze banii de la familia președintelui.

O casă frumoasă poate fi demolată? (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

O casă frumoasă poate fi demolată?

O casă frumoasă poate fi demolată? Judecătorii ieșeni trebuie să decidă dacă frumusețea unei case reprezintă un motiv suficient pentru a împiedica demolarea și înlocuirea ei cu un bloc. O casă frumoasă poate fi demolată? Pe de o parte, un investitor imobiliar intenționează să construiască o "locuință colectivă mică". Citește și: Guvernul a tăiat 16 miliarde lei din cheltuielile cu PNRR și a crescut cu 18 miliarde de lei cheltuielile cu salariile bugetarilor. Consiliul Fiscal atrage atenția asupra riscurilor majore De cealaltă, Direcția pentru Cultură (DJC) invocă faptul că, deși casa nu este monument istoric, are o valoare arhitecturală deosebită, fiind reprezentativă pentru Copoul interbelic. Hotărârea Tribunalului, de obligare la emiterea avizului favorabil pentru demolare a fost contestată de către DJC în fața instanței superioare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Liliacul urban de amurg, în pod (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Liliacul urban de amurg, în pod

Liliacul urban de amurg, în pod. Din cauza lipsei de habitate sălbatice în ultimii ani, multe specii de lilieci s-au adaptat la medii urbane. Liliacul urban de amurg, în pod Liliacul de amurg, în special, s-a adaptat foarte bine vieții în orașe, unde găsește habitate adecvate, deși este o specie care în natură preferă scorburile. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului, tupeu colosal în legătură cu recalcularea pensiilor: Analizăm criticile formulate, vă anunțăm noi când e ceva Astfel, trebuie să ne adaptăm la această situație și să ne asigurăm locuințele pentru a preveni pătrunderea liliecilor, la fel cum facem pentru țânțari. Instalarea unor plase simple poate împiedica intrarea liliecilor, deoarece aceștia nu rup sau strică plasele și nu se vor strecura în locuințe dacă nu găsesc o cale liberă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro

Președintele AUR, George Simion, mi-a oferit, miercuri, la ora 11.16, o casă de 35.000 de euro, dar mi-a transmis că am de îndeplinit o condiție: să semnez un contract prin care să mă “înscriu“ în planul Simion. Mesajul a sosit pe messenger-ul Facebook și am intrat în dialog, fiindcă doream să înțeleg cum funcționează escrocheria candidatului AUR. Citește și: Jignitor: ca să nu fie huiduit Ciolacu, șeful FRF, Răzvan Burleanu, le cere suporterilor să nu vină la aeroport să-i întâmpine pe fotbaliștii naționalei. Premierul a anunțat deja că va fi acolo George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro “Consider că fiecare român trebuie să fie proprietar în țara sa! De aceea vin înaintea românilor cu Planul SIMION prin care îmi propun să construiesc case de la 35.000 de euro pentru toți cei care își doresc să aibă casa lor. Cei care vor să beneficieze de proiect trebuie să semneze un contract prin care să se înscrie în Planul SIMION, în cadrul căruia îmi asum să îndeplinesc acest lucru când voi ajunge președinte. Ești interesat de o casă la 35.000 de euro?“. I-am răspuns “Da“ și, după câteva ore, a sosit răspunsul: mi s-a cerut să semnez contractul de înscriere. Mi s-au cerut datele personale, inclusiv CNP-ul - util la eventuala falsificare a listeloir de susținători la prezidențiale - și un număr de telefon. Abia după completarea acesator date personale am putut vedea așa-numitul “Contract de înscriere în PLANUL SIMION“. În contract, “îmi exprim susținerea pentru PLANUL SIMION ca program de interes național și mă înscriu în baza de date a PLANULUI SIMION, în scopul: de a achiziționa o locuință la un preț accesibil si prestabilit, respectiv de: 35 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 2 camere (50-52 mp) 50 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 3 camere (68-72 mp) 70 000 euro (TVA inclus) pentru apartament cu 4 camere (95-100 mp)“. Dacă ești fan AUR ți se garantează casă cu prioritate “Subsemnatul Beneficiar, înțeleg că înscrierea în cadrul PLANULUI SIMION îmi garantează analiza dosarului și acordarea punctajului de prioritate numai în măsura în care capacitatea programului nu este depășită, aceasta fiind determinată în funcție de numărul unităților locative vizate de program (până la 1.000.000)“, se mai arată în contract. Pe de altă parte, George Simion se angajează ca, dacă va fi ales președinte al României, să pună în aplicare acest proiect în termen de zece ani - adică exact cele două mandate de care poate beneficia un șef al statului. Însă Simion susține că, la șase luni de la alegere, va prezenta public “calendarul de implementare al activităților prevăzute în PLANUL SIMION“ sau își va da demisia de onoare.

Cum a ajutat Imagine Dragons la reconstruirea casei lui Sashko Foto: United 24/BBC Ukraine
Eveniment

Cum a ajutat Imagine Dragons la reconstruirea casei lui Sashko

Cum a ajutat Imagine Dragons la reconstruirea casei lui Sashko, un băiat de 15 ani dintr-un sat din Ucraina a cărui locuință a fost rasă de armata rusă: el a apărut într-un videoclip al trupei din Las Vegas și mii de oameni s-au oferit să-l ajute. Citește și: Coșmarul celor care pierd cardul de sănătate: după cozi uriașe, se emite o „adeverință” care expiră în 60 de zile. Halucinant: CNAS nu mai emite carduri fiindcă a rămas fără plastic Acum, el are o casă complet nouă, a fost la un concert Imagine Dragons în străinătate și vrea să ajute și la reconstruirea școlii din localitatea sa, de asemenea distrusă de ruși. Cum a ajutat Imagine Dragons la reconstruirea casei lui Sashko „În primăvara anului 2022, trupele rusești au distrus complet casa lui Sashko din Novohryhorivka, regiunea Mykolaiv. O întâlnire cu directorul de imagine al trupei Imagine Dragons, Ty Arnold, a schimbat complet viața băiatului. Trupa a lansat un videoclip pentru single-ul Crushed, în care apare Sashko. Întreaga lume a văzut videoclipul, iar un donator al platformei UNITED24 a decis să finanțeze restaurarea casei sale. Ty l-a întâlnit pe Sashko în timpul călătoriei sale de două luni în Ucraina. El livra ajutoare umanitare în sat și a văzut un băiat rătăcind printre casele distruse. A fost o întâlnire fericită: povestea băiatului l-a emoționat pe Ty, devenind sursa de inspirație pentru un videoclip muzical al uneia dintre cele mai populare trupe din lume (...) Din clădirea distrusă nu mai rămăsese niciun perete și nu mai exista nici electricitate (...) Constructorii au pus apoi o nouă fundație și au construit o casă mai mare și mai fiabilă. De asemenea, au adăugat o terasă la care mama lui Sashko visase dintotdeauna și au construit un adăpost antiaerian în apropiere. Construcția a fost finalizată în doar șase luni”, scrie Ukraine 24. Sashko și Ty Adler Foto: United 24 Citește și: Firea anunță că a început campania electorală: „E bine ca bucureștenii să știe ce am făcut noi”. Soția lui Pandele a atașat 30 de fotografii la această postare În august 2023, băiatul a ieșit pentru prima oară în străinătate, la un concert Imagine Dragons, la Varșovia.

Monument istoric furat bucată cu bucată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Monument istoric furat bucată cu bucată

Monument istoric furat bucată cu bucată. Una dintre casele pe care Primăria Iaşi încearcă să le salveze – după ce aceeaşi instituţie le-a lăsat pe mâinile cui nu trebuia – se degradează pe zi ce trece. Monument istoric furat bucată cu bucată Este vorba de Casa Buicliu, cea din staţia de autobuz de la blocurile Păcurari, cu faţada ascunsă după o plasă imprimată cu viitoarea destinaţie a imobilului: un Muzeu al Copiilor. Citește și: Disperare: Vodafone crește unilateral prețurile abonamentelor și introduce o clauză în contract potrivit căreia poate indexa anual, tot unilateral, prețul Casa este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice şi, spre deosebire de Bojdeuca lui Ion Creangă, face parte din categoria celor de arhitectură. Construită spre sfârşitul secolului al XIX-lea, casa a aparţinut pictorului peisagist Theodor Buicliu (1837-1897). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare. Un anunţ afişat pe un site specializat în tranzacţii imobiliare a stârnit zâzanie în şedinţa Consiliului Judeţean Iași. Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare Vechi de mai bine de o săptămână, anunţul pus la secţiunea "vânzări case" se referă la Casa Moruzzi. Citește și: Austria a fost ținută trei ani la poarta Schengen de către Germania, nemulțumită de frontierele șvaițer austriece. După negocieri dure, Viena a intrat în Schengen doar aerian, inițial Un imobil mai bine cunoscut de ieşeni drept Casa Călăului, care are un teren aferent în suprafaţă de 2,3 hectare. Anunțul a fost remarcat de profesorul de istorie Vasile Cotiugă, de la Universitatea "Al.I. Cuza" şi aşa a ajuns în plenul CJ. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Hoțul din tavan, "turnat" din pușcărie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Hoțul din tavan, "turnat" din pușcărie

Hoțul din tavan, "turnat" din pușcărie. Informaţii extraordinare despre jaful de zeci de mii de euro de la casa de schimb valutar din Complexul Era Park. Hoțul din tavan, "turnat" din pușcărie În acest caz, autorii sunt doi bărbaţi din Republica Moldova: unul dintre ei, un spărgător de top din ţara vecină. Citește și: Vacanță de 13.000 de euro, plătită de contribuabili, în Vietnam, pentru doi deputați PSD La care a apelat al doilea, care avea nevoie de bani pentru o operaţie salvatoare de cancer, la o clinică specializată din Germania. Un amănunt deosebit de interesant: anchetatorii din Iaşi nu aveau nicio pistă după câteva luni de cercetări, însă, efectiv, i-a lovit norocul. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum poți pierde avansul pentru casă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Cum poți pierde avansul pentru casă

Cum poți pierde avansul pentru casă. Constantin şi Ana Maria S. s-au adresat instanţei, cerând rezoluţiunea antecontractului de vânzare-cumpărare încheiat în mai 2018 cu SC Sitera Development SRL. Cum poți pierde avansul pentru casă Societatea începuse dezvoltarea complexului "Cubic Village" din Valea Lupului, iar cei doi voiau să cumpere o casă de 112 mp. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Preţul stabilit a fost de 80.000 euro, din care 15.000 euro au fost plătiţi pe loc, ca avans. Citește și: EXCLUSIV Loteria Română scoate la vânzare 6.260 de „păcănele” achiziționate în 2013 și niciodată folosite. Acestea ar fi putut aduce venituri de un miliard de euro Diferenţa urma să fie achitată printr-un credit ipotecar. Afacerea nu a ajuns însă să se mai perfecteze. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră