duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: capitulare

3 articole
Internațional

Ucraina respinge iar categoric "diplomația" capitulării

Ucraina respinge iar categoric "diplomația" capitulării. Mihailo Podoliak, consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a lansat un apel către comunitatea internaţională să înceteze să mai facă Ucrainei oferte de capitulare sub masca diplomaţiei, într-un mesaj postat pe Twitter miercuri seara. Ucraina respinge iar categoric "diplomația" capitulării "Când cineva vorbeşte de o , acesta propune de fapt ca Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: să-şi dea teritoriile şi să-şi recunoască înfrângerea. Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei!", susţine Podoliak în mesajul său. Federaţia Rusă încearcă să-i determine pe partenerii Ucrainei să exercite presiuni asupra preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a accepta ultimatumul Federaţiei Ruse la masa negocierilor şi îngheţarea conflictului, a declarat Mihailo Podoliak într-un interviu acordat la sfârşitul lunii octombrie trustului german Welt. Doar că îngheţarea conflictului înseamnă acordarea unui respiro Moscovei pentru a se pregăti de continuarea invaziei, a subliniat Podoliak. Negocieri mimate de Rusia În prima etapă a conflictului, care a ajuns joi în cea de-a 253-a zi, Rusia şi Ucraina au avut patru runde de discuţii la nivel de delegaţii, dintre care ultima a fost la 29 martie în Turcia. Acest proces a fost suspendat pentru că, potrivit Kievului, partea rusă nu venea cu nimic concret care să facă obiectul unor discuţii. La 30 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin, într-un discurs privind anexarea a patru regiuni ucrainene - Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est) -, a cerut Ucrainei să înceteze imediat focul şi să se aşeze la masa negocierilor, excluzând faptul că returnarea teritoriilor ucrainene ar putea constitui obiectul discuţiilor. Citește și: Frustrarea generalilor ruși poate duce la folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina, potrivit informațiilor deținute de Washington. Alertă la Casa Albă Preşedintele Volodimir Zelenski a răspuns că Ucraina doreşte să ajungă la un acord cu Federaţia Rusă, dar acest lucru este imposibil cu actualul preşedinte rus. "Nu ştie ce înseamnă demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiţi pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte", a subliniat Zelenski, citat de Unian. La 4 octombrie, Zelenski a anunţat intrarea în vigoare a deciziei din 30 septembrie a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, care declară oficial "imposibilitatea de a purta negocieri cu Putin".

Ucraina respinge iar categoric "diplomația" capitulării (sursa: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)
Rusia: pedepse înăsprite pentru dezertare, capitulare (sursa: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)
Eveniment

Rusia: pedepse înăsprite pentru dezertare capitulare

Rusia: pedepse înăsprite pentru dezertare, capitulare. Parlamentul Rusiei a aprobat marţi un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru o serie de infracţiuni precum dezertarea, daune aduse proprietăţii militare şi insubordonare dacă acestea sunt comise în timp de mobilizare militară sau situaţie de luptă, relatează Reuters. Rusia: pedepse înăsprite pentru dezertare, capitulare Proiectul de lege, adoptat în a doua şi a treia lectură marţi de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, survine în plină dezbatere în Rusia despre o posibilă mobilizare, un pas care ar putea escalada semnificativ conflictul din Ucraina. "Până astăzi, Codul Penal rus nu conţinea concepte ca sau ", a afirmat Pavel Cikov, şeful firmei de avocatură Agora, care a reprezentat o serie de cazuri juridice importante în Rusia. Potrivit unei copii a proiectului de lege, consultată de Reuters, capitularea voluntară ar deveni o infracţiune pentru personalul militar rus şi se va pedepsi cu zece ani de închisoare. Mobilizare națională? Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a susţine campania militară din Ucraina, la câteva zile după o contraofensivă surpriză ucraineană care a îndepărtat forţele ruse din aproape toată regiunea Harkov. Citește și: Pe Putin îl lasă nervii, vrea să transforme „operațiunea militară specială” în război cu toate forțele. Soluția: alipirea prin referendum a Donbas la Rusia Totuşi, unii politicieni şi naţionalişti ruşi au cerut o mobilizare totală. La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova a susţinut constant că este vorba despre o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

„Ivan, predă-te! Sărbătorim pe ruinele Kremlinului”
Eveniment

Ivan, predă-te! Sărbătorim pe ruinele Kremlinului

Propaganda ucraineană îi invită, prin cele mai diferite metode, pe soldații ruși să depună armele. „Ivan, predă-te! Sărbătorim pe ruinele Kremlinului, unde fiecare rus va primi o sticlă de vodcă și un cârnat, de 2.50”, strigă un militar ucrainean, cu ajutorul unui sistem de boxe, către rușii aflați de partea cealaltă a frontului. Anton Gerașenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a postat pe Twitter filmarea apelului ucrainean către soldații ruși. „Ivan, predă-te! Sărbătorim pe ruinele Kremlinului” „Rusule Ivan, predă-te! Promitem tratament bun și mâncare caldă. Rusule Ivan, predă-te! Te vom proteja de dictatorul Putin și vom sărbători împreună victoria revoluției ucrainene pe ruinele Kremlinului. Pe ruinele Kremlinului va fi bine: fiecare rus va primi o sticlă de vodcă și un cârnat de 2.50. Ruskii Ivan, davai, davai”, strigă ucrainenii. În timp ce unul dintre militarii ucraineni strigă, se aud râsetele colegilor săi. Some Russian soldiers in the South are trying to contact ?? side to try and negotiate their possible surrender - speaker for OC South.I'm happy ?? soldiers not only have strong feet that run fast - they also have good ears & can hear well when ?? Army tells them: surrender. pic.twitter.com/pYC0bKBlkl— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) September 12, 2022 Gerașenko comentează: „Unii soldați ruși din sud încearcă să contacteze partea ucrainenaă pentru a încerca să negocieze posibila lor capitulare - spune un purtător de cuvânt al comandamentului ucrainean Sud. Sunt fericit că soldații ruși nu numai că au picioare puternice cu care aleargă repede, dar au și urechi bune și aud bine atunci când armata ucraineană le spune: predați-vă”. Ieri, servicul ucrainean de securitate a deschis un hotline pentru soldații ruși care vor să se predea. Newsweek SUA a scris, zilele trecute, că Rusia folosește acum elicoptere pentru a prinde dezertorii. „Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a scris pe Facebook că „pierderile semnificative și lipsa de dorință de a lupta” contribuie la o deteriorare a „condiției morale și psihologice” a trupelor ruse de ocupație. Numărul dezertorilor este în creștere. Citește și: Liderul Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, marioneta lui Putin, a dispărut. Forțele ucrainene intră în regiune „În teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson, în zona așezării Babenkivka a doua, inamicul a trebuit să desfășoare elicoptere și arme pentru a căuta fugari și a-i returna în poziții de luptă”, se arată în postarea citată de Newsweek SUA.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră