duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: braconaj

4 articole
Eveniment

Fost șef din Poliție, braconier reținut

Fost șef din Poliție, braconier reținut. Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii prahoveni într-un dosar de braconaj cinegetic, printre ei aflându-se şi un fost director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina, au precizat, duminică, pentru Agerpres, surse judiciare. Uz de armă fără drept "La data de 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept. Citește și: Averea uriașă a unei foste judecătoare de la Inspecția Judiciară. Ea avea vilă în Mogoșoaia, dar primea bani pentru: detașare, delegare, transport locul de muncă și „alocații locuințe” Cinci persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, persoanele bănuite ar fi împuşcat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, mai multe exemplare de vânătoare", a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. În urma percheziţiilor efectuate în această cauză, au fost identificate şi ridicate, în vederea expertizării, exemplare de vânat despre care există suspiciunea că ar proveni din braconaj cinegetic. De asemenea, au fost ridicate armele de vânătoare şi cartuşele aferente acestora. Fost șef din Poliție, braconier reținut Conform surselor citate, persoanele cercetate în cauză ar fi împuşcat mai multe căprioare. În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi - de 41, 45 şi 67 de ani - bănuiţi de comiterea faptelor, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Printre cei care au fost reţinuţi se află şi Emil Manta, fost director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina, au precizat surse judiciare. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de pe lângă Judecătoria Câmpina, într-un dosar întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept.

Fost șef din Poliție, braconier reținut (sursa: Facebook/Regia Nationala a Padurilor - Romsilva)
Braconajul piscicol în Deltă, fără oprire (sursa: Facebook/Poliția de Frontieră Română)
Mediu

Braconajul piscicol în Deltă, fără oprire

Braconajul piscicol în Deltă, fără oprire. Poliţiştii de frontieră, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au descoperit, în perioada 1-6 mai, 278 kilograme de peşte, de diferite specii, provenit din pescuit ilegal, în cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în Delta Dunării. Braconajul piscicol în Deltă, fără oprire Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, 29 exemplare de sturion au fost redate mediului natural, iar poliţiştii au întocmit 12 dosare penale. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În perioada de referinţă, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 480 metri plase monofilament, 1.811 metri plase pescuit comercial în valoare de 10.650 lei, 280 metri setcă în valoare de 1.400 lei, şapte vintire în valoare de 1.500 lei, trei ambarcaţiuni în valoare de 14.500 lei, trei motoare barcă în valoare de 29.000 lei, două autovehicule în valoare de 52.000 lei, un rezervor benzină în valoare de 300 lei. Citește și: De ce sunt veseli Ciucă și Ciolacu în privința PNRR: România poate obține lejer o renegociere a Planului, cum au făcut deja Italia, Germania, Franța. Berlinul refuză chiar reforma pensiilor Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Rețea de braconaj foarte complexă, destructurată (sursa: Facebook/Romsilva)
Mediu

Rețea de braconaj foarte complexă, destructurată

Rețea de braconaj foarte complexă, destructurată. Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit 42 de câini ogari şi 12 pui, 120 de păsări de interes naţional, pentru care este interzisă deţinerea şi capturarea, şi au indisponibilizat 10.000 de euro în urma percheziţiilor la braconieri. Rețea de braconaj foarte complexă, destructurată "De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei pentru nemicrociparea câinilor ogari", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Au fost ridicate 15 telefoane mobile aparţinând persoanelor care au fost percheziţionate, alte bunuri ce pot sprijini în soluţionarea cauzei, precum laptop-uri, proiectoare, binocluri şi dispozitive de capturare a păsărilor/capcane, precum şi trei carcase de iepuri şi a fost întocmită o notă de constatare de către Garda de Mediu Giurgiu, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie aplicate măsuri legale. "15 persoane ar fi săvârşit infracţiuni la regimul cinegetic şi la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică şi mijlocie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte", arată sursa citată. Ogari, echipamente, mașini Braconierii ar fi folosit câini ogari sau metişi (VIDEO), dispozitive de vedere pe timp de noapte şi autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare. Acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor criminalişti, echipelor de intervenţie, precum şi al poliţiştilor structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi de la protecţia animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Giurgiu şi Teleorman. Citește și: NASA dezvăluie un nou instrument prin care va monitoriza poluarea în America de Nord Activităţile au fost realizate simultan, în judeţele Ilfov şi Giurgiu, cu suportul specialiştilor Gărzii Naţionale de Mediu, Consiliului Judeţean Ilfov şi Societăţii Ornitologice Române, conform competenţelor ce le revin.

În Deltă, românii și ucrainenii braconează (sursa: Facebook/Garda de Coastă)
Mediu

În Deltă, românii și ucrainenii braconează

În Deltă, românii și ucrainenii braconează. Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 23.000 de lei, peste 2,6 kilometri de plase monofilament şi 160 de kilograme de peşte în timpul unor acţiuni desfăşurate la finele săptămânii trecute pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Bărci confiscate Potrivit unei informări a Gărzii de Coastă, acţiunile au avut loc în perioada 31 martie-2 aprilie, în diferite zone din judeţele Constanţa şi Tulcea, iar cele mai multe plase monofilament, cu o lungime totală de 2,6 kilometri, au fost ridicate în vederea confiscării vineri, 31 martie, pe lacul Istria. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online "La observarea poliţiştilor de frontieră, cele patru persoane au sărit în apă, au abandonat ambarcaţiunile şi au trecut pe malul opus prin vegetaţia abundentă. Au fost descoperite 60 de kilograme de caras şi plase monofilament în lungime totală de 2.600 metri, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării împreună cu cele două ambarcaţiuni, trei rezervoare de combustibil şi trei motoare. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor", se menţionează în comunicatul transmis luni de Garda de Coastă. În Deltă, românii și ucrainenii braconează Cele două ambarcaţiuni abandonate au fost estimate la 8.000 de lei, iar motoarele acestora ar costa 15.000 de lei, potrivit sursei. În timpul acţiunilor, poliţiştii de frontieră ai Sectorului Chilia, Delta Dunării, au înregistrat două cazuri de ambarcaţiuni ucrainene în apropierea malului românesc, în ambele situaţii pescarii întorcându-se pe malul ucrainean şi lăsând în apele teritoriale româneşti 156 de metri de plase monofilament, respectiv 30 de metri de plase monofilament. Citește și: VIDEO Peștii pot trăi la adâncimi de peste 8.000 de metri, arată o expediție în largul coastelor sudice ale Japoniei Potrivit sursei citate, în toate cazurile prezentate, poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră