miercuri 02 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: apartamente

22 articole
Eveniment

Țeapa dezvoltatorilor imobiliari intrați în insolvență: prețul apartamentelor plătite crește cu 50%

Țepele dezvoltatorilor imobiliari intrați în insolvență. Dezvoltatorul CROSSGATE SRL, cunoscut pentru ansamblurile Solumnia și Viliera, a reușit să finalizeze și să intabuleze, în insolvență, blocul de 12 etaje și 121 de apartamente de pe strada Aurel Vlaicu. Țepele dezvoltatorilor imobiliari intrați în insolvență Totuși, cumpărătorii s-au trezit cu o surpriză neplăcută: deși inițial au cumpărat locuințele la 1.000 euro/m² în 2019-2020, acum trebuie să plătească 1.500 euro/m² în doar 60 de zile, dacă mai vor apartamentele pentru care au așteptat șase ani. Citește și: Claudiu Târziu, atac dur la Simion: „Să vorbim despre AUR, despre coteria inertă care parazitează conducerea” „Ziarul de Iași” a discutat cu avocații clienților, cu persoanele afectate și cu dezvoltatorul, în contextul unui nou scandal imobiliar ce amintește de cazul „NORDIS DE IAȘI”. Publicația a tras un semnal de alarmă încă din februarie 2024, când avocații unor clienți au avertizat că această situație seamănă cu alte scheme similare, care au creat probleme majore în piața imobiliară. Continuarea, în Ziarul de Iași

Țepele dezvoltatorilor imobiliari intrați în insolvență (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Fost avocat Nordis explică cum se vindea un apartament de 3 ori Foto: Inquam/Octav Ganea
Eveniment

Fost avocat Nordis explică cum se vindea un apartament de 3 ori: „Au făcut pe banii fraierilor”

Un fost avocat Nordis explică cum se vindea un apartament de 3 ori: „Au făcut blocul X pe banii fraierilor”, arată Bogdan Bărbuceanu pentru DCNews. El apreciază că șmecheria legală de care a profitat Nordis a fost că prezumtivii cumpărători acceptau să achite doar o promisune de vânzare-cumpărare.  Citește și: Propaganda Moscovei cheamă românii la revoluție împotriva UE: „Sângele lor este un amestec exploziv de traci, otomani, slavi și țigani” Bărbuceanu descrie și cum lăcomia i-a determinat pe proprietarii Nordis să vândă același apartament la prețuri tot mai mari. Fost avocat Nordis explică cum se vindea un apartament de 3 ori „Eu am fost avocatul lor la un moment dat. Vă spun cum procedau. Am avut și păgubiți ca și clienți.  Ei încheiau promisiunea de vânzare-cumpărare, antecontractul de vânzare-cumpărare, pentru vânzarea unui imobil care, la momentul perfectării acestuia, nu era nici măcar edificat, de regulă. În proporție de 90%, s-a întâmplat chestiunea aceasta. Ulterior, edificau construcția și refuzau perfectarea actului de vânzare-cumpărare final. Promisiunea nu transferă niciun drept, ci doar obligă ca în viitor să transferi dreptul. Refuzau transferul acestui drept și veneau cu propunerea către clienți de a încheia acte adiționale prin care să modifice această propunere, astfel încât să se vândă o proprietate temporară, cum prevede Codul Civil”, a spus Bărbuceanu.  Avocatul mai arată cum lăcomia i-a împins pe proprietarii Nordis să acționeze. Nu s-au vândut, s-au încheiat doar promisiuni „Nordisul, după cum spuneam — că am fost avocatul unuia dintre asociați — s-a făcut în felul următor. Ei au făcut blocul X de la zero, pe banii fraierilor — chiar așa gândeau ei. La momentul respectiv, într-adevăr, făcea 60.000 de euro o astfel de garsonieră și se gândeau: «Dom'ne, eu pot să o dau cu 150.000». Petreceau doi sau trei ani până le finalizau. Piața imobiliară, în perioada aceea, a fost în expansiune. «De ce să le-o mai dau lor cu 60.000, când pot să o dau altuia cu 150.000?». Ei au vândut-o altuia, după ce inițial le-au propus oamenilor varianta cu «aparthotelul» și nu au fost de acord — care, de fapt, era o proprietate temporară — și au vândut-o cu 150.000, pe contracte de vânzare-cumpărare, tot promisiuni, și au văzut că pot să-i păcălească și pe ceilalți. Au ținut-o tot așa. Așa s-au ‘vândut’ multe unități locative de ”n” ori, mă rog, impropriu spus ‘vândut’, s-au încheiat promisiuni cu ele, pentru că multe dintre acestea nu s-au vândut niciodată”, a mai explicat avocatul.  „Nu mai voiau să vândă cu prețul pe care l-au promis, când știau că pot lua de trei ori mai mult. Au vândut și de trei ori, au promis și de trei ori, au văzut că îi pot duce cu vorba, tot încheiau adiționale pentru prelungire, apoi a venit și pandemia, care le-a dat motive pentru alte prelungiri, iar într-un final a bubuit toată afacerea”, a mai spus Bărbuceanu. 

Deputată AUR, cu două pensii speciale, are case și apartamente de 2.000 mp Foto: Facebook
Politică

Deputată AUR, cu două pensii speciale, are case și apartamente de 2.000 mp

O deputată AUR, Monica Iagăr, cu două pensii speciale, are case și apartamente de 2.000 mp, dar nu declară nici un venit din chirie. Iagăr nu are nici un cont bancar peste 5.000 de euro, potrivit declarației de avere din 13 ianuarie 2025.  Citește și: Postare virală a lui Traian Băsescu despre „șarlatanul” Georgescu: „A reușit cea mai incredibilă performanță” Deputată AUR, cu două pensii speciale, are case și apartamente de 2.000 mp Monica Iagăr a obținut o medalie de aur la săritura în înălțime la Campionatele Europene din 1998 de la Budapesta. De două ori, în 2000 și 2004, a participat la Jocurile Olimpice. În 1996, a fost suspendată șase luni pentru dopaj.  Averea imobiliară a Monicăi Iagăr este impresionantă: o casă de 1.500 mp în Sighetu Marmației o casă de 380 mp în București încă o casă de 58 mp tot în București două apartamente, de 48 mp și 57 mp, tot în București, cumpărate de „neacsucristi” (sic!), probabil partenerul ei Monica Iagăr are doi copii în întreținere. În declarația de avere apare Severus Neacșu, probabil soțul ei, care a câștigat, în anul fiscal 2024, suma de 39.000 de lei în calitate de director la Fitness Family.  Deputata AUR are două pensii speciale: 116.796 de lei, net, în 2024, de la ministerul de Interne, și 62.500 de lei de la Agenția Națională pentru Sport. 

Motivul aberant pentru care au oprit izolarea termică cu bani PNRR Foto: Turnul Sfatului
Eveniment

Motivul aberant pentru care au oprit izolarea termică cu bani PNRR

Motivul aberant pentru care locuitorii unui bloc din Sibiu au oprit izolarea termică cu bani PNRR: „După reabilitare, pereții nu vor mai fi ai noștri”, relatează Turnul Sfatului. Citește și: Mesaj viral despre efectul benefic al multinaționalelor: „Aduc know-how, locuri de muncă bine plătite și susțin economia locală” Motivul aberant pentru care au oprit izolarea termică cu bani PNRR „Chiar dacă – pentru proprietarii de apartamente – programul derulat prin PNRR nu implică nicio cofinanțare, locuitorii au fost avertizați de o vecină că realitatea este alta. «Discuția a început pe grupul de WhatsApp al blocului, unde o vecină a spus că banii nu sunt nerambursabili, că sunt bani de împrumut. Și că tot noi va trebui să îi dăm înapoi», povestește un locuitor, care arată discuțiile de pe grup”, relatează Turnul Sfatului. „De către cine spuneam că e finanțat programul acesta cu renovarea? De PNRR! Păi și cum se face că primăria spunea că sunt fonduri nerambursabile?! Una e împrumutul și alta e «donația»!”, a scris pe grup vecina care a refuzat să-și de acordul pentru reabilitarea energetică. Ulterior, în dezbatere a apărut o altă vecină, care a susținut că, după renovare, „au și ei cotă parte din proprietățile noastre” - fără să fie clar cine sunt „ei”. Un consilier local din Sibiu, Lucian Hunyadi, a estimat că aproximativ 5% din locuitorii orașului „ nu vor accepta realitatea, ci vor prefera să creadă și să împrăștie tot felul de scenarii aiuritoare”.

Nordis revindea apartamente vândute schimbând numerele (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Nordis revindea apartamente vândute schimbând numerele

Nordis revindea apartamente vândute schimbând numerele. Apartamentele din complexurile dezvoltate de firmele din grupul Nordis erau recompartimentate sau doar renumerotate, schimbându-și astfel proprietarul cu implicarea neclară a unor notari. Nordis revindea apartamente vândute schimbând numerele Un astfel de caz a fost identificat printre cele peste 150 de apartamente achiziționate de firma ieșeană Multiactive Finance SRL, deținută de oamenii de afaceri Caterina și Cristian Delcea, alături de Bogdan Gheorghiu. Citește și: EXCLUSIV Un inspector ANAF care a închis ochii la evaziunea Nordis, avere uriașă: vilă în București (517 mp), casă de vacanță, terenuri. Doar din salariu și un împrumut de la o „persoană fizică” Un apartament inițial denumit "Mallorca nr. 207", pentru care doi clienți ieșeni încheiaseră o promisiune de vânzare-cumpărare, a fost redenumit și vândut companiei Multiactive Finance SRL sub o altă identificare – "apartamentul 43". Clienții inițiali au descoperit schimbarea abia după ce au apelat la un expert în cadastru pentru a le identifica apartamentul. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Țeapa Nordis, în cifrele administratorului judiciar Foto: Facebook
Eveniment

Țeapa Nordis, în cifrele administratorului judiciar

Țeapa Nordis, garantată PSD, în cifrele administratorului judiciar: doar apartamentele promise și nelivrate erau în valoare de peste 350 de milioane lei , arată un comunicat al CITR, administratorul judiciar al Nordis Management SRL. CITR a publicat azi concluziile preliminare ale analizei activităţii din ultimii trei ani, structura masei credale precum şi scenariile posibile de redresare a companiei. Citește și: Gigi Becali dezvăluie planul lui Simion: așteaptă respingerea candidaturii lui Georgescu, după care va candida el personal Țeapa Nordis, în cifrele administratorului judiciar Tot azi, procurorii DIICOT au declanșat percheziții legate de această afacere, controlată de familia deputatei PSD Laura Vicol, oamenii legii apreciind că valoarea sumelor delapidate este puțin sub un miliard de lei. Ce arată comunicatul CITR, publicat de agenția de știri News.ro: Datoriile lăsate în urmă de Nordis (creanțe acceptate la masa credală): 728.879.237,17 lei Valoarea apartamentelor promise și nelivrate până acum: 350 milioane de lei Datorii de 55 de milioane de lei către clienți care teoretic sunt proprietari, dar apartamentele „nu sunt la stadiul promis (nefiind finisate/mobilate) şi/sau nu au fost predate”. În acest moment ar fi 1916 apartamente în curs de dezvoltare de Nordis, iar CITR arată că sunt trei proiecte care ar putea fi finalizate, cu 414 apartamente. DIICOT caută un grup infracțional organizat CITR mai explică faptul că este nevoie de „realizarea unei expertize tehnice care să evalueze toate proiectele aflate în diverse stadii de dezvoltare, şi care trebuie să fie realizată prin metoda costului, precum şi a unei expertize contabile care va trebui să includă şi analiza relaţiilor comerciale dintre Nordis Management SRL şi principalii parteneri de business”. Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, fac luni 65 de percheziţii domiciliare, pe teritoriile României şi al Principatului Monaco (63 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Bistriţa-Năsăud şi Prahova), într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor.

Apartamente mai scumpe, dar și accesibile (sursa: imobiliare.ro)
Eveniment

Apartamente mai scumpe, dar și accesibile

Apartamente mai scumpe, dar și accesibile. Acum 25 de ani, un apartament cu două camere în Iași costa, în medie, doar 10.600 de euro, un preț greu de imaginat astăzi. Apartamente mai scumpe, dar și accesibile În 2024, prețul mediu a ajuns la 92.100 de euro, înregistrând o creștere de 768%, conform datelor Imobiliare.ro. Citește și: EXCLUSIV Creierul operațiunilor psihosociale derulate de Călin Georgescu este un absolvent al Academiei SRI și fost consilier în CSAT Cu toate acestea, perioada necesară pentru achiziția unui apartament s-a redus de la 12 ani în 2000 la doar 7 ani în prezent, datorită creșterii salariilor. Analiza realizată de Imobiliare.ro arată că, în noiembrie 2024, salariul mediu net al românilor era de 1.082 de euro, facilitând accesul mai rapid la proprietăți. Continuarea, în Ziarul de Iași

Membru AUR patriot: apartamente în Dubai (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Membru AUR patriot: apartamente în Dubai

Membru AUR patriot: apartamente în Dubai. Dan Cojocaru (AUR) a menționat în declarația sa de avere depusă la Consiliul Județean Iași deținerea a 12 terenuri, majoritatea intravilane, cu suprafețe variind între 15 și 1032 mp, pe care le posedă singur sau împreună cu soția. Membru AUR patriot: apartamente în Dubai În document se mai regăsesc cinci locuințe, dintre care trei sunt situate în Dubai, Emiratele Arabe Unite, două fiind achiziționate în 2022 și una în 2023. Citește și: Cine va intra în turul II? O analiză incompletă și subiectivă a următoarelor 84 de ore Alte șapte imobile sunt clasificate ca spații comerciale/de producție sau alte categorii de bunuri imobile. Colecția sa de tricouri de fotbal, strânsă din 1980 până în prezent, este evaluată la 300.000 de euro, fiind considerată cea mai valoroasă. De asemenea, ceasurile colecționate din 1988 au o valoare estimată de 30.000 de euro, conform declarației. Continuarea, în Ziarul de Iași.

„Golanii” Nordis: un antreprenor a luat mai multe apartamente dotate impecabil Foto: Infractorul
Eveniment

„Golanii” Nordis: antreprenor luat apartamente dotate impecabil

Un antreprenor a luat de la Nordis mai multe apartamente dotate impecabil, dar ce a găsit la preluarea efectivă a fost șocant: ele erau complet devastate. Filmarea postată pe Facebook de Georgian Marcu, „Broker/Owner la Green Angels - Consultanta Imobiliara”, arată tavane devastate, băi distruse și fără o parte din dotări, lustrele smulse și bidoane cu vopsea abandonate. Citește și: ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE Ciucă va profita, politic, de victoria lui Trump. Legătura, prin think tank-ul Heritage Foundation Apartamentele au intrat în posesia unui prieten al lui Georgian Marcu, urmare a unei executari silite. „Golanii” Nordis: un antreprenor a luat mai multe apartamente dotate impecabil „Golanii din Piata Imobiliara! Desi am peste 18 ani de activitate in piata imobiliara eu asa ceva nu am vazut, si spun asta ca un profesionist care a trecut prin peste 1000 de tranzactii de vanzare sau inchiriere! Nu stiu daca m-a ferit Dumnezeu de golanii sau mi-a ramas intiparita in minte o lectie primita de la primul meu sef, cand mi-a interzis sa lucrez un portofoliu de terenuri in valoare de peste 800 mil eur prin 2005, fapt pentru care am fost foarte suparat pe el (eram mic si prost, nu stiam ce e in spate). In 2012 cred ca a fost una din primele anchete serioase din acest domeniu. Acum ceva timp ma suna un client vechi, Georgian, vreau sa imi faci si mie o analiza comparativa de piata, vreau sa cumpar ceva. Unde? Nordului! Bai, Herastraul Nu mai e ce a fost! Eu acolo am inceput prin 2005, era misto dar s-a aglomerat in spate, in plus nici nu vrei sa imi dai detalii despre apartament. Hai te rog, Fac si o evaluare cu un evaluator dar vreau sa stiu parerea ta. Client vechi, repetitiv pe partea de inchirieri, merita sa imi aloc niste timp. Merg si ma intalnesc cu el pe Nordului, facem cativa pasi si ajungem, exact pe langa fostul meu birou, la o cladire cu un bodyguard cat casa poporului. logo-ul troneaza pe usa, imi dau seama ca am intrat in … Nu de alta dar cu 4 ani in urma scriam un art pe Wall Street, De ce sa fugi cand vezi Randament Garantat. Ce-ai facut R? Uite am luat si eu niste apartamente de vacanta si nu se mai livreaza, drept urmare am cerut executare si pot lua in cuantumul creantei aceste apartamente. Ii fac ACP, evident ca da cu 100K sub pretul estimat de proprietar. Bai le iau! Treaba ta, nu e deal-ul meu, nu ma bag! Astazi ma suna ca a intrat in posesia apartamentelor. Aveti in video un before & after! De ce sunt mega nervos? Simplu pentru ca marea majoritate a jucatorilor pe care i-am cunoscut in piata imobiliara sunt super ok. Si aici vorbesc atat despre agenti cat si despre dezvoltatori. Dar nimeni, niciodata, nu o sa vorbeasca despre ei. Oamenii o sa vorbveasca despre #teapanordis si despre dezvoltatorul ala care a construit pe sptiul verde nu despre ceilalti 99% care au construit conform PUG-ului. Oamenii politici, ca lupul cand da de hoit, au exploatat la maxim situatia pentru cateva voturi in plus. Nimeni nu mai vorbeste despre accesibiliate, despre importanta dezvolarii pentru oras, despre cat de important e sa colectam mai multe taxe prin atragere de comapnii noi si implicit de oameni care au nevoie de locuinte, toti generalizeaza si considera ca singura solutie e blocarea si nu eliminarea anomaliilor din piata imobiliara. In realitate situatia e mult mai complexa si nimeni nu mai e dispus sa asculte, sa invete si sa inteleaga implicatiile. Tocmai de aceea cred ca e o obligatie a profesionistilor din domeniu sa ia atitudine. De genul acesta de tepe ne putem feri doar prin EDUCATIE!”, a scris Marcu pe Facebook.

Nepotul căruia Ciolacu îi plângea de milă cumpără apartamente de lux Foto: Facebook
Politică

Nepotul Ciolacu îi plângea de milă cumpără apartamente de lux

Nepotul căruia Ciolacu îi plângea de milă cumpără trei apartamente de lux în București, cu un discount uriaș, de la un dezvoltator dubios. O anchetă a site-ului Public Record arată că Ciolacu a minți flagrant când a declarat, la Antena 3: „Nepotul meu (…) are o casă la Buzău pe care o plătește în rate, n-are apartament în București, are o mașină de la companie”. Citește și: VIDEO Bolojan, discurs dur în fața conducerii PNL: „Ajutoare sociale doar pentru cei care au nevoie și unde nu sunt locuri de muncă” Nepotul căruia Ciolacu îi plângea de milă cumpără apartamente de lux Potrivit anchetei Public Record, Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului PSD, „a bătut palma” pentru trei apartamente de lux în București, are deja o casă în Buzău cumpărată cu credit bancar, mai are un apartament în Constanța și un teren în Eforie. Ancheta arată că Mihai Ciolacu a cumpărat trei apartamente pe Aleea Meteorologiei, lângă Pădurea Băneasa și vis-a-vis de celebrul complex de lux Stejarii, construit de Ion Țiriac. Nepotul premierului urmează să plătească 495.000 de euro pentru cele trei apartamente, dar prețul pieței este de 835.000 de euro. Cel care vinde nepotului premierului cu un discount uriaș, de circa 340.000 de euro, este Daniel Mihail Bădic. Acesta are o condamnare la trei ani de închisoare, cu suspendare, primită în 2019 pentru o schemă de fraudare a unei maternități din Buzău. Frauda a avut loc în 2012, când Ciolacu era viceprimar al orașului. Mihai Ciolacu a cumpărat și un apartament la Constanța, unde este vecin cu Filip Ciolacu, fiul premierului. Public record arată că ei au cumpărat mult sub prețul pieței. „Fiul lui Marcel Ciolacu, Filip, a plătit pentru el 80 de mii de euro integral, prin transfer bancar. Vărul său, Mihai Ciolacu, i-a devenit vecin în aceeași zi. A cumpărat un alt apartament, tot la etajul 5, cu 91 de mii de euro (...) Oferta pentru imobilele de pe strada Oborului 47E arată că un apartament precum cele cumpărate de verii Ciolacu costă între 120 de mii și 140 de mii de euro. Așadar, cu cel puțin 20 de mii de euro mai mult decât au plătit nepotul și fiul candidatului PSD la prezidențiale”.

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong (sursa: vice.com)
Internațional

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong. Premierul John Lee propune măsuri pentru îmbunătățirea locuințelor și stimularea economiei în Hong Kong. Apartamente cât sicriul, în Hong Kong Șeful Executivului din Hong Kong, John Lee, a anunțat miercuri o serie de măsuri pentru a aborda criza persistentă de locuințe și pentru a stimula economia metropolei. Citește și: Piesa-cheie în puciul lui Băluță de la Unirii: o obscură directoare de la cadastru, cu Mercedes și vilă, susținută de rețeaua PSD Sector 4 Una dintre prioritățile guvernului este eliminarea apartamentelor cu o suprafață mai mică de opt metri pătrați, emblematice pentru problema locuințelor în Hong Kong. Interzicerea locuințelor extrem de mici În discursul său anual de politică generală, John Lee a anunțat că apartamentele cu o suprafață sub opt metri pătrați vor fi interzise. Proprietarii acestor apartamente vor avea la dispoziție un interval de timp pentru a se conforma noilor reglementări. Aproximativ 110.000 de gospodării din Hong Kong locuiesc în astfel de spații mici, multe dintre acestea fiind împărțite în mai multe locuințe, ceea ce exacerbează problema supraaglomerării. Criza locuințelor: o problemă persistentă Conform unui studiu guvernamental din 2021, 21% dintre gospodăriile din Hong Kong locuiau în apartamente cu o suprafață mai mică de șapte metri pătrați, mai mici chiar decât un loc de parcare. Aceasta este una dintre consecințele prețurilor extrem de ridicate din imobiliare, Hong Kong având unele dintre cele mai scumpe piețe imobiliare din lume. Redresarea economică post-pandemie Economia din Hong Kong încă se confruntă cu dificultăți după trei ani de restricții sanitare impuse în timpul pandemiei de Covid-19. Măsurile anunțate de John Lee urmăresc să aducă metropola financiară pe un traseu de stabilitate și prosperitate, prin stimularea consumului și atragerea de noi investiții. Stimularea turismului Pentru a stimula economia și a atrage turiști, John Lee a anunțat eliminarea taxelor de import pentru băuturile spirtoase cu un conținut de alcool de peste 30% și un preț de peste 200 de dolari Hong Kong. Această măsură are ca scop încurajarea consumului de produse premium și revitalizarea sectorului ospitalității, puternic afectat de pandemie. Măsuri pentru stimularea economiei și imigrației Pe lângă stimularea turismului, guvernul din Hong Kong a anunțat facilități pentru imigrația celor care cumpără reședințe de lux, precum și înființarea unui fond de 10 miliarde de dolari Hong Kong pentru investiții în Inteligența Artificială și semiconductori. Aceste măsuri vizează atât atragerea investitorilor străini, cât și impulsionarea sectoarelor tehnologice de vârf.

Unii fotbaliști au pierdut bani, cumpărând apartamentele familiei Vicol Foto: Facebook
Eveniment

Fotbaliști au pierdut bani, cumpărând apartamentele familiei Vicol

După ce Răzvan Burleanu și FRF au făcut reclamă la Nordis, unii fotbaliști au pierdut bani, cumpărând apartamentele familiei Vicol. „Prin construcțiile realizate, Nordis Group transformă viziunea în realitate”, spunea Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF) în decembrie 2020. Site-ul iamsport.ro scrie, acum, după ce Nordis a intrat în procedură de insolvență, că mai mulți fotbaliști și-au cumpărat apartamente de la acest dezvoltator imobiliar, controlat de soțul deputatei PSD Laura Vicol, și au rămas fără bani. Citește și: Selly, influencerul favorit al lui Ciolacu, a promovat masiv țeapa Nordis: „Foarte special este modelul de business” Unii fotbaliști au pierdut bani, cumpărând apartamentele familiei Vicol Publicația arată că Florian Gardoș a cumpărat două apartamente, nu a primit nimic și a dat firma în judecată. Și Cristian Bărbuț, de la Unirea Slobozia, a plătit 60.000 de euro pentru 95% dintr-o garsonieră la Nordis Mamaia, dar nu a intrat efectiv în posesia ei. A dat Nordis în judecată, compania i-a promis două apartamente în alt bloc, dar nici pe acestea nu le-a obținut. Țeapă a luat și Cătălin Tudor, preparatorul fizic de la CSU Craiova. „Am plătit în jur de 60.000 de euro pentru 95 la sută dintr-un studio. Am luat eu, Florin (n.r. Gardoș) și Bărbuț, dar sunt sute de persoane. Restul de 5 la sută din sumă era o clauză ca să te păcălească. E o sumă modică pusă intenționat ca să nu ai ce să faci cu contractul după aceea. Era o chichiță făcută de ei, o șmecherie de-a lor. Nu am recuperat banii. Am apelat la niște avocați care se ocupă cu un executor judecătoresc. Au început să pună popriri pe ce au găsit. Bunuri din firmele lor, din alte firme. Acele bunuri sunt scoase apoi la licitație și apoi trebuie să-mi plătească din bani. Mi s-a plătit până acum o sumă, dar foarte mică. Nici 10 la sută din valoarea studioului”, a spus el, pentru iamsport.ro. Citește și: Actorul Mihai Bobonete, afaceri de milioane de lei pe an. Numai profitul, aproape două milioane de lei net. Despărțirea de „Celentano” nu i-a priit Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat miercuri că rupe legăturile cu țeparii de la Nordis, dar abia de la 1 ianuarie 2025.

Apartamente goale în centrele marilor orașe (sursa: maps.google.com)
Economie

Apartamente goale în centrele marilor orașe

Apartamente goale în centrele marilor orașe. În orașele mari, care au o cerere tot mai mare de locuințe și unde piața imobiliară pare să fie în continuă expansiune, are loc un fenomen aparent contradictoriu. Apartamente goale în centrele marilor orașe Acesta atrage atenția specialiștilor și locuitorilor deopotrivă: un număr semnificativ de apartamente rămân neocupate. Citește și: EXCLUSIV Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, sub miniștri USR, PNL și PSD. Azi e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei Vicențiu Robert Gabor, profesor asociat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", fost expert statistician și fost recenzor-șef în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, aduce în discuție acest paradox. Gabor subliniază că, în ciuda cererii ridicate, aproximativ 40% dintre apartamentele din Iași, de exemplu, în special cele situate în zonele centrale, sunt goale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Spărgător de apartamente: cască, rucsac Tazz (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Spărgător de apartamente: cască, rucsac Tazz

Spărgător de apartamente: cască, rucsac Tazz. Doi hoți profesioniști au băgat în corzi cei mai buni polițiști de investigație din Iași. Spărgător de apartamente: cască, rucsac Tazz Hoții au reușit să spargă trei apartamente din municipiul Iași în decurs de trei săptămâni. Citește și: Suma uriașă pe care RetuRO nu o mai returnează consumatorilor pe ambalaje: 150 de milioane de lei lunar, bani plătiți la casă pe sticle, doze și PET-uri Ofițerilor de investigație le-a fost foarte greu să îi prindă deoarece unul dintre ei, cel care spărgea apartamentele, umbla tot timpul cu o cască de motocicletă pe cap. Iar în spate purta un ghiozdan Tazz (al livratorilor de mâncare gătită) în care căra o rangă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cumperi apartament în plan, primești faliment (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Cumperi apartament în plan, primești faliment

Cumperi apartament în plan, primești faliment. Oamenii au achiziţionat apartamentele la un preţ de aproximativ 1.000 euro metrul pătrat. Cumperi apartament în plan, primești faliment Un preţ bun pentru construcţiile noi din 2020 încoace, ţinând cont că se află pe raza administrativă a municipiului Iaşi, şi nu în comunele care funcţionează ca suburbii. Citește și: Afacerea lui Pablo, alpaca lui Godină, gâfâie: încasări de doar 33.000 de lei pe an și datorii de 69.000 de lei. În 2023, alpaca s-a apucat de turism: a deschis o pensiune în Brașov Condiţia pentru a se bucura de un preţ atât de bun era simplă: plata integrală, sau un avans de 50% şi apoi o rată convenabilă la dezvoltator. Pe hârtie, oferta sună foarte bine: ansamblu rezidenţial creat doar pentru clienţi, apartamente în blocuri ce rezistă la cutremure de până la 8 pe scara Richter, construcţii solide, încălzire în pardoseală, gresie, faianţă şi obiecte sanitare de calitate superioară. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră