sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: amepip

4 articole
Economie

Haos la AMEPIP, efecte în lanț

Haos la AMEPIP, efecte în lanț. Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a identificat o problemă în procesul de selecție desfășurat în toamna anului 2023 pentru înnoirea Consiliului de Administrație al ApaVital în 2024. Haos la AMEPIP, efecte în lanț Procedura a fost ajustată pe parcurs, ca urmare a modificărilor legislative din Ordonanța 109/2011, însă supervizorul de la București nu a considerat procesul satisfăcător. Citește și: Călin Georgescu anunță că serviciile secrete trec de partea sa și îi amenință pe cei care i se opun: „Pot fi și consecințe!” Modificarea esențială a fost reducerea numărului membrilor consiliilor de administrație ale societăților de stat la cel mult șapte. Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași (ARSACIS), care gestionează activitatea ApaVital SA, a implementat această regulă în timpul concursului pentru înnoirea Consiliului de Administrație. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Haos la AMEPIP, efecte în lanț (sursa: ziaruldeiasi.ro)
AMEPIP, fantoma birocratică a lui Ciolacu (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
Eveniment

AMEPIP, fantoma birocratică a lui Ciolacu

AMEPIP, fantoma birocratică a lui Ciolacu. Acum câteva luni, a fost înființată Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). AMEPIP, fantoma birocratică a lui Ciolacu Aceasta este responsabilă de verificarea procesului de recrutare pentru miile de întreprinderi publice din România. Citește și: Un nou nivel istoric al datoriei publice: 52,7% din PIB. Doar în opt luni de guvernare Ciolacu ea a crescut cu 102,58 miliarde de lei Între timp, conducerea agenției a demisionat în iulie, iar Comisia Europeană a subliniat importanța rolului agenției în implementarea politicilor de guvernanță corporativă. Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a numit-o pe Corina Crețu, fost europarlamentar, la conducerea interimară a AMEPIP, până la finalizarea procesului de selecție pentru noua conducere, o etapă esențială pentru a asigura accesul României la fondurile PNRR. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ciolacu i-a repus în funcție pe controversații șefi ai Agenţiei pentru Evaluarea Întreprinderilor Foto: Facebook
Economie

Ciolacu repus funcție șefi Agenţiei pentru Evaluarea Întreprinderilor

Ciolacu i-a repus în funcție pe controversații șefi ai Agenţiei pentru Evaluarea Întreprinderilor Publice (AMEPIP), la trei luni după ce i-a demis. În iulie, premierul Ciolacu i-a demis de la AMEPIP pe vicepreşedinţii Ciprian Hojda şi Victor Moraru. Ciolacu i-a repus în funcție pe controversații șefi ai Agenţiei pentru Evaluarea Întreprinderilor Oficial, aceștia au demisionat „pentru a menţine relaţia de cre­dibilitate între Guvernul României şi instituţiile europene, cât şi pentru a nu exista vreun risc cu privire la aprobarea cererii de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către Comisia Europeană”. Anterior, pre­mierul Marcel Ciolacu a declarat că va cere demisia conducerii din subor­dinea sa, pentru că exe­cutivul european a con­statat că există „anumite incom­pati­bilităţi“. Acum, fără explicații, Ciprian Hojda a fost numit președinte interimar al AMEPIP, iar Victor Moraru, vicepreședinte. Deciziile au fost publicate joi în Monitorul Oficial. Ciprian Cătălin Hodja a studiat economie la o universitate din Arad, a fost contabil la o bancă din Vișeul de Sus și a fost consilier de stat în Cancelaria fostului premier Nicolae Ciucă. Invocând faptul că procesul de selecție pentru o nouă conducere implică mai multe etape și poate dura câteva luni, Guvernul a aprobat luni, 9 septembrie, o ordonanță de urgență pentru asigurarea conducerii interimare la această agenție. Astfel, premierul Marcel Ciolacu poate numi președintele și vicepreședinții interimari, până la data numirii conducerii rezultate din procesul de selecție, dar nu mai mult de 6 luni. Citește și: După Crin Antonescu, și soția sa, Adina Vălean, îl atacă pe Ciucă și îl laudă pe Geoană. Familia Anonescu, legături subterane cu Geoană AMEPIP moni­torizează 216 companii de stat la nivel central şi 1.200 de companii locale, care fac 7-8% din PIB-ul României, în funcţie de evoluţia din anul respectiv.

Misterioasa agenție unde bugetarii au salarii cu 50% peste cel al colegilor, condusă de penalul PSD Marian Neacșu Foto: captură video
Politică

Misterioasa agenție bugetarii au salarii cu 50% peste cel al colegilor

Misterioasa agenție unde bugetarii au salarii cu 50% peste cel al colegilor, este controlată de penalul Neacșu și va monitoriza „performanțele întreprinderilor publice”: Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Citește și: FOTO Șoșoacă și Simion, cel mai mare circ în Parlament din 2006, când Băsescu a condamnat comunismul în urletele PRM. „Te agresez sexual, scroafo”, i-a spus Simion lui Șoșoacă Pentru 2024, agenția a primit un buget de 18 milioane de lei, din care 10 milioane de lei sunt salariile. Misterioasa agenție unde bugetarii au salarii cu 50% peste cel al colegilor Agenția va avea 88 de angajați plus trei demnitari, care conduc această structură. Potrivit legii, cei 88 de angajați vor avea salariu la nivelul maxim al colegilor din Guvern, plus încă 50%. Astfel, dacă salariile funcționarilor publici de rang superior din Secretariatul General al Guvernului sunt, cu sporuri, între 14.000 și peste 19.000 de lei, un angajat AMEPIP ar putea ajunge la aproape 30.000 de lei pe lună. În consecință, un simplu director ar putea avea salariu mai mare decât președintele României. Structura primește bani prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, dar va deveni ordonator principal de credite și va fi controlată de vicepremierul PSD Marian Neacșu, care are o condamnare penală. Marian Neacșu alături de Ionel Arsene, protestând față de abuzurile Justiției împotriva lui Liviu Dragnea Foto: Inquam În prezent, au fost numiți cei trei demnitari, un președinte și doi vicepreședinți, care vor conduce AMEPIP. Mihai Precup provine din partidul Pro România, condus de Victor Ponta, unde a fost coleg cu Marian Neacșu. Dacă președintele AMEPIP are studii solide, inclusiv la Sorbona, vicepreședintele Victor Moraru - fost primar PSD al localității Amara - a absolvit facultatea la 35 de ani, când a terminat dreptul al universitatea Titulescu. Victor Moraru Foto: Facebook Citește și: Austria a fost ținută trei ani la poarta Schengen de către Germania, nemulțumită de frontierele șvaițer austriece. După negocieri dure, Viena a intrat în Schengen doar aerian, inițial Celălalt vicepreședinte al agenției, Ciprian Cătălin Hodja, a studiat economie la o universitate din Arad, a fost contabil la o bancă din Vișeul de Sus și a fost consilier de stat în Cancelaria fostului premier Nicolae Ciucă.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră