sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: agresiune sexuală

4 articole
Eveniment

Dascăl bisericesc, arestat pentru agresiune sexuală

Dascăl bisericesc, arestat pentru agresiune sexuală. Un dascăl bisericesc din Iași, care slujea la Biserica Banu, a fost ridicat de poliție și dus la audieri după ce ar fi făcut propuneri indecente unei eleve și ar fi pipăit-o în zone intime. Dascăl bisericesc, arestat pentru agresiune sexuală Incidentul a șocat comunitatea, mai ales că bărbatul, în vârstă de 30 de ani, este căsătorit și are doi copii. Citește și: Călin Georgescu anunță că serviciile secrete trec de partea sa și îi amenință pe cei care i se opun: „Pot fi și consecințe!” Poliția investighează cazul, iar acuzațiile grave au stârnit indignare în rândul enoriașilor. Dascălul locuiește cu familia sa în localitatea Valea Lupului, dar situația sa rămâne incertă în urma acuzațiilor. Continuarea, în Ziarul de Iași

Dascăl bisericesc, arestat pentru agresiune sexuală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Internațional

Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală

Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală. O curte federală de apel din SUA a confirmat verdictul conform căruia fostul președinte Donald Trump trebuie să plătească 5 milioane de dolari scriitoarei și fostei jurnaliste Jean Carroll, pentru agresiune sexuală și defăimare. Decizia reprezintă un punct de cotitură într-un caz care a captat atenția publicului încă din 2023. Acuzațiile lui Jean Carroll Jean Carroll, în vârstă de 81 de ani, susține că Donald Trump a violat-o în 1996 într-o cabină de probă a unui magazin din Manhattan. Citește și: Spor de 1.000 de lei lunar pentru stat pe scaun. Argumentul: e vorba de condiții „deosebit de periculoase” de lucru Trump, în vârstă de 78 de ani, neagă vehement acuzațiile, afirmând că nu a cunoscut-o niciodată și că totul este o farsă creată pentru promovarea cărții de memorii a reclamantei. Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală În mai 2023, Trump a fost condamnat în primă instanță să-i plătească lui Carroll 5 milioane de dolari. Curtea de apel a menținut această hotărâre, stabilind despăgubiri de 2,02 milioane de dolari pentru agresiune sexuală și 2,98 milioane pentru defăimare. Deși infracțiunea de viol nu a fost probată, instanța a decis pe baza altor dovezi și mărturii. Dovezile-cheie Tribunalul a luat în considerare o înregistrare audio din campania electorală din 2016, în care Trump se laudă cu agresiuni sexuale asupra femeilor. Au existat și mărturiile altor două femei, Jessica Leeds și Natasha Stoynoff, care au descris comportamente similare din partea lui Trump. Instanța a conchis că există un tipar de comportament neconsimțit și agresiv din partea fostului președinte. 83 de milioane de dolari, pentru defăimare Într-un proces separat, intentat de Jean Carroll după ce Trump a continuat să nege faptele chiar și după verdictul din 2023, instanța a stabilit o despăgubire uriașă de 83,3 milioane de dolari. Decizia nu este încă definitivă, Trump formulând recurs și în acest caz. Reacțiile lui Donald Trump Donald Trump a respins acuzațiile pe toată durata proceselor, declarând că nu a cunoscut-o niciodată pe Jean Carroll. Președintele ales al SUA a adăugat că ea nu este „genul lui”. Potrivit acestuia cuzațiile sunt fabricate pentru a atrage atenția asupra cărții sale de memorii. Impactul verdictului Verdictul final al curții de apel marchează o victorie pentru Jean Carroll și pentru cei care denunță agresiunile sexuale. Totodată, cazul ridică întrebări importante despre responsabilitatea liderilor publici și impactul pe termen lung al unor astfel de decizii asupra încrederii publicului în justiție.

Controverse privind nominalizările lui Donald Trump (sursa: Facebook/Pete Hegseth)
Internațional

Controverse privind nominalizările lui Donald Trump

Controverse privind nominalizările lui Donald Trump. Viitorul secretar american al apărării, Pete Hegseth, desemnat de președintele ales Donald Trump, a fost investigat în 2017 pentru o acuzație de agresiune sexuală. Matt Gaetz, desemnat pentru funcția de procuror general, este și el investigat de Comisia de Etică a Camerei Reprezentanților pentru acuzații legate de trafic sexual cu minori Controverse privind nominalizările lui Donald Trump Poliția din Monterey a confirmat că presupusa faptă legată de acuzațiile contra lui Hegseth a avut loc în octombrie 2017, într-un hotel unde se desfășura o întâlnire a femeilor republicane. Citește și: ANALIZĂ Guvernul a crescut cu 30% cheltuielile cu salariile din Justiție, care vor ajunge la astronomica sumă de șase miliarde de lei Reclamanta, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a raportat „vânătăi pe coapsa dreaptă”. Detalii suplimentare despre anchetă sau despre motivele clasării cazului nu au fost oferite. Reacția lui Hegseth Pete Hegseth este un veteran cu experiență în Irak și Afganistan și a fost prezentator la postul conservator Fox News. Hegseth este cunoscut pentru susținerea politicilor anti-LGBT și împotriva migrației ilegale, poziții care reflectă agenda conservatoare a administrației Trump. După dezvăluirile publicate de revista "Vanity Fair", Hegseth s-a apărat, afirmând că incidentul din 2017 a fost legat de o relație consensuală. Avocatul său a subliniat că poliția din Monterey a închis cazul și că nu există acuzații penale împotriva acestuia. Conform surselor, Susie Wolf, viitoarea șefă de cabinet a lui Trump, a aflat despre acest incident miercuri și s-a întâlnit cu Hegseth pentru a discuta problema. Acuzele contra lui Matt Gaetz Hegseth nu este singurul membru al viitorului cabinet al lui Trump implicat în acuzații de natură sexuală. Matt Gaetz, desemnat pentru funcția de procuror general, este investigat de Comisia de Etică a Camerei Reprezentanților pentru acuzații legate de trafic sexual cu minori și consum de droguri. Ambii nominalizați vor ocupa poziții cheie în planurile lui Trump de a reforma structurile statului, pe care acesta le descrie drept „deep state” – o rețea de putere din serviciile secrete, justiție și armată, despre care afirmă că i-au sabotat primul mandat și campania pentru cel de-al doilea. Nominalizările făcute de Donald Trump, inclusiv cea a lui Hegseth, atrag deja critici din partea adversarilor politici și a opiniei publice, pe fondul acuzațiilor care îi vizează. Rămâne de văzut cum aceste controverse vor influența planurile viitoarei administrații de a reforma instituțiile cheie ale statului american.

Depardieu, proces pentru agresiune sexuală, amânat (sursa: bfmtv.com)
Eveniment

Depardieu, proces pentru agresiune sexuală, amânat

Depardieu, proces pentru agresiune sexuală, amânat. Actorul francez Gérard Depardieu, acuzat de agresiuni sexuale comise asupra a două femei în timpul filmărilor din 2021, nu s-a prezentat la audierile din 28 octombrie, invocând motive de sănătate. Procesul, programat inițial pentru luna aceasta, a fost amânat de tribunalul din Paris pentru 24 și 25 martie 2025. Depardieu, proces pentru agresiune sexuală, amânat Avocatul lui Depardieu, Jérémie Assous, a explicat că medicii i-au recomandat actorului să evite deplasările din motive de sănătate. Citește și: EXCLUSIV Finul și cumătrul Sorinei Docuz, cu care Ciolacu are o relație „normală”, au primit funcții publice: juniorul – director la BTT, seniorul – șef la SMART, candidat PSD la Senat Instanța a dispus o evaluare medicală în martie 2025 pentru a verifica dacă Depardieu va putea participa la proces. Avocatul a cerut o amânare de șase luni pentru ca actorul să se apere corespunzător. Agresiune și hărțuire pe platourile de filmare Acuzațiile vizează agresiuni care ar fi avut loc în septembrie 2021, pe platourile de filmare ale filmului "Les Volets Verts". Una dintre femei, o decoratoare de platou, a depus o plângere în februarie 2024, acuzându-l pe actor de agresiune sexuală, hărțuire sexuală și insulte sexiste. “Justiția ar trebui să fie la fel pentru toată lumea,” a declarat avocata reclamantei, Carine Durrieu-Diebolt, subliniind că Depardieu nu ar trebui să beneficieze de tratament preferențial. Acuzații multiple Depardieu, cunoscut în întreaga lume și cu peste 200 de filme în palmares, este vizat de acuzații de violență sexuală de mai mulți ani. În ultimele luni, parchetul din Paris a solicitat judecarea actorului și pentru agresiuni comise asupra actriței Charlotte Arnould, prima care a depus o plângere împotriva sa în 2018. Actorul neagă acuzațiile, declarând într-o scrisoare deschisă că nu a abuzat niciodată de o femeie. Mișcarea #MeToo în Franța Mișcarea #MeToo, lansată în 2017 împotriva abuzurilor în industria de divertisment, a generat o reacție amplă în cinematografia franceză, implicând nume mari precum regizorii Jacques Doillon și Benoît Jacquot. În ciuda acuzațiilor grave, actorul Depardieu a fost elogiat recent de președintele Emmanuel Macron, care l-a numit “un actor uriaș”, fapt ce a provocat indignarea asociațiilor feministe.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră