sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: afm

6 articole
Mediu

Primăria Iaşi nu plătește rablele locale

Primăria Iaşi nu plătește rablele locale. Instituția ţine blocaţi banii ieşenilor care au fost acceptaţi anul trecut în programul "Rabla Local". Primăria Iaşi nu plătește rablele locale Oamenii trebuiau să primească încă de la începutul acestui an câte 3.000 de lei după ce şi-au dus la casat maşinile vechi, dar nici până astăzi nu au văzut prima de casare. Citește și: Cine este și de unde vine fostul ospătar Piedone: părinții au lucrat la ambasada României în Egipt, posibil securiști; a terminat liceul la 32 de ani și și-a luat ilegal carnetul de conducere Primăria Municipiului Iaşi a încasat banii de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), instituţia prin care Ministerul Mediului susţine programul "Rabla Local", încă din luna decembrie 2023. În sesiunea trecută a programului s-au înscris 1.024 de ieşeni, în condiţiile în care Primăria Iaşi a estimat 2.000 de locuri în program. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Primăria Iaşi nu plătește rablele locale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
AFM a suspendat brusc programul fotovoltaicelor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

AFM a suspendat brusc programul fotovoltaicelor

AFM a suspendat brusc programul fotovoltaicelor. Administratorii firmelor aflate pe lista instalatorilor validaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) ca să monteze sisteme fotovoltaice prin programul Casa Verde îşi pun mâinile-n cap. AFM a suspendat brusc programul fotovoltaicelor Motivul: ştiind din sesiunile anterioare că cererea prin programul de la stat va fi mare, unii şi-au făcut stocuri importante de marfă. Citește și: Cine supraveghează industria „păcănelelor”: un mason din Constanța, cu CV-ul foarte bine ascuns. În 2013, era inspector la primăria din Poarta Albă Asta, chiar cu câteva zile înainte ca AFM să anunţe că suspendă programul după o decizie a Curţii de Apel Oradea. Totul, într-un dosar deschis de o firmă orădeană care nu a fost validată de instituţie pentru instalarea panourilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rabla cu noroc de la AFM (sursa: Facebook/Administrația Fondului pentru Mediu)
Mediu

Rabla cu noroc de la AFM

Rabla cu noroc de la AFM. Noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Plus, Rabla Clasic şi Iluminat Public au fost publicate pe site-ul AFM. Rabla cu noroc de la AFM Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Plus, Rabla Clasic şi Iluminat Public, în urma şedinţei comitetului de Avizare din 12.04.2023. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În cadrul "Programului Rabla Plus" a fost publicată o nouă listă care conţine 633 dosare acceptate pentru 1.399 ecotichete, dintre care 169 electrice hibride, 1.227 pur electrice şi trei motociclete electrice în valoare de 71.256.500,00 lei. Pentru "Programul Rabla Clasic" au fost aprobate 446 dosare pentru 764 autovehicule şi 61 motociclete în valoare de 11.698.500 lei. Totodată, AFM a publicat o contestaţie acceptată în cadrul Programului Iluminat Public depusă de Comuna Deleşti, judeţul Vaslui în valoare de 999.600,00 lei, arată instituția într-un comunicat. Citește și: VIDEO Imagini cu ce pare a fi decapitarea unui soldat ucrainean încă în viață de către un soldat rus au oripilat planeta Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Plus, Rabla Clasic şi Iluminat Public.

AFM deschide sesiunea de finanţare a Programului privind protecţia speciilor de faună sălbatică Foto: Romsilva
Mediu

AFM finanţare protecţia speciilor de faună sălbatică 

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) deschide sesiunea de finanţare a Programului privind protecţia speciilor de faună sălbatică, începând de miercuri putându-se crea conturile de utilizator. Din 10 aprilie se vor putea depune cererile de finanţare, bugetul fiind de 70 de milioane de lei. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online AFM deschide sesiunea de finanţare privind protecţia speciilor de faună sălbatică ”Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă deschiderea sesiunii de finanţare a Programului privind protecţia speciilor de faună sălbatică, prin instalarea de echipamente şi/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege, în vederea diminuării conflictelor şi reducerii pagubelor cauzate de animale sălbatice”, precizează AFM, citat de news.ro. Instituţia precizează că, începând cu data de 05 aprilie 2023, solicitanţii persoane fizice şi juridice pot accesa aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de AFM, doar pentru crearea conturile de utilizator. Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Laurenţiu Adrian Neculaescu, a explicat că acest program are scopul de a proteja speciile de faună sălbatică. ”În contextul actual, în care prezenţa animalelor este tot mai des întâlnită în interiorul culturilor sau aşezărilor, fiind pusă în pericol atât viaţa oamenilor, cât şi a animalelor, AFM vine în ajutorul cetăţenilor prin acordarea de finanţare în vederea achiziţionării dispozitivelor destinate reducerii conflictelor om-animal”, a declarat Laurenţiu Adrian Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. ”Scopul programului îl reprezintă protecţia speciilor de faună sălbatică, prin instalarea de echipamente şi/sau montajul de dispozitive de tipul gardurilor electrice ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege ori prin efectuarea de lucrări specifice în vederea montării de echipamente şi/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice sau al altor dispozitive destinate reducerii conflictelor om—animal, implementării măsurilor de intervenţie, precum şi în vederea alungării sau împiedicării pătrunderii animalelor sălbatice în interiorul culturilor sau aşezărilor”, a precizat AFM. Citește și: Stenogramele dosarului Otopeni: „Păi da’ n-oi face afacere cu statu’! Se fură la stat, nebunule!”. Cum erau descriși liderii politici: Ciolacu – un țăran de Buzău, Rareș Bogdan – un măscărici

Rablele locale, cu bani în 2023 (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Rablele locale, cu bani în 2023

Rablele locale, cu bani în 2023. Programul „Rabla local” a fost amânat pentru anul 2023. Rablele locale, cu bani în 2023 Anunţul a fost făcut de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) la finalul săptămânii trecute. La Iaşi, Primăria a primit peste 500 de solicitări, conform unei situaţii prezentate de municipalitate luna trecută, dar AFM nu a mai început programul în forma anunţată iniţial. Citește și: Comisia Europeană va finanța Ucraina cu 1,5 miliarde de euro lunar în 2023, dar atrage atenția că este nevoie și de sprijinul altor mari finanțatori pentru a acoperi nevoile Amânarea programului vine după ce AFM nu stabilise reguli clare privind modul în care primăriile participă la program. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum își bate joc Blue Air de guvernările care-i fac cadouri  Foto: Inquam/ Ilona Andrei
Politică

Cum bate joc Blue Air guvernările cadouri

Cum își bate joc Blue Air de guvernările care-i fac cadouri din bani publici: deși Fondul de Mediu i-a permis eșalonarea datoriei, compania anunță că nu reia zborurile până la 10 octombrie. Nu este singurul ajutor de stat de care Blue Air a beneficiat pentru a-și menține activitatea, însă serviciile s-au degradat constant și zeci de mii de pasageri au avut de suferit. Cum își bate joc Blue Air de guvernările care-i fac cadouri Iată o scurtă listă a susținerii de care a beneficiat Blue Air și modul în care a răspuns: Vara anului 2020: prin OUG emis de guvernul Orban, statul garantează un împrumut al Blue Air. Împrumutul este acordat tot de o bancă de stat, EximBank, deși se estima că nu va putea fi returnat. Garanțiile oferite de bancă: avioane care par a fi inutilizabile și un teren achiziționat în mod suspect de companie. Terenul este situat în zona unor obiective secrete și este puțin probabil să poată fi valorificat la valoare mare, întrucât nu va avea autorizație pentru construcții înalte. Guvernul acceptă însă aceste garanții.Răspunsul Blue Air: din vara lui 2021 nu mai returnează ratele la împrumut. Ministerul de Finanțe plătește ratele la EximBank. În paralel, încep să fie anulate nenumărate curse. Tot răspuns Blue Air: ANPC constată că „în perioada 30.04.2021-30.04.2022, operatorul economic a anulat 11.289 de zboruri, acestora corespunzându-le 178.405 rezervări, pentru care s-au efectuat plăți în valoare toatală de 66.585.967,68 lei, de către consumatori din 20 de state membre ale Uniunii Europene”. Ciucă intervine personal, dar pasagerii tot de Tarom sunt salvați Deși această istorie era cunoscută de guvernul Ciucă, în 2022, ordonanța de garantare a împrumutului către Blue Air este susținută de acest cabinet și trece de Legislativ fără probleme. Însă apar noi probleme generate de datoriile Blue Air către diferite instituții de stat. Agenția Fondului de Mediu pune poprire pe conturile Blue Air pentru o datorie de 28 de milioane de lei. Compania anunță, la 6 septembrie, că, urmare a acestei situații, nu mai poate efectua curse. Premierul Ciucă intervine și cere ridicarea popririi. După ce ministrul Mediului, Barna Tanczos se opune inițial, joi, 8 septembrie, AFM se conformează și reeșalonează datoria pentru 12 luni. În acest timp, statul plătește Tarom să recupereze românii abandonați de Blue Air pe diferite aeroporturi. Vineri, Blue Air anunță, printr-un comunicat de presă, că ”își propune” să reia zborurile abia din 10 octombrie, ceea ce înseamnă că pasagerii companiei care au achitat deja bilete până la acel moment nu vor putea să beneficieze de servicii. Firma susține că nu are suficienți bani pentru combustibil și cheltuieli operaționale. Reamintim că, prin ordonanța de garantare a împrumutului de 300 de milioane de lei de către stat, Finanțele și Transporturile ar fi trebuit să aibă reprezentanți, cu drept de veto, în CA-ul Blue Air. Până acum nu se știe dacă au fost numiți acești reprezentanți și cine sunt ei. Citește și: Surpriză: surse ucrainene susțin că un locotenent-colonel rus capturat în regiunea Harkov acum două zile este, de fapt, general. El încercase să scape, schimbând uniforma

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră