sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: aeroport

65 articole
Eveniment

Șapte case împiedică aterizarea la Iași

Șapte case împiedică aterizarea la Iași. Procesul dintre Aeroportul Iași și proprietarii imobilelor prea înalte din Aroneanu se anunță de lungă durată și costisitor. Șapte case împiedică aterizarea la Iași Aceste construcții sunt unul dintre motivele pentru care aterizarea pe timp de ceață la Iași este dificilă și refuzată de mulți piloți. Citește și: EXCLUSIV Atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidențiale au dispărut fără urmă: SRI, care le-a menționat, nu mai comentează, AEP și STS nu admit că sistemul IT ar fi fost în pericol La câțiva ani după inaugurarea noii piste, s-a constatat că mai multe case situate pe versantul Dealului Aroneanu reprezintă obstacole pentru avioanele care aterizează sau decolează în această direcție. Proprietarii imobilelor au obținut autorizațiile de construire începând cu anul 2010, fiind de bună credință, spune primarul comunei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șapte case împiedică aterizarea la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Obiecte pierdute pe aeroport, birocrație absurdă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Obiecte pierdute pe aeroport, birocrație absurdă

Obiecte pierdute pe aeroport, birocrație absurdă. Procedurile birocratice rigide de pe Aeroportul Iași au îngreunat recuperarea unui obiect uitat, generând frustrări majore. Obiecte pierdute pe aeroport, birocrație absurdă O ieșeancă încearcă de aproape o lună să-și recupereze brățara pierdută la controlul de securitate, însă lipsa unui birou permanent pentru obiecte pierdute și regulile stricte ale Poliției de Frontieră au complicat procesul. Citește și: EXCLUSIV Opera Națională București, executată de angajați pentru restanțe de milioane la salarii: sechestru pe o pianină, pe niște autoturisme și chiar pe scaunul directorului Daniel Jinga Sesizarea cazului a scos la iveală multiple probleme administrative, evidențiind dificultățile întâmpinate de pasageri în astfel de situații. În cele din urmă, autoritățile au făcut o excepție, permițându-i femeii să-și recupereze accesoriul după săptămâni de așteptare. Continuarea, în Ziarul de Iași

Ciolacu a investit într-un aeroport PSD care a avut 1.621 de pasageri Foto: Facebook
Eveniment

Ciolacu investit într-un aeroport PSD care a avut 1.621 de pasageri

Guvernul Ciolacu a investit 45 milioane euro într-un aeroport controlat de PSD care în 2024 a avut 1.621 de pasageri: este vorba de aeroportul Tulcea, subordonat Consiliului Județean, dominat de formațiunea social-democrată. Este aeroportul cu cel mai mic trafic din România. Citește și: Cine îl huiduie pe Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună Ciolacu a investit într-un aeroport PSD care a avut 1.621 de pasageri În schimb, aerogara Otopeni este, în lipsa investițiilor, în prag de colaps: terminalele de plecări sunt supraaglomerate, în vară instalația de aer condiționat a cedat și a fost înlocuită doar după repetate scandaluri, iar benzile transportatoare foarte vechi se strică frecvent. Cu toate acestea, profitul din 2024 a fost luat de Ministerul Transporturilor, care a încasat dividende brute de 321,477 milioane de lei, iar Fondul Proprietatea – 80,369 milioane de lei. „Județul Tulcea intră într-o nouă etapă de dezvoltare o dată cu extinderea Aeroportului Internațional- Delta Dunării! Este rezultatul implicării Consiliului Județean care face constant eforturi pentru dezvoltarea acestei zone”, se lăuda Grindeanu la 27 aprilie, când s-a inaugurat noul terminal internațional de pe aeroportul Tulcea. Însă investiția nu a adus cu mult mai mulți pasageri față de 2023 - când au fost circa 300. În noiembrie, prin acest aeroport au trecut doi pasageri. În octombrie au fost 1.494 de pasageri, iar în septembrie opt. Stoian Vâlcu, un pensionar care joacă la Loto și care, profesional, nu are nici o legătură cu managementul aeroportuar, conduce aeroportul Tulcea. Vâlcu era, în 2019, vicepreședinte al organizației județene a PSD Tulcea.

Salariul uriaș pe care-l primește cumnatul Olguței Vasilescu Foto: Facebook
Eveniment

Salariul uriaș pe care-l primește cumnatul Olguței Vasilescu

Salariul uriaș pe care-l primește cumnatul Olguței Vasilescu, director la aeroportul Craiova, deși e specializat în management sportiv: Sorin Marian Manda, fratele europarlamentarului PSD Claudiu Manda, a beneficiat, în anul fiscal 2023, net, de 287.175 de lei. Aeroportul este controlat de Consiliul Județean Dolj, dominat de PSD. Cumnatul a ajuns director peste aeroport în ianuarie 2021, el având trei masterate: unul la institutul PSD Ovidiu Șincai și două la universitatea din Craiova, în sport și în științe juridice. Până la numirea la aeroport, el conducea regia de transport Craiova. Citește și: Călin Georgescu, aberații în serie în interviul dat unui conspiraționist american: „UE, arma politică a globaliștilor, NATO este cea militară” Salariul uriaș pe care-l primește cumnatul Olguței Vasilescu În noiembrie, traficul de pasageri pe Aeroportul Craiova a fost de aproape 29.000 de persoane - locul VII în clasamentul aeroporturilor din România. Cu toate acestea, salariul lui Manda este peste cel al șefilor aeroporturilor Otopeni (1,22 milioane de pasageri în noiembrie 2024) sau Timișoara (99.760 pasageri în noiembrie). Gabriel Bulgaru, șef peste Otopeni, a avut în 2023 un salariu anual net de 222.844 lei, iar Daniel Stamatovici, director la aeroportul Timișoara, a beneficiat de 177.872 de lei. Presa scrie că în 2024 aeroportul Craiova a avut 425.000 de călători, sub nivelul din 2023, când au fost 598.000 de pasageri. În anul fiscal 2022, salariul lui Sorin Manda a fost de peste 290.000 de lei. Aeroportul Craiova beneficiază de o investiție uriașă de 115 milioane de euro, pentru un nou terminal, în timp ce aeroportul Otopeni este într-o stare jalnică. Noul terminal va putea procesa două milioane de pasageri, deși acum traficul este de 4-5 ori mai mic. „Aeroportul Craiova va avea trei aviobridge-uri. La Sibiu nu s-a putut nici după investiții de 65 milioane de euro”, scria Turnul Sfatului, o publicație locală din Sibiu. Aeroportul din Sibiu are un trafic sensibil mai mare decât cel din Craiova.

Jucărie cu explozibil pe aeroportul Chișinău (sursa: Facebook/Chisinau International Airport)
Internațional

Jucărie cu explozibil pe aeroportul Chișinău

Jucărie cu explozibil pe aeroportul Chișinău. Un incident neobișnuit a avut loc pe aeroportul internațional Chișinău, unde o jucărie sub formă de mașină, care conținea componente similare unui dispozitiv exploziv, a fost identificată în timpul controlului de securitate. Informația a fost confirmată de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ruslan Gălușcă. Jucărie cu explozibil pe aeroportul Chișinău Obiectul periculos se afla într-un colet poștal supus verificărilor de securitate în data de 7 ianuarie. Citește și: VIDEO Ciolacu și aliații lui politici vor să predea România rușilor fără luptă, Călin Georgescu e doar bizarul scos în față, spune istoricul Cosmin Popa Dispozitivul cu raze X a detectat componentele suspecte, declanșând măsuri imediate din partea autorităților aeroportuare. Bomba urma să ajungă la Tbilisi, Georgia. Potrivit lui Ruslan Gălușcă, toți pasagerii sunt în siguranță, iar activitatea aeroportului continuă fără întreruperi. Gestionarea situației Autoritățile de frontieră au declarat că situația a fost gestionată cu profesionalism, fără a afecta siguranța călătorilor, a personalului sau activitatea aeroportului. „Toți pasagerii se află în siguranță, iar activitatea aeroportului internațional din Chișinău se desfășoară în condiții normale”, au transmis oficialii, citați de portalul Deschide.md. Investigațiile continuă La momentul redactării acestui articol, măsurile necesare pentru clarificarea circumstanțelor incidentului sunt în curs de desfășurare. Autoritățile colaborează pentru a identifica sursa coletului și motivul prezenței componentelor explozive într-o jucărie. Vigilență sporită Incidentul de pe aeroportul Chișinău subliniază importanța controalelor stricte de securitate pentru prevenirea riscurilor. Deși situația a fost gestionată fără incidente, autoritățile rămân în alertă pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului aeroportuar.

München, aeroportul perturbat de condițiile meteo (sursa: Facebook/Munich Airport)
Internațional

München, aeroportul perturbat de condițiile meteo

München, aeroportul perturbat de condițiile meteo. Condițiile meteo dificile au afectat grav operațiunile pe aeroportul din München, provocând anulări și întârzieri ale zborurilor. Situația a fost confirmată duminică dimineață de un purtător de cuvânt al aeroportului. München, aeroportul perturbat de condițiile meteo Mai multe zboruri programate pentru decolare în dimineața zilei de duminică au fost anulate. Citește și: „Dacă faci venituri din activități independente sau drepturi de autor, plătești mai mult decât ca salariat”, spune antreprenorul Cătălin Teniță Conform informațiilor oferite de aeroport, decizia de a anula unele curse a fost luată chiar din timpul nopții, ca măsură preventivă împotriva riscurilor create de zăpadă și gheață. Operațiuni limitate pe piste Duminică dimineață, doar o singură pistă a fost operațională, în timp ce cealaltă era curățată de zăpadă și gheață. Vizibilitatea redusă și necesitatea degivrării aeronavelor au contribuit la prelungirea intervalelor dintre decolări și aterizări, conform purtătorului de cuvânt al aeroportului. Recomandări pentru pasageri Nu este încă clar cât timp vor persista restricțiile cauzate de condițiile meteorologice. Pasagerii sunt sfătuiți să contacteze companiile aeriene pentru actualizări despre zborurile lor, având în vedere posibilele întârzieri sau anulări suplimentare. Perturbările meteo asupra transportului aerian Perturbările cauzate de zăpadă și gheață subliniază vulnerabilitatea transportului aerian în fața vremii extreme. Aeroportul din München, unul dintre cele mai mari hub-uri europene, se confruntă frecvent cu astfel de situații în sezonul rece, afectând mii de călători. Aeroportul din München depune eforturi pentru a menține operațiunile funcționale în ciuda vremii dificile. Pasagerii sunt îndemnați să rămână informați și să-și planifice călătoriile cu prudență în aceste condiții.

Haosul ceții pe Aeroportul din Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Haosul ceții pe Aeroportul din Iași

Haosul ceții pe Aeroportul din Iași. Vremea cețoasă, instalată treptat încă din preajma Crăciunului, a perturbat zborurile, generând nemulțumiri pentru mii de pasageri. Haosul ceții pe Aeroportul din Iași Vizibilitatea redusă a determinat piloții să anuleze sau să redirecționeze zborurile către aeroporturi din apropiere. Citește și: O putinistă cu opinii similare cu cele ale lui Georgescu, „uitată” de Parlament într-o funcție crucială, deși mandatul i-a expirat de șase luni Situația a afectat atât ieșenii care călătoreau în vacanță, cât și pe cei care se întorceau acasă. Fenomenul meteorologic a evidențiat din nou vulnerabilitatea aeroporturilor la condițiile meteo severe. Continuarea, în Ziarul de Iași

Aeroportul Iași, două milioane de călători (sursa: Facebook/IASI Airport)
Eveniment

Aeroportul Iași, două milioane de călători

Aeroportul Iași, două milioane de călători. Aeroportul Iași a atins un record important, înregistrând 2.000.000 de pasageri în acest an, un moment semnificativ pentru dezvoltarea sa și pentru întreaga regiune deservită. Aeroportul Iași, două milioane de călători Evenimentul a fost celebrat într-un cadru festiv în noul terminal, marcând succesul cu o acțiune specială dedicată Pasagerului cu numărul 2 Milioane. Citește și: Șansa nesperată a resetării generale a României. Ce trebuie să facă azi, și nu mai târziu, USR și PNL ca să obțină majoritate parlamentară, fără care Lasconi ar fi un președinte decorativ La ceremonie au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Aeroportului Iași, ai companiei aeriene partenere, precum și ai altor instituții colaboratoare. Acest rezultat confirmă progresul aeroportului și consolidarea sa ca hub regional de transport aerian. Continuarea în Ziarul de Iași

Investiția Aeroportului Otopeni: banchete pentru pasageri (sursa: Facebook/Bucharest Airports)
Eveniment

Investiția Aeroportului Otopeni: banchete pentru pasageri

Investiția Aeroportului Otopeni: banchete pentru pasageri. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a lansat un proiect pentru achiziționarea a 450 de banchete pentru pasageri, cu o valoare estimată la 1,85 milioane lei, fără TVA. Acestea vor fi amplasate în zona porților de îmbarcare ale Aeroportului Internațional Henri Coandă București (AIHCB). Investiția Aeroportului Otopeni: banchete pentru pasageri Conform anunțului din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), necesitatea achiziției este determinată de mai mulți factori. Citește și: ANALIZĂ Guvernul a crescut cu 30% cheltuielile cu salariile din Justiție, care vor ajunge la astronomica sumă de șase miliarde de lei Printre acestea, reconfigurarea spațiilor din terminale, ca urmare a intrării României în spațiul Schengen. Au fost invocate uzura banchetelor actuale, achiziționate între 2009-2012, care pot reprezenta un risc pentru pasageri și nevoia de a oferi mobilier adecvat standardelor actuale. „Având în vedere utilizarea lor intensă, permanentă, precum și repoziționarea repetată, banchetele actuale sunt în diverse grade de uzură și trebuie înlocuite", precizează sursa citată. Specificațiile tehnice ale banchetelor Conform detaliilor publicate, CNAB va achiziționa: 250 de banchete cu trei locuri și 200 de banchete cu patru locuri. Furnizorul va trebui să livreze toate produsele într-o singură tranșă, în termen de 45 de zile, și să asigure montajul acestora la fața locului. Produsele trebuie să aibă o garanție de 48 de luni. Cerințe pentru ofertanți Ofertanții interesați trebuie să demonstreze experiență relevantă: livrarea a minimum 400 de banchete cu cel puțin trei locuri în ultimii trei ani și finalizarea a "cel puțin două contracte" similare. Contractul va fi atribuit prin licitație deschisă, iar criteriul principal este "cel mai mic preț". Achiziția nu este împărțită pe loturi și nu intră sub incidența acordului privind achizițiile publice. Termen limită pentru depunerea ofertelor: 16 decembrie 2024, ora 15.00. Planurile CNAB pentru 2024: Creștere Economică și Investiții Potrivit estimărilor CNAB, în 2024 compania va înregistra un profit brut estimat de 498 milioane lei. Cheltuieli de investiții vor fi peste 600 milioane lei. Venituri totale: 1,35 miliarde lei, o creștere de 8,58% față de 2023. Cheltuieli totale: peste 849 milioane lei, în creștere cu 13,95%.

Cum gestionezi stresul pe un aeroport (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum gestionezi stresul pe un aeroport

Cum gestionezi stresul pe un aeroport. Aproape 200 de persoane au fost recent obligate să aștepte mai mult de 24 de ore pe Aeroportul Luton, după anularea unui zbor. Cum gestionezi stresul pe un aeroport Compania aeriană nu a reușit să ofere cazare pentru toți pasagerii, ceea ce a generat momente de tensiune, unii călători înghesuindu-se și grăbindu-se pentru a găsi rapid o soluție. Citește și: EXCLUSIV Finul și cumătrul Sorinei Docuz, cu care Ciolacu are o relație „normală”, au primit funcții publice: juniorul – director la BTT, seniorul – șef la SMART, candidat PSD la Senat Psihologul ieșean Cristina Danilov explică faptul că, în astfel de situații, cele mai comune emoții sunt stresul, anxietatea, furia și frustrarea. Adică sentimente copleșitoare care fac dificilă menținerea calmului și gestionarea eficientă a momentului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Peste 22.000 de pelerini evrei au tranzitat aeroportul Bacău Foto: Twitter
Eveniment

Peste 22.000 de pelerini evrei au tranzitat aeroportul Bacău

Peste 22.000 de pelerini evrei hasidici au tranzitat aeroportul Bacău pe drumul de la Tel Aviv spre Uman, în Ucraina. Potrivit unei informări a aeroportului, nu mai puțin de 115 curse charter au trecut pe aici în decurs de o săptămână. Citește și: Jurnalist de investigație: Are Sorina Docuz un apartament la Nordis, unde ar locui împreună cu Marcel Ciolacu? Peste 22.000 de pelerini evrei au tranzitat aeroportul Bacău „Suntem mândri să anunțăm că Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău a gestionat cu succes tranzitul a peste 22.000 de pelerini hasidici între Tel Aviv și Uman, Ucraina, în perioada 28 septembrie – 9 octombrie 2024. Cu sprijinul a cinci companii aeriene și 115 zboruri operate în condiții de maximă siguranță, evenimentul s-a desfășurat fără niciun incident. Această reușită nu ar fi fost posibilă fără colaborarea remarcabilă a instituțiilor statului, care au contribuit la siguranța și buna organizare a evenimentului: Serviciul Român de Informații, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean, I.S.U, Poliția Locală, Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi și Gruparea de Jandarmi Mobilă”, a scris, pe Facebook, acest aeroport. „În ciuda avertismentelor oficialilor ucraineni și israelieni cu privire la riscurile de securitate, aproximativ 35.000 de pelerini evrei au călătorit la Uman în regiunea Cherkasy pentru a sărbători Rosh Hashana anul acesta, potrivit autorităților locale”, scria acum câteva zile Kyiv Independent. Since the 1990s there has been a growing Jewish population in Uman, Ukraine. This is some of them enjoying a celebration "Jewish Ukrainian style".? Ukraine is a free country for EVERYONE to live in peace again after victory????https://t.co/wpxz0qw8Q5 pic.twitter.com/USe5lMACSL— UDA Dnipro Stormtroopers??Special Purpose Unit (@UdaUkrainian) November 10, 2023 De Rosh Hashanah, zeci de mii de evrei din Israel și din alte părți ale lumii vin în micul oraș ucrainean Uman pentru a sărbători noul an evreiesc. Situat la aproximativ 180 de kilometri de Kiev, Uman este locul de înmormântare al lui Nachman din Breslov, fondatorul sectei hasidice Breslov. Strănepot al lui Baal Shem Tov, fondatorul iudaismului hasidic, Nachman a fost un mistic evreu carismatic care credea că Rosh Hashanah este un moment de bun augur spiritual. Mulți vizitatori ai orașului Uman cred astăzi că recitarea unei anumite selecții din Cartea Psalmilor la mormântul său are o putere deosebită.

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni (sursa: defapt.ro)
Eveniment

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni. Starea spațiilor care ar trebui să ofere igienă este deplorabilă. Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni Imaginile sunt relevante: masca chiuvetei este crăpată și stă să cadă iar sub marginile chiuvetelor este adunată murdărie de ani de zile. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Pereții sunt găuriți ca de gloanțe, tavanul are bucăți care amenință să cadă. Aerul general este unul de părăsire. Dar Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat recent că a semnat contractul de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaţionale, Finger şi Sosiri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) Bucureşti. Investiţia are patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului şi pentru creşterea confortului oferit pasagerilor aeroportului. Unul dintre obiective vizează schimbarea şi modernizarea sistemului centralizat de ventilaţie-climatizare. Investiţia are ca obiectiv şi reamenajarea interioară (finisaje, pardoseli, tavane, mobilier, signalistica), pentru a îmbunătăţi calitatea imagistică a celui mai important aeroport al României.

Pista aeroportului, blocată de case ilegale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Pista aeroportului, blocată de case ilegale

Pista aeroportului, blocată de case ilegale. De aproximativ șapte ani, Aeroportul Iași se luptă în instanță să facă o "pârtie" printre casele construite pe dealul Aroneanu. Pista aeroportului, blocată de case ilegale Acesta se află foarte aproape de pistă iar casele construite acolo depășesc înălțimea maximă impusă de șase metri. Citește și: „Ferma Dacilor”, unde au murit arși opt adulți și copii pe 26 decembrie 2023, funcționează la capacitate maximă. Patronul e liber, face grătar cu Adi Minune, dosarul penal stagnează În 2021, mai multe excepții "inserate în mod nelegal în Planul Urbanistic General și în Regulamentul Local de Urbanism ale comunei Aroneanu” (cum sunt ele menționate în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre) care au stat la baza emiterii autorizațiilor de construire au fost anulate în instanță. Ulterior, au fost anulate pe rând și autorizațiile respective, dar unele imobile sunt și acum în picioare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Etna erupe, zboruri perturbate către Catania (sursa: Facebook/Aeroporto di Catania-Sicilia)
Eveniment

Etna erupe, zboruri perturbate către Catania

Etna erupe, zboruri perturbate către Catania. Aeroportul din Catania, un oraş situat pe insula italiană Sicilia, a anunţat că a redus numărul zborurilor de sosire duminică, din cauza unei scurgeri de lavă şi a fumului emis de Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Etna erupe, zboruri perturbate către Catania "Din cauza activităţii vulcanice din această dimineaţă", zborurile de sosire au fost reduse la şase pe oră, au anunţat reprezentanţii aeroportului pe site-ul acestuia. Citește și: Fabuloasa listă a profesorilor de la SNSPA: un fost securist, un căpitan de 76 de ani din propaganda ceaușistă, politruci PSD-PNL "Pasagerii sunt rugaţi să verifice starea zborului lor contactând compania aeriană pentru care au optat, dacă este necesar", au precizat oficialii celui mai aglomerat aeroport din Sicilia, care se află la baza vulcanului Etna. Cenușă vulcanică pe piste De două ori în luna iulie, Aeroportul din Catania şi-a suspendat toate zborurile după mai multe erupţii care au proiectat cenuşă vulcanică pe pistele sale de aterizare. Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia a semnalat "o fântână de lavă" care ţâşnea din vulcanul Etna duminică dimineaţă, însoţită de "un nor vulcanic" care se dispersează înaintând spre est şi sud-est. Cu o înălţime de 3.324 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. El a intrat cu regularitate în faze de erupţie în ultimii 500.000 de ani.

Bombe bacteriologice la fast-food pe Otopeni (sursa: defapt.ro)
Economie

Bombe bacteriologice la fast-food pe Otopeni

Bombe bacteriologice la fast-food pe Otopeni: în incinta Aeroportului "Henri Coandă", agenții economici vând la prețuri exorbitante produse alimentare preparate în condiții insalubre și produse ținute la temperaturi necorespunzătoare. Citește și: Grindeanu sfidează pe toată lumea când vine vorba de Otopeni: ignoră inclusiv Curtea de Conturi, care arată că aeroportul a devenit înghesuit, învechit, abandonat de Transporturi Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi de 547.000 lei și a închis temporar 15 puncte de lucru. Pentru cinci puncte de lucru s-a propus închiderea temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. Măsurile drastice luate de ANPC vin după ce, în urmă cu câteva luni, agenții economici au beneficiat de consiliere din partea Autorității, dar au ignorat complet sfaturile primite gratuit. Desant ANPC Marți, 30 iulie, a fost o zi cu ghinion pentru agenții economici din Aeroportul Internațional "Henri Coandă" care vând produse alimentare la prețuri exorbitante pasagerilor care ajung în aerogară. Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au verificat 29 de agenți economici care vindeau diverse tipuri de produse călătorilor. În total au fost verificate 19 puncte de alimentație publică, cinci magazine care vindeau produse alimentare și nealimentare, două case de schimb valutar, două puncte de lucru pentru închirieri mașini și salonul de așteptare pentru pasageri. Bombe bacteriologice la fast-food pe Otopeni Comisarii au constatat că o parte din produsele alimentare nu respectau condițiile de temperatură și de depozitare impuse de producător. Mai mult, existau diferențe între gramajul declarat de vânzător și produsul comercializat, condiții improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre și produse care prezentau deteriorarea stării termice. Agenții economici au primit în total 58 de amenzi contravenționale în cuantum de 547.000 lei. În plus, au fost retrase zeci de kilograme de alimente și sute de produse neconforme. Pentru toate aceste nereguli s-a decis oprirea temporară a 15 puncte de lucru până la remedierea deficiențelor. În cazul a cinci puncte de lucru s-a propus suspendarea temporară a activității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. Stand alimentar închis pe Otopeni (sursa: defapt.ro)

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră