/

Circul făcut de Băluță, explicat pe înțelesul tuturor: autorizația de la Sectorul 3, semnată de un viceprimar trimis în judecată DNA

Circul făcut de Băluță explicat pe înțelesul tuturor Foto: Digi 24

Circul făcut de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, care a ocupat ilegal o parte din Piața Unirii, explicat pe înțelesul tuturor de Ovidiu Voicu: autorizația de la Sectorul 3 a fost semnată de un viceprimar cercetat de DNA, nu de Robert Negoiță. Voicu este director executiv al unui ONG, Centrul pentru Inovare Publică.

Citește și: O fostă sportivă olimpică a refuzat să promoveze Nordis: „Am fost primită cu șampanie bună și copleșită de atenția negociatorilor”

Voicu arată ce tertipuri a folosit PSD București pentru a începe lucrările la consolidarea planșeului din Piața Unirii fără a mai aștepta aprobarea Primăriei Generale: Inspectoratul de Stat în Construcții – condus de o pesedistă – a spus că este suficientă o aprobare de la primăria Sectorului 3, iar autorizația a fost semnată de un viceprimar PSD, Petrescu.

În martie 2024, DeFapt.ro a scris despre averea uriașă a nepoțicii pesedistei Aura Vasile, Victorița Dumitrașcu, plasată de premierul Marcel Ciolacu în poziția de șefă peste Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC): ea și soțul au salarii mediocre, dar dețin trei vile imense și două BMW-uri. 

Circul făcut de Băluță explicat pe înțelesul tuturor

„𝐃𝐚𝐜ă 𝐯𝐫𝐞ț𝐢 𝐬ă î𝐧ț𝐞𝐥𝐞𝐠𝐞ț𝐢 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐢𝐚ț𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢, 𝐮𝐫𝐦ă𝐫𝐢ț𝐢 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢

Azi noapte, Primăria Sector 4 a început lucrări de reabilitare în Piața Unirii. Dimineața, Poliția Locală București, cu primarul Nicușor Dan lângă ei, au venit să sisteze lucrările, pentru că nu au autorizație. Poliția Locală Sector 4 s-a opus. La ora la care scriu acest text, cele două tabere stau pe poziții și așteaptă Poliția adevărată, aia Națională, să decidă cine are dreptate.

În principiu, nimeni nu neagă că ar trebui reparat planșeul de deasupra castei Dâmboviței (canalul prin care râul trece pe sub piață), dar e scump și banii trebuie să treacă prin buzunarele potrivite.

Pentru cei ce nu sunt din București, poate nu ați sesizat, dar banii vin din buzunarele tuturor, pentru că factura e plătită de Guvern, din bugetul central. Doar că Guvernul e pesedist, deci banii trebuie să meargă pe la PSD.

Așa a fost inventat artificiul că Primăria Generală a autorizat Primăria Sector 4 să se ocupe de lucrare, deși Piața Unirii e majoritar în Sector 3. Guvernul a alocat banii (800 milioane lei) către Primăria Sector 4, pentru că primarul Băluță e din gașca premierului Ciolacu (iar primarul Negoiță de la 3 e doar tolerat, că e popular în sectorul lui).

PS4 a purces de urgență la treabă, că banii trebuie cheltuiți rapid, vin alegerile, sunt guri de hrănit. Înainte de a obține toate avizele și autorizațiile necesare de la PMB, a făcut licitații și a antamat lucrările. Deloc surprinzător, au câștigat firmele cu care pesediștii lucrează de obicei.

Însă PMB refuză să elibereze avizele „la urgență”, și cere PS4 să urmeze procedura completă. Primarul Băluță a organizat o acțiune la televiziunile pesediste și a mobilizat instituțiile naționale – prefectura și inspectoratul de stat în construcții – să îi dea niște hârtii care ar justifica urgența. Primarul Nicușor Dan nu s-a lăsat înduplecat.

Primarul Băluță a executat un tantrum și a zis că gata, el renunță, anulează delegarea inițială, să se ocupe PMB de lucrare. Primarul Dan a răspuns la bluf și a zis că ok, va prelua lucrarea, să îi dea lui Guvernul banii. S-a rupt filmul: cum să dea Guvernul pesedist atâta bănet unui ne-pesedist?!

În week-end, PS4 a schimbat tactica. A scos un document de la inspectoratul de stat în construcții care zice că Primăria Sector 3 ar trebui să dea de fapt autorizația. PS3 a emis o autorizație, semnată de dna. Petrescu, viceprimar din partea PSD. Că doar nu e prost dl. Negoiță! Între altele, dna. Petrescu este trimisă în judecată de DNA pentru fapte comise exact din această poziție, de viceprimar, ceea ce nu împiedică partidul să o susțină în continuare (și cetățenii să o voteze).

Prin învăluire, a fost introdus în discuție și Ministerul Mediului, sub pretextul că terenul din subteran pe unde curge râul ar fi în proprietatea acestuia, că doar e apă curgătoare. E neclar dacă ministerul, condus de un penelist, a aflat că e implicat în scandal Ținând cont că pe sub râu mai e și metroul, poate vor descoperi că ține de Transporturi?

Sub această perdea de fum, la miezul nopții, în bună tradiție pesedistă, PS4 a început lucrările. Așa am ajuns în situația descrisă în primul paragraf. Foarte probabil, vor pleca în scurt timp și banii de avans pentru firmele alese cu grijă, prin licitații publice absolut corecte. Că doar vin alegerile”, a scris Voicu.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

22:04Ciucă intervine de partea lui Nicușor Dan: „În lipsa tuturor avizelor necesare, Primăria Sectorului 4 nu ar fi trebuit să intervină în forță”
21:52UE avertizează Georgia: Guvernul pune în pericol aderarea la Uniunea Europeană
21:44Rușii sunt persecutați în Republica Moldova, se plânge Kremlinul după ce Chișinăul a respins înregistrarea blocului politic al lui Ilan Șor
21:34Elisabeta Lipă, candidată PSD pentru Camera Deputaților, cap de listă la Botoșani
21:26Un tribunal din Rusia a condamnat un cetățean francez la trei ani de închisoare. Laurent Vinatier a fost acuzat de încălcarea legii ruse privind „agenții străinătății”
21:09Rusia va putea ataca NATO din 2030, va dispune de resurse materiale, deja practică sabotaj extins în UE, avertizează Germania
21:02Agenții ruși care au încercat să-l otrăvească în Anglia pe Skripal cu Noviciok ar fi putut omorî mii de oameni: recipientul cu neurotoxină a fost abandonat în public
20:52Vestul Sălbatic la Piața Unirii: loialii primarului Băluță (S4) împiedică polițiștii locali ai PMB să aplice decizia lui Nicușor Dan de a îndepărta gardurile așa-zisului șantier de reparare a planșeului
18:54Sute de cazuri de urgențe medicale pe zi printre pelerinii de la Iași care au stat la coadă să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
18:45Seara în care apare cancerul în viața unui om: un semn minuscul, venit de nicăieri
18:31Doi cumetri au ieșit la vânat de vulpi. Unul dintre ei a sfârșit mort, după ce a fost împușcat în piept
17:47Circul făcut de Băluță, explicat pe înțelesul tuturor: autorizația de la Sectorul 3, semnată de un viceprimar trimis în judecată DNA
17:37EXCLUSIV Laura Vicol, șefă peste Portul Constanța prin finul ei, Mihai Teodorescu, numit director General al Portului de către Sorin Grindeanu, foarte apropiat de pesedistă
16:01Poliția dezertează în disputa Nicușor Dan-Băluță. „A mai închis un dosar cu şină şi am plecat acasă”, spune ironic primarul general al Capitalei
14:54EXCLUSIV Geoană, la masă de protocol cu Rafila, vechii tovarăși din PSD și oamenii lui Ciolacu, după pelerinajul la Sfânta Parascheva