/

EXCLUSIV Stilistul de păr numit șef la Jocurile de Noroc și demis după două zile, Pascu (PNL), venituri oficiale de asistat social, dar se afișează cu mașini de lux și face vacanțe de nabab în străinătate

Stilistul Pascu, lux cu venituri infime
Stilistul Pascu, lux cu venituri infime (sursa: Instagram/Emilia Pascu)

Stilistul Pascu, lux cu venituri infime. Liberalul Cristian Pascu, celebrul hairstylist și noul vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, duce o viață de nabab în vacanțele de lux, se lăfăie în hotelul de cinci stele al lui Donald Trump din Las Vegas, deși câștigă anual mai puțin decât un muncitor necalificat în construcții.

Citește și: EXCLUSIV Soția șefului masoneriei române, protejată de procurori, acuză mama băiețelului mort după ce Laura Bălănescu l-a operat la Sanador. Ancheta, în lucru de peste cinci ani

Culmea, în declarațiile de avere depuse în anii 2021 și 2022, liberalul Cristian Pascu a menționat venituri salariale anuale de 5.280 lei, respectiv 5.200 lei. Ceea ce înseamnă că a trăit timp de doi ani cu doar 14 lei pe zi. Cam atât costă o pâine și 300 de grame de parizer.

Mai mult, din aceleași venituri salariale infime a reușit să restituie unei bănci suma de 27.800 de euro.

Iar în declarațiile de interese nu a menționat firmele la care este asociat și nici firmele controlate de soția sa.

Stilistul Pascu, lux cu venituri infime

Liberalul Cristian Gabriel Pascu, celebrul stilist de păr din București, se laudă pe rețelele sociale cu coafurile de lux pe care le face doamnelor cu dare de mână. Dar, oficial, nu încasează nici un ban și nici nu plătește taxe pe salariu către stat.

Îmbrăcat elegant, participă la petreceri de lux în cluburile de fițe din București. De pe contul de instagram al soție sale, Emilia Pascu, aflăm că liberalul Cristian Pascu conduce un Mercedes din gama de top, mașină care nu apare în declarațiile sale de avere.

Tot de acolo mai aflăm că, în ultimul an, familia Pascu a fost în vacanță în Tenerife, Budapesta, Las Vegas, Dubai, Laponia. În 2022 au fost în Egipt, Santorini, Dubai, Dubai, Israel, stațiunea de ski Bansko.

Fotografiile postate din Las Vegas arată că familia Pascu trăiește în lux și opulență. Acolo s-au pozat la etajul 54 al hotelului de cinci stele Trump International Las Vegas, deținut de fostul președinte al SUA Donald Trump.

Pe 17 septembrie 2023, soții Pascu au închiriat un elicopter în Las Vegas și au zburat deasupra canionului din regiune. „Acestea sunt momente de neprețuit în viața mea”, scria Emilia Pascu pe instagram.

Consilier local la Sectorul 6

Viața de lux afișată în mediul online nu este reflectată și în declarațiile de avere depuse în ultimii patru ani de liberalul Cristian Gabriel Pascu, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din Sectorul 6. Prima declarație de avere a depus-o când a candiat pe lista PNL pentru un loc în Consiliul Local al Sectorului 6.

Conform documentului citat, depus în 2020, liberalul Cristian Pascu deținea câte 5% dintr-un teren și o vilă, ambele aflate în Voluntari. Soția sa, Emilia Pascu, deținea câte 20% dintr-un alt teren și o altă vilă, de 500 mp fiecare.

În declarația de avere a mai menționat că mai are de restituit 40.800 de euro dintr-un credit până în anul 2024.

Venituri de familie de 500 de euro lunar

La capitolul „venituri”, a precizat că a încasat 4.320 lei de la Televiziunea Română pentru servicii de coafură, plus 7.003 lei de la firma Evolutions Industries. În același timp, soția sa era plătită cu 12.079 lei de firma Evolutions Industries și 4.944 lei de Exclusive Hair CP SRL.

În total, soții Pascu aveau venituri anuale cumulate în cuantum de 28.346 lei, echivalentul a aproximativ 6.000 de euro. În declarația de interese a specificat că deține 50% din firma Seb Tech Solutions.

Tot în anul 2020, Pascu a completat o nouă declarație de avere în calitate de candidat la un post de deputat pe listele PNL. De data aceasta, și-a amintit că are bijuterii evaluate la 40.000 de euro pe care le-a cumpărat în anul 2010.  

Miraculoase criptomonede de 128.000 de dolari

Nu a reușit să câștige un fotoliu de deputat, dar Cristian Pascu a rămas consilier local la Sectorul 6. Acolo unde, zice el, reprezenta interesele cetățenilor și companiilor din sector în „activitatea consiliului local”. Așa că a depus o nouă declarație de avere în mai 2021.

În acest document oficial a menționat că deține un cont Binance din anul 2018 în care se află criptomonede în cuantum de 128.000 de dolari.

Cont omis în cele două declarații de avere anterioare. Mai aflăm că soția sa a primit un salariu anual de doar 14.233 lei de la Exclusive Hair CP SRL, în timp ce el a primit în baza unui contract civil doar 5.280 lei de la Televiziunea Română. Cumulat, familia Pascu a încasat în jur de 20.000 lei, echivalentul a 4.000 de euro.

Doar 11 euro pe zi, venituri în 2021

Cristian Pascu a depus o altă declarație de avere în iunie 2022, document în care nu mai apar cele 20 de procente pe care Emilia Pascu le deținea din terenul și vila de câte 500 mp. Nu a menționat cui și cu cât a vândut sau donat bunurile, deși era obligat de lege să o facă.

Mai mult, aflăm că a reușit să restituie 27.800 de euro din creditul de 40.800 de euro, deși veniturile declarate ale familiei Pascu au fost doar de 4.000 de euro. Tot în declarația de avere depusă în 2022, Cristian Pascu a menționat că veniturile sale anuale au fost de doar 5.200 lei, bani pe care i-a primit în baza unui contract civil de la Televiziunea Română.

Soția sa, Emilia Pascu, a primit un salariu anual tot de 14.233 lei de la „alte instituții, SC Exclusive Hair CP SRL”. Adică, tot în jur de 4.000 de euro anual. Dacă împărțim întreaga sumă la 365 de zile, rezultă că familia Pascu a trăit cu doar 11 euro pe zi.

Boom financiar în 2022: 750 de euro lunar

Veniturile familiei Pascu s-au dublat, conform declarației de avere depusă în iunie 2023. De exemplu, pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Centrului Național de Învățământ Turistic, liberalul Cristian Pascu a primit suma de 9.131 lei.

Alți 13.140 lei i-a încasat pentru funcția de consilier local, venituri pe care nu le-a menționat în declarațiile de avere anterioare. De la firma MSN Services Solutions a încasat 16.554 lei, iar Televiziunea Română i-a plătit alți 7.650 lei.

În total, 46.475 lei, echivalentul a peste 9.000 de euro. Ceea de înseamnă un venit mediu lunar de 750 de euro, cam cât câștigă un muncitor necalificat în construcții sau salariul minim al unuia venit din Sri Lanka sau Nepal.

Multe firme, majoritatea radiate

Numele liberalului Cristian Gabriel Pascu apare în 12 societăți comerciale. Nouă au fost radiate, una se află în curs de dizolvare. Doar două sunt active: Exclusive 4YOU CP și Midas Media Music. În prima, este asociat cu soția sa, Emilia Pascu.

Firma are ca obiect de activitate coafura și alte activități de înfrumusețare. Cu doar un singur angajat, firma familiei Pascu a avut o cifră de afaceri de peste 44.000 lei și pierderi de peste 254.000 lei în anul fiscal 2022.

În cealaltă societate, Midas Media Music, Cristian Pascu este asociat cu Ionuț Aurel Tănase. Firma se ocupă cu realizarea înregistrărilor audio și editare muzicală. Cu doar un singur angajat a avut o cifră de afaceri de peste 264.000 lei și un profit net de 97.586 lei în anul fiscal 2022.

No comment

Nici una din cele două societăți nu a fost menționată de liberalul Cristian Gabriel Pascu în declarațiile sale de interese.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Pe numele soției sale, Emilia Pascu, se mai află alte societăți active: ABC Global Exim și ABC Shop Concept SRL. Nici aceste două societăți nu a fost menționată în declarațiile de interse ale liberalului Pascu.

DeFapt.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Cristian Pascu, dar acesta nu a răspuns solicitărilor.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:41Cum și-a umilit Diana Șoșoacă soțul, de care se desparte cu scandal: în declarația de avere a scris că acesta avea funcția de „secretară” la cabinetul ei de avocatură. Cu ce sumă ridicolă îl plătea
18:43Atacuri în valuri din PSD împotriva lui Cîrstoiu: Rafila vrea sancționarea medicilor care duc pacienții de la stat la privat, iar Negoiță anunță că e gata să candideze la primăria București
17:49Puci Firea – Stănescu pe la spatele lui Ciolacu, plecat în Qatar: la Mureș și Satu Mare, pesediștii au rupt listele comune cu PNL. E probabil să urmeze Bucureștiul
16:50Cât a câștigat, în 2023, fostul ministru Vlad Voiculescu, acum candidat USR la Parlamentul European: în declarația de la Biroul Electoral Central, ocupația sa este „politician”
16:02VIDEO EXCLUSIV Plajele lărgite de pe litoralul românesc favorizează înecurile și infecțiile grave, arată prof. dr. Alfred Vespremeanu-Stroe (Universitatea București)
15:03Cîrstoiu: „N-aș exclude nici niște zone din PSD care mă atacă”. Candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei a spus că l-ar refuza pe Ciolacu dacă i-ar cere să se retragă
13:48Cel mai vulgar atac de până acum al primarului Piedone împotriva unui adversar: „Îți adresez, oaie, una aromată ca rahatul”. Piedone răspunde astfel după ce Cîrstoiu l-a făcut „Peppa Pig”
12:11Veniturile uriașe ale lui Mugur Ciuvică, „analist” de casă al Antenei 3, pe care Dan Voiculescu vrea să-l facă europarlamentar
11:00VIDEO Act ratat al premierului Ciolacu: „Este cea mai frumoasă erecție… lecție…”. Actul ratat, la finalul declarației comune cu premierul Qatarului
10:46Interlopul decedat Corduneanu, neatins de justiția română: deși era șeful unuia din cele mai dure clanuri infracționale din România, a fost condamnat doar pentru că și-a spionat fosta nevastă
10:30Grupul IKEA, acuzat că taie pădurile României fără a respecta zonele protejate. Compania neagă acuzațiile, Garda de Mediu va face verificări
10:18Stăpânul Antenelor și al lui Piedone joacă dur pentru a prelua PSD. „Întoarcerea lui Voiculescu la butoane. Ciolacu, cu spatele la zid”, anunță un experimentat consultant politic
22:02Ce multinațională celebră cu sediu în Irlanda îl plătește și cu cât pe Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă la Parlamentul European. Jurnalistul, amator de investiții în monezi crypto
20:54Medicii care au ucis sau schilodit oameni din culpă proprie, de neatins în România: Colegiul Medicilor închide ochii, procurorii par pe dinafară, procesele civile sunt foarte rare
17:57Ciolacu, avalanșă de amenințări către Cîrstoiu: „Nu putem merge mai departe dacă nu clarifică acuzațiile. Nu riscăm nimic pentru că nu și-a depus candidatura”