/

EXCLUSIV Jandarmeria cumpără veste, căști și scuturi antiglonț de la o firmă deținută de un fost polițist și de o chinezoaică cu conexiuni în Dragonul Roșu

Jandarmeria, echipamente antiglonț via Dragonul Roșu
Jandarmeria, echipamente antiglonț via Dragonul Roșu (sursa: Facebook/Jandarmeria Română)

Jandarmeria, echipamente antiglonț via Dragonul Roșu. Jandarmeria Română a lansat două noi comenzi, de peste 510.000 de euro, pentru achiziția de veste antiglonț, căști antiglonț și scuturi de protecție antiglonț de la firma International Consultants and Business Company SRL (ICBC).

Citește și: Piedone are o clasă peste Nicușor Dan: a absolvit liceul de XIII clase, la 35 de ani. Ce note a luat la matematică

Patronată de fostul polițist Mihail Vornicov și Guo Jinnan, președinta Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România.

ICBC a activat și ca agent pentru firmele românești care voiau să comande mărfuri din China în schimbul unui comision între 3 și 5%.

ICBC, relație profitabilă cu Jandarmeria

Jandarmeria Română a anunțat la începutul lunii aprilie a.c. că a semnat două noi contracte subsecvente cu firma International Consultants and Business Company SRL pentru achiziția de veste antiglonț, căști și scuturi de protecție antiglonț.

Primul contract subsecvent prevede plasarea unei noi comenzi pentru achiziția a 1.000 de veste antiglonț și a 1.000 de căști antiglonț în valoare de 2,45 milioane lei pentru dotarea jandarmilor români.

Conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), acesta este al șaselea contract subsecvent al unui-acord cadru de 12,15 milioane lei atribuit în urma unei licitații din iunie 2021 firmei International Consultants and Business Company SRL (ICBC).

Celălalt contract subsecvent are ca obiect furnizarea unor scuturi de protecție antiglonț cu o valoarea de peste 100.000 de lei. Și acest contract subsecvent face parte dintr-un acord-cadru, în valoare de 500.100 lei, semnat în iunie 2021. Cumulat, valoarea două noi contracte subsecvente au o valoare de peste 2,55 milioane lei, echivalentul a peste 510.000 euro.

Căști, veste, scuturi

Acestea nu sunt singurele licitații atribuite de Jandarmeria Română companiei ICBC. De exemplu, în iulie 2020, Jandarmeria a cumpărat 3.300 de căști de protecție cu vizor pentru ordine publică, în valoare de 297.000 lei. Ulterior, în octombrie 2020, au mai fost cumpărate 2.622 de scuturi de protecție pentru ordine publică, tip A, cu 626.000 lei.

În ianuarie 2022, Jandarmeria a mai atribuit un contract, de aproape 840.000 lei, pentru achiziția a 2.269 de veste multifuncționale.

Apoi, în august 2023, a mai atribuit un acord-cadru, evaluat la 2,135 milioane lei, pentru achiziția de bastoane extensibile. Bastoane telescopice a cumpărat și Inspectoratul General al Poliției Române în anul 2020. Atunci, valoarea acordului-cadru a fost de 1,5 milioane lei.

Vornicov, state vechi la Interne

Firma International Consultants and Business Company este deținută în prezent de Mihail Vornicov (57%) și de chinezoaica Guo Jinnan, președinta Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România.

Totodată, firma ICBC este unic asociat al societății MIL – TEX Industry, administrată de Mariana Lăcrămioara Vornicov. Jurnalul.ro a relatat că Mihail Vornicov este un fost maior de poliție și a condus Serviciul Străini și Probleme de Migrări din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru DeFapt.ro, sub protecția anonimatului, că Mihail Vornicov a trecut de-a lungul carierei sale și pe la Direcția Generală și Protecție Internă, serviciul secret de informații al ministerului de Interne.

Agent comercial pe relația cu China

De pe site-ul firmei ICBC aflăm că printre echipamente militare, societatea a funcționat ca agent pentru companiile care voiau să cumpere produse din China. Tot de acolo, mai aflăm că firma controlată de Vornicov are parteneriate cu unele dintre cele mai bune companii de comerț internațional din China și Hong Kong.

„Practicăm comisioane decente, începând de la 3% din valoarea mărfurilor comandate ce depășesc 150.000 USD și până la 5% pentru marfa comandată a cărei valoare se situează sub 100.000 USD. Pentru volume foarte mari, comisionul nostru va fi negociat”, potrivit sursei citate.

Contactat de către DeFapt.ro, Mihail Vornicov a spus că firma sa nu este o firmă de consultanță.

„Corespund tuturor cerințelor”

Întrebat despre informațiile care apar pe site-ul companiei sale, Vornicov s-a arătat indignat.

„Domnul meu, domnul meu, ce faceți, mă băteți că nu mi-am actualizat site-ul sau cum? Dacă dumneavoastră faceți cercetări și faceți o documentare corectă, vă îndreptați către Registrul Comerțului și o să vedeți acolo că nu suntem firmă de consultanță. Noi suntem producători!”, a declarat Mihail Vornicov.  

Cât despre produsele vândute Jandarmeriei Române și Poliției Române, Mihail Vornicov a spus că acestea nu sunt importate din China.

„Produsele (materia primă – n.r.) sunt luate de piața liberă. Sunt importate de piața liberă. Corespund tuturor cerințelor și cu asta, basta. Sunt testate, sunt absolut ok. Noi suntem producători de produse balistice. Adică veste antiglonț, veste anti înjunghiere. Noi le producem aici, în România”, a mai spus fostul polițist.

Jandarmeria, echipamente antiglonț via Dragonul Roșu

Chinezoaica Guo Jinnan, președinta Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România, mai este asociată (cu Guo Jin Hui) în firma General Meat Delivery, care are ca obiect de activitate comercializarea cărnii.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Această societate nu a depus situațiile financiare în anii fiscali 2020, 2021 și 2022. Asociatul șefei femeilor de afaceri chineze din România, Guo Jin Hui, deține mai multe afaceri în complexul Dragonul Roșu. De exemplu, apare ca asociat în firma Agenție de Turism Dragonul Roșu, specializată pe turism.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor și „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat
11:11Zeci de mii de arme cu bile de cauciuc și gaze, cu potențial letal, sunt deținute legal în România
22:34INTERCEPTĂRI Judecătoarea drogată de la Suceava lua cocaină sintetică diluată: „Odată am consumat și nefăcută cumva că nu au avut timp s-o prepare… și… mi-o rupt nasu’… (…) rană”
21:30Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
18:19România, anul 2024: Jumătate dintre funcţionarii publici din România nu ştiu ce servicii online oferă instituţia în care lucrează (studiu)
17:05Ridicol: candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori cu drept de vot a reușit să strângă 100 de semnături de susținere, cum cere legea
16:06Trafic de influență în subordinea lui Florentin Pandele, în Primăria Voluntari, prin intermediul clanurilor, suspectează procurorii. Doi suspecți, arestați