/

Institutul Diplomatic Român, unde s-au specializat pesediștii Vicol și Simonis, are în conducere un electrician-depanator

Institutul Diplomatic condus de un electrician depanator. Aici, Laura Vicol
Institutul Diplomatic condus de un electrician depanator. Aici, Laura Vicol (sursa: Facebook/Laura Vicol)

Institutul Diplomatic, condus de un electrician depanator. La acest institut s-au specializat personalități politice precum Laura Vicol, șefa comisiei juridice a Camerei Deputaților, și deputatul PSD Alfred Simonis. Numărul trei în ierarhia institului este acest electrician-depanator.

Periodic, presa descoperă în biografiile unor politicieni controversați faptul că au urmat cursuri de pregătire la Institutul Diplomatic Român. Laura Vicol a studiat aici în perioada în care ea era doar avocata unor interlopi, nu deputat PSD. Un alt parlamentar PSD, Alfred Simonis, fostul primar al sectorului 5, deputatul Daniel Florea, sau Lucian Bode, ministrul de Interne au trecut și ei pe aici.

Fota: inginer, PNȚCD, SRI, MAE

Institutul este condus de Iulian Fota, un inginer care a făcut carieră politică în PNȚCD. El a fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI, precum și consilier prezidențial pentru securitate națională al președintelui Băsescu. Zilele trecute, Fota a fost promovat la rangul de secretar de stat în ministerul de Externe, dar numele său figura încă la șefia IDR. Adjuncta sa la IDR este Ileana Racheru, doctor în științe politice. Racheru a lucrat la revista 22 și la Fundația Soros.

Citește și: Penelista Vijulie, delir pe Facebook: Regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc

Însă, pe locul III în ierarhia institutului se află o prezență surprinzătoare: Nicolae Manea, Director Formare Profesională, Contabilitate și Logistică, fost electrician, cu facultate absolvită la 33 de ani și cu “studii doctorale“ în economia rurală.

Institutul Diplomatic, condus de un electrician depanator

Manea s-a născut în 1968 și a fost electrician sau “electronist utilaje tipografice“ până în 2001. În 2004 ajunge economist la Institutul Cultural Român și, după doar un an, consilier la Institutul Diplomatic Român. În 2020 este promovat director în instituție. Potrivit declarației de avere, și soția sa lucrează la IDR. În 2020, salariul său anual a fost de circa 96.000 de lei, iar al soției de aproape 80.000 de lei.

Alți doi șefi ai instituției, Ștefănuț Iacob, șeful serviciului financiar, și Laura Bădulescu, șef Birou Organizare Cursuri și Programe de Formare Profesională, nu au biografii publice. Bădulescu este soția unui cadru SRI, potrivit declarației de avere.

Cursurile IDR costă 2.500 de lei pentru 150 de ore. Pe site se precizează modul în care se face selecția pentru cursuri: „În situația în care numărul de candidați va depăși numărul de locuri disponibile, IDR va organiza selecția în funcție de CV și având drept criteriu principal pe cel al utilității participării la acest curs”.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent (IBAN RO48BRDE445SV97760644450Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057).

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia