Cu ce să nu asociezi maioneza sau alcoolul? Sfaturile nutriţionistului pentru meniul de Paşti

Este indicat să evităm alimentele grase la aceeaşi masă. În această perioadă, meniul de Paşte poate să reprezinte pentru organismul nostru o provocare, existând tendinţa de a consuma mai multe feluri de mâncare bogate în grăsimi. Nutriţioniştii recomandă să încercăm să menţinem un echilibru în alimentaţie şi să respectăm programul meselor principale, fără să facem excese, dar şi fără să ne înfometăm ulterior.
Este indicat să evităm alimentele grase la aceeaşi masă
Medicul nutriţionist Adina Rusu ne recomandă să ne planificăm meniul astfel încât să nu facem asocieri alimentare care să fie greu de digerat.
„Este indicat să nu asociem alimentele foarte grase la aceeaşi masă, cum ar fi salatele cu maioneză şi preparatele din carne cu multe grăsimi. De asemenea, nu este indicat consumul unor cantităţi mari de alcool, iar băuturile îndulcite ar trebui evitate. În ceea ce priveşte dulciurile, indicat ar fi să ne limităm doar la preparatele tradiţionale, cum sunt cozonacul şi pasca, pe care le putem consuma, în porţii mici, la gustările dintre mese”, a explicat dr. Adina Rusu, medic nutriţionist.
Continuarea, în Ziarul de Iași.