sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: zapada

8 articole
Eveniment

Primele zăpezi pe drumurile din România

Primele zăpezi pe drumurile din România. Centrul Infotrafic al Poliției Române a raportat sâmbătă, la ora 7:00, condiții de ninsoare și carosabil acoperit cu zăpadă pe drumurile din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț și Suceava. Primele zăpezi pe drumurile din România În ciuda condițiilor de ninsoare, nu există restricții de trafic, iar utilajele acționează pentru curățarea drumurilor și aplicarea de material antiderapant. Citește și: Țeapa Nordis, explicată de un avocat specializat în dreptul proprietății: a cerut insolvența pentru ca Statul să îl protejeze de păgubiți În județele unde plouă, se circulă pe un carosabil umed, cu risc de formare a poleiului. Autostrăzile A1 (București-Pitești), A2 (București-Constanța) și A3 (București-Brașov) au carosabil uscat, fără precipitații. Ninsoarea a oprit circulația trenurilor pe Magistrala CF 502, între stațiile Ilva Mare și Grădinița, afectând traficul feroviar pe o distanță de aproximativ 26 de kilometri. Recomandări pentru siguranța în trafic Centrul Infotrafic recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum și mărirea distanței de siguranță între vehicule. Asigurarea vizibilității prin curățarea geamurilor și evitați manevrele bruște. Autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Centrul Infotrafic reamintește că respectarea acestor măsuri este esențială pentru prevenirea accidentelor în condițiile meteorologice nefavorabile.

Primele zăpezi pe drumurile din România (sursa: Meteo & Radar România)
Stratul de zăpadă în România scade (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Stratul de zăpadă în România scade

Stratul de zăpadă în România scade. Nu e doar o impresie, ci o certitudine confirmată de cifre: iernile au devenit din ce în ce mai călduroase. Stratul de zăpadă în România scade Iar de la an la an, grosimea stratului de zăpadă este din ce în ce mai mică. Aceasta, la nivel naţional, dar şi la Iaşi. Citește și: O judecătoare cu salariu uriaș, mașină de lux și sute de mii de lei în conturi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii. Ea este purtătoare de cuvânt la CSM Într-un studiu cu referire la schimbările stratului de zăpadă din România, autorii unui articol tematic au constatat că grosimea stratului de zăpadă se reduce de la an la an în aproape toată ţara. Echipa a fost alcătuită din climatologi de la Administraţia Naţională de Meteorologie din Bucureşti şi de la Facultatea de Geografie din Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Zăpezile de altădată nu au dispărut (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Zăpezile de altădată nu au dispărut

Zăpezile de altădată nu au dispărut. De-a lungul timpului, am tot auzit că zăpezile de altădată vor deveni doar o amintire. Zăpezile de altădată nu au dispărut Totuşi, raportându-ne punctual, la ultimii 65 de ani, cum au evoluat precipitaţiile? Dar temperaturile aferente lunilor de iarnă? Citește și: Teodosie, prea puternic pentru Patriarhul Daniel: a primit doar o „dojană” pentru desele scandaluri create, în timp ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost tras pe linie moartă Prof.univ.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii din Iaşi (USV), a oferit o analiză care cuprinde răspunsuri la astfel de întrebări. Pe scurt: precipitaţiile au fost cam la fel, dar temperaturile medii de iarnă au crescut în ultimii ani. Continuarea, în Ziarul de Iași.

"Iadul alb" este real: poluarea crește (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Iadul alb" este real: poluarea crește

"Iadul alb" este real: poluarea crește. Pentru prima dată în ultimele zece zile, calitatea aerului din Iași a fost apreciată ca moderată. "Iadul alb" este real: poluarea crește Asta, după ce, pe 10 ianuarie, Agenția pentru Protecția Mediului a emis un comunicat în care atrăgea atenția asupra nivelului "extrem de rău" de poluare. Citește și: EXCLUSIV Sabotaj: deși aflată în criză de pulberi pentru muniție, Romarm vrea să vândă 400 de tone de pulberi, primite de la Rezerva de Stat, unei companii bulgare de armament "Urgia albă", ignorată de autorități, nu a produs doar blocaje în trafic, dar a avut drept consecință și niveluri de poluare foarte mari. Condițiile de iarnă accentuată duc la creșterea concentrațiilor de particule în suspensie PM10 și PM2,5 rezultate din sursele de poluare existente în mun. Iași și împrejurimi: arderi de combustibili în centralele termice din locuințele populației, ale operatorilor economici și instituțiilor din mun. Iași, producerea de căldură și apă caldă în sistem centralizat, traficul rutier îngreunat de căderile mari de zăpadă de la începutul săptămânii, activitățile industriale, incendii locale, arderea deșeurilor etc, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției pentru protecția Mediului Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Zăpezile recente, mană cerească pentru agricultură (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Zăpezile recente, mană cerească pentru agricultură

Zăpezile recente, mană cerească pentru agricultură. Pentru majoritatea cetăţenilor, zăpada multă vine cu o serie de neajunsuri, dar pentru agricultori anunţă o recoltă bogată. Zăpezile recente, mană cerească pentru agricultură Potrivit specialiştilor, zăpada protejează culturile de temperaturile scăzute, scade riscul secetei, iar vremea rece îi ajută în lupta cu dăunătorii. Citește și: Averea uriașă a unei foste judecătoare de la Inspecția Judiciară. Ea avea vilă în Mogoșoaia, dar primea bani pentru: detașare, delegare, transport locul de muncă și „alocații locuințe” Mai mult, doar zăpada din ultimele zile reprezintă o cantitate suficientă de umiditate pentru semănarea din primăvară. Prof. dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii pentru Ştiinţele Vieţii Iaşi, dar şi unul din cei mai buni specialişti în pedotehnică şi ştiinţe ale solului la nivel naţional, spune că, din punct de vedere pedologic, toată zăpada din această perioadă este de bun augur. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Navetiști blocați de ninsoare, la hoteluri (sursa: Facebook/Pavel Lucescu)
Eveniment

Navetiști blocați de ninsoare, la hoteluri

Navetiști blocați de ninsoare, la hoteluri. Cele două zile de ninsoare şi viscol care au blocat Iaşiul au produs întârzieri nemaiîntâlnite în trafic. Navetiști blocați de ninsoare, la hoteluri Și au pus la încercare şi abilitatea managerilor de companii de a se adapta rapid la lipsa de reacţie a autorităţilor. Citește și: EXCLUSIV Armata a cumpărat mii de licențe Windows de la o firmă despre care CSAT spune că prezintă „amenințări și vulnerabilități la adresa securității naționale și apărării țării” La Miroslava, comuna în care îşi au sediul câteva dintre companiile cele mai mari din judeţ, nămeţii au troienit drumurile în calea autobuzelor care transportă angajaţii către Phinia Delphi România (fost BorgWarner) sau către grupul de firme Electra. Ambele au fost puternic afectate de modul în care s-a circulat în Iaşi, de unde aduc angajaţii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură. Bombănim cei mai mulţi dintre noi în aceste zile zăpada care cade, în timp ce privim îngrijoraţi prin geamurile caselor sau taxiurilor pomii înfloriţi acoperiţi cu nămeţi. Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură Dar această nea ar putea fi, de fapt, salvatoarea agriculturii din zona de nord-est a ţării. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Este părerea specialiştilor de la Universitatea Ştiinţelor Vieţii din Iaşi. Citește și: Cei care conduc Avioane Craiova și Romaero: un agent de vânzări, un silvicultor, un lăcătuș mecanic, un fin al Gabrielei Firea, un șef de la Piețe și niște pensionari speciali din MApN, SRI Care spun că mai degrabă un îngheţ ar putea să ne îngrijoreze, şi nu stratul gros de zăpada sau precipitaţiile abundente. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia (sursă: Facebook/Discover Turkey)
Eveniment

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Turcia că, din cauza condiţiilor meteorologice, deplasarea pe autostrada E80 (O3) se desfăşoară în condiţii dificile, existând riscul închiderii sau blocării circulaţiei pe porţiuni din principalele artere care conectează oraşul Istanbul cu provincia turcă Trakiya şi cu Aeroportul Internaţional Istanbul, în special pe timp de noapte. Citește și: EXCLUSIV Mama ministrului Vîlceanu de la Proiecte Europene continuă afacerile cu companiile falite de statTotodată, Aeroportul Internaţional Istanbul - Aeroportul Sabiha Gokcen funcţionează la capacitate redusă până în după-amiaza zilei de joi, deservind prioritar zborurile care au fost deviate de pe alte aeroporturi din zonă.MAE le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluţiei condiţiilor meteorologice şi să ia în calcul reprogramarea călătoriei, pe cât posibil, pentru a evita blocaje în circulaţia rutieră sau pe aeroport. Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia pentru români Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +903124477940 şi Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +902123583537. Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Turcia: +90532.318.1726 şi Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695.Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet ankara.mae.ro, istanbul.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră