sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: whatsapp

3 articole
Politică

Becali l-a blocat pe whatsapp pe Călin Georgescu

Gigi Becali spune că l-a blocat pe whatsapp pe Călin Georgescu fiindcă i-a trimis o melodie antisemită. Într-o intervenție la Antena 3, deputatul AUR a relatat și că l-a deblocat, în campania electorală, pe Georgescu, cu care a vrut să discute când acesta i-a cerut bani printr-un intermediar. Citește și: Panică în Franța după manipularea pro-Georgescu: un raport al serviciului împotriva ingerințelor digitale străine arată că rețeta poate fi extinsă Becali l-a blocat pe whatsapp pe Călin Georgescu „Eu pe Georgescu nu l-am cunoscut ca om, a stat la mine la palat o oră, nu am putut să-mi fac o părere (...) Știu că l-am blocat pe Whatsapp, că mi-a trimis imnul partidului lui, o melodie cântată de Nicu Covaci care era oribilă la adresa evreilor. Am zis că ăsta bate câmpii și l-am blocat”, a relatat Becali la Antena 3. Însă, ulterior, Becali a părut dispus să-i dea bani lui Georgescu. „Un om de afaceri din Bacău m-a sunat și mi-a dat și mesaj să mă întrebe dacă pot să plătesc 350.000 de dolari în America pentru vizita unei echipe apropiate lui Trump, după ce a câștigat Georgescu atunci, adică între tururi. Eu am spus că nu dau 350.000, eu în America plătesc 5 milioane pe loc, pentru că am acolo neamuri cu foarte mulți bani. Dar trebuie să mă sune Georgescu pentru asta. Și cum Georgescu nu m-a sunat, nu am plătit niciun ban. Apoi am pus pe cineva să-l întrebe pe Georgescu dacă îl cunoaște pe omul acesta. Mi-a zis că-l știe, dar că nu face parte din echipa lui. Ulterior, am vorbit cu altcineva, care mi-a spus să mă feresc de el, că e un escroc. Mi-a mai zis că Georgescu nu e susținut de nimeni, că i-a promis și Copos și alții bani, dar nu l-a ajutat nimeni. Eu, la momentul respectiv, eram de partea lui și l-aș fi ajutat. Dar, dacă nu m-a sunat, nu am mai plătit. Sănătate. Mi-a zis Hrebenciuc să nu mai dau nici un ban. Călin Georgescu nu mi-a cerut niciodată bani personal. Au venit alții să-mi ceară pentru el”, a declarat Becali, la Antena 3 CNN. Georgescu nu discută direct despre bani, ci prin intermediari Intermediarul lui Georgescu era Ionel Rusen. „Eu l-am sunat pe Georgescu imediat după ce a intrat în turul doi, după ce i-am deblocat numărul. El nu a răspuns, așa că i-am trimis un mesaj că sunt Becali și vreau să vorbesc cu el. A doua zi, a venit Rusen la mine și mi-a spus: ‘Domnul Georgescu mi-a transmis că nu poate vorbi acum, dar vă va contacta la momentul potrivit’. Deci era mesagerul lui, nu? De unde știa că i-am trimis mesaj?”, a explicat Gigi Becali.

Becali l-a blocat pe whatsapp pe Călin Georgescu Foto: Captură video
Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, "pierdut" (sursa: bitdefender.ro)
Eveniment

Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut

Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut. "Bună, mamă, acesta este noul meu număr. Poți să-l salvezi și să-mi trimiți un mesaj pe WhatsApp imediat ce vezi asta?" Escrocherie pe WhatsApp - telefonul copilului, pierdut "Hei, tată, am nevoie de ajutor. Mi-am pierdut telefonul și am nevoie de bani – te rog să-mi trimiți un mesaj la acest număr." Citește și: DeFapt.ro a câștigat un proces cu dezvoltatorul imobiliar One United Properties, care cerea prin ordonanță președințială ștergerea a trei articole. Urmează acum procesul pe fond "Hei, mamă! Mi-am scăpat telefonul în apă și acum nu îl mai pot porni. Împrumut telefonul unui prieten, am nevoie de ajutorul tău. Te rog să-mi trimiți un mesaj pe WhatsApp când primești acest mesaj." Acestea sunt doar câteva exemple de cum escrocii contactează părinții pe WhatsApp, pretinzând că sunt copilul lor care are nevoie de ajutor imediat. Dacă nu sunteți părinte, veți ști instantaneu că este o înșelăciune. Dar dacă sunteți, instinctul de a vă ajuta copilul poate fi mai puternic uneori decât logica. Înșelăciunea nu va părea ceva neobișnuit când sunteți obișnuit să comunicați pe WhatsApp sau să le trimiteți bani atunci când au nevoie. Ce va cere escrocul Iată tot ce trebuie să știți despre acest tip de înșelăciune pentru a vă asigura că ajutați copilul vostru, nu un escroc. Escrocheria începe cu un mesaj text de la un număr necunoscut, pretinzând că este de la copilul lor. Destinatarului i se spune că membrul familiei și-a pierdut sau stricat telefonul și încearcă să-l contacteze pe un telefon împrumutat. Escrocul cere, de obicei, victimei să salveze numărul și să-l sune înapoi. Odată ce ați răspuns la mesaj conform cererii, escrocul va: Cere bani sau ajutor pentru a face o plată: "Trebuie să plătesc pentru un telefon nou – poți să-mi trimiți bani prin acest link? Promit că îți voi returna banii săptămâna viitoare." Încearcă să acceseze conturile voastre online: "Trebuie să fac o plată, dar nu am aplicația de banking configurată pe acest telefon – poți să-mi trimiți codul care a fost trimis pe telefonul tău?" Continuarea, aici.

Conversațiile pe Whatsapp, probe în instanță (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Conversațiile pe Whatsapp, probe în instanță

Conversațiile pe Whatsapp, probe în instanță. În plângerea depusă la Judecătorie, Alina B.K. a arătat că fusese contactată în preajma Crăciunului 2019 de către Carmen T. cu rugămintea de a o împrumuta cu 5.000 de euro. Conversațiile pe Whatsapp, probe în instanță Banii urma să fie restituiți în decurs de trei luni. Femeia a fost de acord și a virat banii în contul unui văr al lui Carmen T., întrucât aceasta avea contul poprit. Citește și: Straniile accidente în serie din Pasajul Unirea, după ce a fost reabilitat de primăria pesedistului Băluță. Pop (USR): Primarul a făcut risipă de tablă și a micșorat înălțimea Pe 24 decembrie, la două zile după ce-i ceruse, Carmen T. avea banii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră