sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Washington

11 articole
Politică

Departamentul de Stat neagă știrea Bloomberg: nici o susținere de la Washington pentru Georgescu

Departamentul de Stat al SUA neagă știrea Bloomberg: nu există nici o susținere de la Washington pentru Călin Georgescu, afirmă surse politice. Mesajul a fost transmis pe canale diplomatice către autoritățile române. Citește și: Analiza spionilor estonieni: Pentru securitatea lumii libere, Rusia nu trebuie lăsată să dicteze pacea în Ucraina Departamentul de Stat neagă știrea Bloomberg UPDATE: Ministerul român de Externe a respins, într-un comunicat remis miercuri, informaţiile publicate de Bloomberg potrivit cărora Administraţia Trump îi presează pe oficialii români să permită candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale. „În interacţiunile bilaterale cu oficiali ai Administraţiei SUA nu au existat niciun fel de discuţii sau intervenţii în raport cu un candidat sau procesul electoral din România”, a arătat MAE.  Agenția de presă Bloomberg a scris, azi, că SUA solicită României să îi permită candidatului de extremă dreapta Călin Georgescu să candideze la alegerile prezidențiale din luna mai.  Autoritățile române sunt sub presiune intensă din partea administrației președintelui Donald Trump, care vrea să se asigure că un „candidat de extremă dreapta” va putea participa la alegerile din luna mai, a susținut Bloomberg.  Oficialii americani care au avut întâlniri private cu omologii români în ultimele zile s-au concentrat aproape exclusiv pe vot, avertizându-i să nu blocheze campania lui Călin Georgescu, scrie Bloomberg, care citează persoane familiare cu discuțiile, care au refuzat să fie identificate. Insistența echipei Trump asupra crizei politice din România a fost pusă în evidență de vicepreședintele JD Vance, care a criticat România pentru anularea alegerilor prezidențiale anul trecut, în discursul său de săptămâna trecută de la Conferința de Securitate de la Munchen.

Departamentul de Stat neagă știrea Bloomberg: nici o susținere de la Washington pentru Georgescu Foto: Inquam/Ovidiu Matiu
Washingtonul susține decizia CCR Foto: US Embassy Romania
Politică

Washingtonul susține decizia CCR

Washingtonul pare că susține decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale din România: „Statele Unite își reafirmă încrederea în instituțiile și procesele democratice ale României, inclusiv în investigațiile privind influența străină răuvoitoare”, a transmis, azi, Departamentul de Stat. Citește și: A început procesul de debarcare al lui Ciolacu din PSD: actualul premier, care a luat mai puține voturi decât partidul, este puternic contestat Washingtonul susține decizia CCR Iată comunicatul integral al Departamentului de Stat: „Statele Unite sunt alături de poporul român, care se confruntă cu o situație fără precedent privind integritatea alegerilor sale. Românii trebuie să aibă încredere că alegerile lor reflectă voința democratică a poporului român și sunt lipsite de influențe străine malefice menite să submineze corectitudinea alegerilor lor. Integritatea alegerilor din România este primordială pentru democrația greu câștigată de români. Poporul român este cel care alege pe cine alege. Nici o altă țară sau actor străin nu are acest drept. Luăm act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a României cu privire la alegerile prezidențiale din România. Statele Unite își reafirmă încrederea în instituțiile și procesele democratice ale României, inclusiv în investigațiile privind influența străină răuvoitoare. Facem apel la toate părțile să susțină ordinea constituțională a României și să se angajeze într-un proces democratic pașnic, lipsit de amenințări cu violența și intimidare și care să reflecte voința democratică a poporului român”. Acum câteva zile, Departamentul de Stat cerea ca informațiile CSAT despre implicarea malignă a Rusiei în procesul electoral trebuie investigate pe deplin. „Suntem îngrijorați de raportul CSAT privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne cu scop de a influența integritatea procesului electoral din România. Informțaiile din raport ar trebui investigate pe deplin pentru a asigura integritatea procesului electoral din România”, solicita administrația de la Washington.

Alegeri SUA, Washington activează Garda Națională (sursa: Facebook/Washington National Guard)
Internațional

Alegeri SUA, Washington activează Garda Națională

Alegeri SUA, Washington activează Garda Națională. Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a activat membri ai Gărzii Naționale în contextul alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, pregătindu-se pentru eventuale tulburări. Biroul guvernatorului a anunțat vineri că aceasta este „o măsură pur de precauție”. Alegeri SUA, Washington activează Garda Națională La începutul săptămânii, o urnă de vot anticipat a fost incendiată în Vancouver, Washington, distrugând sute de buletine de vot. Citește și: Un nou nivel istoric al datoriei publice: 52,7% din PIB. Doar în opt luni de guvernare Ciolacu ea a crescut cu 102,58 miliarde de lei Un incident similar a fost raportat și în Portland, Oregon, ceea ce a dus la îngrijorări legate de siguranța procesului electoral. Decizia de activare a Gărzii Naționale a venit ca răspuns la avertismentele Departamentului de Securitate Internă al SUA privind posibile amenințări la adresa infrastructurii electorale. Guvernatorul Inslee, democrat, a luat această măsură pentru a asigura protecția urnelor de vot și a procesului electoral. Alerta, pe toată perioada electorală Membrii Gărzii Naționale vor fi în stare de alertă în statul Washington timp de patru zile, începând de luni și până joi, imediat după miezul nopții. Această desfășurare coincide cu ziua alegerilor de marți, când milioane de voturi anticipate au fost deja depuse în întreaga țară.

Washingtonul pregătește măsuri riguroase de securitate (sursa: deviantart.com)
Internațional

Washingtonul pregătește măsuri riguroase de securitate

Washingtonul pregătește măsuri riguroase de securitate. Înainte de alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru marți, capitala federală Washington ia măsuri de securitate sporite pentru a preveni eventualele violențe, similar cu cele din urmă cu patru ani. Autoritățile avertizează că perioada post-alegeri va fi marcată de un "mediu de securitate imprevizibil", iar un câștigător ar putea să nu fie anunțat imediat. Washingtonul pregătește măsuri riguroase de securitate Amintirea evenimentelor din 6 ianuarie 2021, când susținători ai fostului președinte Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul, este încă proaspătă. Citește și: BLAT AUR-PSD Sora uneia dintre cele mai bogate șefe ale unei companii de stat, prima pe lista lui Simion la Senat, în Bacău De atunci, autoritățile au intensificat pregătirile, ridicând baricade și protejând magazinele din apropierea Casei Albe cu scânduri de lemn. Amenințări de violență și dezinformare Christopher Rodriguez, oficial al orașului Washington, a avertizat despre riscurile de dezinformare pe rețelele sociale care pot influența siguranța publică. Evenimentele internaționale, precum conflictul din Gaza, adaugă complexitate și potențiale amenințări de violență politică. Prezență vizibilă a forțelor de ordine FBI-ul și Secret Service au consolidat măsurile de securitate și au creat un centru de comandă pentru monitorizarea amenințărilor. Poliția orașului a anunțat că va permite demonstrațiile pașnice, dar că va răspunde ferm în caz de violență. Șefa poliției, Pamela Smith, a promis o "demonstrație de forță vizibilă", cu un vârf de securitate pe 20 ianuarie, ziua învestirii prezidențiale. Atmosfera tensionată în jurul Casei Albe Turiștii din Lafayette Park, situat lângă Casa Albă, privesc deja cu îngrijorare măsurile de securitate. Zona este intens monitorizată de agenți Secret Service, iar o turistă a declarat că și-ar fi dorit să poată face fotografii mai aproape de reședința prezidențială.

Ciucă, discurs la Summit-ul NATO (Washington) (sursa: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă)
Politică

Ciucă, discurs la Summit-ul NATO (Washington)

Ciucă, discurs la Summit-ul NATO (Washington): președintele PNL și al Senatului a reiterat importanța Alianței la Marea Neagră. Ciucă, discurs la Summit-ul NATO (Washington) Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, în discursul ţinut la reuniunea Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară la Washington, D.C., că România a continuat în 2024 să-şi demonstreze dedicarea faţă de obiectivele Alianţei, inclusiv pe flancul estic, atât cu privire la apărare, cât şi cu privire la descurajare. Citește și: PSD îl promovează mediatic intens, din nou, pe George Simion. Analist politic: „Lui Ciolacu îi convine, evident, un tur doi cu liderul AUR, nu cu Ciucă” "Ne-am întărit capacităţile militare în ceea ce priveşte cooperarea şi operaţiunile din toată lumea. De la Marea Baltică până la Marea Neagră ne-am angajat în apărarea securităţii pe flancul estic. (...) Condamnăm atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Ucraina. Ucraina este de partea bună a istoriei. (...) Este evident că trebuie să menţinem prezenţa NATO lângă Marea Neagră, dialogul politic şi dialog de sprijin pentru ceilalţi parteneri, inclusiv Moldova şi Georgia", a afirmat Ciucă, la reuniunea preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară în capitala SUA. "Suntem gata să contribuim la deciziile strategice" El a reafirmat că România va susţine cooperarea în cadrul Alianţei, inclusiv cu privire la adaptarea la noile ameninţări, cum ar fi războiul hibrid. "Suntem gata să contribuim la deciziile strategice. În concluzie, puterea NATO stă în unitatea noastră şi în valorile comune. Împreună ne vom asigura că NATO va rămâne o forţă politică puternică", a mai transmis preşedintele Senatului. Conform unui comunicat al Adunării Parlamentare a NATO, la reuniunea de la Washington, D.C, desfăşurată în marja Summitului Alianţei, participă lideri parlamentari din cele 32 de state membre NATO, precum şi din Ucraina. Această întâlnire la nivel înalt are rolul de a evidenţia importanţa dimensiunii parlamentare a Alianţei şi de a fi prezentate opiniile parlamentelor aliate cu privire la priorităţile cheie ale Alianţei. 75 de ani de NATO Summit-ul parlamentar al NATO reunește lideri parlamentari din cele 32 de state membre NATO, precum și din Ucraina, și 23 de președinți ai parlamentelor. Această întâlnire la nivel înalt evidențiază importanța dimensiunii parlamentare a Alianței și opiniile parlamentelor aliate cu privire la prioritățile cheie ale Alianței, conform comunicatului Adunării Parlamentare a NATO.  Summit-ul de la Washington este unul aniversar, marcând 75 de ani de la înfiinţarea NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie. Romania aniversează în acest an două decenii de apartenență la NATO, cu cele mai solide garanţii de securitate.

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante (sursa: Inquam Photos/Ovidiu Micsik)
Investigații

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante. O decizie arbitrală în mega-dosarul Roșia Montană urmează să fie prezentată, cel mai probabil, săptămâna aceasta. Canadienii cer despăgubiri de 3,28 miliarde USD plus dobânzi Companiile canadiene Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources Jersey au cerut despăgubiri în de 3,28 miliarde de dolari. Citește și: Cine este primul demnitar român care a semnat pentru afacerea Roșia Montana Gold Corporation: a rupt PNL ca să-l susțină pe Ponta. Contractele au dispărut din arhiva ANRM La acestea ar urma să se adauge o rată a dobânzii LIBOR+4% începând cu data de 29 iulie 2017 până la data plăţii. Citește și: Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gold Corporation, din 2019 în 2024: a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose, prietenul lui Ciolacu Potrivit documentelor depuse de statul român la Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții de pe lângă Banca Mondială, avocații României sunt de la casa de avocatură elvețiană Lalive și de la cea românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu. Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante Potrivit unor informații oficiale primite de jurnalistul DeFapt.ro Petru Zoltan în 2020, numai până la acel moment, sumele primite de avocați erau de aproape 48 de milioane de lei. Astfel, Lalive primise de la statul român 11,5 milioane de lei iar Leaua Damcali Deaconu Păunescu, 36,41 milioane de lei. În total, doar până în 2020, 47,91 milioane de lei, echivalentul a 9,5 milioane de euro. În ultimii patru ani, România a plătit și alte sume celor două case de avocatură care o reprezintă în acest caz. DeFapt.ro va prezenta și valoarea acestora.

Ciolacu și Mihai Tudose își varsă nervii pe ambasadorul României Foto: captură video
Eveniment

Ciolacu și Mihai Tudose își varsă nervii pe ambasadorul României

După eșecul de a fi primit la Casa Albă sau de către vicepreședintele SUA, Ciolacu și Mihai Tudose își varsă nervii pe ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru. Atât Ciolacu, cât și Tudose, au spus că acesta ar trebui retras din post. Dar atribuția retragerii unui ambasador aparține președintelui României. Citește și: ANALIZĂ De ce vizita lui Ciolacu în SUA este un eșec: o comparație cu vizitele la Washington ale altor premieri români. Până și Dăncilă a avut acces la vicepreședintele SUA Andrei Muraru a fost consilierul președintelui Iohannis. Luni, Muraru a lansat un neobișnuit atac la premierul Ciolacu, în public, în timpul vizitei acestuia la Washington DC: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice”. Marți, premierul Ciolacu a intervenit la Antena 3, apreciind că ambasadorul ar trebui retras din postul în care se află. Ciolacu și Mihai Tudose își varsă nervii pe ambasadorul României „Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministrul de Externe, este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare. De aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador", a declarat Marcel Ciolacu. Întrebat dacă l-ar fi rechemat pe Muraru din postul de ambasador, dacă decizia i-ar fi aparținut lui, nu preşedintelui, Ciolacu a spus: „Categoric". Câteva ore mai târziu a intervenit și fostul premier PSD Mihai Tudose. Citește și: Cum ajungi general (chestor) la doar 34 de ani: te naști în Buzău! Georgian Drăgan a fost promovat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Române, fără nici un dosar greu la activ Tudose: Nu e treaba lui „El nu avea dreptul să fie nemulțumit, că nu e treaba lui cu cine se întâlnește prim-ministrul și nu e treaba lui pe cine ia domnul prim-ministru la acele întâlniri. Cine e el până la urmă să facă acest lucru? Am înțeles, l-a trimis domnul Președinte acolo, dar până una-alta el este subordonat, președintele îl trimite, dar el este subordonat ministrului de Externe, ministrul de Externe face parte din cabinetul primului-ministru și atunci, pe linia aceasta de subordonare, îmi cer scuze, dar poate să facă multe chestii, dar treaba asta de a mârâi că nu îl ia și pe el la film nu face parte din zona asta, dintre zonele de manifestare a voinței lui. Să șadă liniștit acolo în băncuța lui! Faptul că s-a trezit să facă și publică nemulțumirea lui îl descalifică total”, a spus Tudose.

Ambasadorul României în SUA, atac la premierul Ciolacu Foto: Captură video
Eveniment

Ambasadorul României în SUA, atac la premierul Ciolacu

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a lansat un neobișnuit atac la premierul Ciolacu, în public, în timpul vizitei acestuia la Washington DC: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice”. Muraru - care a fost consilier al președintelui Iohannis - a făcut această afirmație la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA. Citește și: ANALIZĂ De ce vizita lui Ciolacu în SUA este un eșec: o comparație cu vizitele la Washington ale altor premieri români. Până și Dăncilă a avut acces la vicepreședintele SUA În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare". De altfel, pe pagina de Facebook a ambasadei nu se regăsește nici o referire la vizita lui Ciolacu în SUA. Însă nici Guvernul nu a postat nimic legat de acest eveniment pe pagina de Facebook. Ambasadorul României în SUA, atac la premierul Ciolacu "Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii - întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor", a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment. Ulterior, diplomatul a adăugat că a făcut "o constatare". Citește și: Cum ajungi general (chestor) la doar 34 de ani: te naști în Buzău! Georgian Drăgan a fost promovat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Române, fără nici un dosar greu la activ „O să îmi permit... cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile. Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale", a arătat premierul.

Putin, disperat, vrea negocieri cu SUA (sursa: TASS)
Internațional

Putin, disperat, vrea negocieri cu SUA

Putin, disperat, vrea negocieri cu SUA. Trupele ruse au trecut în defensivă pe mare parte a frontului din Ucraina, în timp ce armata ucraineană menţinea duminică presiunea în sud cu obiectivul de a recuceri oraşul Herson, singura capitală regională ucraineană capturată de Rusia de la începutul campaniei sale militare împotriva Ucrainei. Două rapoarte militare Raportul militar difuzat zilnic de Ministerul rus al Apărării menţionează că trupele ruse au respins atacuri ucrainene în diferite sectoare ale frontului ce are o lungime de peste 1.000 de kilometri, în special în zona Kupiansk din sud-estul regiunii nordice Harkov şi în sectorul Liman din provincia estică Lugansk. În sud, potrivit acestui raport, trupele ucrainene au lansat atacuri pe mai multe direcţii, toate respinse. În schimb, mai susţine ministerul rus, trupele ruse au reuşit să înainteze către localităţile Novomihailivka şi Volodimirivka, situate la 20 şi, respectiv, 40 de kilometri sud-est de oraşul Doneţk, controlat de separatiştii proruşi din anul 2014. De partea sa, Statul Major al armatei ucrainene a scris duminică pe pagina sa de Facebook că "ieri a fost o zi bună", în care "ocupanţii au suferit pierderi mari" în sectoarele Doneţk şi Liman. Oasele lui Potemkin, trecute peste Nipru În acest timp, trupele ucrainene continuă să acumuleze forţe în teritoriul pe care-l controlează în zona regiunii Herson de pe malul drept al râului Nipru, în scopul lansării unei contraofensive majore, a declarat vice-guvernatorul regional numit de Moscova în această regiune, Kiril Stremusov. Potrivit acestuia, "stăpânii americani" ai preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski "cer agentului său rezultate înainte de sfârşitul lui noiembrie". Citește și: Putin dă un semnal clar că e dispus să sacrifice orice ca să câștige ceva în Ucraina: șantajează țările sărace care depind de grâne ucrainene, se retrage din acordul exporturilor maritime În faţa aşteptatei contraofensive ucrainene asupra oraşului Herson, trupele ruse au evacuat de pe cealaltă parte a Niprului peste 70.000 de persoane, precum şi monumente şi vestigii istorice, inclusiv rămăşiţele prinţului Grigori Potemkin, care a fondat acest oraş în anul 1779. Putin, disperat, vrea negocieri cu SUA Ucraina a reafirmat duminică, printr-un purtător de cuvânt al Ministerului său de Externe, că înaintea oricăror negocieri de pace cu Rusia aceasta trebuie să-şi retragă toate trupele de pe teritoriul ucrainean, mesaj transmis după ce Moscova şi-a multiplicat semnalele că este dispusă la negocieri cu Kievul. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a remarcat însă într-o declaraţie duminică la postul Rossiya-1, preluată de agenţia TASS, că astfel de negocieri trebuie purtate în primul rând între Washington şi Moscova, întrucât preşedintele Zelenski acţionează în funcţie de ce îi "dictează" SUA, Peskov reafirmând că, în opinia Moscovei, Ucraina s-a retras în martie de la negocierile cu Rusia în urma unei influenţe în acest sens exercitate de Washington.

China finanța, cu 100 de milioane de dolari, o grădină și o pagodă. FBI a oprit investiția Foto: CGTN
Eveniment

China finanța, cu 100 de milioane de dolari, o grădină și o pagodă

China finanța, cu 100 de milioane de dolari, o grădină și o pagodă, amenajate în mijlocul capitalei SUA, dar FBI a blocat, discret, „investiția”, arată CNN. Motivul: ea avea toate elementele unui centru de spionaj, care avea capacitatea să capteze semnale electronice. China finanța, cu 100 de milioane de dolari, o grădină și o pagodă „Când oficialii americani de contrainformații au început să cerceteze detaliile, au găsit numeroase semnale de alarmă. Pagoda, au observat ei, ar fi fost amplasată strategic, într-unul dintre cele mai înalte puncte din Washington DC, la doar două mile de Capitoliul SUA, un loc perfect pentru colectarea informațiilor electronice, au declarat pentru CNN mai multe surse familiare cu episodul. De asemenea, alarmant a fost faptul că oficialii chinezi au vrut să construiască pagoda cu materiale expediate în SUA în colete diplomatice, pe care oficialii vamali americani nu pot să le examineze, au spus sursele CNN. Oficialii federali au blocat în liniște proiectul înainte de începerea construcției”, arată CNN. Inițial, administratorii orașului au fost încântați de această investiție uriașă, care ar fi putut atrage mii de turiști. Cel puțin din 2017, oficialii federali au investigat achizițiile de terenuri efectuate de China în apropierea infrastructurii critice americane, au închis un consulat regional de mare profil, considerat de guvernul SUA a fi un focar de spioni chinezi, și au blocat eforturi clare de a instala dispozitive de ascultare aproape de facilități militare și guvernamentale, mai arată postul. Echipamentele Huawei captau comunicațiile strategice Printre cele mai alarmante lucruri pe care FBI le-a descoperit se numără echipamentele Huawei fabricate în China și amplasate pe turnurile de telefonie mobilă din apropierea bazelor militare americane din zonele rurale din Midwest. Citește și: EXCLUSIV România mai are de plătit 77 de milioane de euro păgubiților FNI. Vântu, Popa și Vlas au ieșit din închisoare https://t.co/IlKWXfLfGj#Huawei being investigated by US over fears that it could be using eqpt installed on cell towers to #spy on nearby #mil bases & missile silos.?? mil needs to carry out an audit to identify ?? ICT deployments. @HQ_IDS_India @adgpi @IAF_MCC @indiannavy— Strategic Perspectives Foundation (@SpfAdmin) July 22, 2022 Potrivit mai multor surse familiarizate cu această temă, FBI a stabilit că echipamentele erau capabile să capteze și să întrerupă comunicațiile foarte restricționate ale Departamentului Apărării, inclusiv cele utilizate de Comandamentul Strategic al SUA, care supraveghează armele nucleare ale țării. Foto: US Strategic Command Nu este clar dacă serviciile de informații au stabilit dacă au fost interceptate și trimise înapoi la Beijing date de la aceste turnuri. Sursele spun că, din punct de vedere tehnic, este incredibil de dificil să se dovedească faptul că un anumit pachet de date a fost furat și trimis în străinătate.    #China not neutral when even sanctioning countries that protest Uyghur genocide as de facto publicly plans to do to democratic #Taiwan what #Russia doing to #Ukraine so no surprise using #Huawei as Trojan Horse in spying #BanHuawei #UyghurGenocide #Tibet https://t.co/gxfB51lZmi— Ronan L Tynan (@RonanLTynan) July 23, 2022 Guvernul chinez neagă cu tărie orice eforturi de spionaj asupra SUA. Într-o declarație pentru CNN, Huawei a negat, de asemenea, că echipamentele sale sunt capabile să opereze în orice spectru de comunicații alocat Departamentului Apărării.  Oficialii SUA trag alarma Însă oficialii americani de contrainformații au făcut o prioritate din mediatizarea amenințărilor din China. Luna aceasta, Centrul Național de Contrainformații și Securitate al SUA a avertizat întreprinderile americane și guvernele locale despre ceea ce consideră că sunt eforturi disimulate ale Chinei de a le manipula pentru a influența politica SUA, mai arată CNN. Directorul FBI, Christopher Wray, s-a deplasat la Londra pentru o întâlnire comună cu cei mai importanți oficiali britanici pentru a atrage atenția asupra amenințărilor chineze.

Atacurile armate din SUA la ordinea zilei
Internațional

Atacurile armate din SUA, la ordinea zilei

Atacurile armate din SUA, la ordinea zilei. Mai multe persoane au fost împuşcate şi un ofiţer de poliţie a fost internat în stare stabilă după ce focuri de armă au fost raportate duminică seara în apropierea festivalului de muzică Moechella din oraşul Washington, relatează luni dpa. Persoanele din public au început să fugă când au început să se audă împuşcăturile. Atacurile armate din SUA, la ordinea zilei Participanţii la festival au postat un videoclip pe Twitter duminică seara cu oameni alergând. "Putem confirma că unul dintre ofiţerii noştri a fost împuşcat", a anunţat Departamentul de Poliţie din Districtul Columbia pe Twitter. "Ofiţerul a fost transportat la spital şi se află în stare stabilă", se mai arată în comunicat. Citește și: Noul şef al Statului Major al armatei britanice sugerează că războiul se va extinde pe continent: Trebuie să pregătim forţele armate să lupte în Europa încă o dată Poliţia a declarat pentru WTOP-TV că "mai multe persoane" ar fi fost împuşcate lângă o intersecţie din nord-vestul oraşului Washington unde se desfăşura festivalul, potrivit Agerpres. Postul de televiziune a anunţat că a aflat prima dată despre împuşcături imediat după ora 20:00 duminică (00:00 GMT luni), într-o zonă din apropierea festivalului Moachella.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră