sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: voturi

19 articole
Politică

Simonis nu i-a dat voturi lui Simion, a fost doar o glumă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că Alfred Simonis nu i-a dat voturi lui George Simion, a fost doar o glumă pe TikTok. El și-a cerut scuze, spunând că a fost o glumă proastă. Citește și: Ce promitea Bolojan la 27 noiembrie 2024 și ce s-a ales din angajamentele sale: „Să mai aud gluma cu desființarea pensiilor speciale în 30 de zile” Preşedintele PSD a fost întrebat despre postarea de pe Tik Tok în care preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, îi mărturiseşte lui Marcel Ciolacu că au fost social-democraţi care i-au dat voturi lui George Simion. Simonis nu i-a dat voturi lui Simion, a fost doar o glumă ”Cred că a fost o glumă. Pe TikTok, de obicei îţi permit să mai faci şi glumă”, a spus Ciolacu, după şedinţa conducerii PSD. La observaţiile presei că nimeni nu a luat această mărturisore ca pe o glumă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Atunci, îmi cer scuze, a fost o glumă proastă”. Despre voturi care au plecat spre Călin Georgescu din partea electoratului PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că nu este ferm convins de nimic. ”Eu v-am zis că pe TikTok, cu domnul Simonis, a fost o glumă”, a mai spus premierul. ”Pe TikTok, îţi mai permiţi să faci şi glume. Sunt om, chiar dacă sunt persoană publică, mai putem face şi o glumă. Deci, a fost o glumă”, a completat preşedintele PSD. La 3 ianuarie, într-un dialog pe TikTok cu Marcel Ciolacu, Alfred Simonis a recunoscut că membri PSD au direcționat voturi pentru George Simion (AUR) în turul I al prezidențialelor.

Simonis nu i-a dat voturi lui Simion, a fost doar o glumă  Foto: Inquam/Saul Pop
Ciolacu admite: PSD, voturi lui Simion (sursa: TikTok/Marcel Ciolacu)
Politică

Ciolacu admite: PSD, voturi lui Simion

Ciolacu admite: PSD, voturi lui Simion. Alfred Simonis a recunoscut că membri PSD au direcționat voturi pentru George Simion (AUR) în turul I al prezidențialelor. Ciolacu admite: PSD, voturi lui Simion Mărturisirea președintelui Consiliului Județean Timiș apare într-un videoclip publicat de Marcel Ciolacu pe TikTok. Citește și: O putinistă cu opinii similare cu cele ale lui Georgescu, „uitată” de Parlament într-o funcție crucială, deși mandatul i-a expirat de șase luni Cei doi au făcut un exercițiu "ascultăm și nu judecăm", în mare vogă pe TikTok. "Îți amintești când tu spuneai la partid să nu îi dea nimeni voturi lui Simion pentru că nu suntem siguri că intrăm în turul doi? Să știi că toți i-am dat", i-a spus Simonis liderului PSD.După câteva secunde, Simonis a completat: "Ascultăm și nu judecăm!" Penibila scuză a lui Ciolacu: fiul în bermude Ciolacu a replicat cu istoria plecării sale de la partid în ziua alegerilor prezidențiale. "Îmi pare rău că în aceea duminică să mă văd cu fii-miu. Ești părinte ca și mine, în schimb Filip este mai mare decât copiii tăi. Am simțit că este o presiune pe el și ai și văzut că a venit în noaptea aia în bermude fiind cinci grade afară. Și îmi pare rău că am plecat și nu am insistat și nu am stat acolo ca să nu se întâmple acest lucru", a spus Ciolacu. Șeful PSD s-a clasat pe locul trei la prezidențiale, după Călin Georgescu și Elena Lasconi, cel mai slab scor din istorie al unui social-democrat în cursa pentru Cotroceni. George Simion a ocupat locul al patrulea.

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative (sursa: Facebook/Autoritatea Electorală Permanentă)
Eveniment

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative. Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunțat că procesul de renumărare a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale nu a relevat diferențe semnificative. Declarațiile au fost făcute luni, în contextul unei ședințe a Biroului Electoral Central (BEC) și a unei decizii recente a Curții Constituționale a României (CCR). Analiza CCR Toni Greblă a explicat că BEC, împreună cu birourile electorale județene, a fost obligat de decizia CCR să renumere toate voturile, inclusiv cele din diaspora. Citește și: Becali și presa care susține AUR dau primele semne că vor la guvernare. „Cu Ponta poți să stai de vorbă”, spune latifundiarul din Pipera „Probabil în următoarea oră, documentația va fi transmisă către CCR, împreună cu rezultatele centralizate,” a declarat Greblă la Digi24. BEC urmează să finalizeze centralizarea și aprobarea rezultatelor. Potrivit lui Toni Greblă, rezultatele finale vor fi făcute publice după ce vor fi analizate și validate de CCR. „CCR are posibilitatea să decidă momentul publicării, iar acestea ar putea fi incluse în motivarea deciziei care ar trebui adoptată astăzi,” a adăugat președintele AEP. Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative Din informațiile centralizate de AEP la nivel național, Toni Greblă a menționat că nu s-au constatat diferențe semnificative între numărarea inițială și renumărare. „Avem direcții județene în țară, iar din datele obținute nu există discrepanțe majore,” a precizat el. Contestația depusă de Cristian Terheș Luni, CCR dezbate solicitarea candidatului Cristian Terheș privind anularea rezultatelor din primul tur de scrutin, după ce acesta a cerut renumărarea voturilor valabil exprimate și a celor nule. În aceeași ședință, CCR va analiza și confirmarea sau invalidarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale. Declarațiile lui Toni Greblă indică un proces electoral corect, fără diferențe semnificative între numărare și renumărare, iar rezultatele finale sunt acum în mâinile CCR pentru validare.

Furt masiv de voturi pentru Ciolacu, descoperit la renumărare (sursa: Inquam Photos.Octav Ganea)
Politică

Furt masiv de voturi pentru Ciolacu

Furt masiv de voturi pentru Ciolacu. Deputatul Gigel Știrbu, liderul PNL Olt, a declarat pentru G4Media că rezultatele renumărării voturilor în câteva secții din Scornicești indică posibile fraude electorale masive în favoarea lui Marcel Ciolacu. Furt masiv de voturi pentru Ciolacu Potrivit acestuia, diferențe majore între numărul de voturi raportate și cele găsite efectiv în urne ar putea fi considerate o încălcare gravă a legii electorale. Citește și: Călin Georgescu vrea armată obligatorie pentru toți tinerii: „Este o chestiune de onoare, este o chestiune de istorie națională, este o chestiune care te înnobilează” Conform declarațiilor lui Gigel Știrbu, renumărarea a relevat următoarele diferențe majore: Secția 112, Scornicești: Procesul verbal indică 657 de voturi pentru Marcel Ciolacu, însă în urnă au fost găsite doar 379. Secția 113, Scornicești: 444 de voturi în procesul verbal, doar 376 în urnă. Secția 117, Scornicești: În procesul verbal sunt trecute 736 de voturi, dar în urnă doar 576. Secția 119, Scornicești: 293 de voturi raportate oficial, dar doar 248 în urnă. Deputatul Știrbu a anunțat că va depune o plângere penală. "Mâine dimineață le fac plângere penală, e grup infracțional organizat, nu e o simplă eroare umană. O eroare umană poate fi de un vot, dar dacă avem zeci de secții unde rezultatul e viciat cu sute de voturi înseană că e o rețea și o rețetă de furt", a declarat Gigel Știrbu.

Ciucă, voturi puține în orașe PNL (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Ciucă, voturi puține în orașe PNL

Ciucă, voturi puține în orașe PNL. Surprinzător, în fiefuri liberale precum Iași și Pașcani, candidatul PNL a fost devansat de cel al PSD. Ciucă, voturi puține în orașe PNL Cu excepția municipiului Iași și a orașului Hârlău, Călin Georgescu a câștigat în toate celelalte orașe din județ. Citește și: Două cereri de anulare a alegerilor prezidențiale au ajuns la CCR-ul controlat de PSD: ar fi șansa lui Ciolacu să intre în turul II Dacă alegerile prezidențiale s-ar fi desfășurat într-un singur tur, Călin Georgescu ar fi devenit președinte. În județul Iași, fostul membru AUR s-a impus la Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei și în alte 37 de comune. Continuarea, în Ziarul de Iași

Aroganța și informațiile false l-au îngropat pe Ciolacu Foto: Inquam/George Calin
Politică

Aroganța și informațiile false l-au îngropat pe Ciolacu

Aroganța și informațiile false furnizate de sondaje l-au îngropat pe Ciolacu: PSD a transferat zeci de mii de voturi lui Simion, crezând că liderul social-democrat va lua peste 30%, afirmă surse politice din acest partid. În acest moment, liderii social-democrați sunt încă în șoc după ce Marcel Ciolacu a ratat intrarea în turul II fiind plasat la câteva mii de voturi în urma Elenei Lasconi. Citește și: E momentul să ne panicăm: șansele lui Călin Georgescu de a deveni președinte sunt, azi, enorme din cauza degringoladei din PSD și PNL Aroganța și informațiile false l-au îngropat pe Ciolacu Ideea de a-i transfera voturi lui George Simion se pare că i-ar fi aparținut lui Viorel Hrebenciuc, care a avansat-o încă din septembrie, afirmă surse politice consultate de DeFapt.ro. Toate sondajele arătau, la acel moment, că Marcel Ciolacu poate ajunge președinte doar dacă în turul II se confruntă cu președintele AUR. Joi, 22 noiembrie, după o reuniune a conducerii PSD, la Vila Lac 2, s-a decis ca acest plan să fie pus în aplicare. Pe modelul voturilor acordate UDMR la alegerile parlamentare și europarlamentare, Ciolacu a cerut unui grup de șefi de organizații județene din sudul țării - printre care Olt, Brăila, Argeș, Timiș și Dolj - să-i transfere voturi lui Simion pentru a-l ajuta să ajungă în turul II. Planul a fost executat pe parcursul zilei de duminică, PSD fiind ferm convins că, oricum, candidatul său va fi pe locul I, la mare diferență față de restul plutonului. Voturile pentru PSD, la jumătate față de 9 iunie Așa se face că în Dolj, unde PSD a avut peste 150.000 de voturi la 9 iunie, la alegerea Consiliului Județean, Ciolacu a obținut acum doar jumătate, 81.704. În schimb, AUR a sărit de la 25.309 voturi (la 9 iunie, la Consiliul Județean) la 42.785 de voturi pentru Simion. Costin Georgescu a primit 48.124 de voturi în Dolj. În Gorj, la fel, numărul de voturi s-a înjumătățit: de la 74.504, la 8 iunie, pentru CJ, la doar 36.836 pentru Ciolacu. AUR - 22.568 la 9 iunie, la 31.506 pentru Simion, la 24 noiembrie. Argeș: PSD cade de la 120.000 de voturi în iunie la 66.000 în 24 noiembrie, în timp ce AUR crește de la 35.000 la 38.000, dar Călin Georgescu este în acest județ pe primul loc, cu peste 66.000 de voturi. În Vâlcea, PSD a pierdut 46.000 de voturi, iar în Brăila - fieful lui Mihai Tudose - circa 30.000. La nivel național, Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.740 de voturi. În PSD este acum dezbătută și ideea de a elimina candidatura Dianei Șoșoacă, candidatură invalidată de CCR pe motive politice.

PSD mobilizează alegători pentru George Simion (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu, George Simion)
Politică

PSD mobilizează alegători pentru George Simion

PSD mobilizează alegători pentru George Simion. Se întâmplă chiar în județul Buzău. PSD mobilizează alegători pentru George Simion "Facem un apel foarte serios către organizațiile PSD din comunele județului BUZĂU / cu mențiune specială pentru VERNEȘTI / să înceteze cu mobilizarea oamenilor la vot pentru George Simion. Citește și: Primele estimări: panică la PSD din cauza aglomerației din multe secții de vot din mediul urban. La ora 16.00, peste 600.000 de voturi în plus în orașe Știm că vă credeți imuni la lege, cu protecție de la Ciolacu, dar la fel au fost și alți viteji în trecut care au sfârșit prost. Deja pregătim sesizarea #VăVedem #votcorect", a scris Sorin Ioniță pe Facebook. Acesta a anunțat sâmbătă că Expert Forum monitorizează alegerile în timp real: "Avem 600 de observatori în secţiile de votare din ţară începând de azi. Îi vom coordona din call-center în tot maratonul ăsta electoral de trei săptămâni. De mâine începe iureşul. Echipa #EFOR în acţiune. Campania #votcorect".

Trump câștigă în mai multe state-cheie (sursa: AP)
Internațional

Trump câștigă în mai multe state-cheie

Scorul în timp real, AICI. Trump câștigă în mai multe state-cheie. Kamala Harris a câștigat, fără surpriză, în California, stat cu 54 de mari electori, și în Oregon, potrivit proiecțiilor media americane. Între timp, Donald Trump a obținut victorii în Idaho și Iowa, ceea ce ridică totalul de electori pentru Trump la 211 și pentru Harris la 153. Pentru a câștiga președinția, sunt necesari 270 de electori. Trump câștigă în mai multe state-cheie Nu au fost încă publicate proiecții pentru cele șapte state-cheie care vor decide rezultatul final al alegerilor. Citește și: FOTO Sorina Docuz-Stan, buzoianca foarte apropiată de Marcel Ciolacu, la Paris cu prietena care are contracte cu PSD. Un bărbat înalt, clăpăug și grizonant se ferește de poză Potrivit bilanțului realizat de AFP, Donald Trump a înregistrat victorii în state precum Alabama, Florida și Texas, în timp ce Harris a câștigat în state ca California, Illinois și New York. Victoria lui Trump în Carolina de Nord Donald Trump a marcat o primă victorie importantă câștigând în Carolina de Nord, un stat-cheie unde și-a adjudecat 16 electori suplimentari. Această victorie îi aduce lui Trump un total de 227 de mari electori, față de cei 172 de electori ai Kamalei Harris, conform proiecțiilor media americane. Distribuția voturilor Până în acest moment, Trump a câștigat în Alabama, Arkansas, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Florida, Ohio, Texas și alte state. Kamala Harris și-a adjudecat voturile din California, Colorado, Illinois, New York și alte câteva state solide pentru democrați. Miercuri, Trump a câștigat un al doilea stat-cheie, Georgia, adăugând încă 16 voturi electorale. Acest succes vine după câștigul său anterior în Carolina de Nord și îi apropie campania de pragul celor 270 de electori necesari pentru victorie.

Mai multe voturi DA la referendum (sursa: Facebook/Maia Sandu)
Eveniment

Mai multe voturi DA la referendum

Mai multe voturi DA la referendum: în Republica Moldova, crește diferența buletinelor de vot în favoarea integrării europene. Mai multe voturi DA la referendum La ora 08.30, cu puține mii de numărat înainte de final, erau 744 de voturi în plus pentru opțiunea DA. Citește și: Maia Sandu a luat peste 41% din voturi, va intra în turul al doilea cu candidatul socialist Alexandr Stoianoglo (26%) Pentru votul pro-UE, procentul a ajuns la 50,07% de voturi DA. 49,93% din buletinele de vot erau la 08.30 împotriva modificării Constituției pentru a putea fi posibilă integrarea în UE. S-au numărat, până la 08.30, 98,38% din voturi.

Voturile europarlamentare, renumărate în 13 județe (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Politică

Voturile europarlamentare, renumărate în 13 județe

La cererea REPER, Curtea de Apel București a anulat mai multe decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) care respingeau cererile partidului de renumărare a voturilor pentru PE în unele secții: voturile europarlamentare, renumărate în 13 județe. Motivarea deciziei lipsește Potrivit minutei deciziei Curții de Apel de pe portalul instanțelor de judecată, se "Anulează deciziile BEC nr.67D/11.06.2024, nr.78D/14.06.2024,nr.93D/18.06.2024nr.94D/18.06.2024,nr.97D/18.06.2024şi nr.110D/18.06.2024. Obligă pârâtul (BEC - n.r.) să soluţioneze cererile reclamantului de renumărare a voturilor ce fac obiectul deciziilor anulate.". Citește și: Nici măcar extremiștii germani de la AfD nu-i vor pe Șoșoacă și Lazarus: nu vor fi primiți în grupul “Suveraniștilor“ Motivarea acestei decizii nu este disponibilă încă, a confirmat și avocatul REPER, Dragoș Popa. "Așteptăm motivarea, suntem foarte interesați de conținutul acesteia, mai ales că, potrivit presei, BEC urmează să facă recurs la această hotărâre", a spus Popa pentru DeFapt.ro. Renumărarea voturilor, cea mai probabilă interpretare Întrebat ce înseamnă formularea din minută "Obligă pârâtul (BEC - n.r.) să soluţioneze cererile reclamantului de renumărare a voturilor ce fac obiectul deciziilor anulate.", avocatul REPER a arătat că nu poate exista decât o singură interpretare. "Deciziile BEC anulate de instanță spuneau că cererile noastre de renumărare ale voturilor în anumite secții se resping întrucât . Câtă vreme instanța a anulat deciziile prin care nu se admitea renumărarea voturilor, logic este că permite renumărarea", a explicat Dragoș Popa. "Totuși, așteptăm motivarea hotărârii pentru a înțelege exact ce a dispus instanța", a adăugat avocatul. Voturile europarlamentare, renumărate în 13 județe Dacă, însă, Curtea de Apel chiar a dispus renumărarea voturilor în secțiile în care REPER consideră că au fost nereguli, situația devine explozivă. Astfel, prin Decizia 67D a BEC se respinge renumărarea voturilor la europarlamentare în nu mai puțin de 13 județe. "Am cerut renumărarea voturilor la europarlamentare din toate secțiile din 13 județe întrucât existau foarte multe indicii că voturile au fost înregistrate incorect în masă", a declarat avocatul Dragoș Popa. "Da, dacă Curtea de Apel a decis renumărarea voturilor, ar trebui să se renumere în toate secțiile din cele 13 județe", a completat Popa. Va fi recurs la Înalta Curte Deocamdată, însă, nu există motivarea hotărârii Curții de Apel. Când aceasta va fi disponibilă, BEC va face recurs, cel mai probabil. Recursul se va judeca la Înalta Curte. Chiar și dacă Înalta Curte va păstra decizia Curții de Apel, de renumărare a voturilor, tot mai există un pas pentru a modifica procesul-verbal aflat acum în vigoare pentru europarlamentare. "În acest moment, BEC are procesul-verbal final al voturilor pentru europarlamentare definitivat. Dacă se va ajunge la renumărătoare și aceasta va arăta că voturile au fost înregistrate eronat sau chiar fraudat, va trebui, cel mai probabil, să contestăm procesul-verbal final al europarlamentarelor", a încheiat Dragoș Popa, avocatul REPER.

Se vor renumăra voturi, spun judecătorii (sursa: Inquam Photos/Malina Norocea)
Eveniment

Se vor renumăra voturi, spun judecătorii

Se vor renumăra voturi, spun judecătorii. Curtea de Apel București a obligat BEC să dispună renumărarea buletinelor de vot din mai multe secții de votare pentru alegerile europarlamentare. Se vor renumăra voturi, spun judecătorii Deputații Oana Cambera și Andrei Lupu au câștigat în instanță, la Curtea de Apel București, în numele Partidului REPER anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central și renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe județe și secții de vot, inclusiv în controversata secție nr. 282 din Tunari din Ilfov, unde a votat deputata de Ilfov. Citește și: EXCLUSIV Organizatorii SAGA Festival au „tras țeapă” și companiei municipale Energetica: nu au plătit serviciile pentru amenajarea locurilor VIP de la ediția din 2022 de pe Arena Națională Curtea de Apel București a decis, vineri, anularea Deciziilor Biroului Electoral nr. 67D/11.06.2024, nr. 78D/14.06.2024, nr. 93D/18.06.2024, nr. 94D/18.06.2024, nr. 97D/18.06.2024 şi nr. 110D/18.06.2024 și să oblige Biroul Electoral Central să soluţioneze cererile de renumărare a voturilor pentru alegerile europarlamentare, conform cererii de chemare în judecată, formulată în numele Partidului REPER de deputații Oana Cambera și Andrei Lupu, cu sprijinul avocatului Dragoș Popa. Cazul secției 282 din Tunari, Ilfov "Am recâștigat astăzi în instanță un pilon al democrației: dreptul de a fi respectat votul oamenilor. În ultimele săptămâni, am primit peste 250 de sesizări din județe și secții diferite, foarte multe persoane care și-au făcut public votul, pentru că nu îl găseau pe procesul-verbal al secțiilor unde au votat. Secția nr. 282 din Tunari, Ilfov, este cazul cel mai cunoscut, de unde a început și procesul de sesizare, însă BEC ne-a respins toate cererile pe bandă rulantă, deși existau probe consistente, inclusiv declarații ale persoanelor în cauză. Justiția a făcut azi dreptate pentru toate aceste persoane și a hotărât să anuleze deciziile abuzive ale BEC. Este o situație fără precedent și vom continua pe mai departe efectuarea tuturor procedurilor legale pentru a ne asigura că va fi pusă în executare această decizie", a declarat deputata de Ilfov Oana Cambera. Ce surprize pot apărea Biroul Electoral Central este obligat prin decizia Curții de Apel să înceapă renumărarea buletinelor de vot în mai multe secții de votare din țară pentru alegerile europarlamentare. Acest lucru ar putea avea un efect direct asupra rezultatului final al alegerilor. "Astăzi, am reușit să punem frână încă o dată abuzurilor tuturor celor numiți să mimeze munca și democrația. În acest moment, mai multe secții din țară vor trebui să renumere voturile oamenilor și să-l respecte. Vor fi multe lucruri de explicat dacă de la zero ajungi la câteva zeci de voturi sau sute de voturi și va trebui să ne lămurim dacă acestea pot fi încadrate la erori umane sau rea-credință. Cu sprijinul domnului avocat Dragoș Popa, putem spune că astăzi am făcut un pas în respectarea opțiunii oamenilor", a declarat deputatul Andrei Lupu.

Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării Foto: Facebook Kelemen Hunor
Politică

Voturile pentru UDMR au explodat

110 voturi pentru UDMR într-o singură secție din Videle, oraș fără nici un maghiar, arată un document prezentat de deputatul USR Claudiu Năsui. Acestea reprezentau 12% din totalul voturilor de la acea secție. Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării O analiză a portalului maghiar de știri Transtelex arată că voturile pentru UDMR au explodat în județele din sudul țării. De exemplu, în Dolj, UDMR a avut 215 voturi în 2014, 1.477 în 2019 și 3.575 în 2024 - la alegerile pentru Parlamentul European. În acest județ, la recensământ doar 87 de persoane s-au declarat de etnie maghiară. În Gorj, voturile pentru UDMR au evoluat astfel: 442 - 2014, 938 - 2019 și 1.738 în 2024. La ultimul recensământ, în Gorj erau 114 etnici maghiari. În Prahova, de la 260 de voturi în 2014 s-a ajuns la 3.272 de voturi, în 2024. Claudiu Năsui a explicat, azi, și cum se fraudează voturile. Citește și: De ce refuză premierul Ciolacu să-și prezinte diploma de bacalaureat, deși susține că o are. Cum a absolvit studii post-universitare fără să aibă diplomă de licență Cum se fură voturile „Voturile pe hârtie se numără manual de oameni. Iar acei oameni sunt reprezentanții în secții ai partidelor politice. Asta este o muncă plătită cu ~1.400 lei pentru câteva zile de muncă. Unii o fac din convingere, dar mulți o fac evident pentru bani. Sunt peste 19.000 de secții de votare în toată țara. Deci partidelor le-ar trebui o mică armată pentru a acoperi tot. Armată pe care evident nu o au. Iar asta mai ales în zonele rurale unde primarul controlează aproape tot. Așa că ce se întâmplă? O negociere a partidului care poate numi reprezentați cu primarul din localitatea unde sunt secțiile de vot. Primarul primește faptul că alege oamenii pe care îi pune în secția de vot. Acei oameni iau o sumă bună pentru câteva zile. Iar partidul primește niște voturi garantate orice ar vota oamenii. Atunci când toți oamenii dintr-o secție sunt ai primarului, nici nu mai trebuie numărate voturile. Scriu pe procesul verbal direct numărul de voturi negociate. Și aia a fost. Așa ajunge un partid parlamentar să primească voturi chiar și acolo unde nu există niciun votant de al său. Pentru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) sau Biroul Electoral Central (BEC) nu contează voturile, contează procesele verbale prin care se consemnează număratul voturilor. Adică actele. AEP și BEC nu numără ei voturile. Doar consemnează ce s-a numărat în secțiile de vot. Iar dacă în acte scrie că partidul X a luat 100 de voturi și partidul Y a luat 200 de voturi, atunci așa e. Renumărarea este un caz excepțional destul de greu de obținut doar pentru anumite secții unde nu se închid chelie de control. Dar acelea se pot închide ușor într-o multitudine de feluri”, a explicat Năsui.

Voturi renumărate în două secții (S2) (sursa: Facebook/Radu Mihaiu)
Politică

Voturi renumărate în două secții (S2)

Voturi renumărate în două secții (S2). Voturile din secţiile 195 şi 265 se renumără, duminică de la ora 13,00, la Biroul Electoral Sector (BES) 2, care a respins renumărarea şi în celelalte 34 de secţii, însă USR a contestat această decizie şi aşteaptă rezultatul demersului său, a informat edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită (ADU). Voturi renumărate în două secții (S2) "Au aprobat renumărarea a două secţii: 195 şi 265; o fracţie infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secţiile unde PV-urile sunt falsificate. Citește și: Coldplay, încă o palmă pentru România: o singură postare, seacă, pe Facebook, cu numai o poză, doar despre al doilea concert. În cazul celorlalte țări – multiple postări, fotografii, video Nu vor să deschidă secţiile unde au existat buletine preştampilate motivând că ştiu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă. Cum? Asta nu mai explică nimeni... Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi", a scris edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, duminică, pe Facebook. El a anunţat, anterior, că reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită vor verifica aceste două secţii. "Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiţia va avea nevoie. Există cel puţin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să muşamalizeze frauda, mereu va exista justiţia care va putea să facă lumină", a mai adăugat Radu Mihaiu.

13 momente memorabile din campania electorală Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

13 momente memorabile din campania electorală

Campania electorală în 13 fotografii memorabile ale agenției Inquam: de la linșarea lui Nicușor Dan de către PSD și aliații săi la haosul bine organizat de la numărătoarea voturilor, care face ca numeroase semne de întrebare să planeze asupra acestui scrutin. Chiar dacă Biroul Electoral Central nu a finalizat centralizarea datelor, PSD a obținut o victorie comparabilă cu cea din 2016, întrucât va controla peste jumătate din primari și aproape două treimi din președinții de consilii județene. 13 momente memorabile din campania electorală Iată care au fost momentele surprinse de Inquam și care nu ar trebui uitate: PSD și aliații săi duc o campanie furibundă împotriva lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, acuzat că este corupt, kaghebist și securist. În fruntea celor care atacă: primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care visa să ajungă primar general Foto: Inquam/ George Calin 2) Coaliția PSD-PNL o propune pe Ramona Chiriac, șefa reprezentanței UE la București să deschidă listele de candidați la Parlamentul European. Aceasta se retrage chiar înainte de depunerea listelor. Pe locul I va fi fostul premier PSD Mihai Tudose. Foto: Inquam/ George Calin 3) După eșecul candidaturii lui Chiriac, încă un dezastru: medicul Cătălin Cârstoiu nu reușește să convingă alegătorii, iar Cristian Popescu Piedone are șanse reale să ajungă primar. Cârstoiu se retrage. Foto: Inquam/George Calin 4) PSD și PNL anunță că vor avea candidaturi separate la primăria Capitalei, iar Marcel Ciolacu o aruncă în cursă pe Gabriela Firea Foto: Inquam/ Octav Ganea 5) PNL îl trimite în bătălia cu Nicușor Dan pe ministrul Energiei, Sebastian Burduja, șeful PNL București. Candidatura sa se încheie cu un scor dezastruos, sub 8%. Foto: Inquam/ Octav Ganea 6) La țară, departe de atenția presei centrale, PSD duce o campanie ca pe vremuri, concentrată pe votul pensionarilor și a celor care se bucură de o masă gratuită. Inquam/George Calin Inquam/George Calin 7) Intenția de vot pentru Cristian Popescu Piedone, care părea că are șanse reale să ajungă primarul Capitalei, începe să se dezumfle după ce PSD și PNL își mobilizează electoratul în sprijinul propriilor competitori. Piedone încearcă disperat să-și schimbe imaginea de consumator de usturoi și trece la costum și cravată. Inquam/Octav Ganea 8) În plină campanie pentru locale, PNL începe să se concentreze puternic pe lansarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidențiale. Inquam/Octav Ganea 9) Seara zilei de 9 iunie: eșecul usturător suferit de Gabriela Firea este pe cale să îngroape victoria uriașă obținută de PSD în restul țării. Inquam/George Calin 10) Seara zilei de 9 iunie: Nicușor Dan, într-unul din rarele momente când pare cu adevărat relaxat. Inquam/Octav Ganea 11) Seara zilei de 9 iunie: eșec dur al Dreptei Unite Inquam/Bogdan Buda 12) Unul dintre puținii primari USR care își păstrează mandatul: Dominic Fritz. Inquam/Virgil Simionescu 13) Campania se încheie cu serioase suspiciuni de fraudare a alegerilor și pe fondul unui haos incontestabil, sesizat chiar și de PNL și Mircea Geoană. PSD refuză însă să-l schimbe pe dublul pensionar special Toni Greblă de la conducerea AEP. Inquam/Octav Ganea Citește și: Birourile Electorale refuză, invocând argumente puerile, să decidă renumărarea voturilor din secțiile pentru care există indicii grave de fraudă Bonus: pentru cei care doresc să-și amintească cel mai jalnic circ din campanie, rememorăm și campania AUR, cu scenete cu Vlad Țepeș. Inquam/George Calin

Saci cu voturi, desigilați ilegal (S1) (sursa: Facebook/Clotilde Armand)
Politică

Saci cu voturi, desigilați ilegal (S1)

Saci cu voturi, desigilați ilegal (S1). Primarul încă în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a depus o plângere penală după ce ar fi identificat membri PSD încercând să manipuleze buletine de vot. Saci cu voturi, desigilați ilegal (S1) "Am făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, domnul Alexandru-Constantin Enăchescu. A fost prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Citește și: Dezastrul USR/Dreapta Unită la alegeri, în date: doar 8,61% din voturi la Parlamentul European. Catastrofă și la locale, după numărătoarea parțială Își acopereau urmele. Așa vor PNL PSD să câștige. Prin fraudă. Și asta e doar una dintre dovezi. Să vă explic care a fost situația în secțiile de votare, ca să înțelegeți cine a controlat procesul electoral în Sectorul 1. În martie 2024, guvernul Marcel Ciolacu a dat o ordonanță prin care au fost rezervate locuri în toate secțiile de votare pentru UDMR și reprezentanții minorităților naționale. În Sectorul 1, USR a avut câte un reprezentant în toate cele 166 de secții, iar PMP în circa 90 de secții. În schimb, PSD, PNL, UDMR, minoritățile naționale, AUR au avut reprezentanți în toate secțiile, iar în câteva zeci de secții a fost și câte un reprezentant Pro România. În general, cu urna mobilă a mers reprezentantul PSD, în timp ce restul membrilor rămâneau în secțiile de votare. Urna mobilă la persoane fără discernământ Sunt multe nereguli reclamate în secțiile de votare din Sectorul 1, voi reveni pe parcursul acestei zile, iar BEC și AEP trebuie să le clarifice rapid. Vă dau un exemplu, la una din secțiile de votare din Sectorul 1 au trimis urna mobilă la mai multe persoane care nu au discernământ. Vom cere anularea voturilor strânse cu această urnă mobilă. Este un efort supraomenesc să apărăm fiecare vot. Dar o vom face. În numele democrației. PS: Marcele, vicierea rezultatelor electorale reprezintă un atentat direct la democrație! Matematica nu minte. Și voi demonstra unei națiuni întregi că tu nu te pricepi deloc la matematică. Tu doar minți și furi.", a scris Armand pe Facebook.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră