sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: vlad voiculescu

9 articole
Politică

Vlad Voiculescu, atac neobișnuit de brutal la Gândul, România TV și Realitatea TV: „Niște vidanje”

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu a lansat atac neobișnuit de brutal la adresa Gândul, Romania TV și Realitatea TV: „Niște vidanje ordinare”, a sscris el pe Facebook. Voiculescu a reacționat la acuzațiile că ar fi cumpărat o vilă de lux fostei sale partenere, cu care are un copil. Citește și: VIDEO Andrew Tate, prieten în viața reală cu Donald Trump Jr, cu care se întâlnea când putea călători. Acum, cei doi mențin legătura online Vlad Voiculescu, atac neobișnuit de brutal „Gândul, Romania TV și Realitatea TV sunt pur și simplu niște vidanje ordinare. Iar cei care scriu măscări despre mine, despre familia mea și în general despre oricine i-a deranjat vreodată pe șefii sau patronii lor nu ar trebui să se mai amăgească vreodată recomandându-se ca jurnaliști în fața familiei, prietenilor sau altcuiva. Materia cu care lucrează ei nu este adevărul sau informația. Materia cu care lucrează ei este rahatul, mizeria, minciuna sfruntată pe care o aruncă asupra altora printre dinții cu care rânjesc murdar, ei și invitații lor care se complac să rânjească știind foarte bine ce se întâmplă. Da, Laura, mama copilului meu și cu mine suntem despărțiți. Ea a găsit o casă iar eu am ajutat cu jumătate din bani. Nu este o "vilă de lux", e o casă de 111 mp într-o stare absolut jalnică. Evident, nu este vila aia imensă pe care o arată ei în fițuică sau la tv.   A costat 77.500 euro (partea mea) - tocmai pentru că este într-o stare jalnică, nu a costat "milioane de euro", cum au mâncat ei rahat la tv. Este cumpărată cu banii din declarația mea de avere și banii de salariu. Nu din "surse necunoscute", cum au mâncat ei rahat la tv.   Nu e plătită dintr-un "cont secret din Austria", ci dintr-un simplu cont de salariu deschis în urmă cu 16 ani, cont care apare în toate declarațiile mele de avere din 2015 până astăzi. Informația de mai sus - nu rahatul aruncat de ei - va fi desigur în următoarea mea declarație de avere. Declarația de avere se face anual, următoarea la 15 iunie.   Acum îmi dau seama că am jignit vidanjele. Acelea scot rahatul. Voi - Gandul, Realitatea, RTV - îl aruncați asupra oamenilor pe care vreți să îi murdăriți. Murdari sunt șefii și patronii voștri. Murdare sunt interesele lor iar voi sunteți doar instrumentele. Voi sunteți doar tulumbele de la vidanje care în loc să aspire rahatul, îl împrăștiați printre dinți la tv”, a scris Voiculescu pe Facebook.   

Vlad Voiculescu, atac neobișnuit de brutal la Gândul, Romania TV și Realitatea TV
Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD Foto: Facebook
Politică

Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD

Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD în Consiliul General al Municipiului București (CGMB): el a spus, pentru DeFapt.ro, că, datorită negocierilor dificile cu PNL, care ar avea pretenții prea mari, ia în calcul această variantă. Citește și: Ciolacu evită să spună dacă a cazat-o pe Docuz în vila Guvernului: la întrebarea lui Ciucă, răspunde că SPP nu are evidența vizitatorilor Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD Europarlamentarul a confirmat această discuție după ce DeFapt.ro a aflat că, într-o ședință a USR București, Vlad Voiculescu ar fi afirmat, vorbind despre viitoarea alianță din CGMB: „Și care-i problema cu PSD?”. Potrivit surselor DeFapt.ro, majoritatea celor din conducerea USR București ar înclina spre o alianță cu PNL, așa cum a fost și în perioada 2020-2024. UPDATE 11.59: Vlad Voiculescu a revenit după publicarea acestui articol și a rugat să consemnăm faptul că nu a spus „niciodată” aceste cuvinte: „Și care-i problema cu PSD?”. „Nu am pronunțat niciodată aceste cuvinte. Sunt un milion de lucruri in neregulă cu PSD”, a spus el. Voiculescu a precizat că, în orice caz, viitoarea majoritate din CGMB va fi decisă abia după alegerile parlamentare și prezidențiale, când se va ști situația politică a tuturor formațiunilor din acest consiliu. Europarlamentarul, care ocupă funcția de președinte al USR București, a arătat că liberalii îi trimit propuneri de negociere „prin terți” și ar vrea „să așeze ei masa”. El a amintit, în acest context, că PNL are doar șapte mandate, în timp ce Alianța Dreptei Unite (ADU) - compusă din USR, Forța Dreptei și PMP - are 17 consilieri. Vlad Voiculescu a afirmat că ADU va acționa unitar în CGMB. Majoritatea membrilor CGMB au depus jurămânul la 29 octombrie. PSD are 16 membri, USR - 13, PNL - 7, PUSL - 4, AUR - 5, REPER - 4, PMP - 2, Forţa Dreptei - 2. „Acesta este lucrul pe care mi-l doresc, ca în Consiliul General să existe o alianţă de partide de dreapta şi ea să corespundă cu o alianţă naţională de partide de dreapta. Însă, din informaţiile - nu m-am interesat neapărat, nu am avut neapărat conversaţii săptămânile acestea cu liderii naţionali ai partidelor - din ce văd în spaţiul public pare că nu se concretizează această alianţă şi îmi pare rău”, a declarat Nicușor Dan la 5 septembrie.

Nereguli la votul privind listele de candidați USR la București
Politică

Nereguli la votul privind listele de candidați USR

Fostul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză nereguli la votul privind listele de candidați USR la București. Fostul europarlamentar USR Cristian Ghinea a fost ales pentru a ocupa poziția a II-a pe listele pentru Senat, această poziție fiind eligibilă. Citește și: Cum a prosperat firma lui Cristian Ghinea pe spinarea subvenției primite de USR la buget Organizația USR din București este condusă de Vlad Voiculescu, cel care a organizat aceste alegeri controversate. Nereguli la votul privind listele de candidați USR „Ne-am trezit în buza conferinței că totul a fost decis și agreat de celelalte cinci sectoare. Sistemul de vot din conferință, dar mai ales ordinea de listă fuseseră stabilite dinainte. Din cauza asta, delegații sectorului 2 au decis să boicoteze conferința", a declarat Radu Mihaiu. Citește și: Marcel Ciolacu vrea să-l ierte pe prietenul său Robert Negoiță de datorii de circa 200 de milioane de lei către stat prin efectul amnistiei fiscale anunțate de premier Potrivit procesului verbal al conferinței USR București, doar 40 de persoane au votat, din 50. Ghinea a obținut 38 de voturi. Lista de candidați USR pentru Senat este deschisă de: Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Ștefan Pălărie și Violeta Alexandru. La Camera Deputaților vor candida Claudiu Năsui, Cristina Prună, Radu Mihaiu, Diana Buzoianu, Diana Stoica și Oana Țoiu. G4Media a scris că „Clotilde Armand, care a pierdut în 9 iunie alegerile pentru Primăria Sectorului 1, a fost trimisă în judecată în aprilie de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

PSD, obligat să-i plătească lui Vlad Voiculescu daune morale de 25.000 de euro  Foto: Facebook
Politică

PSD, obligat plătească lui Vlad Voiculescu daune 25.000 de euro

Nici AUR sau Șoșoacă nu au pățit așa ceva: PSD, obligat să-i plătească lui Vlad Voiculescu daune morale de 25.000 de euro pentru calomniile despre achizițiile de vaccinuri din perioada pandemiei. Citește și: De ce Sorin Grindeanu este direct responsabil de dezastrul din Transporturi: de la haosul de pe Otopeni și de la Tarom, la CFR-ul falit și închiderea haotică a Văii Oltului În plus, PSD este obligat să șteargă aceste afirmații calomnioase de pe Facebook și Telegram. PSD, obligat să-i plătească lui Vlad Voiculescu daune morale de 25.000 de euro “Pentru minciunile oribile la adresa mea - cele cu „miliardul furat din vaccinuri” - PSD este obligat de instanță să îmi plătească ?????̆?????? ?̂? ??????? ?? ??.??? ?? ???? cu titlul de daune morale. Mai mult, instanța obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook și să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicații de circulație națională, pe site-ul pârâtului PSD și pe rețelele se socializare Facebook și Telegram“, a scris Voiculescu, pe Facebook. “În ultima jumătate de an, aceste atacuri ale PSD și PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate împotriva mea. Am sesizat instanțele de judecată cu privire la acest fapt, iar Tribunalul București a sancționat comportamentul PSD și afirmațiile de genul „omul cu miliardul”, „tunul de 1 miliard de euro”, „i-a închis în case pe români ca să poată fura”, „penal”, „infractor”, obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale și la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii“, a mai afirmat fostul ministru al Sănătății.

Firea relansează ideea „Spitalului Metropolitan” Foto: Inquam/Ilona Andrei
Eveniment

Firea relansează ideea „Spitalului Metropolitan”

Candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, relansează ideea „Spitalului Metropolitan”: în 2020, tocase 3,5 milioane de euro pe un proiect care nu respecta prevederi pentru siguranţă la incendiu. Citește și: Atenție, mai sunt cinci zile: totul despre declarația unică ANAF și noile modificări. Explicații de la Ministerul de Finanțe În martie 2021, Spotmedia arăta că pentru studiul de fezabilitate al spitalului, întocmit de Trustul de Clădiri Metropolitane, se plătiseră 17.108.673 lei, adică aproape 3,5 milioane de euro. Firea relansează ideea „Spitalului Metropolitan” „La zece zile după ce Gabriela Firea inaugura lucrările la Spitalul Metropolitan din Pipera, pe șantier bate vântul. Luni dimineață, nici un muncitor și nici un utilaj. La prânz, după întrebările adresate de G4Media, au apărut 5 muncitori, 2 roabe și un excavator”, scria G4Media, în iulie 2020. Însă criticile cele mai punctuale au venit de la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a desființat proiectul acestui spital într-o postare pe Facebook, în decembrie 2019. „Conceptele de organizare a unităţilor spitaliceşti din RSR” „A. Vă lipseşte un document esenţial pentru începerea oricărui demers de acest fel numit Analiză a Necesităţilor. Această trebuie să fie bazată pe numărul total al locuitorilor din zona de influenţă, structura de vârstă, determinarea celor mai frecvente boli pe grup de vârstă, calculul numărului necesar de paturi în funcţie de cazuistică şi durata medie de spitalizare, durata medie a intervenţiilor chirurgicale, etc. Orice demers care nu porneşte de la necesităţile pe care doreşte să le rezolve e vânare de vânt şi rezultatul va fi suboptim pentru contribuabili şi pacienţi. Apropo, toate astea ar trebui făcute împreună cu Ministerul Sănătăţii, aşa cum v-am propus în vara lui 2016, dacă va mai amintiţi întâlnirea noastră - singura. Au trecut 3 ani şi jumătate… vin alegerile… şi acum veniţi cu asta? Oare vă este puţin ruşine? B. Cine a pregătit proiectul - apropo, va invit să faceţi publice documentele - pare a fi rămas ancorat în conceptele de organizare a unităţilor spitaliceşti din RSR (şi tot lagărul sovietic) din anii ‘70-’80. (...) C. Lipsa oricărei idei de fluxuri şi căi de acces diferenţiate. Pentru ştiinţa dumneavoastră, chiar dacă „Centrele Medicale” sunt organizate descentralizat, din motive economico-constructive‚ acestea trebuie să dispună de o zona de „tehnologie avansată”, respectiv un centru de diagnosticare şi tratament, care este accesibil atât pacienţilor spitalizaţi cât şi celor din ambulatoriu, având căi de acces şi fluxuri diferenţiate. Nu este cazul în ceea ce propuneţi dumneavoastră. Iar riscurile de ambuteiaje, de primire întârziată a pacienţilor cu afecţiuni grave ce vor porni de la această chestiune este enorm. Nu ne binecuvântaţi şi aici cu vreo #revolutieintrafic. D. Organizarea funcţională propusă este fragmentată ceea ce va duce la creşterea timpului de deplasare a pacienţilor, la întârzieri în furnizarea serviciilor, imposibilitatea asigurări conectivităţii interdisciplinare, la utilizarea ineficientă a resurselor şi implicit la creşterea costurilor. E. Nu respectăţi nici măcar distanţele de siguranţă şi alte prevederi pentru siguranţă la incendiu. Într-un spital. În ceea ce ar trebui să devină cel mai important spital al Bucureştiului. Organizarea între secţiile de Spitalizare Continuă, la fiecare nivel, a unui bloc operator (dedicat fiecărei secţii), este nepotrivită din punct de vedere funcţional. Acest model restrânge/elimina flexibilitatea şi conectivitatea interdiciplinare, ducând la dublări de circulaţii, funcţiuni, servicii.... Iar din punct de vedere constructiv induce costuri suplimentare nejustificate. (...) F. Subdimensionarea unităţii de primiri urgenţe şi a ambulatorului nu va fi rezolvată de heliport. Sunt interferenţe majore între fluxurile utilizatorilor (pacienţi, vizitatori, personal medical) generate de zonarea şi dimensionarea deficitară a funcţiunilor (unitatea de primiri urgenţe, ambulatorul...sunt subdimensionate). (...) G. Şi aş mai putea continua cu marile carenţe pe care echipa mea de specialişti (care repet, au făcut spitale reale în ţările vestice, nu PDF-uri pe care să le prezinte primarul) le-a identificat: - Disfuncţii minore în organizarea secţiilor de Spitalizare Continuă.- Disfuncţii majore în organizarea Secţiei de Obstetrică şi Neonatologie, AŢI Neonatologie, Oncologie- Organizarea, la nivelului subsolului 1, a fluxurilor de marfuri este inexistenta”, a arătat fostul ministru al Sănătății. „Faceţi spitale cum a făcut PSD-ul dintotdeauna: din gură, în conferinţe de presă, în campania electorală”, i-a mai reproșat lui Firea Vlad Voiculescu.

Voiculescu dă vina pentru achizițiile de vaccinuri pe Cîțu, Baciu și Valeriu Gheorghiță Foto: Facebook
Eveniment

Voiculescu arată spre Cîțu, Baciu și Gheorghiță

Într-o intervenție la Antena 3, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu (USR) arată spre Cîțu (PNL), Baciu (președintele CNAS) și Valeriu Gheorghiță (directorul spitalului SRI) în scandalul supra-achizițiilor de vaccinuri anti-covid Citește și: FOTO Cine este feblețea lui Ciolacu, ale cărei legături cu statul încep să apară: poza seminud la 17 ani, s-a măritat cu Robert Negoiță la 22 de ani, iar la 27 de ani cu „Mădălin de la Giurgiu” Antena 3 a subliniat că Voiculescu „a refuzat să îi acuze explicit pe Baciu, Gheorghiță și Cîțu”, dar a subliniat că „responsabilitățile rămân". Baciu, Cîțu și Gheorghiță Voiculescu arată spre Cîțu, Baciu și Gheorghiță „Ce vă pot eu spune foarte clar - și am spus-o de vreo 100 de ori până acum, dar o repet până la a mia oară - este că toate contractele au fost semnate de către CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), de reprezentantul CNCAV (Valeriu Gheorghiță, ulterior de Andrei Baciu, n.r.), cu mandat de la premierul Cîțu. Ministerul Sănătății și eu personal nu eram implicați nici la nivel de decizie, eu nici măcar nu eram informat. Deci, contractele, și dacă citiți referatul procurorului, se spune foarte clar, contractele erau semnate cu acordul premierului, numai cu acordul premierului, fără acordul meu. Mai târziu, veneau la mine acele fișe de comandă, care erau o chestiune administrativă”, a spus fostul ministru al Sănătății, citat de Antena 3. Document în care Gheorghiță și Baciu mai cer opt milioane de vaccinuri Potrivit relatării Antenei 3, el a citat un document din dosar în care președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, și Andrei Baciu (secretar de stat în Ministerul Sănătății, succesorul lui Gheorghiță la CNCAV) i-au solicitat premierului de atunci, Florin Cîțu, să analizeze oportunitatea achiziționării suplimentare a peste 8 milioane de doze de vaccin. Memorandumul respectiv, trimis în ianuarie 2021, a fost aprobat de Cîțu în luna februarie, același an. „Eu nu consider vinovat pe nimeni. Eu consider că cei care au fost responsabili sunt și acum responsabili. Nu se poate schimba responsabilitatea pentru că au trecut doi ani și jumătate de atunci (...) Repet, nu a fost niciodată decizia mea dacă să cumpărăm o cantitate anume de doze de vaccin sau altă cantitate. Niciodată n-a fost asta decizia mea. Într-un mod ironic, mă regăsesc în situația de a spune ceva în favoarea lui Florin Cîțu. Nu cred că mă puteți bănui de vreo simpatie deosebită pentru dumnealui. Dar România nu este nici măcar în primele, este sub media europeană la nivelul de vaccinuri achiziționate”, a mai afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, cercetat în dosar DNA (sursa: Facebook/Vlad Voiculescu)
Eveniment

Vlad Voiculescu, cercetat în dosar DNA

Vlad Voiculescu, cercetat în dosar DNA. România a fost păgubită cu peste un miliard de euro în urma achiziției în plus a 52.805.690 de doze de vaccin Pfizer și Moderna. Vlad Voiculescu, cercetat în dosar DNA Principalii vinovați indicați de Direcția Națională Anticorupție sunt fostul premier liberal Florin Cîțu, împreună cu foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Procurorii anticorupție au cerut încuviințarea Senatului și Președintelui României pentru începerea urmăririi penale împotriva celor trei politicieni. Citește și: Un judecător de la Târgu Mureș are sute de dosare pe care nu le-a închis, unele au zăcut peste doi ani. Câștiga 20.000 de lei pe lună, iar CSM nu i-a făcut, practic, nimic Anchetatorii l-au scăpat printre degete pe deputatul liberal Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, care nu a activat clauza „opt-out” prin care statele membre ale Uniunii Europene aveau posibilitatea să decidă ce cantitate de vaccinuri să cumpere. "Abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave" Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a cerut încuviințarea Senatului și Președintelui României pentru a începe urmărirea penală împotriva senatorului liberal și fost prim-ministru Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Citește și: Sute de ventilatoare, sute de mii de halate și milioane de teste COVID, în stocurile IGSU, după achiziții exagerate decise de Arafat. Avansuri de milioane de euro, produse nerecepționate Cei trei politicieni vor fi cercetați pentru „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”. Procurorii susțin că, la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre. Buba: clauza de opt-out Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre. „De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de "opt-out", astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite”, potrivit DNA. Ce nu spune DNA este faptul că, la data de 17 iunie 2020, ministerul Sănătății era condus de liberalul Nelu Tătaru, cel care avea atunci obligația să activeze clauza. Dacă ministrul Nelu Tătaru activa clauza „opt-out” până la data de 22 iunie 2020, România nu mai era obligată să cumpere mai multe vaccinuri decât avea nevoie. Paguba: 1.005.498.687 euro + TVA Din comunicatul de presă al DNA rezultă că se fac cercetări cu privire doar la modalitatea în care, în perioada ianuarie - mai 2021, cei trei politicieni au contractat un număr mai mare de doze de vaccin Pfizer și Moderna „cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”. „Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, precizează DNA. Voiculescu: Era decizia comitetului de vaccinare Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, susține într-o postare pe Facebook că este nevinovat pentru că „vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu”. În plus, spune Vlad Voiculescu, alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației. Voiculescu acuză "ingerințele politicului în Justiție" „Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii. Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”, potrivit lui Voiculescu. Acesta atrage atenția asupra faptului că ancheta DNA a fost declanșată înainte de începerea campaniei electorale. „Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, se apără Vlad Voiculescu. 7.270.445 de doze de vaccin expirate La solicitarea DeFapt.ro, Ministerul Sănătății a transmis că, de la începutul pandemiei până în august 2023, au fost „livrate și contractate de către Comisia Europeană, pentru România un număr de 35.455.180 de doze” de vaccin. Suma achitată de România pentru dozele de vaccin este de peste 2,378 miliarde lei. Întrebat ce sumă de bani mai trebuie să plătească România pentru vaccinurile contractate, ministrul Alexandru Rafila a transmis că „ministerul Sănătății își menține decizia de a nu achiziționa dozele aferente anului 2023 și este în proces de negociere cu producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană”. Mai mult, potrivit răspunsului transmis de MS, România avea 7.270.445 doze de vaccin expirate în septembrie 2023. „Dozele de vaccin expirate se casează și se distrug de către Direcțiile de Sănătate Publică, în conformitate cu procedurile și legislația în vigoare”, a mai transmis ministerul.

Gașca pesedistă susținută de USR București în fruntea spitalelor Capitalei; Oana Sivache și Cristian Plută, alături de Raed Arafat Foto: Facebook
Eveniment

Gașca pesedistă susținută USR spitalelor Capitalei

Gașca pesedistă susținută de USR București, condus de Vlad Voiculescu, în fruntea spitalelor din București: directoarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, este o traseistă provenită din PSD și UNPR, iar directorul general adjunct, Cristian Plută, a fost propulsat la conducerea instituției de către Gabriela Firea. Potrivit surselor DeFapt.ro, denunțătoare în dosarul DNA care-l vizează pe Plută este Oana Gabriela Sivache. Citește și: Pe cine a plasat USR în fruntea spitalelor din Capitală: o traseistă PSD-UNPR, cu facultate absolvită la 30 de ani, la celebra „Spiru Haret”. Acum, ea îl glorifică pe Vlad Voiculescu Viceprimarul USR Horia Tomescu a preluat, în primăvara anului 2022, „coordonarea executivă 100%” a ASSMB - potrivit propriilor declarații, într-un interviu pentru site-ul administrație.ro. Viceprimarul Tomescu și Vlad Voiculescu În aprilie 2023, Tomescu a sugerat, într-un mesaj intern către USR, că a fost forțat de „USR București” - condus de Vlad Voiculescu, să o plaseze pe Sivache la conducerea ASSMB. Mesajul lui Horia Tomescu Gașca pesedistă susținută de USR București în fruntea spitalelor Capitalei Plută a fost vizat, luni dimineață, de perchezițiile DNA, în legătură cu fapte de corupție la ASSMB. Acesta este cercetat pentru luare de mită, pentru că ar fi primit mită în două tranșe, o dată 20.000 de euro, a doua oară peste 300.000 de lei pentru acordarea de contracte de achiziții ASSMB este în subordinea directă a lui Horia Tomescu, viceprimarul USR al Capitalei. „În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi în funcția de director general al ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache (…) Îi urez succes doamnei Oana Sivache în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USRPLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”, se lăuda, pe Facebook, viceprimarul Horia Tomescu, la 24 aprilie 2023. Oana Sivache a luat bacalaureatul în 1998, dar a terminat facultatea – Finanțe, la celebra universitate Spiru Haret – în 2010. În 2009, când era încă studentă, la circa 29 de ani, era operatoare „validare date” la o bancă din Târgoviște. Ea a fost membră a PSD și a UNPR. Însă, în 2020-2021, apare în compania lui Vlad Voiculescu și postează, pe Facebook, fotografii în care apare alături de acesta și de copilul său. Oana Sivache și Vlad Voiculescu Foto: Facebook Plută, avere impresionantă în doi ani Directorul adjunct al ASSMB Cristian Plută era director economic la această instituție în 2017. Potrivit declarației de avere, nu avea nici o locuință și nici un teren. În 2021 și 2022, cumpără sau moștenește trei terenuri și două case în București. Un CV al lui Plută este de negăsit. Citește și: Șoferul drogat care a ucis la 2 Mai a fost eliberat de polițiști în noaptea tragediei pentru că petrecea cu odrasle de oameni importanți din Constanța, susține șeful sindicatului polițiștilor Europol O altă afacere controversată a ASMMB din mandatul de director de investiții a lui Cristian Plută a fost acordarea, în 30 septembrie 2020, prin negociere fără publicare prealabilă, a unui contract de aproape două milioane de euro firmei Eco Green Light. În schimbul a 8.056.438,16 lei (aproximativ 2 milioane de euro), firma se angaja să execute "lucrări de reparații curente la Pavilionul E din cadrul Spitalului Clinic Colentina". Eco Green Light este fosta societate comercială Mr. Pink Beverages, specializat în producerea și distribuția de băuturi răcoritoare. Despre această afacere a scris ziare.com.

Pe cine a plasat USR în fruntea spitalelor din Capitală (sursa: Facebook/ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București)
Eveniment

Pe cine a plasat USR în fruntea spitalelor din Capitală

Pe cine a plasat USR în fruntea spitalelor din Capitală: o traseistă PSD-UNPR, cu facultate absolvită la 30 de ani, la celebra „Spiru Haret”, Oana Gabriela Sivache. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Pe cine a plasat USR în fruntea spitalelor din Capitală „În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi în funcția de director general al ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache (...) Îi urez succes doamnei Oana Sivache în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USRPLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”, se lăuda, pe Facebook, viceprimarul Horia Tomescu, acum două zile. ASSMB este structura care administrează cele 19 spitale subordonate Primăriei Capitalei. Oana Sivache a fost consiliera viceprimarului Tomescu și, anterior, a lucrat la ASSMB, dar este greu de înțeles, din CV-ul ei, ce o califică să conducă 19 spitale subordonate ASSMB și 598 cabinete școlare de medicină generală și stomatologie. Potrivit unui CV publicat pe site-ul Societății de Transport București (STB), unde Sivache a fost plasată, în noiembrie 2022, în consiliul de administrație, ea a luat bacalaureatul în 1998, dar a terminat facultatea - Finanțe, la celebra universitate Spiru Haret - în 2010. În 2009, când era încă studentă, la circa 29 de ani, era operatoare „validare date” la o bancă din Târgoviște. După facultate a lucrat la compania de apă din Târgoviște și apoi, din decembrie 2017, la ASSMB, în București. În 2018, a dat un examen la ASSMB, pentru o funcție de șef serviciu, dar a picat cu nota 4. Sivache descoperă USR Din 2021, a fost preluată în funcția de consilier la cabinetul viceprimarului Horia Tomescu, dar presa speculează că ea a fost susținută de Vlad Voiculescu, președintele USR București. De altfel, pe pagina ei de Facebook apar fotografii cu Vlad Voiculescu, în care ea îi urează „La mulți ani” liderului USR. „Vlad Voiculescu a fost ales președinte al USRPLUS București!Contează să fii cel mai bun… ???Viitorul pentru București începe de acum! Felicitări , Vlad Voiculescu!”, scria ea, în septembrie 2021. Oana Sivache și Vlad Voiculescu Foto: Facebook În martie 2022, fusese promovată director adjunct al ASSMB. Citește și: Salariul scandalos al managerului spitalului municipal din Mangalia. Acesta este spitalul unde, în ianuarie, un tânăr a murit de peritonită, fiindcă medicul a amânat operația În 2015, Gazeta Dâmboviței scria că Oana Sivache, fost vicepreședinte al TSD Dâmbovița, unde activase din 2008, s-a înscris în UNPR. Sivache era considerată o apropiată a fostului baron PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării. Oana Sivache, ca o floare

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră