duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: venit

3 articole
Economie

Pensie mărită cu venituri nepermanente (adeverințe)

Pensie mărită cu venituri nepermanente (adeverințe). Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a detaliat recent ce adeverințe sunt necesare pentru recalcularea pensiilor în baza Legii nr. 360/2023, care este aplicabilă începând cu 1 septembrie 2024. Pensie mărită cu venituri nepermanente (adeverințe) Noutatea majoră introdusă de această lege este că permite includerea în calculul pensiei a veniturilor și sporurilor nepermanente, pentru care s-a plătit contribuția la asigurările sociale, dar care nu au fost luate în considerare la calculul inițial al pensiei. Citește și: Finanțarea panourilor solare pentru casă poate fi obținută mai ușor de la stat, a fost eliminată obligativitatea unui aviz Conform CNPP, pentru adeverințele emise înainte de 1 septembrie 2024, se aplică modelul de adeverință din Ordinul ministrului muncii nr. 487/2021. Pentru adeverințele emise după această dată, trebuie utilizat modelul din anexa nr. 6 a Legii nr. 360/2023. De asemenea, adeverințele eliberate înainte de 18 iunie 2021 pot fi utilizate pentru recalcularea pensiei, chiar dacă nu respectă exact formatul prevăzut de lege, cu condiția să conțină informațiile necesare conform modelelor menționate. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pensie mărită cu venituri nepermanente (adeverințe) (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Când depun pensionarii adeverințele de venit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Când depun pensionarii adeverințele de venit

Când depun pensionarii adeverințele de venit. Noua lege a pensiilor (nr. 360/2023), intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, îi ajută pe pensionari să își crească pensiile, luând în calcul venituri care nu erau incluse înainte. Când depun pensionarii adeverințele de venit Este vorba despre venituri nepermanente (printre care sporuri, prime, al 13-lea salariu, pentru care s-au achitat contribuții de asigurări sociale). Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor În această etapă se recalculează pensiile celor care au depus adeverințe de venit până la 31 august 2024, care atestă veniturile nepermanente obținute înainte de aprilie 2001. De asemenea, sunt recalculate acum și pensiile celor care au lucrat în Cooperative Agricole de Producție (CAP). Este important de știut că adeverințele de venit pot fi depuse oricând. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Regii bugetarilor - 14.000 de euro lunar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Regii bugetarilor - 14.000 de euro lunar

Regii bugetarilor - 14.000 de euro lunar. Cei doi ieşeni din cadrul Curţii Constituţionale se pot considera regii bugetarilor din România. Regii bugetarilor - 14.000 de euro lunar Preşedintele CCR, Marian Enache, şi judecătorul Iulia Scântei ridică 20-30.000 de lei lunar numai din salariu. Leafa de judecător constituţional nu este, însă, singura sursă de venituri şi nici măcar cea mai importantă. Citește și: Judecătorii cer să fie lăsați să muncească până la 70 de ani! Se întâmpla însă în 1932 Indemnizaţia de judecător a lui Enache este depăşită de veniturile din pensii, care au totalizat anul trecut 438.965 lei. Citește și: EXCLUSIV Statul a cumpărat un parc eolian cu 15 milioane de euro, dar nu are drept de proprietate pentru că acesta e ipotecat în favoarea vânzătorului. Tranzacția, la notariatul judecătoarei CCR Scântei Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră