duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: uși

3 articole
Eveniment

Cum construiește statul român un spital nou

Cum construiește statul român un spital nou: la Botoșani, lifturile nu aveau sisteme de siguranță, iar căldura nu ajungea în toată clădirea. Citește și: O fostă casieră de la Autobaza București, cu facultate făcută după 30 de ani, plasată de Grindeanu să conducă un spital cu 318 paturi. Managerul spitalului are un salariu consistent Aceste probleme la noua clădire din cadrul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” au fost descoperite acum, fiindcă inițial se constatase că ușile sunt prea mici și nu permit manevrarea facilă a paturilor, iar pereții nu au compoziția prevăzută în proiect. La spital se lucrează din 2019. Oficial, procedura de recepție a început în august 2022. Investiția este de circa 16 milioane de lei. Cum construiește statul român un spital nou Compania Națională de Investiții (CNI) gestionează acest proiect, iar firma care repară problemele lăsate de precedentul constructor nu reușește să obțină de la CNI banii necesari, arată Botoșaneanul. „Printre altele, a ieșit la iveală faptul că ușile sunt prea mici și nu permit manevrarea facilă a paturilor, iar pereții nu au compoziția prevăzută în proiect. CNI ar fi trebuit să execute practic garanția bancară și să refacă lucrarea cu firma care a câștigat licitația, numai că agentul economic respectiv a dat faliment. În aceste condiții, CNI a organizat o nouă achiziție publică pentru desemnarea unei alte societăți comerciale care să efectueze intervențiile necesare. La prima licitație nu s-a înscris nimeni, la a doua s-a declarat un câștigător. Problemele nu s-au oprit însă aici. Firma, care a intrat pe șantier în luna mai a acestui an, a refăcut respectivele neconformități, dar a descoperit altele. Citește și: Considerată iubita lui Dumitru Buzatu, șefa de cabinet cu 31 de ani mai tânără îi administrează președintelui CJ Vaslui firma de prășit și fân Iar aceste ultime nereguli nu erau prevăzute în caietul de sarcini și implică deci costuri suplimentare”, scrie Botoșaneanul. „Lifturile sunt, dar nu aveau, cred, toate sistemele de siguranță instalate. Mai aveau la sistemul de termoficare o problemă, știu că la o parte din spital nu ajungea agentul termic și trebuiau să schimbe ceva. Nu era ceva mult de făcut, undeva nu era făcută o îmbinare corect”, a afirmat Cătălin Dăscălescu, manager Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe".

Cum construiește statul român un spital nou Foto: Botosaneanul
Primarul sucevean implicat într-un accident grav a fugit Fotomontaj: Glasul Sucevei
Politică

Primarul sucevean implicat într-un accident grav a fugit

Primarul sucevean din comuna Satu Mare, care a montat uși în loc de obloane la ferestre, a fost implicat, miercuri, într-un accident grav: Toader Andrei Lavric (PSD) a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar. Șoferul s-a ales cu mai multe coaste rupte. Primarul sucevean implicat într-un accident grav a fugit După accident, el a părăsit locul faptei, relatează Glasul Sucevei. Polițiștii au mers atât acasă la primar, cât și la cea a părinților săi, în speranța că îl vor găsi, însă în zadar. Mașina suspectă că ar fi fost implicat în accident era parcată în curtea acestuia. Deși au strigat la poartă și au pornit sistemul acustic de pe autospecialele de poliție, nu au primit niciun răspuns. Autoritățile au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și au continuat să patruleze tot restul nopții în încercarea de a-l găsi pe primar pentru a-i lua o declarație. Nu este prima oară când primarul PSD dispare. În 7 iunie 2021, el a părăsit primăria și, probabil, țara, după ce a băgat în spital un consilier USR. Consilierul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Rădăuţi, pentru că ar fi suferit un traumatism cranian şi contuzie de coloană lombară. Primarul s-a întors pe 23 iunie, când a depus o cerere de concediu retroactivă. În ianuarie 2023, imaginile cu şcoala din satul Țibeni, comuna Satu Mare, au devenit virale pe internet: unitatea de învăţământ, recent reabilitată, avea la ferestre uşi, cu clanţe pe ambele părţi, în loc de obloane. Citește și: Îngrijorare în Ucraina: Rusia pregătește o ofensivă masivă. Kremlinul are 320.000 de soldați pe front, dublu față de forța inițială. „Cred că a început”, spune un comandant ucrainean „Dorel loveşte din nou, de data asta în Suceava, la Ţibeni”, au scris internauţii care distribuie masiv imaginile în care se vede cum, la şcoala din satul Ţibeni, comuna Satu Mare, judeţul Suceava în loc de obloane au fost montate uşi din PVC care au clanţe atât pe interior, cât şi pe exterior, inclusiv cele de la etaj.

Dezvoltator imobiliar, apartamente în uscător (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Dezvoltator imobiliar, apartamente în uscător

Dezvoltator imobiliar, apartamente în uscător. Un dezvoltator imobiliar a fost obligat să astupe câteva geamuri şi să scoată din ţâţâni nişte uşi. Blocul construit de acesta pe o palmă de pământ pe strada Florilor, în zona Arcu din Iași, nu este prevăzut nici cu balcoane, nici cu uscător. Dezvoltator imobiliar, apartamente în uscător Podul, folosit de locatari pentru uscarea rufelor, începuse să fie compartimentat, fără autorizaţie, pentru realizarea de noi apartamente. Victoria municipalităţii împotriva acestuia este deocamdată doar temporară, nefiind primul caz în care sentinţa dată de Judecătorie este ar fi întoarsă de Tribunal. Citește și: Putin toarnă gaz pe focul crizei ucrainene: ar putea recunoaște independența teritoriilor separatiste din Ucraina. Efectul imediat: conflict armat Cu atât mai mult cu cât Primăria a dat dovadă de o adevărată bâlbâială în acest caz. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră