duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: urban

7 articole
Eveniment

AEP crește artificial diferența urban - rural

AEP crește artificial diferența urban - rural: Autoritatea Electorală Permanentă central contabilizează voturile din diaspora la prezența urbană din țară. AEP crește artificial diferența urban - rural Astfel, înainte cu puțin de ora 12.00, numărul total de voturi era de aproximativ 2,7 milioane. Potrivit AEP, 1,6 milioane de voturi proveneau din urban și 1,1 milioane, din rural. Citește și: Informațiile „pe surse” de la exit-poll-uri au rol de a mobiliza activul de partid și ar trebui ignorate, recomandă sociologul Cătălin Stoica Rezulta, așadar, o diferență de prezență în favoarea urbanului din România de aproximativ 500.000 de voturi. În același timp, însă, voturile din străinătate erau de aproape 300.000. Așadar, în realitate, voturile din urbanul din țară erau de doar 1,3 milioane, nu de 1,6 milioane. Iar diferența față de rural era de doar 200.000, nu de 500.000. Prezența la vot, contabilizată în timp real de AEP (sursa: prezenta.roaep.ro)

AEP crește artificial diferența urban - rural (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Iarna, marile orașe sunt poluate sever (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Iarna, marile orașe sunt poluate sever

Iarna, marile orașe sunt poluate sever. Calitatea aerului din Iași a variat între "rău" și "foarte rău" săptămâna aceasta, conform avertismentului emis de Agenția de Protecția Mediului (APM) miercuri, 7 noiembrie. Iarna, marile orașe sunt poluate sever Deși avertismentul a fost considerat întârziat de unii, experții subliniază că, pe timpul sezonului rece, astfel de episoade de poluare severă pot deveni frecvente. Citește și: VIDEO „Golanii” Nordis: un antreprenor a luat mai multe apartamente dotate impecabil. Ce a găsit la preluarea efectivă APM atrage atenția că grupurile cele mai expuse sunt copiii, vârstnicii și persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii sau alergii. Acestor categorii le este recomandat să limiteze expunerea prelungită în aer liber în perioadele cu poluare ridicată. Pentru a fi informați în timp real despre nivelul de poluare, APM indică platforma online www.calitateaer.ro, unde poate fi verificată starea aerului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Toamna crește chiriile rezidențiale cu 10-15% (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Toamna crește chiriile rezidențiale cu 10-15

Toamna crește chiriile rezidențiale cu 10-15%. În Iași, în continuare sunt mulți cei care aleg să locuiască într-un apartament închiriat. Toamna crește chiriile rezidențiale cu 10-15% Față de anul trecut, deși chiriile sunt mai mari cu peste zece procente, specialiștii din domeniu spun că piața a suferit câteva schimbări, costul unei chirii nefiind proporțional cu creșterea generală a prețurilor. Citește și: Cea mai mare pensie din România: 20.000 de euro, după recalculare. Este încasată de un pensionar cu numai 18 ani de cotizare din sistemul bancar De asemenea, chiriașii sau studenții care vor locuințe în zonele centrale au apelat la agențiile imobiliare încă din luna iunie, pentru a fi siguri că mai găsesc astfel de oferte. În zonele care vizează periferia, pot exista și chirii care au stagnat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

"Iadul alb" este real: poluarea crește (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Iadul alb" este real: poluarea crește

"Iadul alb" este real: poluarea crește. Pentru prima dată în ultimele zece zile, calitatea aerului din Iași a fost apreciată ca moderată. "Iadul alb" este real: poluarea crește Asta, după ce, pe 10 ianuarie, Agenția pentru Protecția Mediului a emis un comunicat în care atrăgea atenția asupra nivelului "extrem de rău" de poluare. Citește și: EXCLUSIV Sabotaj: deși aflată în criză de pulberi pentru muniție, Romarm vrea să vândă 400 de tone de pulberi, primite de la Rezerva de Stat, unei companii bulgare de armament "Urgia albă", ignorată de autorități, nu a produs doar blocaje în trafic, dar a avut drept consecință și niveluri de poluare foarte mari. Condițiile de iarnă accentuată duc la creșterea concentrațiilor de particule în suspensie PM10 și PM2,5 rezultate din sursele de poluare existente în mun. Iași și împrejurimi: arderi de combustibili în centralele termice din locuințele populației, ale operatorilor economici și instituțiilor din mun. Iași, producerea de căldură și apă caldă în sistem centralizat, traficul rutier îngreunat de căderile mari de zăpadă de la începutul săptămânii, activitățile industriale, incendii locale, arderea deșeurilor etc, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției pentru protecția Mediului Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Scaun cu rotile în oraș, coșmar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Scaun cu rotile în oraș, coșmar

Scaun cu rotile în oraș, coșmar. Din scaunul cu rotile al unei persoane cu deficiente locomotorii, sau din perspectiva unor nevăzători, Iaşiul este un oraş al marilor obstacole. Scaun cu rotile în oraș, coșmar Amenajări de faţadă, care mai mult mimează grija pentru persoanele defavorizate, stau nefolosite, în timp ce ieşenii cu diferite deficienţe sunt prizonieri în propriile case. O ieşire în oraş îi poate costa nu doar timp pierdut, dar şi viaţa. Citește și: Valentina Saygo, fost secretar de stat și consultant fiscal, desființează proiectul lui Ciolacu de a majora birurile: „60 de pagini pline de ură viscerală, nu rămâi decât cu greață!” Te poate convinge de acest lucru o plimbare alături de Alex şi Andrei, doi tineri imobilizaţi în scaune cu rotile. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Orașele se depopulează, crește mediul rural (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Orașele se depopulează, crește mediul rural

Orașele se depopulează, crește mediul rural. Unde s-au dus orăşenii din România? Orașele se depopulează, crește mediul rural Creşterea populaţiei din mediul rural ar putea reflecta faptul că o parte a populaţiei din mediul urban s-a mutat la sat. De exemplu, în cazul Iașiului, într-unul din cele 418 sate câte are judeţul, arondate unui număr de 93 de comune. Citește și: Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră Statisticile arată şi o depopulare accentuată a zonelor urbane, precum şi o tendinţă de creştere a populaţiei rurale, mai ales din primul an de pandemie, 2020. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Românii din orașe nu vor recensământ (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Românii din orașe nu vor recensământ

Românii din orașe nu vor recensământ. O dată cu luna iulie se încheie și Recensământul Populației și Locuințelor. Românii din orașe nu vor recensământ Deși derulat pe parcursul a patru luni și jumătate, întregul proces nu reușește să „numere”, așa cum și-a propus, întregul efectiv al populației din țară, inclusiv al celor aflați de mai puțin de 12 luni în străinătate. În mod curios, locuitorii marilor orașe au fost cel mai greu de găsit. Citește și: EXCLUSIV Administratorul intereselor de afaceri ale oligarhului rus Deripaska, numit șef al aeroporturilor Otopeni și Băneasa. Deripaska, pe lista de sancțiuni a UE În municipiul Iași, de exemplu, doar două treimi din populația rezidentă a fost recenzată. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră