sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: universitate

21 articole
Eveniment

Prima manifestație contra lui Călin Georgescu

Prima manifestație contra lui Călin Georgescu. Câteva sute de tineri s-au adunat în Piața Universității din București pentru a protesta împotriva rezultatului primului tur al alegerilor prezidențiale, în care candidatul independent Călin Georgescu a obținut primul loc. Prima manifestație contra lui Călin Georgescu Protestatarii consideră că acest rezultat reprezintă o amenințare la adresa drepturilor fundamentale. Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje precum: "RIP dreptului la avort, dreptului la liberă exprimare, dreptului la vot, dreptului la exprimare religioasă” și „Jos C. G.” Mesajele reflectă temerile tinerilor cu privire la o posibilă erodare a libertăților civile în contextul unui eventual mandat prezidențial al lui Călin Georgescu. „Nu votați un dictator” În timpul protestului, tinerii au scandat lozinci precum: „Nu votați un dictator, tinerii vă cer în cor”. Manifestanții exprimă opoziția fermă față de ceea ce ei percep ca fiind tendințe autoritare asociate cu candidatul independent. Incident tensionat Un moment tensionat a avut loc atunci când un bărbat a smuls o pancartă din mâinile unui protestatar și a încercat să fugă. Jandarmii au intervenit prompt, l-au imobilizat și l-au îndepărtat din zona protestului, restabilind ordinea. Protestul din Piața Universității subliniază nemulțumirea unei părți a societății față de direcția politică în urma alegerilor prezidențiale. Evenimentul pune în lumină tensiunile din spațiul public și îngrijorările legate de respectarea drepturilor fundamentale în viitorul politic al României.

Prima manifestație contra lui Călin Georgescu (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
George Simion a uitat cursurile universitare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

George Simion a uitat cursurile universitare

George Simion a uitat cursurile universitare. Prima promoție a unui interesant curs de masterat de la Universitatea "Al.I. Cuza" Iași, lansat în 2008, l-a avut printre cursanți pe viitorul președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. George Simion a uitat cursurile universitare Titlul apare în CV-ul lui George Simion afișat pe pagina Camerei Deputaților, în care precizează că tema sa de cercetare a fost "Crimele comunismului". Citește și: Salarii uriașe la Apele Române, instituția direct responsabilă de inundații: până și șoferii iau spor de absorbție a fondurilor europene El a urmat cursurile programului de master "Istoria Comunismului Românesc" imediat după absolvirea Facultății de Administrație și Afaceri de la Universitatea București. La un an de la finalizarea masteratului de la Iași, George Simion a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, devenită inactivă în debutul pandemiei, la câteva luni după înființarea partidului AUR și cu trei luni înainte de primele alegeri din 2020, cele locale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Casa Universitarilor, gaură neagră pentru ștabi (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Casa Universitarilor, gaură neagră pentru ștabi

Casa Universitarilor, gaură neagră pentru ștabi: restaurantul-cantină și proiectul de suflet al fostului rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza", Tudorel Toader, este o catastrofă pentru bugetul instituției. Casa Universitarilor, gaură neagră pentru ștabi Și nu este vorba doar de banii cheltuiți din fondurile proprii pentru a finaliza lucrările de renovare și reabilitare, peste zece milioane de lei. Citește și: Rentă viageră de 21.000 de lei lunar pentru David Popovici, după retragerea din activitate, din partea statului. Suma nu se oferă automat, sportivul trebuie să o ceară Dar, de la momentul deschiderii, în urmă cu un an și jumătate, Casa Universitarilor este pe minus cu trei milioane de lei. Sunt 19 angajați acolo care se ocupă în special de zona de mâncare și servire, iar la nivel de încasări veniturile variază de la 700-800 de lei pe zi până la un vârf de 3.000 de lei. Insuficient pentru plata salariilor, ca să nu mai vorbim de utilități, produse sau alte servicii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Hărțuirea sexuală în universități, noi dosare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Hărțuirea sexuală în universități, noi dosare

Hărțuirea sexuală în universități, noi dosare. Cazul universitarului Alfred Bulai (SNSPA), acuzat de hărțuire sexuală, a readus în atenție o situație similară, din ianuarie 2024, care îl vizează pe universitarul ieșean Bogdan Neculau. Hărțuirea sexuală în universități, noi dosare Un caz despre care autoritățile nu au mai comunicat nimic. În ce stadiu se află cercetările? Citește și: Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, suspectat că l-a protejat pe prădătorul Bulai, este un pesedist cu o avere uriașă Profesorul de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuz" din Iași (UAIC), fost șef al Departamentului de învățământ preuniversitar al liceului universității, era acuzat de o studentă că ar fi agresată-o fizic şi ar fi violat-o. Dar dosarul nu a fost încă soluționat nici măcar la nivelul universității. Președintele Comisiei de Etică din cadrul UAIC, av. Daniel Atasiei, a oferit mai multe detalii privind stadiul anchetei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Profesor universitar: prea mulți urși liberi (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Profesor universitar: prea mulți urși liberi

Profesor universitar: prea mulți urși liberi. Plecând de la tragedia care a avut loc marți după-amiază pe traseul Jepii Mici din Bucegi, cu toții ne-am întrebat cum s-ar fi putut totuși salva tânăra de 19 ani din Iași. Profesor universitar: prea mulți urși liberi Sau, raportându-ne la urs, care au fost "mecanismele" ce au generat un atac atât de violent și de neobișnuuit, animalul nefiind provocat? Citește și: Misterul agresivității extreme a ursului care a ucis-o pe tânăra de pe Jepii Mici: s-a bănuit că e turbat, analizele arată că nu Răspunde unul din cei mai calificați specialiști ieșeni: un universitar specializat în cinegetică. Șef. lucr. dr. Mugurel Munteanu, din cadrul Universității de Științele Vieții, specializat în Cinegetică, a oferit mai multe explicații privind acest caz șocant. În primul rând, o realitate fără dubii: numărul urșilor din România este mult prea mare, raportat la habitatul lor. Rezultatele preliminare ale recensământului urşilor bazat pe probe genetice dovedesc că există peste opt mii de exemplare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Planul lui Tudorel Toader pentru rectorat (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Planul lui Tudorel Toader pentru rectorat

Planul lui Tudorel Toader pentru rectorat. Marți, 12 martie, au avut loc alegerile pentru cea mai importantă poziție din Universitatea ,"Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Planul lui Tudorel Toader pentru rectorat Astfel, în urma voturilor exprimate de 733 de membri ai comunității academice, dintre cei șase candidați înscriși în cursă, prof. dr. Liviu Maha și prof. dr. Tudorel Toader au intrat în turul al doilea. Citește și: Alegerile la funcția de rector al universității Cuza din Iași, contestate: fostul consilier personal al lui Tudorel Toader, șeful biroului electoral. Fostul ministru agreat de Dragnea a ieșit pe locul II Turul al doilea va avea loc pe 18 martie, deci Maha și Toader au la dispoziţie încă o săptămână pentru a continua discuțiile cu comunitatea și pentru a-și prezenta planurile manageriale. Actualul rector, prof. dr. Tudorel Toader, a subliniat că va organiza întâlniri în facultăți. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șase candidați pentru funcția de rector (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șase candidați pentru funcția de rector

Șase candidați pentru funcția de rector. Rectorul UAIC va fi desemnat prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul UAIC, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată și al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților. Șase candidați pentru funcția de rector Rezultatele alegerilor sunt validate dacă la vot au participat cel puțin 2/3 dintre persoanele cu drept de vot din universitate. Este ales rector candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, obținând majoritatea simplă din numărul voturilor valabil exprimate. Citește și: O judecătoare cu salariu uriaș, mașină de lux și sute de mii de lei în conturi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii. Ea este purtătoare de cuvânt la CSM În cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor valabil exprimate, se organizează un nou tur de scrutin, conform calendarului din metodologie. În cazul în care nu s-a îndeplinit condiția de cvorum, se convoacă un nou tur de alegeri, pe 18 martie. Rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin sunt validate dacă la vot a participat o majoritate simplă și este ales rector candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi din numărul total de voturi exprimate. Dacă nu se întrunește majoritatea simplă, se organizează un al treilea tur la data de 21 martie, fiind ales rector candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi din numărul total de voturi exprimate, indiferent de numărul participanților cu drept de vot. Continuarea, în Ziarul de Iași.

SRI are locuri dedicate în universități (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

SRI are locuri dedicate în universități

SRI are locuri dedicate în universități. Nouă studenţi ai Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) pot avea o carieră în Serviciul Român de Informaţii (SRI) după urmarea unor cursuri de licenţă organizate de Politehnica ieşeană în parteneriat cu SRI. SRI are locuri dedicate în universități Astfel, oferta de şcolarizare a Serviciului Român de Informaţii prin studii universitare de licenţă organizate de institute civile de învăţământ superior, în acest caz TUIASI, este următoarea: Citește și: Într-un an la Biblioteca Națională, Cioroianu a avut venituri mai mari cu 170.000 de lei decât în anul anterior. Salariul de director, 8.000 de lei lunar. I se cere demisia după scandalul cu Emilia Șercan "Avem nouă locuri pe universitate, patru la AC şi cinci la Electronică. Deci aşa sunt împărţite locurile. Sunt specificate clar. Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Domeniul «Electronică aplicată» - un loc. Apoi, «Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii» - patru locuri, şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, «Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei» - patru locuri", a declarat prof. univ. dr. Vasile Manta, decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. Termenul de înscriere este până pe 31 martie 2024, iar obiectivul vizează formarea de ofiţeri care vor fi încadraţi după absolvire în unităţile SRI. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Universitar apropiat BOR, acuzat de viol (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Universitar apropiat BOR, acuzat de viol

Universitar apropiat BOR, acuzat de viol. Acuzaţii grave la adresa unui cunoscut universitar din Iaşi. Universitar apropiat BOR, acuzat de viol O studentă acuză că ar fi fost agresată fizic şi violată de cadrul universitar pe care l-ar fi considerat prieten şi psiholog. Citește și: Patronul unei firme de transport cu câștiguri nete de peste zece milioane de lei/an se alătură protestelor: vrea subvenții pentru că face profit. În 2016 a fost racolat de PSD Lector. dr. Bogdan Neculau, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, neagă categoric acuzaţiile, şi spune că nu a încălcat nici legea, nici normele de etică. Pe lângă funcţia de lector la această facultate, Bogdan Neculau este coordonator al Centrului de învăţare al Universităţii „Al.I. Cuza”, dar este cunoscut şi ca realizator de emisiuni la Radio Iaşi şi redactor la Doxologia.ro, portalul religios al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

800 de schelete îngropate la Universitate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

800 de schelete îngropate la Universitate

800 de schelete îngropate la Universitate. Săpăturile arheologice la groapa comună din spatele cantinei universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi s-au încheiat. 800 de schelete îngropate la Universitate Das SRL, firma desemnată cu construcţia noului cămin al universităţii, a reluat lucrările. Citește și: EXCLUSIV MApN, achiziție secretă de sisteme portabile de rachete antiaeriene din Coreea de Sud de la o companie implicată în achiziții trucate și mituirea unor oficiali În total, arheologii au scos la suprafaţă rămăşiţele a aproximativ 800 de soldaţi germani care au murit aici în al Doilea Război Mondial. Ei nu exclud însă ca în terenul din jurul ariei cercetate în acest an să mai fie îngropate şi alte schelete. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Viitorul președinte al ASF, Alexandru Petrescu, a absolvit în 2001 o universitate înființată în 2013
Politică

Viitorul președinte ASF absolvit în 2001 universitate înființată 2013

Viitorul președinte al ASF - instituția de stat cu cele mai mari salarii din România - pesedistul Alexandru Petrescu, scrie că a absolvit în 2001 o universitate înființată în 2013. Acesta ar fi lucrat în Marea Britanie până în 2012, când s-a întors în România, iar PSD l-a promovat în funcții înalte, fiind ministru în regimul Dragnea și șef al Poștei pe vremea când Ponta controla Guvernul și PSD. Citește și: Agramații PSD-ului și ai lui Robert Negoiță: mesajele anti-Nicușor Dan de la protestul organizat de primarul Sectorului 3 aveau virgulă între subiect și predicat Potrivit datelor de pe Facebook, Alexandru Petrescu este membru PSD din 2010, când lucra în Marea Britanie, la o bancă. În 2020, era un puternic susținător al primarului PSD Dan Tudorache, acum urmărit penal. Nu este clar cum a lucrat, legal, Petrescu în Marea Britanie din anul 2000, când nici nu terminase facultatea, iar românii nu aveau drept legal de muncă în această țară. Viitorul președinte al ASF a absolvit în 2001 o universitate înființată în 2013 Din biografiile sale lipsesc informații esențiale precum data și locul nașterii, precum și liceul pe care l-ar fi urmat. Într-una din puținele biografii în care își prezintă studiile, cea depusă în aprilie 2023 la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM - Petrescu declară, sub semnătură, că a absolvit „Studii universitare de licență, BSc (hons) Business Administration Degree, 10 iulie 2001, University of South Wales, Business Administration, Marea Britanie”. Însă, potrivit Times Higher Education, această universitate s-a înființat abia în 2013. „Universitatea South Wales a fost fondată în 2013 prin fuziunea dintre Universitatea din Glamorgan și Universitatea Wales, Newport. Universitatea Wales, Newport, își are originea în Institutul de Mecanică din Newport, fondat în 1841. Școala de Mine din South Wales și Monmouthshire, fondată în 1913, a evoluat în Politehnica din Țara Galilor înainte de a deveni Universitatea din Glamorgan în 1992. La înființare, universitatea era a șasea cea mai mare universitate din Regatul Unit, cu 33.500 de studenți”. Într-o altă biografie, de pe site-ul Fondului Român de Contragarantare, Petrescu scrie că are diplomă de economist de University of Wales, deci este posibil ca el să fi studiat la universitatea care s-a transformat apoi în University of South Wales. Însă el nu precizează anul când ar fi absolvit University of Wales. Oricum, University of South Wales este una din cele mai slabe universități din Marea Britanie, fiind plasată pe locurile 1000-1200 din lume în clasamentul Times Higher Education. În biografia depusă pe site-ul Poștei Române, el și-a plasat fotografia, dar nu scrie când s-a născut, unde și unde a studiat. PSD l-a copleșit cu funcții În cariera sa, Petrescu a beneficat de multiple sinecuri din partea PSD: a fost director general al Poștei Române, a fost ministru la Mediul de Afaceri și la Cominicațți, în regimul Dragnea, și a fost în Consiliul de Supraveghere al Fondului de Garantare a Creditelor IMM-urilor. Din octombrie 2021 la final de 2022 a fost consilierul ministrului Câciu. Pe Facebook, el se declară prieten cu fostul pușcăriaș Sorin Roșca Stănescu. „Duminică seara, la un pahar de vorbă cu maestrul Sorin Rosca Stanescu. Am discutat despre #sectorul1 și despre politica. Nimeni nu o sa faca ce nu avem noi curaj sa facem”, scria, la 8 august 2021, Petrescu.

România, nici o universitate în Top 1000 Shanghai Ranking
Eveniment

România, nici universitate Top 1000 Shanghai Ranking

România nu mai are nici o universitate în Top 1000 al celui mai respectat clasament, Shanghai Ranking, a cărui ediție pe 2023 a fost publicată ieri. În schimb, Ungaria are patru universități în acest top, iar Croația, Slovenia și Slovacia - câte una. Citește și: Cum arată vila cât un hangar pe care Ciolacu ar trebui să o împartă cu nevasta la divorț. Premierul deja s-a separat de soție în privința părților sociale Deocamdată nu a fost publicat clasamentul pe subiecte, unde, în 2022, Universitatea București ocupa o poziție bună, 150-200, la matematică. Olanda, unde ajung tot mai mulți studenți românia are nu mai puțin de 13 universități în Top 1000, din care trei - Utrecht, Groningen și Erasmus din Rotterdam - în primele 100. Germania are patru universități în primele 100, din care Heidelberg este cel mai bine plasată, pe locul 55. România, nici o universitate în Top 1000 Shanghai Ranking Cehia are nu mai puțin de șase universități în Top 1000 Shanghai Ranking, cea mai bine plasată fiind Universitatea Carol din Praga, situată pe locurile 301-400. Polonia are nouă universități în Top 1.000, însă nici una nu trecea de pozițiile 401-500. În Ungaria, cea mai bună poziție este ocupată de Eotvos Lorand University - locurile 501-600. Chiar și Lituania și Estonia au câte o universitate în acest clasament, chiar dacă nici una nu ajunge pe primele 500 de poziții. Deocamdată, pe site-ul Shanghai Ranking nu apare clasamentul pe subiecte în 2023. Însă, în 2022, în clasamentul pe subiecte, la matematică, Universitatea București era pe poziția 150-200, Babeș-Bolyai - 301-400, iar Universitatea din Craiova în zona 401-500. Universitatea București era destul de bine plasată în 2022, respectiv pe locurile 301-400, la „Științele Pământului”. Babeș-Bolyai era, în 2022, în zona locurilor 301-400 la „Energy Sciences & Engineering”, iar la Ecologie și la Științele Pământului în intervalul 401-500. În 2022, Universitatea de Medicină și Farmaceutică Carol Davila era bine plasată, în intervalul 101-150 la subiectul „Medicină clinică”. Universitatea Victor Babeș din Timișoara apare pe pozițiile 401-500 la același subiect. „În ultimii șase ani, singura instituție românească de învățământ superior prezentă continuu în rândul primelor 1000 de universități, conform acestui clasament, a fost Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, iar în unii ani a apărut și Universitatea din București. Din 2020, a rămas doar UBB”, explică site-ul edupedu.ro.

Germania nu mai acceptă studenți din China sponsorizați de Beijing, inițiativă lăudată de Bettina Stark-Watzinger, ministrul de la Berlin al Educației Foto: Facebook
Internațional

Germania nu mai acceptă studenți China Beijing

O universitate din Germania nu mai acceptă studenți din China sponsorizați de regimul de la Beijing. Astfel, Universitatea Friedrich-Alexander (FAU) din Erlangen, landul Bavaria, nu mai acceptă, de la 1 iunie, bursieri finanţaţi exclusiv de Consiliul de Burse de Studii din China (''China Scholarship Council'', CSC), un organism public. Germania nu mai acceptă studenți din China sponsorizați de Beijing Potrivit cercetărilor publicate recent de serviciul internaţional de radiodifuziune Deutsche Welle şi platforma de investigaţii Correctiv, deţinătorii unor astfel de burse trebuie să se angajeze prin contract că sunt loiali statului chinez. Cei care nu respectă aceste condiţii ar putea suferi consecinţe legale, au precizat sursele citate. FAU, care cooperează cu regularitate cu industria germană în domeniul cercetării, a reacţionat ''la constatarea că libertatea de opinie şi libertatea ştiinţifică ancorate în dreptul fundamental german nu pot fi exercitate pe deplin de către bursierii CSC din cauza condiţiilor de acordare de burse şi că există, de asemenea, un risc crescut de spionaj ştiinţific'', a spus Stark-Watzinger, ministru liberal al Educației din guvernul premierului social-democrat Olaf Scholz. Bettina Stark-Watzinger, a făcut apel la vigilenţă faţă de riscurile de spionaj ştiinţific din partea studenţilor chinezi care deţin burse de stat la universităţi germane, relatează AFP şi dpa. ''China devine tot mai mult un competitor şi un rival sistemic în domeniul ştiinţei şi cercetării'', a declarat Bettina Stark-Watzinger pentru grupul media Mediengruppe Bayern, într-un interviu publicat sâmbătă. În acest context, ea a salutat decizia Universităţii Friedrich-Alexander. Citește și: În Marea Britanie, guvernul a forțat Wizz Air să re-examineze cererile de compensații pentru pasagerii abandonați pe aeroporturi. În România, Guvernul nu face nimic și se vaită la Bruxelles ''Decizia FAU ar trebui, de asemenea, să determine alte instituţii să revizuiască termenii cooperării lor cu CSC'', a insistat ea.

Un șef de promoție de la un liceu din Iași, Theodor Bulacovschi, riscă să piardă admiterea la o universitate din SUA Foto: Facebook
Eveniment

Șef de promoție riscă să piardă admiterea în SUA

Efectele grevei din educație: un șef de promoție de la un liceu din Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi", riscă să piardă admiterea la Universitatea Pennsylvania pentru că nu poate trimite foile matricole. Însă Theodor Bulacovschi se declară, într-un interviu pentru RFI, solidar cu greva din învățământul preuniversitar. Șef de promoție riscă să piardă admiterea în SUA Bulacovschi a explicat, la RFI, cum îl afectează greva: „RFI: Avem o grevă a profesorilor care pune sub semnul întrebării desfășurarea la timp a bacalaureatului. Cum te afectează? T.B.: Am făcut deja un research. Pentru Statele Unite cel mai important este să se încheie anul academic. Să avem o situație încheiată. Pentru că trebuie trimise foile matricole. Au existat deja diverse examene standardizate. Evident, trebuie încheiat anul academic cu succes. Pe mine în particular mă afectează destul de mult, cât și pe ceilalți colegi ai mei. Pentru că bursele noastre, admiterea noastră, sunt condiționate de situația academică. Și dacă nu ajunge la timp?! Când trebuie să ajungă? Este o întrebare la care nu avem neapărat răspunsuri. Pentru că universitatea spune cât mai curând. Anul academic începe mult mai devreme. Eu pe 29 august deja voi avea cursuri. Săptămâna dinainte este de acomodare. Iulie este luna în care trebuie să ajungem, cazarea, asigurările... toți românii care mai pleacă acum la studii la studii universitare în State și-au luat deja biletele de avion. Suntem toți pregătiți să mergem și să facem pasul următor... practic. Dacă situația nu se încheie cât mai curând, dacă nu trimiteți actele cât mai curând și se trenează, riști să pierzi un an? Da, este o posibilitate. Acum, având în vedere că este o situație excepțională, s-ar putea să poată fi explicată la oficialii de la universitate. Și să existe excepții. Dar nu e sigur, nu e sigur. Și devine un proces mult mai dificil. Pentru că trebuie să le demonstrăm faptul că este o situație în care noi nu am avut nimic de spus, în care nu se puteau lua alte măsuri ca noi să avem situația încheiată. Și, de asemenea, că nu a fost previzibilă. Că nu am putut încă din timpul aplicației să spunem, da, noi va trebui să începem universitatea cu un an mai târziu”. Citește și: EXCLUSIV Pensionar special care are și patru salarii de la stat, plus bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT: Ionel Georgescu, șeful Corpului de control la Economie. A fost polițist la Strehaia Însă Bulacovschi a spus că susține revendicările profesorilor: „Atât eu, cât și colegii mei susținem revendicările profesorilor. Ne-am dorit tot liceul și ne dorim și pentru generațiile următoare să avem un învățământ de calitate, în care să se investească în mod real și în mod susținut. Dar suntem foarte îngrijorați cu privire la calendarul finalului an școlar. Un mesaj pentru profesori? Mulțumesc pentru toate orele frumoase pe care le-am avut în acești 12 ani de școală. Elevii sunt alături de voi și așteptăm cu interes să se termine totul cu bine pentru toată lumea”.

Tudorel Toader, concurență pentru șefia universității (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Tudorel Toader, concurență pentru șefia universității

Tudorel Toader, concurență pentru șefia universității. Mai este un an până la momentul alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) din 2024. Tudorel Toader, concurență pentru șefia universității Dar publicarea draftului Legii Învăţământului Superior a deschis deja discuţiile despre cursă. Se pare că, pentru prima dată de la alegerile din 2016, va exista o competiţie adevărată pentru conducerea universităţii. Citește și: Halep rămâne fără terenul primit gratuit în Bușteni după ce a fost numit cetățean de onoare. Primăria va construi blocuri sociale cu bani din PNRR Prof. dr. Liviu Maha, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), a confirmat că îşi va depune candidatura anul viitor şi că a făcut deja primii paşi, prin a-şi anunţa colegii despre acest lucru. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră