sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: umf

7 articole
Eveniment

Reguli draconice la admiterea la UMF

Reguli draconice la admiterea la UMF. În timpul concursului, candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel. Reguli draconice la admiterea la UMF De asemenea, în sala de examen nu sunt telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de mână, pagere, materiale didactice de orice fel etc. Citește și: Revolta de la Leeds, relatată impecabil în The Times: fără acuzații de natură rasială, fără a decide cine este vinovat. Ce se relatează despre românii implicați în evenimente Candidații care intră în sală cu astfel de obiecte, precum și cu materiale documentare au obligația să le depoziteze într-un loc special indicat de şeful de sală, înainte de aducerea caietelor cu întrebări. Mai mult, candidații își vor strânge părul, astfel încât urechile să fie vizibile, iar cei ce poartă proteze auditive sunt rugați se le scoată pe perioada celor trei ore de concurs. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Reguli draconice la admiterea la UMF (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Șpăgi dovedite la UMF, fără pedeapsă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șpăgi dovedite la UMF, fără pedeapsă

Șpăgi dovedite la UMF, fără pedeapsă. După aproape zece ani, un dosar de șpagă încasată la UMF s-a finalizat doar cu o condamnare simbolică. Șpăgi dovedite la UMF, fără pedeapsă Nimeni nu a ajuns după gratii pentru că se strângeau bani de la studenți pentru promovarea examenelor la două "cuie". Citește și: EXCLUSIV Georgian Pop (PSD), șeful Rezervelor de Stat, deconspiră sabotarea industriei de armament pusă la cale de ministrul PSD Radu Oprea, bișnițar cu pulbere pentru muniții Ancheta a durat aproape patru ani, iar procesul se prelungea deja de alți cinci. În final, ce a fost mai grav s-a prescris. Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal a început în 2015 de la informația că un asistent universitar din cadrul Facultății de Medicină Dentară, titular al disciplinei de "Clinica și terapia edentației totale", ia mită de la studenți. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Alegeri ceaușiste la UMF din Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Alegeri ceaușiste la UMF din Iași

Alegeri ceaușiste la UMF din Iași. Luni au loc alegerile academice pentru mandatul 2024-2029 la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" (UMF) din Iaşi. Alegeri ceaușiste la UMF din Iași Sunt votaţi rectorul, membrii Senatului, directorii de Departament, membrii Consiliului departamentului şi membrii Consiliului facultăţii. Citește și: Averea uriașă a unei foste judecătoare de la Inspecția Judiciară. Ea avea vilă în Mogoșoaia, dar primea bani pentru: detașare, delegare, transport locul de muncă și „alocații locuințe” Pentru funcţia de rector s-au înscris doi canditaţi, ceea ce face ca votul să fie unul de tip majoritar, chiar dacă, în premieră, o modificare adusă regulamentului prevede ca rectorul să fie ales din primul tur, chiar dacă are sub 50% din voturi. Cei doi reprezentanţi ai UMF Iaşi, care şi-au anunţat candidatura la funcţia de rector pentru următorii cinci ani, sunt rectorul în exerciţiu, prof. dr. Viorel Scripcariu, şi prof. dr. Mihai Danciu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Studentă eminentă la 50 de ani (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Studentă eminentă la 50 de ani

Studentă eminentă la 50 de ani. Peste 1.500 de tineri au rostit la finele săptămânii trecute Jurământul lui Hipocrate, în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi (UMF). Studentă eminentă la 50 de ani Dar câţiva dintre aceşti tineri s-au remarcat aparte: şefii de promoţie, cei mai buni din anii lor, care au avut cele mai bune rezultate nu doar la examene, ci şi la activităţile practice şi clinice. Universitatea i-a rugat pe fiecare dintre aceştia să trimită câteva cuvinte în care să exprime ce a însemnat pentru ei experienţa studenţiei. Citește și: EXCLUSIV Austeritate PSD: Ciolacu și Simonis, cu pantofi italienești identici, de 1.500 USD, la ziua patriarhului Daniel Un caz aparte îl reprezintă Loredana Budeş, care a fost şef de promoţie la Asistenţă de profilaxie stomatologică, de la Facultatea de Medicină Dentară. Aceasta a terminat facultatea la peste 50 de ani. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Studenții mediciniști nu vor la cursuri (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Studenții mediciniști nu vor la cursuri

Studenții mediciniști nu vor la cursuri. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi (UMF) a aprobat în Senat o serie de modificări propuse de Consiliul de Administraţie. Studenții mediciniști nu vor la cursuri Potrivit acestora, studenţii vor fi obligaţi să participe la cel puţin 70% din cursurile de la o disciplină pentru a o putea promova. Mai mult, aceştia nu vor avea cum să recupereze sau să refacă orele pierdute, aşa cum este cazul la unele lucrări practice sau laboratoare. Citește și: Mineriada magistraților: Ce facem cu nesimțiții din Justiție, viitori pensionari speciali, care-și bat joc de o țară întreagă? Astfel, dacă nu vor fi prezenţi la ore, studenții nu vor trece anul. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Județele cu UMF au medici mulți (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Județele cu UMF au medici mulți

Județele cu UMF au medici mulți. Județul Iași este, începând cu anul trecut, mai bogat cu peste 500 de medici care au ales să profeseze aici o dată cu terminarea studiilor. Județele cu UMF au medici mulți În acest moment, în Colegiul Medicilor (CM) Iași sunt înscriși 4.368 de medici. Dintre care 2.204 sunt medici primari, 1.575 sunt medici specialiști, iar 1.100 sunt rezidenți. Citește și: BREAKING Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, există riscul să nu mai poată ieși „Neconcordanța între totalul membrilor și totalul medicilor primari, specialiști și rezidenți reiese din faptul că un medic poate fi specialist într-un domeniu, cât și rezident, primar sau specialist în altă specialitate”, au explicat reprezentanții CM Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cine ne va opera peste 20 de ani (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Internațional

Cine ne va opera peste 20 de ani?

„Ziarul de Iaşi” a ridicat însă o întrebare: dacă generaţiile de chirurgi care au adus medicina din capitala Moldovei acolo unde este astăzi le cunoaştem, există alte generaţii în spate care să preia ştafeta? Cine ne va opera peste 20 de ani? Răspunsul specialiştilor este că momentan, da, există, dar interesul faţă de chirurgie, considerată cândva a fi „regina medicinei”, este într-o scădere observabilă. Citește și: Operațiunea „Parada de 9 mai”: Ucraina avertizează că Rusia pregătește „intrarea iminentă în luptă” a trupelor din Transnistria. „Avionul Apocalipsei” va zbura peste Moscova Rezidenţii încep să se ferească de domeniul chirurgiei generale, se retrag înspre specializări mai bănoase, dar mai uşoare şi mai lipsite de riscuri. Iar la supra-specializări precum neurochirurgia suntem deja într-un trend generalizat în anii anteriori: întotdeauna rezidenţii cu cele mai mici note sunt cei care aleg neurochirurgia. Medicii spun că încă nu are de suferit calitatea celor care se specializează în acest profil, dar ridică unele semne de întrebare despre viitor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră