duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: udrea

6 articole
Eveniment

Udrea a fost plasată lângă Băsescu de serviciile secrete

Fostul purtător de cuvânt al lui Ponta, Mirel Palada, atacuri suburbane împotriva lui Armand, Udrea și Baconschi. El sugerează că Udrea a fost plasată lângă Băsescu de serviciile secrete, fenomen ce s-ar petrece și acum - o posibilă aluzie la presupusa relație dintre premierul Marcel Ciolacu și Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță. Citește și: Fosta ostatică Mia Schem își relatează experiența: „Nu există civili inocenți în Gaza”. Ținută în captivitate la o familie cu copii, ea relatează cum era înfometată și umilită Palada, care acum conduce institutul Sociopol, a făcut aceste afirmații la un interviu pentru Bună Ziua Iași. Palada sugerează că Udrea a fost plasată lângă Băsescu de serviciile secrete Iată ce afirmații a făcut Palada: „Ne mai aducem aminte de Clotilde Armand și cu umblatul prin saci pe la voturi? (...) patru ani de zile în care Justiția și Miliția a (sic!) tăcut mucles și procurorul ăla a fugit, care a instrumentat cazul? De ce? Pentru că este o bebelușă din Guadelupa, care este reprezentanta serviciilor secrete franceze, care-și proiectează puterea în România? Nenorociții! Mama voastră de nemernici!” „Cum era Ana Pauker, așa au fost Monica Macovei și Codruța Kovesi, nu este nimic diferit” Despre Elena Udrea: „Cum mă, să pui o orizontală, o consumabilă, o ștoarfă, la ministerul Dezvoltării?” Despre relația Udrea-Băsescu și o posibilă aluzie la liderul PSD: „O orizontală care a venit din fundul Pământului și a trecut dintr-un pat în altul (...) Sunt niște metode specifice făcute de către serviciile secrete (...) Este o grupare bine definită (...) și care să bage femei în patul celor care au putere și în așa fel să-i controleze. Se întâmplă și acuma (...) Se întâmplă cu fete care trec de la unul puternic la altul și mai puternic până ajung la vârful statului. Și asta a fost Elena Udrea” -minutul 31 din interviu. „Aveai marii deontologi ai națiunii, Teodor Baconschi și toți grețoșii care veneau și o lingeau între picioare, în fund”. Jurnalistul care i-a luat interviul lui Palada nu l-a contrazis și nu i-a cerut probe în sprijinul celor afirmate.

Palada sugerează că Udrea a fost plasată lângă Băsescu de serviciile secrete În fotografie: Palada,alături de Turcescu, Dan Diaconescu și Victor Ciutacu, la nunta lui George Simion
Ce funcții a deținut Udrea Foto: Facebook
Politică

Ce funcții a deținut Udrea

Ce funcții și poziții politice a deținut Elena Udrea, pe vremuri unul dintre cei mai puternici oameni din România, închisă acum pentru șase ani. Cariera ei a fost strâns legată de cea a președintelui Traian Băsescu, și acesta având probleme politice, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat că a fost turnător al Securității. Ce funcții a deținut Udrea De profesie avocat, Udrea și-a făcut intrarea în scena politică cu ajutorul PNL. la alegerile locale din 2004, ea a fost aleasă consilier local în Consiliul General al Municipiului București. Udrea a fost chiar președinte al Comisiei Juridice și de Disciplină a CGMB. în 2005, după ce Băsescu a ajuns președintele României, a fost consilier de stat, șefa cancelariei prezidențiale. A demisionat în octombrie 2005, după mai multe scandaluri. Printre altele, ea a arătat că nu știe că Norvegia nu este membră a UE și are rege, nu președinte.În februarie 2006, devine membră a Partidului Democrat, condus pe atunci de Emil Boc. În decembrie 2006, este aleasă secretar executiv al PD.Noiembrie 2008: este aleasă deputat PDDecembrie 2008: devine ministru al Turismului în guvernul BocDecembrie 2009: devine ministru al Dezvoltării până la căderea, în februarie 2012, a guvernului BocDin iulie 2010 în primăvara lui 2012 a fost președinte al PDL București. A susținut candidatura lui Silviu Prigoană la primăria București. A demisionat de la șefia organizației după ce acesta a pierdut. Mai 2011: devine vicepreședinte al PDL2012: este aleasă deputat într-un colegiu din Roman, NeamțMartie 2013: pierde, în fața lui Vasile Blaga, competiția pentru șefia PDL2014: se alătură PMP, este aleasă președinte al partidului în iunie 20142014: candidează la președinția României, obține puțin peste 5% din voturi. În 10 februarie 2015, Elena Udrea a fost reținută și plasată în arest în dosarul „Microsoft”. Acesta a fost finalul carierei ei politice și începutul numeroaselor probleme juridice.

Lista fugarilor a căror adresă este cunoscută. Oprescu, alături de Ponta, Șova și Gabriel Oprea Foto: Inquam
Politică

Lista fugarilor a căror adresă este cunoscută

Oprescu a fost reținut, dar drumul până la Rahova este lung: lista infractorilor cu condamnări definitive, fugiți peste hotare și pe care statul nu-i recuperează, este tot mai lungă. Un exemplu este al omului de afaceri Ion Neculaie, din Brașov, arestat în Grecia, în ianuarie 2022. În martie 2022, era tot în Grecia, iar de atunci nu mai sunt știri. Potrivit informațiilor oferite BizBrașov de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, cererea nu fusese încă judecată, iar omul de afaceri era arestat în Grecia. El figurează și azi pe lista Poliției Române cu persoane căutate. Ultima celebritate extrădată la solicitarea statului român a fost Radu Mazăre, primarul Constanței. De atunci, numărul fugarilor a crescut. În plus, statul nu este capabil nici să recupereze sumele furate de aceștia. Lista fugarilor a căror adresă este cunoscută Iată o listă scurtă a celor condamnați definitiv, dar care pe care statul român nu i-a adus la pușcărie: Alina Bica, fosta subalternă a lui Cătălin Predoiu - ea era secretar de stat în timp ce el era ministru al Justiției, în guvernarea Boc - este condamnată la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Acum se află în Italia.Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost dat în urmărire internațională în iunie 2020, după ce a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Este în Italia. Gabriel „Puiu“ Popoviciu a fost condamnat, pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 7 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, în dosarul „Băneasa“. Este refugiat în Anglia. Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit din România la Chișinău după ce a fost condamnat pentru corupție, a rămas fără azil politic și fără cetățenia Republicii Moldova, o decizie definitivă în acest sens fiind luată în decembrie 2021 de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Cu toate acestea, nu a fost readus în țară. În luna aprilie 2021 Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de sechestrare de persoane. El este judecat și într-un alt dosar, al unui accident auto în care a murit un om. Iorgulescu este în Italia, la o clinică, scrie presa din România.Omul de afaceri Avraham Morgenstern, refugiat în ArgentinaPaul de România, condamnat în dosarul Băneasa - dispărut. Mai mulți condamnați în acel dosar sunt dispăruți. Recent, și câțiva dintre cei condamnați în dosarul Colectiv au dispărut. Elena Udrea, condamnată acum câteva săptămâni, este arestată în Bulgaria și așteaptă o decizie privind extrădarea. Citește și: VIDEO Primele semne ale disidenței anti-Putin? Televiziunea rusă îl invită din nou pe colonelul Khodarenok care anunță: „Întreaga omenire este împotriva noastră”

Udrea rămâne închisă în Bulgaria (sursa: Facebook/ElenaUdrea)
Eveniment

Udrea rămâne închisă în Bulgaria

Udrea rămâne închisă în Bulgaria. Curtea de Apel din Sofia a decis joi ca Elena Udrea să rămână în arestul poliției bulgare, menținând decizia Tribunalului din Blagoevgrad. Astfel, Udrea va rămâne în arest până când justiția bulgară va decide asupra cererii de extrădare formulate de autoritățile române. Udrea rămâne închisă în Bulgaria Elena Udrea a plecat din România în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins contestația și a consfințit condamnarea sa la 6 ani de închisoare în dosarul de corupție Gala Bute. Citește și: EXCLUSIV Naval Group vrea să construiască cele patru corvete militare într-un timp record în Franța, după ce Gheorghe Bosânceanu a blocat semnarea contractului cu MApN Ea va fi dusă din arest de la Blagoevgrad la Sofia, pentru a participa la proces.”Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic, potrivit G4Media. "Ca fost ministru și om politic, știu că Bulgaria și România ocupă ultimele două locuri în toate domeniile. Aveți ocazia să demonstrați acum că Bulgaria este înaintea României și să nu mă extrădați. Știu că este nevoie de mult curaj pentru a lua o decizie îndrăzneață. Sper că în Bulgaria există judecători curajoși”, le-ar fi spus Elena Udrea avocaților săi, potrivit site-ului bulgăresc 24chasa. Elena Udrea riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea Tot joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă un nou termen în procesul finanțării ilegale a campaniei electorale de la alegerile din 2009, în Udrea care a fost condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare. Termenul de azi este al 8-lea în procesul de la instanța supremă. În 2 martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Udrea a fost reţinută joi pentru 24 de ore de poliţia bulgară (sursa: digifm.ro)
Internațional

Udrea a fost reţinută joi pentru 24 de ore de poliţia bulgară

Udrea a fost reţinută joi pentru 24 de ore de poliţia bulgară. Fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie, a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, relatează vineri BTA, potrivit Agerpres. Udrea a fost reţinută joi pentru 24 de ore de poliţia bulgară Potrivit agenţiei bulgare de presă, Elena Udrea a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia. Poliţia bulgară a fost informată că aceasta a comis infracţiuni în timpul mandatului său de ministru, între 2009 şi 2012, obţinând mită de peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii. Citește și: Dîncu susține că România nu sprijină Ucraina cu armament și nu este spațiu de tranzit, dar e îngrijorat că rușii au ocupat Insula Șerpilor: Interesele noastre de securitate sunt afectate DPA comentează că fostul ministru al turismului s-a sustras pentru a doua oară justiţiei, trecând cu maşina graniţa în Bulgaria cu puţin timp înainte de confirmarea de către justiţia română a sentinţei de şase ani de închisoare pentru corupţie. Curtea Supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012, confirmând propria decizie din 2018, care a fost ulterior anulată de Curtea Constituţională din cauza unei nereguli. Cu toate acestea, Udrea nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru pronunţarea hotărârii, alegând să se îndrepte spre Bulgaria cu o maşină la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, a anunţat poliţia română de frontieră. Plecarea Elenei Udrea a fost legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie în timp ce Curtea Supremă îşi pregătea hotărârea.

Top 10 fugari pe care statul român nu-i aduce acasă. De azi, și Udrea este pe listă
Politică

Top fugari statul nu-i aduce acasă

Top 10 fugari pe care statul român nu-i aduce acasă: personaje celebre, cu condamnări definitive clare, s-au refugiat în spațiul UE, în Republica Moldova sau la Londra. La 12 noiembrie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, avea un mesaj pentru condamnații fugari: „Toți vor răspunde în fața legii”! Până acum, nu a răspuns nici unul. Ultimul mare fugar adus acasă pentru a-și ispăși pedeapsa a fost Radu Mazăre, expulzat din Madagascar în mai 2019. În ianuarie 2022, ministerul Justiției a prezentat situația celor care au trecut granița pentru a scăpa de executarea pedeselor sau de judecată. Top 10 fugari pe care statul nu-i aduce acasă Iată un top ad-hoc al celor mai celebri și bogați fugari: Alina Bica, prietena Elenei Udrea, fostă șefă a DIICOT și fost secretar de stat la Justiție într-unul din numeroasele mandate ale lui Cătălin Predoiu. A fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. O vreme a fost refugiată în Costa Rica, împreună cu Elena udrea, iar acum este în Italia.Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost dat în urmărire internațională în iunie 2020 după ce a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. În februarie 2021, Poliția Română a anunțat că el s-a predat autorităților din Bari. Soluționarea mandatului european de arestare este pe rolul Curții de Apel Bari. Procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța emitentă și instanța de executare. Procedură în curs. Termen: 09.04.2022Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa. Omul de afaceri se afla încă de la acel moment în Marea Britanie.Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Este în Italia, procedura de extrădare este în curs, proximul termen fiind 31 mai 2022.Cristian Rizea, fost deputat PDL, a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, el fugind în Republica Moldova. În noiembrie 2020 fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Cristian Rizea.Paul de România este dispărut fără urmă, fiind dat în urmărire în decembrie 2020, când a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost condamnat în lipsă, în august 2017, la opt ani de închisoare. Argentina a aprobat extrădarea acestuia, dar hotărârea nu este definitivă. Procedură în curs, recursul fiind pe rolul Curții Supreme de Justiție a Națiunii. Fostul europarlamentar PDL și fost președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) Marian Zlotea a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, acuzat că, pe vremea când conducea Autoritatea Sanitar Veterinară, le-ar fi cerut subalternilor să finanțele partidul din care făcea parte, pentru a-și păstra locurile de muncă. Este în Italia, unde se judecă extrădarea.Omul de afaceri româno-israelian Sorin Shmuel Beraru a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul privind fraudarea societății Cico SA. Este în Israel, statul israelian a refuzat extrădarea sa.Nela Ignatenko a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Ea a fost consilier guvernamental în perioada în care premier era Călin Popescu Tăriceanu, a fugit din țară, astfel încât nu a putut fi pus în aplicare mandatul de arestare pe numele ei. Este în Belgia. Penalii UDMR-ului, uitați peste graniță Ministerul Justiției nu a spus nimic despre situația fugarilor care au făcut parte din conducerea UDMR: Olosz Gergely și Marko Atilla. În februarie 2022, președintele UDMR, Kelemen Hunor, își anunțase participarea la Cluj la prezentarea cărții deputatului UDMR fugar, Attila Marko, condamnat la închisoare în România. Pe numele lui Sebastian Ghiță nu mai există nici un mandat internațional. Citește și: Udrea a părăsit România joi dimineață, pe la Giurgiu, cu câteva ore înaintea condamnării

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră