sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: succes

6 articole
Eveniment

Succesul lui Georgescu, impactul rețelelor sociale

Succesul lui Georgescu, impactul rețelelor sociale. Călin Georgescu, „candidatul apărut din neant”, câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale cu 22,95% din voturi. Succesul lui Georgescu, impactul rețelelor sociale Rezultatul neașteptat al alegerilor prezidențiale a generat reacții mixte, Călin Georgescu obținând 2.120.163 voturi (22,95%) și devansând-o pe Elena Lasconi, care a primit 1.771.542 voturi (19,17%). Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” Succesul său a fost atribuit utilizării intensive a rețelelor sociale, în special TikTok, unde mesajele sale au atras un număr mare de susținători. Specialiștii analizează acum impactul platformelor digitale asupra rezultatului și schimbarea paradigmei electorale. Continuarea, în Ziarul de Iași

Succesul lui Georgescu, impactul rețelelor sociale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Extrema dreaptă austriacă, nou succes electoral (sursa: Facebook/Herbert Kickl)
Internațional

Extrema dreaptă austriacă, nou succes electoral

Extrema dreaptă austriacă, nou succes electoral. Extrema dreaptă din Europa continuă să obțină victorii importante, cu un succes notabil în alegerile regionale din Austria. Extrema dreaptă austriacă, nou succes electoral Partidul Libertății din Austria (FPO), cunoscut pentru pozițiile sale anti-migrație, a realizat un salt de 14 puncte procentuale în landul Vorarlberg, ajungând la aproximativ 28% din voturi, conform rezultatelor preliminare. Citește și: EXCLUSIV În timp ce se judeca cu clienți care nu primiseră apartamentele plătite, Nordis a cumpărat cu banii jos un Ferrari F8 Tributo de 300.000 de euro În cadrul acestor alegeri, Partidul Popular Austriac (OVP), condus de Markus Wallner, a rămas pe primul loc cu 38% din voturi, în ciuda pierderii a 5 puncte procentuale. Alte partide, precum Verzii și Social-democrații (SPO), au înregistrat rezultate mai modeste, cu aproximativ 12% și 9% din voturi, respectiv. Sprijinul în creștere pentru FPO Acest rezultat marchează un nou episod în expansiunea electorală a FPO, similar cu ascensiunea altor partide de extremă dreaptă din Europa de Vest, cum ar fi în Olanda, Italia, Germania și Franța. Cu toate acestea, succesul FPO la nivel local nu se traduce automat într-o influență imediată asupra formării guvernului federal austriac. În urma alegerilor parlamentare din septembrie, în care FPO a avut o performanță puternică, celelalte partide principale au refuzat până acum o coaliție cu acest partid sub conducerea lui Herbert Kickl. Totuși, OVP, sub fostul cancelar Karl Nehammer, joacă un rol crucial în negocierile pentru formarea guvernului. Deși Nehammer a exclus o colaborare cu FPO, liderul landului Vorarlberg, Markus Wallner, a lăsat deschisă posibilitatea unei astfel de coaliții la nivel regional. Ambițiile lui Herbert Kickl Liderul FPO, Herbert Kickl, a declarat că rezultatul din Vorarlberg reprezintă un vot de încredere pentru aspirațiile sale de a deveni cancelar, considerând că cetățenii transmit un mesaj clar către partidele de la Viena, care ar evita transformarea politică reală. Această situație reflectă creșterea continuă a forțelor de extremă dreaptă în Europa, în contextul unor teme sensibile precum migrația și politicile de mediu.

În spatele lui Gheboasă, producătorii "Teambuilding" (sursa: Facebook/Gheboasa, Vidra Productions)
Eveniment

În spatele lui Gheboasă, producătorii "Teambuilding"

În spatele lui Gheboasă, producătorii "Teambuilding". Artistul a ieșit din bula adolescenților și a ajuns cunoscut de mai toată România după concertul său de la UNTOLD. În spatele lui Gheboasă, producătorii "Teambuilding" Pe numele său real Gabriel Gavriș, Gheboasă este un tânăr de 22 de ani. Gavriș nu deține nici o firmă și nu-și administrează singur cariera artistică. Potrivit paginii sale oficiale de Facebook, Gheboasă poate fi contactat la un număr de telefon mobil pentru concerte. Citește și: VIDEO Gheboasă, „artistul” de la UNTOLD cu repertoriul cel mai obscen, a scandalizat toată România: instigă tinerii la consum de droguri și pornografie. În public, majoritar adolescente Numărul de telefon nu este al său, însă, ci al companiei Global Records, unul din cele mai mari nume din muzica românească (reprezentare și producție). De altfel, Gheboasă are și profil pe pagina oficială de internet a Global Records. Global Records este compania care a înființat, alături de actorul și regizorul Matei Dima, firma Viva la Vidra Productions SRL din București. Citește și: Compania care a produs „Teambuilding”, filmul de mare succes comercial, avea pierderi și datorii de milioane înainte să dea lovitura cu această satiră Această din urmă firmă se află în spatele casei de producție Vidra Productions, care a pus pe piață "Teambuilding", filmul care a avut numai la cinema încasări de peste 20 de milioane de lei.

Halep, aproape să scape de dopaj (sursa: Instagram/Simona Halep)
Eveniment

Halep, aproape să scape de dopaj

Halep, aproape să scape de dopaj. Două luni și zece zile au trecut între penultima și cea mai recentă postare pe rețelele de socializare a Simonei Halep. Suplimentul alimentar enigmatic Pe 21 octombrie 2022, Halep făcea cunoscut faptul că-i fusese detectată în corp o substanță interzisă și că era suspectată de dopaj. Din acel moment, sportiva a fost suspendată provizoriu de către WADA, agenția mondială anti-doping. Riscă patru ani de suspendare. O pedeapsă care ar scoate-o din circuitul WTA definitiv. De atunci și până pe 31 decembrie 2022, sportiva româncă nu a mai postat nimic pe vreo rețea de socializare. Între timp, s-au scris sute de articole în toată presa (națională și internațională) despre Roxadustat, substanța detectată în probele analizate de WADA. La începutul lunii decembrie 2022, însă, a apărut o informație care o poate absolvi pe Halep de orice fel de pedeapsă pentru dopaj: Roxadustat ar fi fost conținut, în doze infime de un supliment alimentar care nu specifica acest lucru pe etichetă. Halep, aproape să scape de dopaj Informația a fost confirmată de Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru Pro Sport: "Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet. Așa cum afirmam și cu altă ocazie, suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței.". "Sunt in drum spre soarele de deasupra norilor" Simona Halep nu a comentat nici direct, nici prin avocați sau alți intermediari, informațiile sau derularea cazului. Dar, pe 31 decembrie, a postat o fotografie însoțită de un text, simultan, și pe Facebook, și pe Instagram: "2022 your clouds were heavy, 2023 show me the sun please ❤️" (2022, norii tăi au fost grei, 2023, arată-mi soarele, te rog). Citește și: Halep nu a încercat să mascheze Roxadustatul prin diuretice, cum fac sportivii care se dopează voluntar. Cât de mult poate conta acest lucru Mai clar decât acest mesaj a fost un comentariu pe Instagram la postarea în chestiune: "Am citit toate mesajele voastre si vreau sa va multumesc din suflet pentru gandurile frumoase!!! Sunt in drum spre soarele de deasupra norilor ? @andi_vasluianu . Nu ma las eu asa usor ? va imbratisez pe toti si va doresc un an plin de zile senine! ❤️❤️❤️".

Un campion paralimpic, succes ca antrenor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Un campion paralimpic, succes ca antrenor

Un campion paralimpic, succes ca antrenor. Cu o voinţă de fier şi o determinare ieşită din comun, Florin a trecut peste accidentul care era să-i curme viaţa şi a ajuns să participe la două Paralimpiade, în 2012 şi 2016. Un campion paralimpic, succes ca antrenor Dar și la două Campionate Mondiale şi să fie campion european în 2012. Ieşeanul a obţinut titlul de cel mai bun sportiv cu dizabilităţi al continentului la proba de săritura în lungime, cu o săritură de 6,18 metri. Citește și: De ce s-a răzgândit Austria în privința Croației în Schengen: a primit acces la un terminal de gaze lichefiate și a fost amenințată că nu va primi contracte de infrastructură (IntelliNews) La zece ani de la medalia de aur obţinută la un concurs în Olanda, Florin, care acum are 42 de ani, a trăit o mare satisfacţie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

A doua racheta supersonică testată de SUA (sursa: bloomberg)
Internațional

A doua racheta supersonică testată de SUA

A doua racheta supersonică testată de SUA. Armata SUA a testat recent cu succes o rachetă de croazieră hipersonică produsă de Lockheed Martin, al doilea test de succes în zbor al unei astfel de arme, potrivit Axios. A doua racheta supersonică testată de SUA De ce contează: dezvăluirea testului vine pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, în timpul căreia forțele ruse au folosit rachete hipersonice împotriva țintelor ucrainene. Citește și: EXCLUSIV Cărăușul de bani al lui Vâlcov, Adi Florinel Barbu, 110 milioane de euro în contracte publice pe firma tatălui în fieful lui Paul Stănescu (PSD) Anumite rachete au fost capabile să zboare la viteze hipersonice de câteva decenii acum, dar tipuri mai noi, specifice de rachete hipersonice sunt dezvoltate pentru a fi foarte manevrabile în zbor, ceea ce le face dificil de detectat pe radare și distruse cu sistemele de apărare antirachetă. Guvernul SUA nu a pus când a efectuat testul versiunii Lockheed Martin a DARPA și Hypersonic Air-breathing Weapon Concept [HAWC] al Forțelor Aeriene. CNN, citând un oficial al apărării familiarizat cu chestiunea, a raportat marți că a avut loc la mijlocul lunii martie. „Acest test de zbor Lockheed Martin HAWC a demonstrat cu succes un al doilea design care le va permite luptătorilor noștri să aleagă în mod competitiv capabilitățile potrivite pentru a domina câmpul de luptă”, a declarat Andrew Knoedler, manager de program HAWC în Biroul de tehnologie tactică al DARPA. „Aceste realizări măresc nivelul de maturitate tehnică pentru tranziția HAWC la un program de servicii înregistrat”, a adăugat el.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră