duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: stamule

3 articole
Eveniment

25% din angajații din România sunt speciali

Tănase Stamule, decan al Facultății de Administrare a Afacerilor din cadrul ASE și membru al PNL, a declarat, la DCNews, că „25% din angajații cu carte de muncă din România sunt angajați speciali, care nu plătesc anumite categorii de taxe”. El a mai arătat că „Agricultura are aceeași profitabilitate cu IT-ul, dar cu jumătate din angajați” și s-a întrebat dacă nu cumva facilitățile acordate acestui sector nu „s-au mutat în buzunarul antreprenorilor”. 25% din angajații din România sunt speciali „25% din angajații cu carte de muncă din România sunt angajați speciali, care nu plătesc anumite categorii de taxe. Sunt cei din agricultură și construcții, care nu plătesc sănătate și cost pe venit, adică se duc la spitale pe taxele plătite de toți ceilalți, și sunt angajații din IT, care nu plătesc impozit pe venit și atunci când beneficiază de un parc sau de o grădiniță în oraș, beneficiază fără să plătească. Este foarte complicat să atacăm pensionarii speciali, dar să apărăm angajații speciali. Aceste facilități au avut o logică de a consolida anumite industrii și a le ajuta să capitalizeze sau să-și țină angajații. Pe măsură ce se consolidează industriile este firesc să dispară aceste facilități. Cei de la ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii) spun că ar fi de acord, dar nu brusc, ci în 2-3 ani. Industriile acestea nu au nevoie de șoc. La fel și industria construcțiilor. Ar accepta dacă s-ar face în două tranșe de 5% revenirea la contribuțiile de sănătate. Aici trebuie să fim foarte atenți, trebuie să analizăm ratele de profitabilitate pe sectoare. Vedem niște rate uriașe în agricultură, deși numărul de angajați e la jumătate față de angajații din IT. Agricultura are aceeași profitabilitate cu IT-ul, dar cu jumătate din angajați. Trebuie să ne punem întrebarea dacă aceste scutiri ajută industria ori s-au mutat în buzunarul antreprenorilor”, a spus decanul FABIZ. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu El a apreciat că, prin eliminarea graduală a facilităților și revenirea la cota unică de 16%, „se poate ajunge la o echilibrare a bugetului în 3-4 ani și la o reducere a deficitului la sub 3%, chiar sub 2%”.

25% din angajații din România sunt speciali, spune Tănase Stamule Foto: DCNews
Atacuri în serie dinspre PNL spre ministrul PSD de Finanțe Foto: Facebook
Eveniment

Atacuri dinspre PNL spre ministrul PSD de Finanțe

Atacuri în serie dinspre PNL spre ministrul PSD de Finanțe: „Această nebunie istorică, făcută fără consultarea nimănui este 100% creația domnului Câciu!”, a scris, pe Facebook, liberalul Tănase Stamule, decanul FABIZ, facultatea de business cu predare în limbi străine din cadrul ASE. Atacuri în serie dinspre PNL spre ministrul PSD de Finanțe „Încercarea celor de la PSD de a arunca în brațele ANAF gaura din buget este cel puțin penibilă. Nici Heiuș și nici Mișa nu au făcut bugetul. Această nebunie istorică, făcută fără consultarea nimănui este 100% creația domnului Câciu!”, a scris Stamule. Într-o altă postare, el a explicat de ce veniturile la buget au fost supraestimate. „Ministrul de Finanțe, ignorând total avertismentele ANAF, Consiliului Fiscal, etc a inclus in veniturile pe 2023 TVA și accize pentru combustibili, gaze și curent la nivelul 2022. Toate veniturile extraordinare cauzate de criza energetică din 2022 și care nu se vor mai repeta, au fost incluse și în bugetul din 2023. Așteptarea bugetara este ca OMV să platească taxe pentru un preț de 10 lei la motorină, cand la pompă e 6,5 lei sau ca Romgaz și Hidroelectrica să platească TVA la prețul de anul trecut, deși prețurile au fost plafonate. Toți se uită la direcția de mari contribuabili din ANAF și spun ca nu s-a încasat acolo. Realitatea este că nu vom încasa niciodată acei bani din motive obiective. De ce a făcut Ministrul de Finanțe asta? Ca să fericească pe toată lumea care a cerut bani la buget! Este prima dată în istoria României când bugetul național este construit pe așa o mare minciună. Doar pe zona de venituri supraestimate, gaura bugetară prognozată astăzi este de 25 de miliarde de lei pentru 2023”, a arătat decanul FABIZ. Citește și: EXCLUSIV Pensionar special care are și patru salarii de la stat, plus bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT: Ionel Georgescu, șeful Corpului de control la Economie. A fost polițist la Strehaia Și prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu arată că, deși Adrian Câciu a introdus noi taxe, deficitul a ajuns la 27 de miliarde de lei. Motreanu: un ministru de Finanțe incompetent „Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre "parteneriatul" cu PSD ! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie ! Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni. Nu le răspund lor, mă adresez românilor care merită să știe adevărul. Încasările ANAF au crescut față de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuș, dar Adrian Câciu a ”reușit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deși a introdus noi taxe”, a afirmat Motreanu, pe Facebook.

„Gaura la buget există”, spun lideri PNL Foto: Inquam/ Octav Ganea
Economie

„Gaura la buget există”, spun lideri PNL

„Gaura la buget există”, spun mai mulți lideri PNL, care vorbesc, la o dezbatere organizată de Fundația Konrad Adenauer, despre proasta estimare a veniturilor de către Finanțe, minister care nu s-a consultat cu ANAF când și-a prezentat estimările pentru 2023. „Nu există niciun fel de gaură la buget, pentru că s-a folosit acest termen plastic. Nu este o gaură, este o acțiune preventivă pentru a putea crea spațiu fiscal de intervenție în sprijinul cetățenilor și economiei prin eficientizarea cheltuielilor publice”, a susținut, la Antena 3, ministrul de Finanțe Adrian Câciu. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online „Gaura la buget există”, spun lideri PNL La dezbaterea organizată de Fundația Konrad Adenauer a fost însă prezent șeful ANAF, Lucian Heiuș, care a spus cum a făcut ministerul de Finanțe estimarea veniturilor pe 2023: „Au luat veniturile pe 2022 și au pus 14% în plus”. „Greu de crezut că poți crește cu 14%”, a spus Heiuș. „Sigur că gaura există”, a afirmat deputatul Robert Sighartău, fost secretar general al PNL. El a spus că guvernul ar trebui să „lucreze” la reducerea cheltuielilor pentru a rezolva această problemă. „În primării nu mai găsim pe nimeni la ora asta (Nota redacției: ora 16.00)”, a arătat Sighartău. „Nu mi se pare normal să iei bani de la oameni care muncesc”, a spus deputatul PNL, care subliniat că se consideră „de dreapta”. El a mai arătat că în România sunt circa 900.000 de persoane cu dizabilități și și-a exprimat rezerva că acest număr este real. „Elefantul se cheamă 20 de miliarde de lei, să nu fugim de elefantul din cameră”, a spus și liberalul Tănase Stamule, decanul facultății de business cu predare în limbi străine, din cadrul ASE. El a explicat de unde provine acest minus de încasări la buget: mai puțin TVA de la companiile energetice - circa 10 miliarde de lei - fiindcă prețul la energie a scăzut. El a mai arătat că Finanțele s-au grăbit să încaseze o serie de venituri în decembrie 2022, pentru a încheia anul cu un deficit cât mai mic, dar, de fapt, acei bani erau planificați pentru încasare în ianuarie și februarie. Citește și: Vecinii Ucrainei s-au înecat singuri cu cerealele exportate de Kiev: pentru că erau ieftine, au preferat să le cumpere local în loc să le asigure doar tranzitul către Africa „Gaura există, e o poveste naivă când spui că nu există”, a mai afirmat Stamule.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră