vineri 21 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: speculații

3 articole
Eveniment

Identitatea lui Jack Spintecătorul, noi speculații

Identitatea lui Jack Spintecătorul, noi speculații. O descendentă a uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul a cerut redeschiderea anchetei privind identitatea celebrului criminal, după ce noi teste ADN au reaprins interesul asupra acestui caz nerezolvat. Crimele sale, comise în Whitechapel, Londra, în 1888, rămân printre cele mai notorii din istorie. Crimele din Whitechapel Jack Spintecătorul a terorizat locuitorii din cartierul Whitechapel, o zonă săracă a Londrei, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Citește și: Legendarul manager „Titi” Preoteasa, care din 2001 îngroapă companiile CFR, și-a luat, într-un an, două apartamente în Dubai Între august și noiembrie 1888, el a comis cel puțin cinci crime îngrozitoare, toate având ca victime femei care practicau prostituția. Identitatea criminalului a rămas un mister, iar lista suspecților a inclus figuri celebre, precum membri ai familiei regale sau politicieni. ADN-ul și șalul de la locul crimei În 2014, scriitorul britanic Russell Edwards a susținut că a identificat criminalul pe baza unor urme de ADN găsite pe un șal descoperit lângă corpul lui Catherine Eddowes, a patra victimă a criminalului. Potrivit lui Edwards, Jack Spintecătorul ar fi fost Aaron Kosminski, un frizer evreu din Polonia, care locuia în proximitatea locurilor crimelor. Șalul ar fi fost păstrat intact de un polițist, devenind ulterior o piesă de muzeu. Identitatea lui Jack Spintecătorul, noi speculații Karen Miller, o descendentă a victimei Catherine Eddowes, sprijină deschiderea unei noi anchete. Ea a subliniat importanța de a face dreptate victimelor și de a stabili oficial identitatea criminalului: „Victimele au fost uitate, iar acum avem nevoie de această anchetă pentru a-l desemna în mod legal pe Jack Spintecătorul”, a declarat ea pentru The Telegraph. De-a lungul anilor, numeroase teorii au încercat să dezvăluie identitatea criminalului. În 2023, o stră-strănepoată a unui polițist implicat în ancheta inițială l-a identificat pe Hyam Hyams, un fabricant de trabucuri epileptic și alcoolic, ca posibil vinovat. Teza a fost însă contestată, la fel ca cea a lui Russell Edwards. Controversele legate de teoriile recente Deși ipoteza lui Russell Edwards despre Aaron Kosminski a atras atenția, ea a fost criticată pentru metodologia folosită în testele ADN și lipsa unor dovezi concrete. De asemenea, alte teorii, precum cea despre Hyam Hyams, continuă să alimenteze speculațiile. Misterul continuă să fascineze Cazul lui Jack Spintecătorul rămâne unul dintre cele mai captivante mistere ale istoriei, atrăgând constant noi ipoteze și cereri pentru redeschiderea anchetei. Indiferent de adevăr, această poveste scoate în evidență atât ororile crimelor, cât și dorința de a face dreptate victimelor.

Identitatea lui Jack Spintecătorul, noi speculații (sursa: telegraph.co.uk)
Ex-ministru, speculații cu acțiuni Gabriel Resources (sursa: gabrielresources.com)
Economie

Ex-ministru, speculații cu acțiuni Gabriel Resources

Ex-ministru, speculații cu acțiuni Gabriel Resources. Un fost politician și ministru de Finanțe ar controla BRK Financial Group, compania de brokeraj care a cumpărat masiv acțiuni ale Gabriel Resources. Ex-ministru, speculații cu acțiuni Gabriel Resources Informația apare într-o investigație publicată de România liberă, care vorbește despre "Traseele subterane ale unor acționari și investitori ai BRK Financial Group, singurul broker listat la Bursa de Valori București, care a declarat că a tranzacționat acțiuni Gabriel Resources". Citește și: EXCLUSIV Gabriel Resources a plătit sute de mii de dolari unor profesori de drept români pentru a emite opinii împotriva României la ICSID. Printre aceștia, Corneliu Bîrsan, ex-CEDO Potrivit sursei citate, "BRK FINANCIAL GROUP este un alt fond controlat de partenerii și apropiații lui Bogdan Drăgoi", care "se află pe deoparte în administrarea BRK Financial Group (prin Robert Iulian Dănilă) iar pe de alta dețin adunat (la prima vedere) peste 20% din acțiunile BRK Financial Group. Ei sunt acum și marii perdanți raportat la cele 1,26 milioane de acțiuni deținute la Gabriel Resources de către BRK Financial Group". Bogdan Drăgoi a ocupat mai multe poziții în instituții publice (Ministerul de Finanțe, Primăria București, Administrația Prezidențială) și a fost, pentru câteva luni, ministru de Finanțe în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Speculații: arme nucleare în Bulgaria, România (sursa: defensie.nl)
Internațional

Speculații: arme nucleare în Bulgaria, România

Speculații: arme nucleare în Bulgaria, România. Preşedintele bulgar Rumen Radev a respins drept "speculaţii" informaţiile din presă potrivit cărora avioanele de vânătoare ale Forţelor Aeriene ale SUA (United States Air Force, USAF - n.a.), care au sosit în ţară în cadrul unei misiuni de poliţie aeriană, ar transporta arme nucleare. Speculații: arme nucleare în Bulgaria, România "Aceste avioane de vânătoare vin aici în primul rând pentru a desfăşura activităţi de antrenament în comun cu Forţele Aeriene bulgare şi pentru a ajuta la o mai bună poliţie aeriană. Nu se pune problema de arme nucleare", a subliniat şeful statului, citat de agenția de presă BTA, preluată de Agerpres. La 30 mai, Biroul de relaţii publice al Comandamentului aerian aliat a anunţat că avioanele F-35 ale USAF, dislocate la baza aeriană Spangdahlem din Germania, au aterizat la baza aeriană Graf Ignatievo de lângă Plovdiv pentru o misiune cu rază lungă de acţiune în Bulgaria, în sprijinul activităţilor de vigilenţă ale NATO pe flancul estic. Citește: UE a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Embargo complet asupra ţiţeiului rusesc transportat pe mare "Desfăşurarea unor operaţiuni de rutină şi exercitarea libertăţii noastre de navigaţie şi de survolare este esenţială pentru capacitatea NATO de a ne consolida apărarea colectivă şi de a asigura securitatea membrilor săi din regiune", se arată în comunicatul de presă din 30 mai. Scenariul Incirlik - Deveselu din 2016 Un presupus transfer de arme nucleare americane din Turcia în România a fost negat de autoritățile de la Bucureşti în 2016. Ministerul Afacerilor Externe a respins categoric informaţia vehiculată de jurnaliştii portalului Euractiv, iar ministrul Apărării a catalogat-o drept o speculaţie. Pe de altă parte, experții militari au explicat de ce armele nucleare din Turcia nu ar putea fi transferate la Deveselu. Jurnaliştii Euractiv pretindeau în 2016 nu doar că americanii ar fi decis să-şi mute arsenalul nuclear din Turcia în România, dar şi că procesul era deja în derulare. La mijloc ar fi fost înrăutăţirea accentuată a relaţiilor dintre Statele Unite şi Turcia, după lovitura de stat eşuată din iulie 2016. Comandantul bazei Incirlik a fost arestat după puci sub acuzaţia că i-ar fi sprijinit pe rebeli.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră