duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sinteza zilei

3 articole
Politică

Șoc la Antena 3

Șoc la Antena 3: un telespectator din Cluj i-a spus, în direct, lui Mihai Gâdea că vinovate de dezastrul din România sunt televiziunile care primesc bani de la partide. Moderatorul postului controlat de fostul turnător Dan Voiculescu l-a întrerupt imediat, l-a scos din emisie și a spus că „minte în mod ordinar”. Momentul apare în înregistrarea distribuită chiar de Antena 3 pe canalul de YouTube a emisiunii Sinteza Zilei. Însă înregistrarea între ora 21.46 - când s-a produs acest incident - și 21.55 nu este postată pe acest canal. Citește și: EXCLUSIV Romarm vinde în străinătate cu 15 euro/kg pulberea pentru muniții scoasă gratuit din Rezerva de Stat și cumpără alta, pentru uzinele românești, cu 40 de euro/kg Emisiunea avea ca temă: „Cine e de vină pentru că românii sunt atât de dezbinaţi? Mai mulţi români au răspuns în direct la Antena 3 CNN”. Nu este clar cum și-a selectat postul interlocutorii. Șoc la Antena 3 Iată cum a decurs dialogul de la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea: „Cine este vinovatul/cine sunt vinovații pentru această dezbinare a românilor? Telespectatorul Mihai: „Principalii vinovați de dezastru din această țară sunt în primul rând, și în primul rând, televiziunile care primesc bani de la stat sub formă de publicitate și promovează agenda partidelor aflate la guvernare”. Mihai Gâdea: „Mințiți în mod ordinar, motiv pentru care vă întrerup chiar acum. Asta este o placă de propagandă a unora care nu știu cum să justifice niște furturi și niște dezvăluiri care au fost făcute în mod special de televiziunile independente. Motiv pentru care duceți-vă la cei care vă plătesc și spuneți-le treaba asta”. Înregistrarea difuzată pe YouTube se întrerupe la acest moment. Acest moment apare și pe site-ul Antenei 3, însă textul articolului nu consemnează evenimentul jenant.

Șoc la Antena 3: un telespectator i-a spus lui Gâdea cine este vinovat de dezbinarea din România
Dacă depuneam la CEC, aveam pensie 10.000 de lei Foto: Facebook Mihai Gâdea
Politică

Dacă depuneam la CEC, aveam pensie 10.000 de lei

O economistă, Janetta Toancă, îi scrie lui Mihai Gâdea, pe Facebook, după o emisiune în care acesta a lăudat majorările de pensii care vor fi efectaute de PSD: „Dacă eu depuneam la CEC, aveam lejer (pensie de) 10.000 de lei și nu aveam nevoie de pomana nimănui”. Gâdea nu a răspuns mesajului ei. Citește și: Date șocante despre pensiile ne-speciale: după 35 de ani de muncă, un pensionar obișnuit are o pensie de circa 45% din salariu. Unii pensionari speciali au pensie peste ultimul salariu Potrivit informațiilor de pe Facebook, Toancă (foto) este din Constanța și locuiește acum la Los Angeles. Dacă depuneam la CEC, aveam pensie 10.000 de lei Ea spune că sumele virate de ea la fondul de pensii i-ar fi adus o pensie de 10.000 de lei, dacă banii erau depuși la CEC, pur și simplu. Acum câteva zile, deputatul USR Claudiu Năsui a scris că un contribuabil de 65 de ani de la care s-au colectat 650.000 lei pentru fondul de pensii ar trebui să primească o pensie de de 7.000 lei/ lună, dacă banii ar fi investiți cu un randament de 5% pe an. Însă, statul oferă acestui contribuabil o pensie de doar 1.785 de lei pe lună, susține deputatul. Toancă are un calcul mai optimist sau a depus mai mult de 650.000 de lei. „M-am tot abținut să comentez problema pensiei pe care unii o percep ca pe o pomană pentru pensionari. Eu, care sunt economist de meserie, mi-am făcut calculul la sumele pe care le-am virat din veniturile mele salariale la fondul de pensii, dacă le depuneam la CEC, unde ne depuneam noi economiile înainte de 1989, acum aveam venit lunar lejer 10.000 de lei și nu aveam nevoie de pomana nimănui”, a scris economista. Citește și: Ce pensie ar trebui să primească un contribuabil de 65 de ani de la care s-au colectat 650.000 lei, dacă banii ar fi investiți. Diferența imensă față de pensia oferită de stat Către Gâdea: „Probabil știți, dar nu vreți să vorbiți despre ele” „A treia și cea mai importantă problema este că noi ne-am plătit în perioada când am fost salariați aceste pensii, nu am primit dobânda la banii virați, deci indexarile sunt obligatorii. Știți bine că în 1990 fondul de pensii era pe excedent, avea buget separat și ceea ce este cel mai important din muncă noastră am construit tot ce mai există activitate economică de stat și parțial privată (...) Bani nu sunt pentru că la toate achizițiile și investițiile care se fac de către instituțiile finanțate de la bugetul statului prețurile sunt cel puțin de trei ori mai mari decât prețurile reale. Sunt multe de spus pe care probabil le știți dar nu vreți să vorbiți despre ele”, a mai arătat Toancă.

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor Foto: Captură video
Politică

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea nesustenabilă a pensiilor: fostul ministru al Muncii, Mariu Budăi și șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, au defilat în emisiunea lui Mihai Gâdea, Sinteza Zilei, cu mesaje propagandistice. Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor Un titlu de pe site-ul Antenei 3, la o știre de după emisiunea lui Gâdea, anunța: „Pensionarii care vor beneficia de o creștere de 112% prin noua lege a pensiilor”! Citește și: Spitalele de stat anunță falimente în serie: la Bagdasar-Arseni nu mai sunt nici bani de salarii, SJU Arad mai are 50.000 lei în cont, Colţea are 100 de lei de la CNAS, pentru decembrie Emisiunea pare a fi o reacție la opoziția PNL la proiectul de lege privind pensiile. Mai mulți lideri liberali au spus că majorarea pensiilor prevăzută în această lege este nesustenabilă și va băga România în recesiune. Însă, în emisiunea lui Gâdea n-a fost invitat nici un opozant al acestei legi - reiese din știrile de pe site-ul Antenei 3. Principalul invitat, Daniel Baciu, a prezentat grafice cu creșterile de pensii și a nunțat majorări spectaculoase. „Profesor, cu stagiu de cotizare de 44 de ani, 8 luni și 22 de zile, cu 91 de puncte realizate: pensia va ajunge la 7.471 de lei/lună la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie va ajunge la 8.216 lei/lună”, a spus Baciu. Un alt exemplu oferit de acesta a fost al unei „femei, tehnolog utilaje” cu 30 de ani și nouă luni de cotizare, a cărei pensie va sări de la 1.657 de lei la 2.503 lei, la finalul anului 2024, majorarea fiind de peste 51%. Foto: Antena 3 „Pe domnul Ciolacu îl votez” Prin telefon, fostul ministru Marius Budăi, a declarat: „Cifrele sunt ușor altele decât cele prezentate. Eu le am pe ciornele de pe timpul când discutam cu Banca Mondială și făceam analiza asupra acestei legi.Legea aceasta se bazează și pe legea nr. 127, lege lucrată de colega mea, Olguța Vasilescu (...) După opinia Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, este o lege sustenabilă". Citește și: Guvernul a dat cea mai valoroasă și profitabilă companie de stat pe mâna unui politruc UDMR, cu studii dubioase, dar căsătorit cu fiica unui afacerist conexat la PSD, din Buzău Antena 3 a organizat și o așa-zisă consultare națională despre majorarea pensiilor. Un cetățean selectat de acest post a declarat: „Am pensia 2.200 lei. Am 78 de ani. Beneficiez de majorare? Noi nu i-am amăgit când am muncit atâția ani. Eu pe domnul Ciolacu o să îl votez. Eu văd că se zbate pentru noi”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră