sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: simona bucura oprescu

6 articole
Eveniment

„Mă, măgarilor, oamenii au construit România!”Ciolacu, acum un an, despre majorarea pensiilor: „Mă, măgarilor, oamenii au construit România! Nu pot lăsa să moară de foame”

Ce spunea acum un an, în ianuarie 2024, premierul Marcel Ciolacu, despre acuzațiile că majorarea pensiilor este nesustenabilă: „Nu mai pot să rabd să-i văd la televizor că în continuu discută de unde sunt bani pentru pensionari (...) Mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România, oamenii aceia sunt părinţii şi bunicii noştri! Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente!”. Citiți și: Guvernul Ciolacu II majorează fiscalitatea: impozitul pe dividende crește, dispar facilitățile în IT și construcții, pragul microîntreprinderilor coboară De la 1 ianuarie, guvernul Ciolacu II îngheață pensiile și alocațiile pentru copii. „Mă, măgarilor, oamenii au construit România!” „Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori”, afirma el în aprilie 2024. „Pensia medie din România crește cu 12,1% de la 1 ianuarie 2025, ajungând la 3.073 lei, a anunțat miercuri guvernul condus de Marcel Ciolacu”, anunța un material propagandistic al PNL din noiembrie 2024. „Este o minciună gravă care se rostogoleşte în spaţiul public că un milion de pensii vor fi îngheţate”, susținea, în septembrie 2024, ministrul Muncii, Simona Bucra Oprescu. În octombrie, tot ea anunța că alocațiile pentru copii vor crește în 2025. „Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

„Mă, măgarilor, oamenii au construit România!”, spunea Marcel Ciolacu Foto: Inquam/George Calin
Penibilul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a șters un doctorat, un masterat și o facultate din CV Foto: Facebook
Politică

Penibila ministră Muncii șters doctorat, masterat și facultate din CV

Penibila ministră al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a șters un doctorat, un masterat și o facultate din CV, dar ea rămâne cu o biografie plină de diplome de la Academia de Poliție și SRI. Citește și: Trei sferturi din bugetul spitalului Pantelimon se duce pe salarii, pentru medicamentele bolnavilor rămân 4% din cheltuieli DeFapt.ro a prezentat, miercuri, explicațiile jenante ale acestui ministru când a fost întrebat în ce stadiu se află proiectul noii legi a salarizării, jalon PNRR: „Astăzi este sărbătoare și mâine urmează o altă mare sărbătoare, iar astăzi suntem înainte de „ziua recoltei” cumva pentru pensionarii din România”. Penibila ministră a Muncii a șters un doctorat, un masterat și o facultate din CV Despre doctoratul pe care Simona Bucura Oprescu îl pregătea la Academia Națională de Informații (ANI), instituția de învățământ superios a SRI, s-a mai scris: acesta a dispărut pur și simplu din CV-ul ei. Bucura Oprescu a început să-și dea doctoratul în 2013, în același an cu Marcel Ciolacu, actualul ei șef pe linie de partid. Academia SRI a transmis la solicitarea Defapt.ro că îndrumătorii de doctorat ai ministrului Simona Bucura Oprescu au fost profesorii universitari Ștefan Teodoru Gheorghe și Ioan Deac. Totodată, cei doi profesori au fost și îndrumătorii premierului Marcel Ciolacu. La fel, din biografia de pe site-ul Guvernului a dispărut informația inițială că ar fi absolvit, în 2004, Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Științe Economice (ASE). Captură Argesul Online Ea a șters din CV și un masterat la SNSPA, pe care l-ar fi luat între 2009 și 2011. Acum, CV-ul arată că Bucura Oprescu a terminat o facultate la Craiova, când avea 29 de ani. Ea a petrecut cinci ani prin facultate, deși cursurile sunt de doar patru ani. Masteratul care figura inițial ca fiind la SNSPA este acum la Academia de Poliție, în „relații internaționale și programe europene”. În 2009, a urmat un „curs postuniversitar” la Academia de Poliție, în managementul „afacerilor interne”. În 2014, a studiat, la academia SRI, „securitatea națională”. DeFapt.ro a arătat că, în CV-urile din presa locală, Bucura Oprescu se lăuda că a fost primită în organizația de tineret a PSD de la 16 ani.

Penibila ministră a Muncii explică de ce nu e gata legea salarizării Foto: Facebook
Politică

Penibila ministră a Muncii explică de ce nu e gata legea salarizării

Penibila ministră a Muncii, Simona Bucura Oprescu, explică de ce nu e gata legea salarizării bugetarilor, jalon în PNRR: „Astăzi suntem înainte de Ziua Recoltei pentru pensionari”, a spus ea, zâmbind. Citește și: Cea mai bogată consilieră a lui Ciolacu, fost medic ATI cu o avere imensă deși a lucrat la stat, apără medicii de la Pantelimon Cum a decurs dialogul jenant, care a devenit viral pe TikTok, între demnitarul PSD și un jurnalist, potrivit transcrierii de pe site-ul Guvernului: Penibila ministră a Muncii explică de ce nu e gata legea salarizării „Reporter: Doamna ministru, lucrați în acest moment și la Legea salarizării. În ce stadiu este și care sunt ultimele discuții cu reprezentanții Comisiei Europene? Simona Bucura Oprescu: Astăzi este sărbătoare și mâine urmează o altă mare sărbătoare, iar astăzi suntem înainte de "ziua recoltei" cumva pentru pensionarii din România, fiindcă în septembrie va fi momentul în care își vor primi pensiile recalculate. Vă rog să îmi permiteți și mie să mă bucur, împreună cu colegii de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Casa Națională de Pensii Publice, de faptul că am făcut, dincolo de tot ceea ce s-a întâmplat în anul acesta, împreună am făcut, am finalizat recalcularea, suntem la timp cu o reformă a Ministerului Muncii... Reporter: Doamna ministru, eu nu am zis să nu vă bucurați. Ne bucurăm și noi alături de dumneavoastră. Eu vă întreb în ce stadiu este o altă reformă pregătită de Guvernul României. Simona Bucura Oprescu: Asta, sigur. De fiecare dată când vom avea ceva de comunicat, inclusiv în ceea ce privește jalonul 420 din PNRR cu privire la salarizarea unitară în sistemul public, în sectorul bugetar, în momentul în care vom avea chestiuni definitive, așa cum am spus mai devreme, vom fi primii care vi le vom comunica. Și la pensii, mulți dintre dumneavoastră v-ați arătat uneori neîncrezători și eu v-am rugat de fiecare dată să aveți răbdare, fiindcă noi nu stăm, muncim, dar întâi facem și apoi comunicăm. Vă mulțumesc pentru încredere!”

Un lider județean al PSD declară că „țara se prăbușește” Foto: Facebook
Politică

Un lider PSD declară că „țara se prăbușește”

Un lider județean al PSD, Ion Mînzină, care conduce organizația din Argeș, declară, într-un moment de iritare, că „țara se prăbușește”. În spatele său, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, nu-l contrazice. Citește și: Care sunt acuzațiile de la Spitalul Sf.Pantelimon: 17 pacienți ar fi fost uciși în 48 de ore prin reducerea dozei de noradrenalină, pentru a se elibera paturile. Unul dintre ei, internat de un an Guvernul României este condus, din iunie 2023, de președintele PSD Marcel Ciolacu. Un lider PSD declară că „țara se prăbușește” Declarația a fost făcută la Câmpulung, în timpul lansării unui candidat, iar filmarea a fost postată de Semnal Argeș. În timp ce Mînzină vorbește, din sală se aud râsete, ceea ce îl irită pe liderul județean PSD. În consecință, acesta afirmă: „E bine că mai puteți râde! Într-o țară care se prăbușește și râsul e un artificiu care ne dă optimismul necesar”. Video: Semnal Argeș Citește și: Armata obligatorie, necesară pe model elvețian, spune generalul (r) Bădălan, fost șef al Armatei: „La război, se reia prin lege serviciul militar obligatoriu, dar nu mai e timp de pregătire” În spatele său se află ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, care continuă să zâmbească absent, fără să pară că realizează ce spune colegul ei.

Impactul bugetar pentru plata pensiilor în 2024 va fi cu 30 de miliarde de lei peste anul 2023 Foto: PSD
Politică

Impactul bugetar pentru plata pensiilor în 2024

Impactul bugetar pentru plata pensiilor se va ridica în 2024 la aproape 146,2 miliarde lei, cu 30 de miliarde de lei peste anul 2023, arată calculele Băncii Mondiale, prezentate ministerului Muncii și obținute de Agerpres. Citește și: Șocant: judecătoarea drogată și șpăgară din Suceava s-a folosit de bodigurazii unui interlop ca să ia copiii de la fostul soț Impactul bugetar pentru plata pensiilor în 2024 Astfel, de la 1 ianuarie până la 1 septembrie 2024, impactul va fi mai mare, lunar, cu 1,686 miliarde lei faţă de decembrie 2023, când se estimează că va totaliza 9,66 miliarde lei, şi se va situa la 11,353 miliarde lei/lună. Din septembrie, cheltuielile lunare suplimentare vor fi de 2,489 miliarde lei şi vor însuma 13,842 miliarde lei pe lună. În total, în perioada septembrie-decembrie 2024, după recalcularea în baza noii legi, cheltuiala cu pensiile se va cifra la aproape 55,37 miliarde lei. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, le-a prezentat, luni, deputaţilor din comisiile pentru muncă noul proiect al legii pensiilor, precizând că, potrivit calendarului asumat, acesta ar urma să fie aprobat în Guvern pe data de 9 noiembrie, iar până la 20 noiembrie de către Parlament. Noua lege, adoptată până la 20 noiembrie „Proiectul legii pensiilor este în transparenţă până pe data de 9 noiembrie. Ambiţia noastră este ca pe 9 noiembrie să fie adoptat în Guvern, după care să venim în faţa dumneavoastră pentru ca împreună să avem un parcurs parlamentar accelerat, astfel încât până pe data de 20 noiembrie să finalizăm calendarul parlamentar pentru reforma sistemului public de pensii, o lege importantă pentru români", a declarat ministrul Muncii. Ea a făcut referire şi la impactul bugetar: „Cu privire la impact, pentru aplicarea începând cu 1 septembrie este nevoie de o anvelopă bugetară de 13,84 miliarde lei, adică 55,36 miliarde lei pentru cele 4 luni, din septembrie până în decembrie", a precizat Bucura-Oprescu. Ministrul a precizat că legea va fi aplicată de la 1 ianuarie 2024, menţionând că la această dată punctul de pensie va fi de 2.032 de lei. „Pentru acordarea majorării de 13,8%, care respectă şi actualele condiţii ale legii pe formula elveţiană, cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, pentru perioada la care ne raportăm aceasta a fost negativă, ceea ce înseamnă că rămânem cu 13,8% majorarea punctului de pensie. Asta înseamnă că, dacă acum avem un punct de pensie de 1.785, vom avea un punct de pensie de 2.032 de la 1 ianuarie", a spus Bucura-Oprescu. Demnitarul a explicat şi procedura majorării pensiilor de la 1 septembrie 2024. Citește și: EXCLUSIV Rețeaua Truică – Dimofte, devoalată de ex-soțul judecătoarei cu avere nejustificată de 30 de milioane de lei. Dimofte, verificat de CNSAS pentru legături cu Securitatea Luni întregi pentru digitalizare și recalculare „Cu privire la «de ce aplicăm de la 1 septembrie» - este foarte simplu. Ne aflăm într-o etapă avansată de digitizare a dosarelor de pensii, peste 4 milioane de dosare sunt deja digitizate, după adoptarea legii de către Parlament avem nevoie de o perioadă în care să fie elaborate şi aprobate normele de aplicare a legii. După normele de aplicare avem nevoie de o perioadă atât de achiziţie, de procedură, cât şi de software a sistemului care să permită aplicarea noii legi. După care avem nevoie de o perioadă în care colegii de la casele teritoriale de pensii să aplice efectiv noua lege şi, pe baza datelor din sistem, să recalculeze toate pensiile românilor, să le transmită acestora deciziile, după care de la 1 septembrie fiecare român să îşi primească noul cupon de pensie", a mai afirmat ministrul.

Doctoratul ministrei Muncii: exmatriculată de SRI (sursa: Facebook/Simona Bucura Oprescu)
Investigații

Doctoratul ministrei Muncii: exmatriculată de SRI

Doctoratul ministrei Muncii: exmatriculată de SRI. Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, a fost exmatriculată în 2019 de la școala doctorală a Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul", instituție de învățământ din subordinea Serviciului Român de Informații. În același an, a renunțat la școala doctorală a Academiei SRI și Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru al României și șeful PSD. Academia SRI a transmis la solicitarea Defapt.ro că îndrumătorii de doctorat ai ministrului Simona Bucura Oprescu au fost profesorii universitari Ștefan Teodoru Gheorghe și Ioan Deac. Totodată, cei doi profesori au fost și îndrumătorii premierului Marcel Ciolacu. Minoră, membră de partid. Ilegal Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș și noul ministru al Muncii, are un CV coafat și contradictoriu. De exemplu, și-a șters din CV doctoratul cu tema "Buna Guvernare" început în anul 2013 la Academia SRI. Defapt.ro a dezvăluit că ministrul Simona Bucura Oprescu a menționat în CV-urile ei că a devenit membru PSD la vârsta de 16 ani. Iar la 17 ani era deja membru în Consiliul Național al PSD. Legea partidelor specifică clar că "pot fi membri ai partidelor politice cetăţenii care, potrivit Constituţiei, au drept de vot". Adică vârsta minimă pentru a deveni membru de partid cu acte este 18 ani. Citește și: Simona Bucura, noul ministru al Muncii, colegă de doctorat la SRI cu Marcel Ciolacu. Bucura și-a cosmetizat CV-ul în mai multe rânduri: au dispărut studii la ASE și tentativa de doctorat Cariera politică a Simonei Bucura este strâns legată de fostul baron PSD Constantin Nicolescu, decedat în iunie 2023, care o alinta "nepoțica". Mai mult, ca orice politician care se consideră de anvergură, Simona Bucura a avut timp să contribuie și la scrierea cărții "Generalul Berthelot și românii – Rapoarte transmise la Paris (1916-1918)", apărută în anul 2013 la editura Mioveni. Autorul principal al acestei cărți este Gheorghe Nicolescu. Doctoratul ministrei Muncii: exmatriculată de SRI Defapt.ro a solicitat oficial Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" să comunice în ce an a fost exmatriculată ministra Simona Bucura Oprescu de la școala doctorală și ce profesor universitar i-a coordonat pașii în demersul de studiu. Citește și: ANALIZĂ Guvernul Ciolacu, tot mai favorabil Chinei comuniste. Lenovo primește acces la rețelele 5G, Ponta, Câciu și Bucura-Oprescu, propagandiștii intereselor Beijingului "Menționăm că exmatricularea din program a doamnei Simona BUCURA-OPRESCU s-a realizat la data de 30 septembrie 2019, conform Deciziei Rectorului ANIMV nr. 313641/2019, având drept motivare faptul că studenta doctorandă nu a îndeplinit obiectivele din programul de cercetare stabilite împreună cu conducătorul de doctorat. Acesta din urmă a propus exmatricularea studentei doctorand", a transmis Academia SRI. Răspunsul Academiei SRI pentru Defapt.ro (sursa: defapt.ro) Potrivit răspunsului oficial, pesedista Simona Bucura Oprescu nu a beneficiat de bursă doctorală în perioada în care a urmat cursurile școlii doctorale ale Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul". Chin intelectual la pachet cu Ciolacu Simona Bucura Oprescu a avut în perioada octombrie 2013 – septembrie 2019 doi conducători de doctorat. Primul a fost prof. univ. dr. Ștefan Teodoru Gheorghe, în intervalul octombrie 2013 - aprilie 2019. Acesta este fostul rector al Academiei SRI din perioada 2007-2013. La data de 27 iulie 2016, profesorul universitar Ștefan Teodoru Gheorghe, general de brigadă în Serviciul Român de Informații, a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis. Cel de-al doilea îndrumător de doctorat, în intervalul mai - septembrie 2019, a fost prof. univ. dr. Ioan Deac. Din răspunsul Academiei SRI rezultă că profesorul universitar Ioan Deac a fost cel care a propus exmatricularea Simonei Bucura Oprescu de la școala doctorală a Academiei SRI. Întâmplător sau nu, exact în aceleași perioade, cei doi profesori universitari au fost și conducătorii de doctorat ai lui Marcel Ciolacu. "Referitor la conducătorii de doctorat ai domnului Marcel CIOLACU, precizăm că aceștia au fost domnul prof. univ. dr. Ștefan Teodoru (în intervalul octombrie 2013 - aprilie 2019) și domnul prof. univ. dr. Ioan Deac (în intervalul mai - septembrie 2019). Domnul Marcel CIOLACU nu a beneficiat de bursă doctorală", a mai transmis Academia SRI.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră