duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: shinzo abe

3 articole
Politică

Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator

Cine este Mihai Tudose (PSD), cel care va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare: dușman înverșunat al băncilor și plagiator, a făcut istorie refuzând să-l primească pe premierul Japoniei, Shinzo Abe, fiindcă era supărat că Liviu Dragnea îi cere demisia. Citește și: VIDEO Imagini brutale ale atacului terorist de la Moscova, soldat cu circa 40 de morți. Cel puțin un trăgător arestat Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator iată câteva elemente relevante din biografia acestuia: Născut în 1967, a absolvit o facultate privată, care nu era acreditată, abia în 1995, la 28 de ani. A fost acuzat că și-a plagiat doctoratul, obținut la academia SRI, așa că a depus cerere de renunțare la acest titlu universitar În perioada în care a fost premier, cu susținerea lui Liviu Dragnea, între 29 iunie 2017 și 16 ianuarie 2018, se lăuda că nu are cont bancar și ataca dur băncile: „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun”. În 2021, el s-a certat cu un alt invitat al postului România TV, susținând ferm că România a intrat în UE în 2004: „By the way, apropo de memorie, zece secunde: vezi că am intrat în Uniunea Europeană în 2004, nu în 2007 (...) Voi aţi intrat mai târziu un pic, asta e viaţa, veniţi mai târziu”. Ca premier, a atacat constant Pilonul II de pensii. „Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, dar va deveni opţional”, spunea el. Guvernul său a redus contribuția la acest pilon. În septembrie 2017, a promis companiei Ford că va finaliza autostrada Piteşti - Sibiu până la finalul mandatului. Autostrada va fi gata in cel mai bun caz în 2018. A insistat pentru instituirea unei taxe de solidaritate, aplicată persoanelor fizice „care câştigă foarte mult”. În 13 ianuarie 2018 a venit în vizită în România premierul Japoniei, Shinzo Abe. Tudose, care demsionase la 12 ianuarie, a refuzat să-l primească, deși mandatul său s-a încheiat, de jure, abia la 16 ianuarie. În iulie 2021, lansa un atac suburban împotriva Ralucăi Turcan, cu care este acum aliat. „Când ești prost de mic… când te faci mare doar te joci! (...) Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL! (...) Singura problemă cu acești analfabeți funcționali contemporani nu o reprezintă numărul lor! Ci faptul că sunt foarte bine împrăștiați, în așa fel încât indiferent ce vrei sa faci… dai de unu’!!! Ține-o așa, Ralu! Nu ceda! Reformați și PNL!”, a scris el, pe Facebook.

Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator Foto: Inquam/George Calin
Șeful poliției Nara, aproape de seppuku (sursa: mainichi.jp)
Internațional

Șeful poliției Nara, aproape de seppuku

Șeful poliției Nara, aproape de seppuku. Existau deficienţe "incontestabile" în securitatea fostului premier japonez Shinzo Abe, împuşcat mortal vineri în timpul unei reuniuni electorale de la Nara, a declarat sâmbătă şeful poliţiei locale, care a promis o anchetă, relatează AFP. Șeful poliției Nara, aproape de seppuku Măsurile de securitate sunt uneori mai puţin stricte la mitingurile electorale locale din Japonia, unde crimele violente sunt rare şi unde legile privind armele de foc sunt foarte severe, dar unii estimează că securitatea era insuficientă la Nara, având în vedere notorietatea lui Abe. "Cred că este incontestabil că existau probleme cu măsurile de securitate pentru fostul prim-ministru Abe", le-a spus jurnaliştilor şeful poliţiei din Nara, Tomoaki Onizuka, promiţând să le identifice şi să ia măsurile care "se impun". Citește și: Probleme în paradisul socialist: „tovărășia” Xi Jinping – Putin este pe sfârșite (The Times) "Este urgent să desfăşurăm o anchetă aprofundată pentru a clarifica ce s-a întâmplat", a adăugat el, fără a intra în detalii asupra lacunelor specifice ale dispozitivului de securitate de vineri. "De când am intrat în poliţie în 1995, în timpul carierei mele de peste 27 de ani, nu am regrete mai mari decât acesta", a spus el, cu vocea încărcată de emoţie, despre moartea lui Shinzo Abe.

Shinzo Abe, o poveste politică spectaculoasă (sursa: BBC)
Internațional

Shinzo Abe, o poveste politică spectaculoasă

Shinzo Abe, o poveste politică spectaculoasă. Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit. În vârstă de 67 de ani, Abe susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat de un atacator. Acesta din urmă a fost membru al Forţelor de Autoapărare (armata niponă). Shinzo Abe, o poveste politică spectaculoasă Shinzo Abe a crescut într-o Japonie sfâșiată de memoria celui de-al Doilea Război Mondial. A fost crescut în umbra bunicului său, Nobusuke Kishi, un criminal de război care a devenit mai târziu prim-ministru și a luptat pentru a-și elibera țara de restricțiile impuse în urma înfrângerii în război. Ca tânăr politician, a asistat la „deceniul pierdut” al anilor 1990, când economia în plină expansiune a Japoniei a cedat stagnării și deflației, scrie The Times. Abe tânjea să schimbe toate astea. Un naționalist fervent care a cochetat uneori cu revizionismul istoric, el era hotărât să restabilească mândria și încrederea Japoniei și să construiască o țară puternică, independentă, care să fie un actor pe scena internațională. Nu a reușit să facă acest lucru în timpul primului său mandat scurt ca prim-ministru, care a durat doar 366 de zile înainte de a fi forțat să demisioneze din cauza stării de sănătate. Un al doilea mandat de opt ani S-a bucurat de mai mult succes în timpul celui de-al doilea mandat, din 2012, care a durat aproape opt ani, devenind cel mai longeviv premier al Japoniei de la nașterea guvernului său constituțional în 1889. El a restabilit, de asemenea, stabilitatea unei țări care a avut 16 prim-miniștri din 1989 și a întărit puterea cabinetului, reducând birocrația. Mulțumită în parte unui experiment economic numit „Abenomics”, a treia economie din lume s-a bucurat de cel mai lung boom de după război. Citește și: Ministrul Economiei a încasat 5.500 de euro lunar în 2021 de la șantierul naval condus de Damen, compania care vrea să vândă corvete Armatei Abe a deschis Japonia către lumea exterioară, a construit o alianță puternică cu Statele Unite, care a supraviețuit președinției protecționiste a lui Donald Trump, și și-a transformat țara într-o putere globală. Anul 2020 ar fi trebuit să fie triumfător pentru Abe. În acea vară, Tokyo trebuia să prezinte redresarea Japoniei găzduind Jocurile Olimpice. Pe 24 august, el urma să sărbătorească 2.799 de zile consecuvite în funcție, depășindu-l pe străbunicul său, Sato Eisaku, ca premierul cu cea mai lungă durată din Japonia. Continuarea, în Știrile TVR.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră