sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sf. parascheva

7 articole
Eveniment

Pelerinajul Sf. Parascheva, cel mai mare

Pelerinajul Sf. Parascheva, cel mai mare. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se pregăteşte să tragă concluziile pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva. Pelerinajul Sf. Parascheva, cel mai mare Ediția de anul acesta a adus cu sine mai multe premiere şi mai multe posibile recorduri, ce vor trebui verificate cu datele din arhivă. Citește și: Judecătorul Șepelea, coleg de complet cu judecătoarea care se droga cu iubitul traficant, a primit recent o donație imobiliară importantă Potrivit datelor de duminică seara, peste 337.000 de pelerini se închinaseră la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Andrei Criteanul iar alţi 27.000 de oameni erau la rând. Un număr total apropiat de 400.000 de pelerini ar fi cel mai mare de când se ţin evidenţele oficiale şi estimările comunicate de Jandarmerie şi reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pelerinajul Sf. Parascheva, cel mai mare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Sute de mii la Sf. Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sute de mii la Sf. Parascheva

Sute de mii la Sf. Parascheva. Estimările de vineri seară ale organizatorilor arătau că peste 200.000 de persoane s-au închinat deja la moaştele Sf. Parascheva. Sute de mii la Sf. Parascheva Este vorba de cifre valabile pentru săptămâna 7-13 octombrie: sâmbătă, 7 octombrie, aşezate pe baldachinul împodobit cu flori din curtea interioară a Mitropoliei, moaștele au fost scoase în mod oficial. Citește și: Judecătoarea drogată de la Suceava, relație amoroasă cu un traficant de droguri. Complicele ei, cămătar care răpea oameni și-i bătea pe câmp Estimările organizatorilor au fost că la pelerinaj vor participa circa 350.000 de persoane, iar în momentul de faţă ştim că vor fi minimum 230.000 până în dimineaţa în care va avea loc slujba (sâmbătă, 14 octombrie). Experienţa ultimilor ani arată că racla cu moaştele Sfintei Parascheva va rămâne tot weekendul aşezată în baldachin, urmând a fi retrasă în catedrală după ce rândul de pelerini va fi atât de scurt încât poate fi gestionat în interiorul curţii Catedralei Mitropolitane. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva. Ieşenii care s-au adunat la Calea Sfinţilor, procesiunea în care racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată pe străzile oraşului, au fost martorii unei întâmplări care a atras atenţia tuturor. Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva Pe ultima porţiune a pelerinajului, icoana Sfintei Parascheva a fost purtată de către doi studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Citește și: Disperare în rândul judecătorilor: pensia șefului CSM ar putea să scadă de la 45.700 lei net la doar 39.188 de lei, dacă se aplică noua legislație – calcule neoficiale Doi studenţi care au ales Iaşiul să înveţe, venind aici din Uganda, respectiv Kenya. Tikhon Kanakulya Eward, 26 de ani, şi Stephen Mutugi Njeruh, 35 de ani, sunt studenţi la Teologie, la Iaşi, în primul an, după ce au petrecut un an de zile învăţând limba română. S-au întâlnit la Iaşi cu Théophile Niyigena, 23 de ani, care a venit din Rwanda şi studiază pictura la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, şi s-au înscris încă din primul an în care au venit în capitala Moldovei ca voluntari la pelerinajul de la moaştele Sfintei Parascheva. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung. De sâmbătă, 7 octombrie, a început oficial pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva din Iaşi. Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung Organizatorii spun că, deşi nu se bifează o premieră propriu-zisă, sunt puţini anii în care pelerinajul va dura atât de mult şi va cuprinde două weekenduri. Citește și: Cine reprezintă judecătorii din România: șeful CSM, amicul Liei Savonea, decizii în serie în favoarea corupților și interlopilor. Plus o halucinantă sentință a unui prădător sexual Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, de lângă altar, acolo unde este aşezată pe toată durata anului. Procesiunea cu racla şi moaştele sfintei este organizată sâmbătă, de la ora 6.00, iar apoi pelerinajul este declarat deschis. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva. Primăria îşi acoperă o bună parte din cheltuielile aferente Sărbătorilor Iaşiului din încasările de la comercianţi care şi-au expus mărfurile în cadrul diverselor târguri. Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, taxele achitate de comercianţi în această perioadă aduc venituri la bugetul local de circa 600.000 lei. O sumă similară va cheltui Primăria pentru distracţia de sâmbătă, de pe esplanada Palatului Culturii, cu două concerte şi un foc de artificii. Citește și: Mărturii despre întâmplări extraordinare povestite de „oamenii Sfintei Parascheva” În total, bugetul alocat de municipalitate pentru sărbători se ridică la aproape 1,2 milioane lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Sf. Parascheva: mărturii despre întâmplări extraordinare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sf. Parascheva: mărturii despre întâmplări extraordinare

Sf. Parascheva: mărturii despre întâmplări extraordinare. În fiecare an, cele mai vizibile prezențe în rândul de pelerini care umplu străzile din Iași pentru a veni să se închine la moaștele Sfintei Parascheva sunt cele ale familiilor. Sf. Parascheva: mărturii despre întâmplări extraordinare Cu membri de toate vârstele. De la copii care sunt, poate, prea mici. Pentru a înțelege însemnătatea evenimentului la care sunt aduși de părinții lor. Citește și: Soarta soldatului rus mobilizat de Putin: mâncare și echipamente de acasă, fură tot ce poate fura pentru a supraviețui în bazele din Rusia Până la bătrâni pentru care venirea și participarea la pelerinaj este unul dintre cele mai mari eforturi pe care le fac în anul respectiv. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Baldachinul Sfintei Parascheva, operă din flori (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Baldachinul Sfintei Parascheva, operă din flori

Baldachinul Sfintei Parascheva, operă din flori. Aranjamentele florale sunt aduse pentru al 19-lea an la rând, la pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iași, de către familia Buștei din București. Baldachinul Sfintei Parascheva, operă din flori Aceasta deține o afacere cu flori și vine în fiecare an cu o dubă plină cu crizanteme, crini sau alte tipuri de plante în capitala Moldovei. Anul aceasta, o parte din familia Buștei a ajuns de joi seara, iar vineri dimineață, de la prima oră, a sosit și camionul cu flori. Citește și: Dîncu nu vorbește de înfrângerea Rusiei, ci de „negocieri” pentru încheierea războiului, sugerează că Ucraina poate renunța la teritorii Este nevoie de 48 de ore pentru crearea aranjamentelor la București, în ateliere, și de încă 10-12 ore să fie montate la Iași de o echipă de peste 15 persoane. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră