sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sevastopol

3 articole
Eveniment

Incendiu uriaș la depozitul de petrol al flotei ruse

Un incendiu uriaș s-a declanșat, în această dimineață, la depozitul de petrol al flotei ruse din Sevastopol, Crimeea. Tass, agenția oficială a Rusiei, susține că nu sunt victime, iar focul nu pune în pericol obiective civile, iar locuitorii orașului nu vor fi evacuați. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online ? In Crimea, they still cannot put out the fire at the oil depot in Sevastopol, which occurred after a drone strike. It is assigned the highest 4 difficulty level. pic.twitter.com/pRglQ7a1sJ— ᴍa͛ᴅᴢ?✨△⃒⃘? (@MooshieMadz) April 29, 2023 Incendiu uriaș la depozitul de petrol al flotei ruse Guvernatorul orașului, instalat de administrația rusă, Mikhail Razvozhaev, apreciază că depozitul a fost lovit de o dronă ucraineană. "Este un incendiu de gradul 4. Informațiile privind victimele sunt în curs de actualizare", a scris menționat oficialul. Depozitul se află în așa numitul Golf al Cazacilor. Însă, pe rețelele sociale, se răspândesc filmări care arată un incendiu uriaș, iar Rusia ar fi chemat avioane specializate pentru a opri extinderea focului. Atacul din Crimeea vine pe fondul discuțiilor tot mai intense despre o ofensivă ucraineană de primăvară, imediat ce ploile se vor opri și terenul va permite blindatelor să se deplaseze. „Ne pregătim pentru reîntoarcerea luptătorilor noştri la acţiuni pentru eliberarea pământului nostru. Ne gândim doar la acest scop al nostru şi în fiecare zi ne apropiem de atingerea lui. Ucraina va fi liberă. Toată Ucraina”, a subliniat Zelenski acum câteva zile. Citește și: Austria continuă să fie arogantă cu România: Vom bloca Schengen până când migrația va scădea Is this the official start of Ukraine's spring counteroffensive to liberate Crimea from Russian fascists? Large fuel depot hit by a drone at a port in Sevastopol at 4:30am. pic.twitter.com/aDqvbsvikD— Igor Sushko (@igorsushko) April 29, 2023 Un jurnalist străin aflat în Ucraina, care colaborează cu publicații precum CNN sau The Guardian, a scris pe Twitter: „Numeroase informații despre un blackout mediatic care urmează să intre în vigoare aici în Donbas și Zaporojie. De asemenea, sunt discuții despre numere mari de soldați ucraineni sosind în ultimele zile. Urmăriți această zonă”.

Incendiu uriaș la depozitul de petrol al flotei ruse Foto: Twitter
Putin lejer, vizită neanunțată în Crimeea (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Putin lejer, vizită neanunțată în Crimeea

Putin lejer, vizită neanunțată în Crimeea. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea, într-o vizită care marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea peninsulei ucrainene, potrivit Kremlinului. Putin lejer, vizită neanunțată în Crimeea În vizita sa neanunţată la Sevastopol, Putin a participat la inaugurarea unei şcoli de arte, în compania guvernatorului local, Mihail Razvojaiev, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune Rossia 1, care a prezentat o scurtă filmare în care şeful statului, în ţinută casual, merge alături de un grup de oficiali. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online "Preşedintele nostru Vladimir Vladimirovici Putin ştie să facă surprize. În sensul bun al cuvântului", a scris guvernatorul pe Telegram. Potrivit acestuia, în oraşul-port urma să fie inaugurată o şcoală de arte pentru copii, cu participarea liderului de la Kremlin prin videoconferinţă. "Dar Vladimir Vladimirovici a venit personal. El însuşi. La volan. Pentru că într-o zi istorică aşa cum e ziua de azi, el se află alături de Sevastopol şi locuitorii săi", a adăugat Razvojaiev. Referendumuri trucate în 2014 Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol - considerat un oraş cu statut federal - în proporţie de 95,6%. Citește și: Condamnat la 15 ani și opt luni de pușcărie, Mario Iorgulescu sfidează statul român din Italia: „Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie” Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei. Vineri, în cadrul unei videoconferinţe privind dezvoltarea socio-economică a peninsulei, Putin a declarat că Rusia va face totul pentru a preveni ameninţările la adresa securităţii peninsulei şi a Sevastopolului.

Rusia folosește delfini la Sevastopol Foto: atlas-geografic.net
Eveniment

Rusia folosește delfini la Sevastopol

Rusia folosește delfini pentru a proteja baza de la Sevastopol, arată U.S. Naval Institute (USNI), care a analizat imagini din satelit ale bazei. USNI este o organizație non-profit înființată în 1873 și care reunește circa 50.000 de specialiști din marina militară, majoritatea din SUA, dar și din alte 90 de state. Sediul USNI este în interiorul Academiei Navale a SUA, în Annapolis. Rusia folosește delfini la Sevastopol „Marina rusă a amplasat două țarcuri pentru delfini la intrarea în portul Sevastopol, adăpostite chiar în interiorul unui dig. Țarcurile au fost mutate acolo în februarie, în jurul datei la care a fost invadată Ucraina, potrivit unei analize a imaginilor din satelit. Sevastopol este cea mai importantă bază navală a marinei ruse din Marea Neagră. Delfinii pot fi însărcinați cu operațiuni împotriva scafandrilor - un rol tradițional pentru care atât SUA, cât și Rusia au antrenat mamiferele marine. Ele ar putea împiedica forțele speciale ucrainene să se infiltreze în port, pe sub apă, pentru a sabota navele de război. În interiorul portului, multe nave militare de mare valoare sunt în afara razei de acțiune a rachetelor ucrainene, dar ele sunt vulnerabile la sabotaj subacvatic, potrivit fotografiilor din satelit. În timpul Războiului Rece, Marina Sovietică a dezvoltat mai multe programe pentru mamifere marine, inclusiv antrenamentul delfinilor în Marea Neagră. Unitatea avea sediul la Kazachya Bukhta, lângă Sevastopol, unde se află și astăzi”, scrie USNI. Foto: USNI Potrivit USNI, când Ucraina a devenit independentă, baza de antrenament a delfinilor abia a supraviețuit. Ea a fost reactivată în 2014, când Rusia a ocupat Crimeea. În 2018, acești delfini au ajuns la baza rusă din Tartus, Siria. Balenele Beluga, folosite în mările din nord În nord, flota Rusiei folosește balene Beluga și focile, care au straturi de grăsime și sunt astfel mai bine protejate împotriva frigului decât delfinii din Marea Neagră. Citește și: Cel mai bogat oligarh al lui Putin, despre care nu ați auzit, și de ce Vestul evită să-l sancționeze This beluga whale which was spotted off Norway's coast could belong to the Russian navy. It was reportedly wearing a harness with "equipment of St Petersburg" written inside it - more on this story here: https://t.co/AUMDEKIGjL pic.twitter.com/ciIyEhIiTb— Sky News (@SkyNews) April 29, 2019 Unitatea arctică a adevenit tot mai activă în ultimii ani, scrie USNI. Balene Beluga s-ar afla acum la Olenya Guba, baza navală secretă a GUGI (Directia Principală de Cercetare la mare adâncă), structura de informații responsabilă pentru spionajul submarin al armatei ruse. New article. The Royal Navy recently announced that it will commission a dedicated undersea cable defense vessel by 2024.Undersea cables, like military comms or internet are particularly vulnerable to the Russian Navy's submarines and even Beluga Whales!https://t.co/jpLF4JjtIe— H I Sutton (@CovertShores) April 7, 2021

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră