duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: secare

3 articole
Mediu

Râuri secate, debit scăzut pe Dunăre

Râuri secate, debit scăzut pe Dunăre: conform Administrației Naționale "Apele Române", râurile Bahlui și Miletin au secat pe anumite sectoare. Râuri secate, debit scăzut pe Dunăre În ceea ce privește râul Bahlui, este vorba despre stația hidrometrică Podu Iloaiei, iar dacă ne referim la râul Miletin, despre stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad. Citește și: Fiscul a descoperit că sunt români care câștigă și 20 de milioane de lei pe an pe persoană fizică, dar nu-și plătesc impozitele. Cazuri în București și Cluj Astfel, Administrația face apel la "folosirea rațională a apei" în condițiile în care debitul Dunării este în scădere și unele râuri au secat. Mai mult, sute de localități sunt afectate de scăderea rezervelor și furnizează apă doar în anumite intervale orare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Râuri secate, debit scăzut pe Dunăre (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Ministerul Agriculturii distruge suprafețe de deltă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Mediu

Ministerul Agriculturii distruge suprafețe de deltă

Ministerul Agriculturii distruge suprafețe de deltă. Scandal într-o arie protejată din Delta Moldovei. Ministerul Agriculturii distruge suprafețe de deltă Doi fraţi din Ţigănaşi care a preluat proprietăţile piscicole ale cunoscutei societăţi ieşene Acvares au secat o suprafaţă uriaşă de apă şi a plantat porumb pe locul respectiv. Citește și: Cum ajungi general (chestor) la doar 34 de ani: te naști în Buzău! Georgian Drăgan a fost promovat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Române, fără nici un dosar greu la activ Culmea este că zona face parte din partea comună a două arii protejate, şi se află şi la marginea celei de-a treia. Un cunoscător apropiat de problemă ne-a declarat că au plecat deja câteva specii de păsări din zonă, iar un peşte rar, linul, ar fi dispărut cu totul. Cercetând prin documente, jurnaliştii au găsit ceva inadmisibil: schimbarea categoriei de folosinţă a terenului a fost făcută cu girul Ministerului Agriculturii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Apa freatică din România, nivel periculos (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Apa freatică din România, nivel periculos

Apa freatică din România, nivel periculos. Spre deosebire de momentele de secetă din vară sau din anii trecuţi, fenomenul de anul acesta a ajuns în atenţia oamenilor mai acut fiindcă din ce în ce mai mulţi au fost afectaţi. Apa freatică din România, nivel periculos Nivelurile lacurilor şi debitele râurilor au scăzut la cote nemaiîntâlnite în această generaţie, apa a fost raţionalizată, iar unele fântâni din Iaşi au secat după 100 de ani. Specialistul Ionuţ Minea, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Geografie şi Geologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi director la Staţiunea de Cercetări Fizico-Geografice şi de Monitorizare a Calităţii Mediului – Mădârjac, judeţul Iaşi, a explicat că nivelurile şi debitele scăzute din această perioadă nu sunt o reflecţie a secetei din vara anului 2022. Citește și: EXCLUSIV Liberalul Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, a plătit din bani publici să „ningă” în județ: 25.000 de euro s-au dus pe zăpadă fictivă curățată la fel de imaginar Ci o consecinţă a unei secete prelungite, de aproape 20 de ani, întreruptă de unii ani mai ploioşi, care a dus la o scădere foarte mare a nivelului apei din pânza freatică. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră