duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sarcină

4 articole
Eveniment

Viață sexuală începută la 12-13 ani

Viață sexuală începută la 12-13 ani. O minoră de 14 ani, care a născut natural în urmă cu aproximativ două luni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" din Iași, dorește să își pună sterilet. Viață sexuală începută la 12-13 ani Aceasta afirmă că experiența nașterii a fost traumatizantă pentru ea și nu vrea să treacă din nou prin acest proces. Citește și: Număr uriaș de voturi anulate, cu circa 80% mai multe decât în 2019: aproape jumătate de milion de voturi aruncate la coș la europarlamentarele de anul acesta (analiză EFOR) Deși i s-au recomandat pilule contraceptive, aceasta pare hotărâtă să opteze pentru sterilet. Medicii Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" din Iași au mai avut paciente de 16 -17 ani care au solicitat sterilet. Însă aceasta ar fi cea mai tânără persoană care a cerut montarea unui sterilet în cadrul maternității. Chiar dacă are doar 14 ani, medicii spun că nu are nevoie de acordul părinților pentru contracepție. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Viață sexuală începută la 12-13 ani (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Sarcinile româncelor, ca în Evul Mediu (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sarcinile româncelor, ca în Evul Mediu

Sarcinile româncelor, ca în Evul Mediu. Aproape jumătate dintre viitoarele mame nu au fost, în cele nouă luni de zile, pe la niciun medic: nici de familie, nici specialist. Sarcinile româncelor, ca în Evul Mediu Medicul punctează cum ar trebui urmărită o sarcină pentru a vedea dacă nu există niciun risc şi în ce situaţie trebuie ca viitoarele mămici să meargă obligatoriu la spital. Citește și: Părinții tânărului șofer drogat din 2 Mai dădeau bani cu camătă în anii 2000. Dobânda, mai mare decât a acoliților lui Sile Cămătaru. Soții Pascu au și încheiat un contract cu Fluturică, omul lui Sile Primul pas pe care trebuie să îl facă o viitoare mamă atunci când află că este însărcinată este vină la medic pentru o primă ecografie. Primul semn va fi întârzierea menstruaţiei, apoi testul de sarcină pozitiv, iar medicul va realiza o ecografie pentru a localiza sarcina, dacă este în uter sau dacă este vorba de o sarcină extra-uterină. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Episcop ortodox: Femeia, violată dacă vrea (sursa: greekcitytimes.com)
Internațional

Episcop ortodox: Femeia, violată dacă vrea

Episcop ortodox: Femeia, violată dacă vrea. Un înalt oficial religios din Grecia a stârnit vineri un scandal după ce a declarat la televiziunea naţională că violul implică un consimţământ din partea femeii şi nu duce la sarcină, potrivit AFP. Episcop ortodox: Femeia, violată dacă vrea "O femeie nu este violată decât dacă vrea", a afirmat episcopul Chrysostomos de Dodoni la o dezbatere televizată despre avort (VIDEO, aici). O femeie "nu poate rămâne însărcinată" în urma unui viol şi este nevoie de "participarea" sa pentru a concepe un copil, a adăugat el. Declaraţiile sale au fost condamnate rapid de ministrul Educaţiei şi Problemelor Religioase, Niki Kerameus, care le-a calificat drept "de neconceput şi condamnabile". Astfel de propuneri "şochează brutal societatea şi nu sunt conforme cu poziţia bisericii, care susţine femeile victime ale abuzurilor şi violurilor", a declarat ea. Avortul, "crimă" Biserica din Grecia, gardian al credinţei ortodoxe dominante din ţară, în conformitate cu Constituţia, este exclusiv masculină şi extrem de conservatoare, precizează AFP. Citește și: De ce Sorin Oprescu nu a fost trimis în România la pușcărie și de ce nu va sta la închisoare nici în Grecia Ea se opune relaţiilor homosexuale, relaţiilor sexuale înainte de nuntă şi avortului şi s-a opus de asemenea eforturilor de limitare a ceremoniilor religioase în timpul pandemiei de coronavirus. Episcopul Chrysostomos a calificat de asemenea avortul drept "crimă".

Vaccinarea împotriva COVID nu afectează fertilitatea (sursa: Pexels)
Justiție

Vaccinarea împotriva COVID nu afectează fertilitatea

Vaccinarea împotriva COVID nu afectează fertilitatea. Deci nici şansele de a concepe un copil, arată datele unui nou studiu finanţat de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite. Cercetătorii nu au identificat diferenţe în ceea ce priveşte şansele de concepţie dacă partenerii de sex masculin sau de sex feminin erau vaccinaţi anti-COVID, comparativ cu cei din cuplurile nevaccinate. Acestea sunt rezultatele unui studiu la care au participat peste 2.000 de cupluri, potrivit Agerpres. Vaccinarea împotriva COVID nu afectează fertilitatea Totuși, cuplurile aveau şanse puţin mai mici de concepţie dacă partenerul de sex masculin fusese infectat cu SARS-CoV-2 cu 60 de zile înainte de ciclul menstrual al partenerei. Astfel, se sugerează că boala COVID-19 ar putea reduce temporar fertilitatea masculină, conform studiului publicat în American Jurnal of Epidemiology. Studiul a implicat 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada şi s-a desfăşurat din decembrie 2020 până în septembrie 2021. De asemenea, femeile au fost monitorizate până în noiembrie 2021. Participanţii au completat la fiecare opt săptămâni chestionare. Datele culese: cu privire la situaţia socio-demografică, stilul de viaţă, factori medicali şi informaţii despre partenerii de viaţă. Cercetătorii nu au identificat diferenţe majore în ceea ce priveşte ratele de concepţie pe fiecare ciclu menstrual între cuplurile nevaccinate şi cele vaccinate în care cel puţin un partener a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID. „Constatările oferă asigurări că, pentru cuplurile care doresc o sarcină, vaccinarea nu pare să afecteze fertilitatea”, a declarat Diana Bianchi, director al Institutului Naţional Eunice Kennedy Shriver de Pediatrie şi Dezvoltare Umană din cadrul NIH, care a finanţat studiul. „Totodată, oferă informaţii pentru medicii care consiliază persoanele care îşi doresc o sarcină”, a precizat Bianchi.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră