sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sange

9 articole
Economie

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate)

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate). Ieșenii care donează sânge în mod regulat ar putea beneficia de o reducere sau chiar scutire la plata impozitului anual pe o proprietate rezidențială. Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate) Un proiect de hotărâre a fost inițiat în acest sens de viceprimarul Răzvan Timofciuc. Demersul are la bază o lege intrată în vigoare în prima jumătate a acestui an: Legea 74/2024 privind modificarea Codului Fiscal. Citește și: EXCLUSIV Decizia Liei Savonea de a salva beizadeaua Mario Iorgulescu, desființată de judecătorul Dan Enescu Acest act normativ permite consiliilor locale să emită hotărâri prin care să acorde o reducere a impozitului pentru clădiri acelor persoane "care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic". Legiuitorul a lăsat la latitudinea deliberativelor locale nivelul reducerii, dar în actul normativ se arată că poate fi aplicată inclusiv o scutire de până la 100%. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate) (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare

Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare. De fiecare dată când avem o problemă de sănătate, fie că mergem la medicul de familie, fie că mergem la medicul specialist, pe lângă consultul de specialitate, ni se recomandă și un set de analize. Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare Cel puțin cele de bază, care să poată oferi medicului curant o imagine cât mai fidelă a stării noastre de sănătate. Citește și: OFICIAL Nici un dig împotriva inundațiilor din România nu are autorizație de funcționare în condiții de siguranță. Infrastructura de protecție împotriva apelor, abandonată de stat Pe de altă parte, sunt gesturi medicale care nu se pot iniția, dacă nu există aceste analize sau dacă acestea sunt important modificate. Și aici ne referim la intervențiile chirurgicale, de exemplu. Iată care sunt principalele analize care ne sunt, cel mai frecvent, recomandate. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Condamnarea, cu două probe de sânge (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Condamnarea, cu două probe de sânge

Condamnarea, cu două probe de sânge. Un etiltest făcut în trafic și prelevarea unei probe de sânge au arătat clar: conducătorul auto băuse binișor. Condamnarea, cu două probe de sânge Șoferul a refuzat să semneze procesul-verbal de recoltare a probelor biologice, invocând faptul că nu era asistat de un avocat. Citește și: Lovitură dură pentru Ciolacu: candidatura lui Negrescu la funcția de comisar european, respinsă de von der Leyen. Negrescu a cotizat 1,2 milioane de lei la PSD pentru post Nu a refuzat explicit prelevarea celei de a doua probe biologice. Totuși, acest lucru nu a mai fost făcut. Dosarul trimis în instanță de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului făcea referire doar la rezultatele primei prelevări.

Conflicte sângeroase pentru locul de parcare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Conflicte sângeroase pentru locul de parcare

Conflicte sângeroase pentru locul de parcare. Un avocat a ajuns în pragul închisorii după ce și-a bătut un vecin cu un hârleț. Conflicte sângeroase pentru locul de parcare Nu era primul conflict între cei doi, avocatul fiind judecat și pentru lovire sau alte violențe, în urma unui incident petrecut cu un an înainte. Citește și: One United a pierdut definitiv procesul cu DeFapt.ro prin care cerea cenzurarea a trei articole despre companie. Urmează al doilea proces, pe fond: One United ne cere 100.000 EUR Dinu Șerban și-a recunoscut doar prima faptă, dar magistrații Curții de Apel l-au găsit vinovat pentru ambele. I-au aplicat, totuși, minimul de pedeapsă, iar daunele civile stabilite au fost simbolice. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Recidiva cancerului de sân, predicție avansată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Recidiva cancerului de sân, predicție avansată

Recidiva cancerului de sân, predicție avansată. Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de reapariție a cancerului de sân cu până la trei ani înainte ca tumorile să fie detectabile prin tomografie. Recidiva cancerului de sân, predicție avansată Acest test de sânge ar putea identifica femeile care necesită terapie preventivă și pe cele care ar putea fi scutite de aceasta. Citește și: Cum fură RetuRO milioane de lei lunar din banii clienților pentru că automatele nu „citesc” unele etichete. Sumele nereturnate pe ambalaje lunar, amețitoare În fiecare an, peste două milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân, cea mai întâlnită formă de cancer. Deși tratamentele s-au îmbunătățit semnificativ în ultimele decenii, cancerul adesea reapare, iar de multe ori într-un stadiu avansat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Românii se înghesuie să doneze sânge (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Românii se înghesuie să doneze sânge

Românii se înghesuie să doneze sânge. 2024 a adus o situaţie unică până acum în peisajul medical din România: s-a suspendat criza perpetuă de sânge. Românii se înghesuie să doneze sânge O criză din cauza căreia erau amânate operaţiile non-vitale şi din cauza căreia medicii făceau mereu apel la oameni să doneze. Citește și: Cum au ajutat Ponta și Șova Roșia Montană Gold Corporation să dea în judecată statul român. Explicațiile lui Predoiu, în 2013: „Ponta şi Şova acţionează ca nişte avocaţi ai RMGC” Nu doar că s-a suspendat, dar la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iaşi angajaţii nu au mai putut să facă faţă numărului foarte mare de doritori. Explicația: de la 1 ianuarie 2024, în loc de bonuri de masă de 67 de lei, un donator primeşte 280 de lei, adică cu 320% mai mult, pe lângă beneficiile existente - liber o zi de la muncă şi o serie de analize medicale realizate în mod gratuit. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Posibil dezastru pentru Halep: dopaj repetat (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Posibil dezastru pentru Halep: dopaj repetat

Posibil dezastru pentru Halep: dopaj repetat. Acuzațiile de dopaj cu Roxadustat au survenit în septembrie 2022, imediat după eliminarea prematură de la US Open, în urma cărora Simona Halep a fost suspendată provizoriu, pe perioadă nedeterminată de către ITF. Sportiva confruntat, în urmă cu câteva săptămâni, cu noi acuzații de dopaj, legate de niște posibile nereguli privitoare la "pașaportul său biologic". Posibil dezastru pentru Halep: dopaj repetat ITIA au solicitat ca Simona Halep să fie supusă unor teste amănunțite. Dintre toate, atenția a fost atrasă de așa-numitul "Scor HB-OFF", care a prezentat în cazul ei valori considerate atipice de către specialiștii angajați de către ITIA, potrivit ProSport. Iar concluzia farmacologilor, biochimiștilor și toxicologilor care au făcut parte din acest "grup de lucru" a fost că această iregularitate nu putea fi provocată de factori naturali sau de probleme medicale deja existente, ci mai degrabă de introducerea în organism a unor substanțe care ar face parte din lista celor interzise. Această valoare neobișnuită a acestui parametru nu poate fi decât influențată într-o oarecare măsură de factori precum antrenamentul la altitudine sau dormitul într-un cort hipoxic, perioada recentă de pregătire intensivă, exercițiile cu repetitivitate solicitantă, sângerarea abundentă (pierdere recentă de sânge în cazul ciclului menstrual) sau transfuzia, deshidratarea extremă sau expunerea la frig (temperaturile scăzute, inclusiv criogenia), mai arată ProSport. Citește și: EXCLUSIV Cea care o hărțuiește pe Halep cu amânări în cazul de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby. Karen Moorhouse, CEO al ITIA, și-a favorizat foști șefi Așadar, acești specialiști susțin că acest Scor HB-OFF neobișnuit de ridicat ar fi dovada clară că Halep s-ar fi dopat de mai multe ori și în mod conștient. În baza acestui raport, jucătoarea din România ar putea primi o pedeapsă exemplară, sinonimă, cel mai probabil, cu încheierea carierei sale de jucătoare profesionistă de tenis.

Biden acceptă moartea victimelor prințului saudit (sursa: Facebook/The White House)
Internațional

Biden acceptă moartea victimelor prințului saudit

Biden acceptă moartea victimelor prințului saudit. Preşedintele american Joe Biden, care a avut o întrevedere cu Mohammad bin Salman în Arabia Saudită, "are pe mâini sângele" următoarei victime a prinţului moştenitor, a denunţat pe Twitter, vineri, logodnica lui Jamal Khashogii, jurnalist asasinat în 2018, informează AFP. Biden acceptă moartea victimelor prințului saudit Redactându-şi mesajul ca şi cum l-ar fi scris logodnicul său, Hatice Cengiz s-a adresat lui Biden: "Acesta este modul în care îi trageţi la răspundere pe cei responsabili de moartea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS (supranumele lui Mohammad bin Salman) este pe mâinile voastre". Citește și: Biden, în genunchi în fața prințului saudit Mohamad bin Salman, care a criticat arogant SUA chiar după vizita președintelui american Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post critic la adresa puterii saudite, a fost ucis şi dezmembrat pe 2 octombrie 2018 în clădirea consulatului saudit de la Istanbul, în timp ce venise să ceară documentele necesare pentru căsătoria cu logodnica sa turcoaică. După asasinarea lui, Joe Biden a promis că va reduce monarhia din Golf la statutul de "paria" şi a declasificat un raport ce conchidea că prinţul moştenitor "validase" acest asasinat. Washington Post denunță "ceva rușinos" Cu toate acestea, preşedintele american a sosit vineri la palatul regal din Jeddah, unde l-a salutat cordial pe Mohammad bin Salman cu pumnul strâns ("check"), formă de salut răspândită după apariţia COVID-19. "Primul între preşedintele Biden şi Mohammad bin Salman a fost mai rău decât o strângere de mână - a fost ceva ruşinos", a declarat Fred Ryan, directorul publicaţiei Washington Post. Acest gest cordial "reflectă nivelul de intimitate şi de confort pe care i-o oferă lui MBS nejustificată pe care el o dorea", a adăugat Ryan într-un comunicat.

Rusia a trimis rezerve de sange la granita cu Ucraina Foto: Kremlin.ru
Internațional

Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina (Reuters) Rusia a trimis rezerve de sânge

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina. Este un nou indicator-cheie al pregătirilor militare făcute de Moscova, au declarat trei oficiali americani. Actuali și foști oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru. Rusia a trimis rezerve de sânge Dezvăluirea informațiilor privind rezervele de sânge de către oficiali americani care au vorbit sub protecția anonimatului dă mai multă greutate avertismentelor SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei, în condițiile în care a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina. Citește și: Un an de la incendiul de la Matei Balș: 20 de morți, nici un responsabil. Rafila și Streinu Cercel sunt la putere Aceste avertismente incud o declarație a președintelui american Joe Biden că un atac rusesc este probabil și o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken, care a spus că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în „foarte scurt timp”. Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă. Dar dezvăluirea privind rezervele de sânge adaugă un detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei. „Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră