duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: rutieră

12 articole
Eveniment

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier: ar trebui să predea certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl conduce și să își taie singur apoi amendă? Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier Autoturismul pe care comisarul Mihai Șoric îl conduce are aplicate folii negre foarte închise pe geamurile portierelor și farurilor. Citește și: EXCLUSIV Georgian Pop (PSD), șeful Rezervelor de Stat, deconspiră sabotarea industriei de armament pusă la cale de ministrul PSD Radu Oprea, bișnițar cu pulbere pentru muniții Și aici vorbim de portierele din spate ale autovehiculului, dar și cele de pe față. Jurnaliștii au arătat fotografii cu geamurile negre mai multor specialiști, inclusiv unuia de la Registru Auto Român. Iar aceștia au fost categorici: foliile lipite de Mihai Șoric la BMW-ul argintiu cu care vine la serviciu sfidează legea. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Testele anti-drog ale Poliției, daună totală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Testele anti-drog ale Poliției, daună totală

Testele anti-drog ale Poliției, daună totală. Un procent de 52% din testările pe droguri, în trafic, ale poliţistilor ieşeni de la Rutiera din Iaşi se dovedesc la IML fals pozitive. Testele anti-drog ale Poliției, daună totală Asta relevă datele de anul trecut, deşi vorbim la Iaşi de sute de teste efectuale la IML. Citește și: Dăncilă îl expune pe Ciolacu: a votat în PSD pentru ordonanţa privind amnistia şi graţierea, solicitată de Dragnea Aceste date reies dintr-o statistică a Institutului de Medicină Legală (IML), care a făcut o serie de precizări cu privire la ratele slabe de succes ale aparatelor ce măsoară în trafic concentraţiile de droguri la şoferi. Poliţiştii din municipiu şi-au dat seama rapid că aparatul nu era funcţional deoarece şoferi ce erau găsiţi “zombie” de drogaţi la volan potrivit aparatului în care aceştia suflau, la analizele medicilor Institutului de Medicină Legală se găsea contrariul: aceştia nu aveau deloc drog în sânge. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Chef Foa, prins drogat la volan (sursa: Facebook/Chef Foa)
Eveniment

Chef Foa, prins drogat la volan

Chef Foa, prins drogat la volan. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost prins, luni, de poliţiştii bucureşteni conducând maşina pe o stradă din Capitală sub influenţa a două substanţe psihoactive (cocaină și cannabis), a informat Brigada Rutieră. Potrivit surselor judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba despre Florin Scripcă (Chef Foa). Chef Foa, prins drogat la volan Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre Florin Scripcă (Chef Foa), fost jurat în cadrul emisiunii Masterchef, difuzată de ProTV în anul 2021. Citește și: Șeful CCR, Marian Enache, moșier la marginea Bucureștiului: mii de metri pătrați de teren în comune de lux, lângă pădure. Enache câștigă 15.000 de euro lunar din salariu și pensii speciale Potrivit unui comunicat de presă, luni, în jurul orei 17:00, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Sectorului 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani. „În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a două substanţe psihoactive, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul INML, în vederea prelevării de mostre biologice”, se precizează în comunicat. Totodată, arată sursa citată, poliţiştii au procedat la efectuarea controlului corporal, iar cu această ocazie au fost găsite patru ţigarete susceptibile de a conţine substanţă vegetală, cu miros înţepător. „În cauză, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul penal în concurs cu prevederile Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, informează Brigada Rutieră.

Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi să nu-i ia permisul Foto: Facebook Politia Capitalei
Eveniment

Un polițist Argeș convins doi colegi nu-i ia permisul

Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 km/h în oraș. În schimb, la cererea celui prins că încălcase Codul Rutier, a fost sancționată soția șoferului. Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi să nu-i ia permisul La sfârșitul anului 2022, Polițiștii Emanuel C. și Marius G. au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Agentul de poliție Daniel D. a fost trimis în judecată, la începutul anului 2023, pentru două infracțiuni de instigare la fals intelectual și o infracțiune de instigare la abuz în serviciu. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În schimb, soția agentului a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis de instanță. Judecătoria Pitești a condamnat-o pe inculpată la un an de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la fals intelectual. În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Pitești, prezentat de Adevărul, apar și o parte din discuțiile purtate de cei trei polițiști. Inițial, unul dintre agenți i-a cerut șoferului vinovat „să aducă alea, că nu merge” (referindu-se la documentele personale, pentru a-l sancționa contravențional n. red.), întrucât „se vede prea bine” (fiind vorba de înregistrările aparatului radar n. red.)”. Acesta s-a opus: "Stai așa. Hai, rămâneți… stai să văd pe cine…hai", se arată în rechizitoriul procurorilor. Și celălalt polițist l-a avertizat: "Se vede și pă… filmare, se vede mult mai bine", dar șoferul-polițist a replicat: "Lasă, mă, că ea e nevasta-mea, e același nume D..., mașina e pă D...”. Apoi l-a întrebat: „Păi, și vrei să mi-l iei mie? (…) că amenda tot io o plătesc". Agentul a continuat să insiste către colegii săi: "Na, viață, e greșeala mea. Încă o dată te rog… ia-i nevesti-mii permisul (…). Ia-i-l, mă, nevesti-mii! Sunteți nebuni… Se apucă G. să vorbească… ce să… e nevastă-mea", se mai menționează în rechizitoriu. Citește și: Dependența de gazele rusești este istorie: în Europa, depozitele de gaze sunt pline în proporție de 62%. România – 50%. Prețurile au scăzut cu 150% față de august 2022 Cei trei polițiști lucrează în continuare la IPJ Argeș.

Pizza contra permis la Rutieră Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Pizza contra permis la Rutieră Iași

Pizza contra permis la Rutieră Iași. Pizzeria Mamma Mia a furnizat pizza şi alte feluri de mâncare poliţiştilor de la Rutieră din Iaşi pentru ca agenţii să închidă ochii la greşelile din trafic ale distribuitorilor şi şefilor. Pizza contra permis la Rutieră Iași Dosarul a pornit de la un conflict între şefii de la Poliția Rutieră. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Concret, potrivit surselor noastre, după ce Mihai Şoric a ajuns şef al Serviciului Rutier Iaşi, acesta a intrat în conflict deschis cu fostul său şef, Gheorghiţă Ciobanu, de la Biroul Rutier Iaşi. Citește și: Ciolacu tocmai a pornit un război cu Comisia Europeană: viitorul premier a declarat răspicat că prevederile din PNRR asumate de România nu vor fi respectate și cere noi „discuții” Tensiunea între cei doi ar fi atins punctul culminant atunci când unul dintre poliţiştii lui Ciobanu i-a luat certificatul de înmatriculare cumătrului lui Şoric. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Teste anti-drog falsificate la Rutieră (sursa: Digi24)
Eveniment

Teste anti-drog falsificate la Rutieră

Teste anti-drog falsificate la Rutieră. La sfârșitul săptămânii trecute, testul rapid făcut de polițiștii de la Rutieră unui băimărean a arătat rezultat pozitiv pentru șapte tipuri de droguri, printre care și cocaină. Teste anti-drog falsificate la Rutieră Șoferul, însă, a negat tot timpul că s-ar fi drogat. Și a avut dreptate: la Medicină Legală, la Cluj, testele de sânge și cele de urină au ieșit negative la toate cele șapte substanțe. Băimăreanul a arătat, într-un video, documentul care-l absolvă de acuzațiile penale. https://www.youtube.com/watch?v=q4E60j7SotM

Radarul Poliției: 50 km:h într-o secundă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Radarul Poliției: 50 km/h într-o secundă

Radarul Poliției: 50 km/h într-o secundă. Un șofer a fost amendat de polițiștii de la Rutieră din Pașcani, Iași, cu 1.305 lei. Radarul Poliției: 50 km/h într-o secundă Acesta, însă, nu ştia să fi circulat cu 145 km/h, aşa că a contestat amenda. Pentru a demonstra că şoferul fusese sancţionat pe drept, reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei Judeţene au prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Paşcani înregistrarea video a incidentului. Citește: Putin confirmă că nu-și mai permite, acum, încă o ploaie de rachete peste Ucraina, deși nu a distrus toate obiectivele. Dar amenință NATO: Dacă intră în luptă, va fi o catastrofă globală Tocmai înregistrarea a fost motivul pentru care judecătorii au decis în cele din urmă anularea amenzii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fiul senatoarei Șoșoacă, băut la volan (sursa: Digi 24)
Eveniment

Fiul senatoarei Șoșoacă, băut la volan

Fiul senatoarei Șoșoacă, băut la volan. Acesta a fost urmărit de polițiști sâmbătă dimineață pe DN1, după ce a refuzat să oprească la semnalele agenților de la Rutieră. Fiul senatoarei Șoșoacă, băut la volan Urmărirea nu a durat mult pentru că fugarul a intrat pe calea de acces către o proprietate și nu a mai avut loc de manevre. Agenții au constatat ca acesta avea 0,23 mg alcoolemie alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu amendă de 1.885 lei și permisul suspendat pe o perioadă de patru luni. Nu este prima dată când fiul senatoarei Șoșoacă, în vârstă de 20 de ani, rămâne fără permisul de conducere. În vârstă de 46 de ani, Diana Șoșoacă este la a treia căsnicie și are doi copii, un băiat și o fată minoră. Băut la opt dimineața „În această dimineață, în jurul orei 7:55, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1, în zona intersecției cu DJ 101-Balotesti, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu a oprit. Polițiștii rutieri au procedat la urmărirea autoturismului, iar după o distanță de aproximativ 300 m au reușit să-l oprească. Conducătorul autovehiculului, respectiv un bărbat, în vârstă de 20 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind negativ la consumul de substanțe psihoactive. Citește și: „Apetitul lui Putin pentru risc (în Ucraina) nu trebuie subestimat”, spune adjunctul CIA. Șeful spionajului militar SUA crede că se apropie o decizie majoră În cauză, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 1885 lei, iar ca sancțiune contravențională complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pe o perioadă de 120 de zile”, arată un comunicat al Poliției.

Polițistul "a uitat" semnarea procesului-verbal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Polițistul "a uitat" semnarea procesului-verbal

Polițistul "a uitat" semnarea procesului-verbal. Dar a scăpat basma curată. Polițistul "a uitat" semnarea procesului-verbal Un poliţist rutier, în urmă cu doi ani, i-a dat o amendă lui Tiberiu Echimov, fiul “regelui asfaltului din Iaşi”, şi urma să-i reţină permisul pentru trei luni pentru că mergea cu 121 km/h prin oraș. Dar polițistul a uitat să și semneze procesul-verbal. Citește și: DNA: Fostul deputat PSD Mircea Drăghici, trimis în judecată cu acord de recunoaştere a vinovăţiei. Excursii de 110.000 euro pe banii partidului și ai contribuabililor O comisie de cercetare administrativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a decis că agentul Alexandru Vasilache nu a produs niciun fel de pagube Ministerului Afacerilor Interne. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Educația rutieră, o problema majoră în România (sursa: Facebook/TitiAur)
Eveniment

Educația rutieră, o problema majoră în România

Educația rutieră, o problema majoră în România. Fostul pilot Titi Aur, expert în conducere defensivă, a afirmat miercuri că există "mari probleme" privind educaţia rutieră în România, adăugând că atunci când "cocalarul" român va pune mâna pe o maşină autonomă, "sigur va modifica ceva pe acolo". "Şi eu sunt un fan al tehnologiei, dar trebuie să înţelegem că atunci când va pune mâna 'cocalarul' român pe o maşină autonomă, sigur va modifica el ceva pe acolo şi de aceea în legea din România va fi pentru maşina autonomă o lege specială. În maşina autonomă trebuie să fie obligatoriu un om şi un câine. Educația rutieră, o problema majoră în România Câinele va fi dresat să muşte omul dacă pune mâna pe ceva, pentru că sigur va strica ceva. Sper să ajungem la maşina autonomă, sper să fie aşa, doar că până atunci avem mari probleme de educaţie", a declarat Titi Aur la Conferinţa internaţională "Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022", organizată de Subcomisia pentru siguranţă rutieră din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, eveniment organizat sub egida Camerei Deputaţilor. Citește și: Lupte feroce pentru Insula Șerpilor: Ucraina încearcă să recucerească minuscula stâncă din Marea Neagră care are o importanță strategică uriașă El a adăugat că educaţia este cea mai rapidă cale de a reduce numărul de accidente în România. "Mi-am propus să vorbesc despre educaţie. Educaţia care cred eu că este în momentul de faţă principala, poate singura, (...) cale rapidă şi relativ ieftină ca să reducem numărul de accidente. De ce relativ ieftin şi de ce rapidă? Pentru că se pot face nişte paşi mai repede decât să construim acele autostrăzi sau până vom face drumurile perfecte sau până va veni maşina autonomă", a spus Titi Aur. Potrivit fostului pilot de raliuri, statisticile arată că majoritatea accidentelor rutiere sunt din cauza factorului uman. "Cine influenţează siguranţa rutieră? "Cine influenţează siguranţa rutieră? Omul, drumul sau maşina? Dacă vorbim despre drumuri, drumurile, în ultima perioadă, au evoluat. Se asfaltează, se trag dungi, se fac autostrăzi. Începând din '90 şi până acum, drumul evoluează. Culmea este că pe toate drumurile (...) modernizate, asfaltate creşte numărul de victime. Maşina a evoluat. Chiar dacă nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, chiar dacă suntem mult în urmă faţă de ţările pe care le urmărim, ţările dezvoltate, totuşi nu mai suntem la nivelul anilor '90. Acum, maşinile, chiar dacă sunt vechi, au sisteme vechi, înseamnă maşini din 2010, 2012, 2015. Nu sunt foarte noi, dar au sisteme. Cine este cel mai vinovat din cele trei? Toate statisticile arată, în diferite variante, unii spun 90, unii spun 95% din accidentele rutiere sunt din cauza factorului uman. Ce înseamnă factorul uman? Păi, factorul uman înseamnă, pe de o parte, şoferul - să zicem cel mai acuzat, dar avem şi motociclistul, avem şi biciclistul, mai nou avem şi trotinetistul care a devenit o categorie de participanţi la trafic, o nouă specie greu de controlat, dar sunt printre noi. Din fericire, am scăpat de căruţaş şi de tractorist, care mai apar din când în când, dar mai rar. Şi, bineînţeles, pietonul", a subliniat el. Titi Aur a mai spus că, din punct de vedere al educaţiei, suntem mult în urmă faţă de ce era în anii '80 şi până în '90. "De fapt, am involuat în loc să evoluăm la acest capitol", a arătat expertul în conducere defensivă.

Încalci legea? Sună de pe fix (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Încalci legea? Sună de pe fix

Încalci legea? Sună de pe fix. Dacă intervin pentru vreun şofer care a încălcat legea, poliţiştii trebuie să dea telefoanele necesare de pe fix, nu de pe mobil. Încalci legea? Sună de pe fix Doi ofiţeri au fost trimişi în judecată pentru că l-au determinat pe un poliţist de teren să închidă ochii în cazul unor contravenienţi. Citește și: Biden spune că Putin ar putea folosi arme chimice și biologice în Ucraina A fost condamnat doar unul dintre ofiţeri, care făcuse imprudenţa să-şi folosească propriul mobil. Oricum, cel mai şifonat a ieşit până la urmă chiar denunţătorul, care a primit o pedeapsă mai severă decât şeful său. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Procese-verbale nesemnate de polițiști, pentru "piloși" (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Procese-verbale nesemnate de polițiști, pentru "piloși"

Procese-verbale nesemnate de polițiști, pentru "piloși". Agentul de poliţie Alexandru Vasilache l-a făcut scăpat pe "prinţişorul asfaltului", Tiberiu Echimov, de o amendă de circulaţie şi de suspendarea permisului trei luni. Procese-verbale nesemnate de polițiști, pentru "piloși" Vasilache şi-ar putea afla sancţiunea săptămâna viitoare. Ancheta internă se apropie de final. "Nu a fost încă sancţionat, ancheta e în curs, probabil peste câteva zile se va finaliza", a confirmat purtătoarea de cuvânt a IPJ Iaşi, Anca Vîjiac. Citește și: Antena 3 și România TV au indus și stimulat panica de la benzinării. A3 a pomenit obsesiv frica de război, RTV a invocat scenarii neprobate Omiterea unor date ce pot invalida un proces verbal în instanţă este un accident, sau o practică? Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră