duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: roxana mînzatu

8 articole
Eveniment

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European. Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat marți seară că, în urma audierii comisarului-desemnat român Roxana Mînzatu, au rămas întrebări legate de proprietatea acesteia din Brașov. Aceste aspecte necesită clarificări pentru a asigura transparența și integritatea viitoarei Comisii Europene. Prioritățile PPE Weber a subliniat că Europa are nevoie de o Comisie solidă, capabilă să răspundă provocărilor majore din următorii cinci ani. Citește și: EXCLUSIV Generalul (r) Botoș vrea să dezvolte neuronal jandarmii printr-un proiect de 30 de milioane de euro. Se folosesc „abordarea holistă” și metoda Quantakinetic Operational Fitness În timpul audierilor, criteriul de evaluare este obiectiv, bazat pe performanța și capacitatea candidaților de a activa fără niciun obstacol legat de activitățile lor curente sau trecute. Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European În urma audierii de marți, Weber a afirmat că rămân aspecte neclare legate de proprietatea Roxanei Mînzatu, iar aceste suspiciuni ar putea afecta integritatea Comisiei. Grupul PPE consideră că o clarificare completă este esențială pentru a menține încrederea în structurile europene. Siegfried Mureșan susține declarațiile PPE Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, a transmis un mesaj similar, precizând că europarlamentarii PPE din comisiile de muncă și cultură au cerut clarificări suplimentare. În funcție de discuțiile ulterioare, se poate decide să se solicite răspunsuri scrise, o a doua audiere sau un vot suplimentar. Posibilitatea unei a doua audieri În fața comisiilor pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și pentru cultură și educație ale Parlamentului European, Mînzatu a explicat detalii privind extinderea casei sale din Brașov, care ar fi presupus lucrări fără autorizație pe o clădire considerată monument istoric. Roxana Mînzatu a prezentat documente de la Ministerul Culturii care atestă că imobilul nu este monument istoric, iar ulterior a pus la dispoziția jurnaliștilor români prezenți la Bruxelles aceste documente. Documentele prezentate de Mînzatu Pentru a clarifica situația, Mînzatu a oferit fotocopii ale documentelor care confirmă că imobilul nu este monument istoric. Aceste documente, unul din 2011 și unul recent, sunt emise de Ministerul Culturii și subliniază că locuința în cauză nu este supusă reglementărilor pentru monumente istorice.

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Eveniment

Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European

Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European. Roxana Mînzatu, candidată din partea României pentru funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabilă de portofoliul "Oameni, competențe și pregătire", a vorbit despre experiența sa în cadrul audierii din Parlamentul European, desfășurată recent la Bruxelles. Aceasta a descris audierea drept "cel mai complex examen al vieții" sale, cu multiple întrebări și provocări, dar și cu aprecieri finale pozitive. Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European Audierea lui Roxana Mînzatu în comisiile pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și cultură și educație (CULT) din Parlamentul European a durat trei ore și a inclus aproximativ 50 de întrebări. Citește și: Isărescu, cu salariu de peste un milion de lei pe an, plus pensie, spune că „Țara trebuie să treacă printr-o anumită dietă” După sesiune, Mînzatu a primit aplauze și îmbrățișări din partea participanților, dar a subliniat că, pentru o evaluare finală, este necesar votul comisiilor. Disputa asupra avizului imobiliar În cadrul audierii, s-a adus în discuție o problemă legată de lipsa unui aviz pentru extinderea imobilului cumpărat de ea în Brașov. Roxana Mînzatu a explicat că nu a avut aviz pentru imobil, justificând că procedurile și arhivele unor instituții din România sunt adesea haotice. Ea a menționat că deține un document de la Ministerul Culturii care confirmă că locuința sa nu este un monument istoric, însă fiind situată în centrul istoric, avea nevoie de un aviz special. O casă cumpărată pentru condiții de viață decente Mînzatu a explicat că a achiziționat locuința în Brașov cu scopul de a oferi condiții mai bune de trai, întrucât, înainte de cumpărare, casa se afla într-o stare precară. Clădirea necesita reparații urgente și modernizări, fiind neglijată de autorități înainte de achiziția sa. Rolul de comisar În ceea ce privește rolul său de comisar, Mînzatu s-a arătat dornică să inițieze un dialog extins cu partenerii sociali, guvernele și societatea civilă din fiecare stat membru al UE, pentru a concepe un plan de acțiune în domeniul drepturilor sociale. Scopul acestui plan este să abordeze aspecte esențiale ale pilonului european al drepturilor sociale, inclusiv chestiuni complexe legate de utilizarea algoritmilor în gestionarea forței de muncă.

Roxana Mînzatu, audiere în Parlamentul European (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Eveniment

Roxana Mînzatu, audiere în Parlamentul European

Roxana Mînzatu, audiere în Parlamentul European. Marți, ultimii șase comisari desemnați ai Comisiei Europene, inclusiv Roxana Mînzatu, reprezentanta României, sunt audiați de comisiile Parlamentului European. Această rundă de audieri ar putea influența calendarul final al aprobării noului executiv european, care este programat să înceapă în decembrie. Roxana Mînzatu, audiere în Parlamentul European Roxana Mînzatu, desemnată vicepreședintă executivă pentru oameni, competențe și pregătire, este audiată de comisiile EMPL și CULT. Citește și: Isărescu, cu salariu de peste un milion de lei pe an, plus pensie, spune că „Țara trebuie să treacă printr-o anumită dietă” Alte două comisii, FEMM și LIBE, au statut de invitat, putând adresa întrebări suplimentare comisarului desemnat din România. Audierea comisarilor din Franța și Estonia în paralel La aceeași oră cu audierea Roxanei Mînzatu, comisarul desemnat al Franței, Stephane Sejourne, va fi evaluat în patru comisii competente. Kaja Kallas, desemnată pentru funcția de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, este audiată de Comisia AFET și alte cinci comisii invitate. Comisarii propuși din Italia și Ungaria, controverse Eurodeputații români au menționat că deși toți comisarii ar trebui să treacă fără probleme, propunerile Italiei și Ungariei ar putea întâmpina dificultăți. Raffaele Fitto (Italia) și Oliver Varhelyi (Ungaria) sunt subiecte de discuție, iar evaluarea lor ar putea fi amânată pentru miercuri. Suport pentru Mînzatu din partea eurodeputaților români Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a declarat susținerea sa pentru Roxana Mînzatu, considerând că vicepreședinția Comisiei Europene reprezintă o poziție importantă pentru România. De asemenea, Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei AGRI, a afirmat că deși există nemulțumiri privind modul în care a fost desemnată, va susține candidatura Roxanei Mînzatu în cadrul comisiilor reunite.

Mînzatu spune că locuiește în șură (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Eveniment

Mînzatu spune că locuiește în șură

Mînzatu spune că locuiește în șură. Roxana Mînzatu, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a explicat marți, după audierea în comisiile parlamentare, că locuința sa din Brașov este una cu o poveste personală semnificativă și a fost achiziționată și modernizată în mod legal. Ea a subliniat că imobilul nu este monument istoric. Mînzatu spune că locuiește în șură "Este vorba despre locuinţa în care m-am născut, în care mama mea stă din 1974, o casă de 60 de metri pătraţi în care am trăit până la 30 şi ceva de ani," a declarat Mînzatu. Citește și: GALERIE FOTO Geoană (66 de ani), vizite secrete și frecvente la deputata PSD Cătăuță (39 de ani) „Părinţii mei au fost chiriaşi la stat, eu m-am născut chiriaş la stat în această locuinţă de 60 de metri pătraţi.” Mînzatu a precizat că părinții săi au făcut nenumărate solicitări pentru a cumpăra imobilul, însă procesul a durat mulți ani. "Tata a murit în 2004, a făcut nenumărate solicitări de cumpărare la entitatea din Braşov care deţinea acest imobil, pentru că el cădea pe noi, ploua prin acoperiş, nimeni nu a făcut niciodată nicio reparaţie la acest imobil. Este o fostă şură." În final, familia a reușit să achiziționeze casa în 2009. Soțul său a preluat toate demersurile legale, inclusiv intabularea și modernizarea locuinței. Modernizarea locuinței Mînzatu a explicat că locuința a fost extinsă și modernizată în mod legal, cu documentație corespunzătoare și înregistrată oficial în 2013. „Suprafaţa pe care o are acum este de 130 de metri, în total. Plătim impozit din 2013, este intabulată cu acte," a menționat ea, subliniind că procedura de excludere a imobilului din lista monumentelor istorice a fost efectuată legal. Reacția la acuzațiile din presă Presa a relatat că Roxana Mînzatu și-ar fi extins locuința fără autorizație de construire, având în vedere că aceasta ar fi monument istoric. Mînzatu a clarificat însă că locuința, situată într-o curte colectivă, nu mai este încadrată ca monument istoric și că toate lucrările au fost realizate conform reglementărilor legale.

Politico desființează portofoliul obținut de Ciolacu pentru Mînzatu Foto: Facebook
Politică

Politico desființează portofoliul obținut de Ciolacu pentru Mînzatu

Politico desființează portofoliul obținut de premierul Marcel Ciolacu pentru Roxana Mînzatu: este „moale” și coordonează doar comisarul maltez. Mînzatu se va ocupa, în calitate de vicepreședinte, de „Oameni, Competențe și Pregătire”, un titlu pompos, dar gol de conținut. Citește și: Alexandra Păcuraru, fiica penalului care controlează Realitatea Plus, care susținea că Zelenski a otrăvit un român, vrea la Cotroceni Comisarul maltez Glenn Micallef se va ocupa „Echitate între generații, tineret, cultură și sport”. Politico desființează portofoliul obținut de Ciolacu pentru Mînzatu Politico spune că doar „aparent” von der Leyen a recompensat România pentru faptul că a renunțat la candidatura lui Negrescu și a propus-o pe Mînzatu. „Von der Leyen a părut să recompenseze România pentru că a renunțat la candidatul său de sex masculin, oferindu-i Roxanei Mînzatu, fost ministru al fondurilor europene și deputat european la primul mandat, titlul de vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire. Socialiștii au folosit o grămadă de cuvinte la modă („buzzwords”) pentru a-l lăuda, dar, în realitate, mandatul lui Mînzatu („mushy”) este moale și singurul său raport exclusiv este cu Glenn Micallef din Malta. (Portofoliul său, „echitate între generații, tineret, cultură și sport”, este în esență o pedeapsă pentru Valletta pentru refuzul de a desemna un candidat cu mai multă experiență)”, a scris Politico, azi. Marți, și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a spus că portofoliul lui Mînzatu este slab. „Nu are o componentă economică, așa cum a promis, ci o componentă socială, fără atribuții clare și prin care nu va coordona direcțiile generale din cadrul Comisiei care iau deciziile importante pentru Români”, a explicat Mureșan.

România a primit cel mai slab portofoliu din Europa de Est Foto: Guvernul României
Eveniment

România a primit cel mai slab portofoliu din Europa de Est

În afară de Ungaria condusă de guvernul Viktor Orban, România a primit cel mai slab portofoliu de comisar european din Europa de Est. La polul opus sunt balticii, care sunt marii câștigători ai noii împărțiri a atribuțiilor în viitoarea Comisie Europeană. Citește și: Dezastru la Bruxelles: Roxana Mânzatu a primit ridicolul portofoliu de vicepreședinte pentru „oameni, competențe și pregătire” după ce Ciolacu a negociat pentru România Drept consolare pentru faptul că premierul Marcel Ciolacu a cedat presiunilor Ursulei von der Leyen, l-a retras pe Victor Negrescu și a propus o femeie, pe Roxana Mînzatu, funcția României este de „vicepreședinte”, dar titulatura este golită de conținut. Mînzatu se va coupa de „Oameni, Competențe și Pregătire”, un titlu pompos, dar gol de conținut. „Nu are o componentă economică, așa cum a promis, ci o componentă socială, fără atribuții clare și prin care nu va coordona direcțiile generale din cadrul Comisiei care iau deciziile importante pentru Români”, a explicat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan situația portofoliului lui Mînzatu. România a primit cel mai slab portofoliu din Europa de Est De ce balticii sunt marii câștigători: Kaja Kallas, fostul premier eston, un critic dur al Rusiei, a primit funcția de Înalt reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, de facto ministerul de Externe, poate cel mai important post după cel de președinte de comisie Lituanianul Andrius Kubilius va gestiona Apărarea și Spațiul, un post nou în care va fi responsabil de construirea unei capacităţi europene de producţie militară. Letonul Valdis Dombrovskis va prelua Economia, post la care visa Marcel Ciolacu. Dombrovskis va gestiona reconstrucția Ucrainei. Un alt câștigător este Polonia, care a primit, pentru Piotr Serafim, bugetul UE. Serafim este un apropiat al premierului polonez Tusk. Cehia a primit, pentru Jozef Síkela, așa-numitele „parteneriate internaționale”. Acest portofoliu controlează cheltuielile pentru cooperare internațională și este alternativa UE la „Inițiativa Belt and Road” a Chinei comuniste. Croatia, țară cu un vast litoral la Mediterana, primește, pentru Dubravka Šuica, exact acest portofoliu, „Mediterana”, care acoperă complicatele relații cu țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Slovacul Maroš Šefčovič a preluat un portofoliu extrem de râvnit: comerțul, care va gestiona și sensibilele politici vamale. Slovenia va gestiona, prin Marta Kos, „Extinderea” UE, de care România era direct interesată, pentru a putea ajuta Republica Moldova. În sfârșit, Bulgaria primește, pentru Ekaterina Zaharieva, „Start-up-uri, cercetare și inovare”, o poziție majoră în condițiile în care UE încearcă să reducă decalajul tehnologic față de SUA și China. Comisarul European al Ungariei, Oliver Varhelyi, a primit în noua Comisie Europeană portofoliul pentru sănătate și bunăstarea animalelor

Funcţia de comisar european, propunerea României (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Eveniment

Funcţia de comisar european, propunerea României

Funcţia de comisar european, propunerea României. Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că o va propune pe Roxana Mînzatu pentru funcţia de comisar european din partea României. Funcţia de comisar european, propunerea României "Am avut mai multe discuţii telefonice. Acum voi merge la Guvern şi voi face nominalizarea pentru viitorul comisar european în persoana doamnei Roxana Mînzatu, urmând să continui discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene pentru a închide şi portofoliul", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, după ce s-a întâlnit cu parlamentarii PSD. Citește și: Fiscul a descoperit că sunt români care câștigă și 20 de milioane de lei pe an pe persoană fizică, dar nu-și plătesc impozitele. Cazuri în București și Cluj Ciucă: sunt soluții mai bune Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, în legătură cu posibilitatea nominalizării europarlamentarului Roxana Mînzatu în calitate de comisar european din partea României, că sunt soluţii şi mai bune în acest sens, adăugând, ulterior, că se va pronunţa după ce ţara noastră va afla ce portofoliu va primi în Comisia Europeană. "Sunt soluţii şi mai bune", a spus Ciucă, înaintea şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PNL. După şedinţă, liderul PNL a precizat că nu poate să se pronunţe până nu se va cunoaşte ce portofoliu de comisar european va obţine România. "Eu nu ştiu pentru ce portofoliu. Atât timp cât nu avem un portofoliu comunicat, nu pot să mă pronunţ", a adăugat Ciucă, întrebat de această temă. Portofoliile vizate de PNL Nicolae Ciucă a spus că PNL vizează portofoliul de extindere sau pe cel de agricultură. "Am propus portofoliu de extindere, pentru că România trebuie să-şi consolideze rolul de pilon în regiune pentru tot ceea ce înseamnă obiectivele noastre la acest capitol. Şi, de asemenea, este o opţiune foarte bună, portofoliul pe agricultură, pentru că ştim cu toţii care sunt problemele fermierilor din România, problemele legate de schimbările climatice şi modul în care au afectat producţia agricolă, cel puţin în ultimii ani, motiv pentru care consider că un portofoliu pe agricultură ar fi mult mai relevant decât cel pentru piaţa internă", a adăugat Ciucă. Potrivit acestuia, nu există o propunere în coaliţie, pentru că deocamdată nu se ştie ce portofoliu primeşte România. "Nu există (o propunere în coaliţie - n.r.), pentru că deocamdată nu ştim ce portofoliu primim şi ne grăbim să avem aceste nominalizări. Fiecare dintre noi putem să facem nominalizări, dar mi se pare absolut normal să avem o nominalizare... Am avut o discuţie săptămâna trecută în coaliţie şi am discutat aceste aspecte. Partidul Social Democrat doreşte portofoliu pentru piaţă internă, noi dorim celelalte două portofolii, unul dintre ele până la urmă trebuie să revină şi ţării noastre şi în momentul în care avem portofoliul putem să ne pronunţăm clar pe numele comisarului", a arătat liderul PNL. Vicepreședintele PNL despre Mînzatu Vicepreşedintele PNL Florin Roman a afirmat, la rândul său, că Roxana Mînzatu a fost "un parlamentar cu profil de tehnocrat, un bun profesionist". "Am cunoscut-o pe doamna Mînzatu ca parlamentar. Nu a fost un parlamentar extrem de vizibil, dar a fost, şi o spune un liberal care ştiţi foarte bine că nu simpatizează PSD, a fost un parlamentar cu profil de tehnocrat, un bun profesionist", a adăugat Florin Roman. Negrescu și paritatea de gen Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat luni că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi cerut o femeie din partea României pentru funcţia de comisar european. Victor Negrescu a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă mai figurează printre propunerile pentru funcţia de comisar european din partea României. "Îi mulţumesc prim-ministrului pentru faptul că a menţionat în ultimele trei săptămâni numele meu. După cum ştiţi, România nu a formulat nicio propunere oficială şi fiind acum alături de Belgia, ultimele două state care nu au formulat o propunere oficială, avem o discuţie în prezent cu preşedinta Comisiei Europene privind respectarea echilibrului de gen. Preşedinta Ursula von der Leyen a cerut, se pare, o femeie din partea României, pentru a încerca să aibă această paritate la nivelul Comisiei Europene. Acesta este criteriul. Eu, personal, în ultimele trei săptămâni, am căutat să fac tot posibilul să prezint ceea ce am realizat la nivelul Parlamentului European, sunt vicepreşedintele Parlamentului European, vicepreşedintele socialiştilor europeni şi, evident, îmi este imposibil să respect acel criteriu pe care Ursula von der Leyen l-a introdus în discuţiile care s-au purtat cu Executivul României", a spus Negrescu. El a menţionat că va susţine orice propunere va face Marcel Ciolacu pentru această poziţie. Întrebat dacă Roxana Mînzatu este o propunere bună pentru a deveni comisar european, Negrescu a spus: "Haideţi să ne referim la portofoliu. Premierul a fost foarte clar, doreşte un portofoliu pe zona economică, a discutat deja cu mai mulţi lideri europeni importanţi, influenţi, cu Ursula von der Leyen, socialiştii europeni au ieşit public, ne-au sprijinit în negocierile politice şi eu cred că astăzi suntem în postura de a avea un portofoliu de comisar influent pe zona economică. Urmează să fie comunicat respectivul portofoliu probabil de premier. (...) Eu am o colaborare bună cu Roxana Mînzatu. Nu e vorba de nicio critică personală. Am o relaţie bună, lucrez de mult timp cu domnia sa şi decizia o ia prim-ministrul".

Ciolacu, obligat să renunțe la Negrescu (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
Politică

Ciolacu, obligat să renunțe la Negrescu

Ciolacu, obligat să renunțe la Negrescu. Înaintea datei limită de vineri, 30 august, mai mult de jumătate dintre guvernele din Uniunea Europeană au propus câte un singur candidat, bărbat, pentru a face parte din viitoarea formulă a Comisiei Europene, deşi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitase câte un candidat şi o candidată din partea fiecăruia, pentru a se ajunge la paritatea de gen. Doi din trei comisari, bărbați Dacă nominalizările vor rămâne neschimbate, preşedinta Comisiei riscă să fie dezamăgită: bărbaţii ar putea forma o majoritate de circa două treimi în viitorul colegiu al comisarilor, din care ar putea face parte doar opt femei - inclusiv preşedinta von der Leyen şi estona Kaja Kallas, viitoarea şefă a diplomaţiei UE. Citește și: ANALIZĂ Eșecul Ciolacu-Negrescu la Bruxelles, explicat: von der Leyen a acceptat 21 de propuneri ale statelor UE, dar a respins-o pe a României După ce a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat în iulie, von der Leyen le-a cerut statelor membre să nominalizeze atât un bărbat, cât şi o femeie pentru constituirea unei comisii paritare. Singura excepţie de la această cerere le-a fost oferită guvernelor care au nominalizat un comisar aflat deja în funcţie, aşa cum este cazul cu Franţa, Ungaria şi Letonia. Doar Bulgaria a ţinut cont de dorinţa lui von der Leyen şi a propus public atât un candidat, cât şi o candidată, anunţând vineri că îi nominalizează pe fostul ministru de Externe Ekaterina Zaharieva şi pe Iulian Popov, ex-ministru al Mediului. Echipa finală, anunțată la mijlocul lui septembrie După propunerile anunţate vineri de Italia şi Bulgaria, mai lipseşte doar candidatul Belgiei pentru a avea lista completă. În Belgia, situaţia a fost complicată de lipsa unui guvern cu puteri depline după alegerile din 9 iunie. Joi seară, Georges-Louis Bouchez, liderul Mişcării Reformatoare (MR), partidul liberal francofon, a promis că "numele" va fi comunicat în termenul prevăzut, adică până vineri seara, fără a face alte precizări. După reunirea propunerilor de la toate statele membre, von der Leyen ar urma să-şi anunţe echipa până la mijlocul lui septembrie, împreună cu portofoliul atribuit fiecărui comisar. Paritatea de gen nu este obligatorie legal Fiecare din cele 27 de state UE are dreptul să desemneze un reprezentant în Comisie. În cazul Germanei, acesta este în mod automat preşedinta Ursula von der Leyen. În prezent, 12 din cei 27 de comisari europeni sunt femei. Comisia, puternicul braţ executiv al UE, propune noi legi şi monitorizează respectarea tratatelor UE, având în jur de 32.000 de angajaţi. În ciuda iritării probabile a lui von der Leyen, statele UE nu au obligaţia legală de a se conforma solicitării acesteia de a nominaliza atât un bărbat, cât şi o femeie. Tratatele UE nu menţionează în mod explicit paritatea de gen, ci doar faptul că executivul UE reflectă ca pe ansamblu demografia şi geografia statelor membre. Ciolacu, obligat să renunțe la Negrescu Premierul Ciolacu declara că va oficializa candidatura lui Negrescu luni, 26 august, dar acest lucru nu s-a petrecut. "Am mers cu un nume. El este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României", a declarat Ciolacu la 22 august. În 2019, Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, "cu o largă majoritate". Ea era propusă pentru postul de comisar pentru Transporturi. Ulterior, postul a fost ocupat de Adina Vălean. Această situație arată că, chiar dacă Negrescu primea acceptul lui von der Leyen, el ar fi putut fi respins de Parlamentul European. Potrivit G4 Media, Ciolacu ar nominaliza-o pe Roxana Mînzatu, europarlamentar PSD, în locul lui negrescu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră