joi 24 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Romascanu

6 articole
Politică

Romașcanu îl contrazice pe Ciolacu, care susține că nu a avut nici un trimis special în SUA

Lucian Romașcanu, prietenul liderului PSD, despre care presa a scris că este cel de-al doilea emisar trimis în SUA, pe lângă Dragoș Sprînceană, îl contrazice pe Ciolacu: „Tot ce s-a întâmplat acolo este o parte dintr-o acţiune mai mare de diplomaţie tradiţională sau non-tradiţională iar toate rezultatele vor fi comunicate de primul ministru”, a declarat Romașcanu într-o conferință de presă.  Citește și: Doi cocalari, Sprînceană și Ciolacu, fac politica externă a României. Nici comuniștii n-au coborât așa de jos Romașcanu îl contrazice pe Ciolacu Dar afirmația lui Romașcanu despre „o acțiune mai mare de diplomație” în SUA contrazice evident ceea ce a scris azi Ciolacu pe Facebook: „Pozițiile oficiale ale României sunt întotdeauna transmise prin canale instituționale, în strânsă legătură cu Președinția și Ministerul Afacerilor Externe. Prioritățile politicii externe românești rămân, așadar, neschimbate. Prin urmare, nu există niciun «emisar al lui Ciolacu»”.  „Nu comentez absolut nimic despre această acţiune, tot ce s-a întâmplat acolo este o parte dintr-o acţiune mai mare de diplomaţie tradiţională sau non-tradiţională, iar toate rezultatele vor fi comunicate de primul ministru. Importante sunt rezultatele, nu parcursul”, a declarat Lucian Romaşanu.  El nu a negat însă particparea sa la această „acțiune de diplomație”.  „Am trimis pe cineva în SUA care locuiește acolo. Are calitatea de trimis special al primului ministru. Ieri a aterizat, m-a sunat la 5 dimineața. Sunt doi români: unul din Statele Unite și unul, trimisul guvernului. Domnul Bolojan știe despre el. Trimisul vizează, în primul rând, Visa Waiver”, spunea Ciolacu la 3 aprilie.

Romașcanu îl contrazice pe Ciolacu Foto: Ziarul de Iași
Fostul director de tabloid Romașcanu, pe un post gras la UE Foto: Facebook
Politică

Pe șest, Ciolacu și-a trimis prietenul, fostul director de tabloid Romașcanu, pe un post gras la UE

Pe șest, Marcel Ciolacu și-a trimis prietenul, fostul director de tabloid Lucian Romașcanu, pe un post gras la UE: deși nu are nici o competență în acest domeniul, el va face parte din Curtea de Conturi a Uniunii, de unde va supraveghea utilizarea corectă a banilor europeni. Însă numirea sa efectivă încă nu a fost finalizată.  Citește și: Becali își povestește relația intimă cu Simion, înainte de a se certa: „L-am primit în casa mea, ia Georgică ouă și brânză” Guvernul sau PSD n-au comunicat nimic despre această propunere, ea apare într-un document al Parlamentului European.  Fostul director de tabloid Romașcanu, post gras la UE Lucian Romașcanu este din Buzău, ca și premierul Ciolacu, cu care este bun prieten. Soția sa este director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat.  Romașcanu a fost, din 2009 în 2012, directorul tabloidului CanCan. El a fost ministru al Culturii în cabinetul Tudose, din iunie 2016 în ianuarie 2018, cu aprobarea lui Liviu Dragnea, și, din 2021 în 2023, a deținut aceeași poziție în guvernul Ciucă. În iunie 2024 el a fost ales președinte al Consiliului Județean Buzău.  În august 2020, el a fost înregistrat în timp ce înjura ziariștii care nu veniseră la conferința sa de presă: „O să mai primească o p*l* în c*r toţi”. Ulterior, și-a cerut scuze, dar a încercat să minimalizeze fapta sa: „Se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacţie exagerată care, totuşi, fiind în SPAŢIU PRIVAT şi într-o CONVERSAŢIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică şi, în consecinţă, îmi prezint SCUZELE de rigoare”.  Parlamentul European urmează să emită un aviz asupra candidaturii sale, decizia finală aparţinând Consiliului UE.

Tezaurul încaieră coaliția: Turcan răspunde PSD
Politică

Tezaurul încaieră coaliția

Tezaurul furat încaieră coaliția: fostul ministru al Culturii, Raluca Turcan, a lansat un atac dur la premierul Marcel Ciolacu și la prietenul său, Lucian Romașcanu. De fapt, ea a răspuns la atcurile acestora, care au acuzat-o că n-ai inițiat o hotărâre de guvern pentru aprobarea expoziției din Olanda. Citește și: Cel mai cunoscut expert olandez în furturi de artă explică de ce nu sunt paznici de noapte la muzeele din nordul Europei Tezaurul încaieră coaliția „Ca urmare a încercărilor PSD de politizare a furtului de la Muzeul Drents, fac următoarele precizări clare: Ca și în mandatul lui Lucian Romașcanu, ministrul nu se ocupă cu paza expozițiilor din străinătate. Contractul dintre Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Drents este foarte clar din acest punct de vedere, și el reglementează precis obligațiile juridice legate de asigurarea securității exponatelor. Noile reglementări, introduse chiar la propunerea mea, în 2023, se referă la necesitatea unei hotărâri de guvern dacă sunt implicate MAI MULTE autorități și instituții. Acest paragraf a fost introdus pentru a reglementa implicarea unor instituții militare, de exemplu, în transportul exponatelor, cum a fost cazul expoziției de la Roma. Singura instituție implicată în proiectul realizat cu Muzeul din Drents este MNIR aflat în subordinea Ministerului Culturii. Și în final aș vrea să mai fac o precizare. Este regretabil ca un prim ministru să dea informații manipulatoare despre un fost membru al cabinetului său, doar pentru a acoperi NIMICUL din mandatul unui prieten, Lucian Romașcanu. Suntem într-o coaliție de guvernare și este profund dăunător și imoral ca un partener, cu premier în funcție, să instrumenteze un linșaj la adresa unui fost ministru PNL”, a scris Turcan, pe Facebook. „Din ceea ce ştiu, pentru expoziţia de la Drents Museum nu a existat o asemenea HG conform OUG-ului promovat de chiar ministrul Turcan. D-na ministru Turcan TREBUIE să dea urgent câteva explicaţii...”, a scris Lucian Romașcanu.

Lucian Romașcanu, îngrijorat pentru viitorul țării (sursa: Facebook/Lucian N. Romascanu)
Politică

Lucian Romașcanu, îngrijorat pentru viitorul țării

Lucian Romașcanu, îngrijorat pentru viitorul țării. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a reacționat pe Facebook după anunțarea ultimelor rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale, exprimându-și îngrijorarea pentru viitorul țării. „Țara ca o pradă... Nu vorbesc ca PSD-ist, nici ca prieten al lui Marcel, vorbesc ca român. Trăim sfârșitul istoriei, așa cum o știam și cum ne-o imaginam pentru noi și pentru copiii noștri”, a scris Romașcanu. Lucian Romașcanu, îngrijorat pentru viitorul țării Romașcanu a recunoscut greșelile din trecut, dar a subliniat că pedeapsa resimțită este una pe care românii și-au aplicat-o singuri. Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” „Am greșit, e adevărat, dar pedeapsa a fost dată de noi, românii, contra noastră”, a adăugat acesta, subliniind complexitatea momentului politic actual. Mesaj pentru cei care sărbătoresc rezultatul alegerilor Într-o notă critică, Romașcanu a transmis un avertisment celor care văd aceste rezultate ca pe o victorie: „Cine se bucură nu înțelege”. Declarația reflectă o perspectivă pesimistă asupra consecințelor politice și sociale ale alegerilor prezidențiale recente.

Romașcanu căpușează încă evenimente organizate de Ministerul Culturii
Politică

Romașcanu căpușează evenimente Ministerul Culturii

Îmbrăcat în ținută tradițională coreeană, Lucian Romașcanu căpușează încă evenimente organizate de Ministerul Culturii și speră: “Cine știe ce voi fi în viitor“, a spus el, la ,,Spectacolul de modă Hanbok (ținută tradițională coreeană)”. Romașcanu căpușează încă evenimente organizate de Ministerul Culturii Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Coreea în România împreună cu Ministerul Culturii, azi la Teatrul Național București. “Patruzeci de modele din medii diverse – majoritatea românce (modele profesioniste, studente care studiază limba coreeană, dar și membre ale comunității K-Culture) – vor avea ocazia de a purta Hanbok și de a defila pe podium“, se arată în comunicatul evenimentului. Însă, printre modele, s-a aflat și fostul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, care a ținut un discurs în engleză. Senatorul Romașcanu în port tradițional coreean Soția sa, Otilia Romașcanu, a fost numită recent șefă de cabinet a premierului Ciolacu. Familia Romașcanu l-a nășit pe băiatul lui Ciolacu. Lucian Romașcanu a fost coleg de liceu, la Buzău, cu actualul premier. Citește și: Interlopul Vandam, lăsat în libertate de sora judecătoare a unui prieten al interlopului. Vandam trăsese cu pistolul pe stradă, judecătoarea Grancea a considerat că nu este pericol public Lucian Romașcanu este supranumit "Senatorul chiloților", deoarece înainte de a intra în politică a fost directorul cotidianului Cancan, un tabloid.

Ministrul Culturii ia în calcul să nu mai invite Filarmonica din Viena  Foto: Facebook Filarmonica din Viena
Politică

Ministrul Culturii ia calcul nu invite Filarmonica din Viena

Ministrul PSD al Culturii, Lucian Romașcanu, ia în calcul să nu mai invite Filarmonica din Viena la Festivalul Enescu: „Publicul s-ar putea să se manifeste zgomotos împotrivă”, a spus ministrul Romașcanu într-un interviu pentru PSNews. Filarmonica din Viena, fondată în 1842, este considerată a fi una din cele mai bune orchestre din Europa. Declarațiile sale, făcute acum câteva zile, vin în contextul în care românii erau îndemnați să boicoteze Austria pentru că a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. Ministrul Culturii ia în calcul să nu mai invite Filarmonica din Viena Romașcanu și-a explicat intenția prin dorința de a proteja această filarmonică de manifestații ostile. „Cultura, în fond, ar trebui să fie și este apolitică. Nu poți să pui frâne politice culturii și nici nu poți să iei decizii politice pe un fenomen în care politicul nu are decât o influență marginală. Concertele se țin. Noi avem Festivalul George Enescu de la anul și mă gândesc și o să vedem în ce măsură riscăm să aducem Filarmonica din Viena la un festival mare din București, în contextul în care publicul s-ar putea să se manifeste zgomotos împotrivă. Nu putem să îi supunem pe cei din Viena la un tratament pe care să nu și-l dorească și atunci mă gândesc foarte serios cu organizatorii să nu vină Filarmonica din Viena la Enescu. Citește și: VIDEO Propaganda Kremlinului îi îndeamnă pe cetățenii ruși, într-un clip publicitar, să se înroleze ca să poată cumpăra telefoane mobile copiilor lor. Videoclipul nu arată marca telefonului Nu cred că ar fi ok să avem o manifestare populară, cetățenească, explicabilă într-un concert al unei orchestre din străinătate pentru că ar denatura sensul festivalului”, a declarat Lucian Romașcanu, la Puterea Știrilor, o emsiune online a PSNews.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră