sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: reduceri

5 articole
Economie

Toate companiile de stat și-ar putea reduce aparatul administrativ

Șeful Poștei, Valentin Ștefan, spune că toate companiile de stat și-ar putea reduce aparatul administrativ cu minimum 30%. El a susținut că nici un minister sau primărie n-ar trebui să aibă mai mult de 4-5 angajați la direcția de resurse umane. Citește și: EXCLUSIV Păgubiții Nordis cer reînființarea comisiei parlamentare de anchetă și arată cum instituțiile statului au tolerat acest jaf Toate companiile de stat și-ar putea reduce aparatul administrativ „Nu există instituţie sau primărie care să aibă nevoie de un aparat de resurse umane mai mare de patru sau cinci oameni. Nu există. Dacă întrebaţi un director sau un primar sau cineva care conduce o instituţie, de ce are nevoie de mai mult de cinci persoane, vă garantez că răspunsul acela nu va fi sincer. Deci nimeni nu are nevoie de mai mult de atâţi oameni pentru a gestiona politica de personal în instituţii. Mai mult, pe partea de achiziţii nu ai nevoie de mai mult de cinci-şase persoane pentru a face politica de achiziţii. Pe partea juridică, nu ai nevoie de mai mult de un aparat de şase-şapte persoane. Este extrem de uşor să vedeţi şi dumneavoastră acele companii, acele instituţii, care îşi îşi păstrează cu chibzuinţă resursele şi păstrează doar profesionişti în aparatele lor. Faceţi o verificare, cereţi să vedeţi câte persoane la resurse umane are fiecare minister şi dacă un minister are mai mult de cinci-şase oameni, vă spun că acel minister are surplus de personal şi ar trebui să-şi ducă personalul şi acelaşi lucru se aplică şi de către companiile de stat, cu precădere", a afirmat Valentin Ştefan. El a spus că speră ca Ilie Bolojan „să creeze un trend, să dea un exemplu care să fie urmat şi de alte instituţii centrale, de alte companii naţionale”.

Toate companiile de stat și-ar putea reduce aparatul administrativ Foto: Facebook
Volkswagen plănuiește reducerea costurilor în Germania (sursa: Facebook/Volkswagen)
Economie

Volkswagen plănuiește reducerea costurilor în Germania

Volkswagen plănuiește reducerea costurilor în Germania. Directorii Volkswagen au reafirmat luni necesitatea reducerii costurilor, în contextul creşterii cheltuielilor la fabricile din Germania. Thomas Schäfer, directorul responsabil pentru marca principală VW, a subliniat că uzinele germane au devenit prea costisitoare pentru a menţine competitivitatea companiei. Volkswagen plănuiește reducerea costurilor în Germania Într-o declaraţie, Schäfer a explicat că fabricile Volkswagen din Germania au costuri de producţie cu 25% - 50% mai mari decât cele planificate, fiind de două ori mai scumpe decât ale competitorilor. Citește și: Cui concesionează Simion locurile de parlamentar: bugetară din Guvern, cu 4 case și 2 apartamente, deschide lista AUR la Bacău Obiectivul companiei este creşterea marjei de exploatare la 6,5% până în 2026, pentru a susţine investiţiile viitoare. Potrivit preşedintelui comitetului de întreprindere de la Volkswagen, Daniela Cavallo, grupul intenţionează să închidă cel puţin trei fabrici din Germania şi să reducă producţia la celelalte. Printre măsurile anunţate se numără reducerea salariilor cu 10% şi îngheţarea lor pentru 2025 şi 2026, precum şi transferul unor activităţi în străinătate. Negocieri cu sindicatele Gunnar Kilian, directorul de la Resurse Umane al Volkswagen, a avertizat că fără măsuri de restabilire a competitivităţii, compania nu va putea finanţa investiţii majore în viitor. De asemenea, Kilian a subliniat gravitatea situaţiei şi responsabilitatea pe care o au partenerii de negocieri în elaborarea unui plan de restructurare. În prezent, Volkswagen şi sindicatele negociază un plan amplu de restructurare a afacerilor, incluzând, pentru prima dată în istoria companiei, posibilitatea închiderii unor uzine din Germania.

„Țepe” de Black Friday, sfaturile ANPC (sursa: Facebook/Sebastian Hotca)
Eveniment

„Țepe” de Black Friday, sfaturile ANPC

„Țepe” de Black Friday, sfaturile ANPC. Sebastian Hotca, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), îi îndeamnă pe consumatori să se informeze temeinic înainte de a face achiziții, mai ales în perioadele de mari reduceri, cum este Black Friday. Hotca subliniază că o bună informare este esențială pentru a beneficia de reduceri reale și nu doar de oferte de fațadă. „Țepe” de Black Friday, sfaturile ANPC ANPC recomandă consumatorilor să folosească platformele care oferă comparatoare de prețuri pentru a verifica evoluția acestora în timp. Citește și: Guvernul anunță, oficial, că va crește toate impozitele majore: TVA, accize, impozit pe profit sau venit. Termenul folosit în document: „revizuire” Aceasta este o practică tot mai populară, care contribuie la transparența prețurilor și încurajează magazinele să ofere reduceri reale. Potrivit lui Sebastian Hotca, comparatoarele de prețuri permit consumatorilor să analizeze obiectiv ofertele și să evite achizițiile impulsive. Ghid special pentru Black Friday Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania) a creat un ghid special pentru Black Friday, care oferă sfaturi utile consumatorilor interesați de produse la reducere. Conform ANPC, este esențial ca prețurile să fie afișate clar și lizibil, în lei, cu toate taxele incluse. Ghidul accentuează importanța afișării transparente a reducerilor și a prețurilor atât în mediul online, cât și în magazinele fizice. Afișarea corectă a reducerilor Pentru ca reducerea de preț să fie clară și accesibilă pentru consumatori, ANPC recomandă ca noul preț să fie vizibil lângă prețul anterior, barat, sau să se menționeze explicit „preț nou” și „preț vechi”. Este, de asemenea, posibilă afișarea procentului de reducere alături de noul preț, asigurându-se astfel că prețul redus este inferior celui de referință. Prețul de referință Prețul de referință reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant în aceeași locație de vânzare în ultimele 30 de zile. ANPC subliniază importanța acestei reguli pentru ca reducerile să reflecte cu adevărat o economie pentru consumatori, evitând orice practici înșelătoare de marketing. Cheile unei achiziții sigure Prin urmare, ANPC sfătuiește consumatorii să fie vigilenți și să își verifice deciziile de achiziție, mai ales în perioadele de reduceri masive. Informarea corectă și consultarea comparatoarelor de prețuri contribuie la experiențe de cumpărare sigure și avantajoase.

Unele ministere au respins orice diminuare a cheltuielilor  Foto: Guvernul Romaniei
Politică

Unele ministere au respins orice diminuare a cheltuielilor

Premierul Ciucă a cerut ministerelor să facă reduceri de 20 de miliarde de lei, dar acestea i-au transmis că pot tăia, în total, circa trei miliarde de lei. Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, unele ministere care au respins orice ajustare a cheltuielilor. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online La 10 aprilie, o directivă confidențială a premierului cerea ca toate ministerele și instituțiile subordonate Executivului să reducă cu 6% cheltuielile. „Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului pănă cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arată în document. Citește și: Directivă confidențială a premierului: toate ministerele trebuie să reducă cu 6% cheltuielile. „Fără afectarea investiţiilor”, spune dispoziția, care însă nu interzice tăierea salariilor Unele ministere au respins orice diminuare a cheltuielilor Însă, practic, ministerele au ignorat solicitarea premierului. Potrivit datelor Antenei 3, propuneri mai consistente de reducere a cheltuielilor au venit de la Interne (condus de Lucian Bode, un apropiat al premierului), care a identificat economii de apropae 1,2 miliarde de lei, sau de la cel al Investițiilor și Proiectelor Europene. Ministerul Muncii urmează să taie din cheltuielile cu carburanții și din cursurile de perfecționare. Ministerul Educației a refuzat să reducă vreo cheltuială. Antena 3 susține că soluția la care se va recurge este amânarea investițiilor, pentru 2024. „Dacă au supraevaluat bugetul, acum n-au decât să găsească metode smart pentru a readuce bugetul în limite realizabile”, a spus, acum circa o săptămână, președintele Iohannis, care a transmis că se opune tăierii salariilor bugetarilor sau concedierilor.

PSD propune reduceri pentru clienții care-și scanează singuri mărfurile la supermarket Foto: Inquam/ George Calin
Politică

Reduceri clienții care-și scanează singuri mărfurile

PSD preia tema lui George Simion și vrea reduceri pentru clienții care-și scanează singuri mărfurile la supermarket, anunță Antena 3. UPADTE 16.00: PSD ia în calcul să să taxeze casele de marcat de tip Selfpay, fără casieri, din supermarketuri, care ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim, o discuţie urmând să aibă loc în şedinţa coaliţiei de marţi, au declarat surse social-democrate pentru News.ro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Reduceri pentru clienții care-și scanează singuri mărfurile „Partidul Social Democrat pregătește o propunere legislativă, o lege care să vină în sprijinul celor care lucrează în magazine dar şi al clienţilor, dacă măsura va fi extinsă şi noi vom fi cei care ne vom scana singuri produsele la casele de tip self-pay. Sunt propuneri discutate în acest moment, potrivit surselor Antena 3 CNN, însă o variantă finală, cel mai probabil, va fi discutată de către Ministerul de Finanțe, dar și în cadrul coaliției de guvernare”, anunță postul controlat de Dan Voiculescu. „Există mai multe variante în acest moment, conform unui posibil proiect pe care social-democrații l-ar putea aduce în dezbatere, și anume la un anumit număr de case să existe un asistent uman care să ajute (...) Dar dacă ne scanăm singuri produsele, să primim poate o reducere la factura finală, în funcție de decizia comună cu acel supermarket”, arată site-ul Antenei 3. Poți citi și: George Simion și Marian Godină, doi dintre clienții revoltați că Auchan a renunțat la casieri. Ambii critică dorința companiei de a obține „profit” Liderul AUR, George Simion, și polițistul Marian Godină sunt doi dintre clienții revoltați că Auchan a renunțat la casieri. Atât Godină, cât și Simion, critică dorința companiei de a obține profit – dorință care pare a fi inacceptabilă într-o societate capitalistă. „Auchan, ca și ceilalți retaileri veniți în România, realizează profituri uriașe și în mare parte, externalizează acești bani către țările lor. Când le-am criticat practicile, ni s-a replicat că punem în pericol locurile de muncă pe care le-au creat. Acum, după ce au luat banii românilor, iată că tocmai CORPORAȚIILE vor să elimine și locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților prin proprii clienți”, a scris Simion, pe Facebook.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră