marți 08 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: recomandare

3 articole
Eveniment

UE recomandă un kit de supraviețuire în cazul unui război. Ce ar trebui să conțină acesta

Kit de supraviețuire recomandat de UE. Uniunea Europeană îndeamnă cetățenii din toate statele membre să își pregătească un kit de supraviețuire care să le permită să supraviețuiască în mod autonom timp de 72 de ore în cazul unui război, al unei catastrofe naturale sau al altor crize majore. Kit de supraviețuire recomandat de UE Potrivit Politico, un document de 17 pagini emis de Comisia Europeană detaliază această recomandare și evidențiază nevoia de a avea suficiente rezerve de alimente și provizii esențiale. Citește și: Rezerviștii vor fi mobilizați de MApN în prima jumătate a lui 2025 pentru exerciții de antrenament Documentul este intitulat Strategia de pregătire a Uniunii și subliniază: „În cazul unor perturbări extreme, perioada inițială este cea mai critică.” Crizele recente – fie pandemii, inundații, atacuri cibernetice sau conflicte militare – au demonstrat că Europa nu își mai permite să rămână într-o stare de reacție. Strategia urmărește crearea unei Uniuni sigure și reziliente, capabilă să anticipeze și să gestioneze pericolele, indiferent de natura sau sursa lor. Ce ar trebui să conțină acest kit? Pe platforma X, comisara europeană Hadja Lahbib a publicat o versiune specială a videoclipului „What’s in my bag”, prezentând conținutul geantei sale de urgență în varianta „ediție de supraviețuire”: ochelari, acte de identitate, o lanternă. Hadja Lahbib scoate succesiv o brichetă, apoi o sticlă de apă, un cuțit elvețian și medicamente esențiale. Kitul trebuie să mai conțină mâncare neperisabilă, bani cash și un încărcător de telefon sunt, de asemenea, în trusa sa de supraviețuire. "Pregătit pentru orice. Acesta trebuie să fie noul nostru mod de viață european", a scris ea în subtitrarea videoclipului ei. Ghiduri pentru cetățeni Un oficial european citat de Euronews a declarat că obiectivul este ca „toată lumea, la niveluri diferite, să dețină, într-un fel, un manual despre ce trebuie făcut când pornesc sirenele de alarmă”. Unele state europene, precum Suedia, au început deja să distribuie ghiduri de pregătire pentru populație, în special în eventualitatea unui conflict armat.  

Kit de supraviețuire recomandat de UE (sursa: pexels/Julia M Cameron)
Washingtonul recomandă Israelului alte ținte iraniene (sursa: Facebook/Benjamin Netanyahu)
Internațional

Washingtonul recomandă Israelului alte ținte iraniene

Washingtonul recomandă Israelului alte ținte iraniene. Preşedintele american Joe Biden a apreciat vineri că Israelul ar trebui să "ia în considerare alte opţiuni" decât lovirea site-urilor petroliere din Iran, după ce a recunoscut cu o zi înainte că această posibilitate este în "discuţii". Washingtonul recomandă Israelului alte ținte iraniene "Dacă aş fi în locul lor, aş lua în considerare alte opţiuni decât să lovesc câmpuri petrolifere" în Iran, a declarat Biden în cursul unei conferinţe de presă Casa Albă. Citește și: VIDEO Reacție nervoasă a lui Răzvan Exarhu când era filmat parcând pe trotuar: „Puteți să vă băgați telefonul ăla în c*r?” Preşedintele american a afirmat, de asemenea, că încearcă "să mobilizeze restul lumii" pentru a obţine pacea în Orientul Mijlociu. "Facem o mulţime de lucruri. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să încercăm să mobilizăm restul lumii şi aliaţii noştri" pentru a ajuta la atenuarea tensiunilor dintre Israel şi Iran şi partenerii regionali, a declarat preşedintele american. Preşedintele american a declarat, de asemenea, că nu ştie dacă alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie vor fi "paşnice" din cauza comportamentului candidatului republican Donald Trump. "Lucrurile pe care Trump le-a spus şi cele pe care le-a spus ultima dată când nu i-a plăcut rezultatul alegerilor au fost foarte periculoase", a afirmat liderul democrat

Vaccinul, nerecomandat în călătorii, spune OMS (sursa: Facebook/WHO)
Justiție

Vaccinul nerecomandat în călătorii spune OMS

Vaccinul, nerecomandat în călătorii, spune OMS. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, relatează Le Figaro, potrivit news.ro. Noul val pandemic de COVID-19 cauzat de varianta Omicron a dus la restricţii în Europa. Inclusiv pentru cei vaccinaţi, în Italia sau în Austria. Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Stabilite la 13 ianuarie, recomandările au fost publicate la 19 ianuarie. Vaccinul, nerecomandat în călătorii, spune OMS În special, OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii. Acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”. Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor. Mai mult, trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc. Ţări ca Australia sau Noua Zeelandă sunt închise turiştilor în prezent. SUA şi Finlanda sunt inaccesibile turiştilor nevaccinaţi. 70% vaccinați în iulie 2022? Organizaţia recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina. Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experţii invită comunitatea internaţională să facă astfel încât 70 la sută din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022 şi ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră